-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Valaki leírná, hogy mik a LÉNYEGES különbségek a 620 640 és 660 széria között?
-
mik-oca
tag
Sziasztok!
Múltkor kérdeztem, hogy van-e ötlet arra, hogy a HDMI (ARC), miért nem adja ki a hangot az erősítőnek.
Nos hosszas próbálkozás után, megoldódott a dolog. Először az erősítőbe csak a tv-ből jövő HDMI csatlakozás szabad bedugni. Ezután bekapcsolva a tv-t erősítőt, kiadja a hangot. Majd utána mindent lekapcsolva be lehet dugni az erősítőbe a többi HDMI bemenetet, és ezek után már kimegy továbbra is a TV HDMI-n a hang.
Addig amíg minden HDMI be volt dugva az erősítőbe, és így próbáltam a TV-t csatlakoztatni, nem akart hang átmenni az erősítő és a tv között HDMI-n!
Hátha segít valakinek!
(TV LG LA660, Erősítő Yamaha RXV471 - sajnos a linkelésben nem taljesen kompatibilis a 2 eszköz, de a hang kimenet megoldódott) -
HIJ
őstag
válasz
Biga123 #36496 üzenetére
Nekem inkább világos foltjaim vannak, de mit is lazított a ember? Kívülről, vagy szét szedte? Az a baj, h nekem szürke importos a TV és ugye ahhoz nem jön a szerelőbácsi. Boltba meg nem szeretném visszavinni, mert kb 4-6 hétig nélkülöznöm kell és még az sem biztos, h jobb lesz a végén...
-
Biga123
addikt
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Lacinavi #36478 üzenetére
Hidd el nekem teljesen mindegy,mert gyönyörű,folyamatos képe van mindig,focinál is és egyszerűen 1 hét után is van,hogy nem bírom kikaplcsolni a tv-t,mert azt nézem,hogy milyen szép részletes a képe.
Szóval oda kartam kijukadni,hogy 50,vagy 100 nekem tökéletes,csak úgy gondoltam van egy 100%ig hiteles teszt,amit ide linkelek és végre lezárja ezt a vitát,ami fél éve megy itt és máshol is.
plaszy: Köszi kipróbálom!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
OldMike #36491 üzenetére
32"-ig (talán 42"-ön is, de az most nincs kéznél, 47"-nél már semmiképpen sem) az első oldalsó használható 90 fokossal, utána az alatta lévő elem túlságosan is kitüremkedik és már nem lehet odaférni kábellal 90 fokos esetén, ez már az ld550nél is megvolt sajnos.
Azoknál pedig, ahol még van hátsó hdmi csatlakozó, olyan viccesen van kialakítva a bemélyedés és olyan alacsonyan van a hdmi port, hogy a 90 fokos elemet csatlakoztatva kb egy síkba kerül a külső hátlappal.
Az antenna csatlakozókkal ugyan ez a baj.
Egyetlen megoldás marad ha ragaszkodunk ehhez, az a legozás. -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Letezik, h a bevilagitasok naprol-napra valtoznak? Mert eny ugy veszem eszre, h igen. Egyes helyeken halvanyodik, egyes helyeken megjelenik vagy epp erosodik. Egy 47la691s -rol van szo.
-
OldMike
őstag
válasz
Zirowe #36490 üzenetére
Nekem 42LM660S van, ennél még rendesen megoldották. Az oldalsó aljzatokba (HDMI, USB) simán be lehetne tenni a derékszögű dugókat, a hátsók pedig függőleges kialakításúak. Semmi gondot nem jelentene a falra szerelés, bár nálam nem így van.
Biztosan reklamált valami nagyfőnök, hogy így túl jól használható, át kell tervezni. Ahogy látom az LA sorozatnál már "sikerült" megoldani.Utóirat: Tulajdonképpen a derékszögű HDMI dugó nekem is jól jöhetne, mert a viszonylag vastag és merev kábelt csak nagyobb ívben lehet hajlítani, ezért a kábel egy része kilátszik a tévé mögül.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
LucasGrant #36489 üzenetére
Csatlakozókról jut eszembe, hogy az lg valami ritka szarul oldja meg ezeket.
Nem tudom más tv gyártóknál hogy van, de amit itt van, az egyszerűen nevetséges.
Régi modelleknél is azonos az elrendezés, úgy látszik még senki nem hívta fel rá a figyelmüket.A 90 fokos hdmi csatlakozókat nem lehet alkalmazni, mert túlságosan is be vannak mélyítve a portok.
Ugyanez a helyzet az antenna csatlakozóknál, mondjuk ott szerencsére lehet tovább foldozni, de nagyon mókás, hogy ha én egy 90 fokos csatlakozót szeretnék, akkor annak a végére kell még egy normál csatlakozó, mert csak akkor olyan hosszú, hogy tud rendesen is működni.
Mondjuk ha falra szerelném, ugrana az egész koncepció ezzel, mert nagyobb lenne a hátsó kiugró rész a kábelek miatt, szóval értelmetlen a kialakítás. -
Zirowe
nagyúr
válasz
yodamester10 #36486 üzenetére
Miután külső forrásból max 50/60hz megy ki, ezért sehol.
Mint már írtam párszor, sehol nem fogja a tv kiírni, hogy most 100hz vagy 400mci-vel megy, mert az csak a tv által végzett pluszképkocka számolásban merül ki, amit itt szappanopera effektnek neveznek+pc kapcsolat esetén ezek eleve ki vannak kapcsolva.
-
dr.bubo
őstag
válasz
yodamester10 #36486 üzenetére
Inkább valamilyen külső műszerrel lehetne/kellene mérni, hogy hány Hz-es a TV.
-
dr.bubo
őstag
válasz
yodamester10 #36483 üzenetére
Szerintem sehonnan. Mivel nem hitelesített a szemed ( + mindenkié más), így ezek a ránézek a képre és megmondom, hogy 100-50-akárhány Hz-es egy tv nem mérvadó.
-
plaszy
őstag
válasz
yodamester10 #36483 üzenetére
LucasGrant-tól loptam: [link]
Valamit a TruMotionnal kell variálni.
-
yodamester10
őstag
Szerintem a 2,5 méterre kicsi lesz a 32 col.Én monitornak használok egy 32 colos tévét,meg néha tévézek rajta egy családi ház tetőtéri szobájában,de amióta a másik szobában van egy 42-es van hasonlítási alapom hogy mennyire kicsi a 32-es a 2,5 méterre.ha van lehetőséged inkább egy 40 vagy 42-ben gondolkodj.
-
ImI87
őstag
Sziasztok, tervezem megvenni az első 3D tévémet.
Hálóba kellene, nézési táv kb 2,5 m, így a 32-es méret jön szóba.Ami fontos, hogy valódi 100Hz legyen, beépített wifi, "mindent" vigyen USB-ről.
Ez alapján néztem ki a 32LA660S-t, alternatívája Samsungban UE32F6400.
Tudtok mondani pro/kontra érveket, hogy melyiket vegyem?Ezeken a TV-ken az oldalsó csatik bal vagy jobb oldalon vannak ?
Ja és ezekhez alapból jár 4 szemüveg, vagy az csak az edigital-nál van így ? -
joefasalasso
aktív tag
Hahó!
Van itt valaki aki tulajdonosa egy 42LA860V TV-nek?
Vélemények?
Köszi
-
Lacinavi
tag
válasz
Mr.Rain #36477 üzenetére
Húú vissza kellene fejlődni a hagyományos képcsöves tv-hez ez a Hz-es p csölés agyamra megy akkor senkit nem zavart az 50Hz menj oda egy régi tv hez villog mi menj oda a mostani ki tudja ? Hz-es tvd hez villog igen 50 nem villog 100 hurrá a szem mindent elárul. Ez a topik már lassan csak a Hz- meg a képfrissítésről szól oldalakon keresztül.
-
Mr.Rain
senior tag
Nekem lassan egy hete LG 42LA620S-em van,szóval ha valaki linkel nekem egy számítógépről,vagy usb-ről futtatható tesztet a Hz-eket illetően én lefuttatom és fel is veszem telóval szívesen,aztán felrakom nektek.
-
törölt tag
Amúgy a 3 ketyere közül nekem az LM képe tetszik a legjobban ( ha 100,ha 50 hz es ) Samu például nem tetszett ( F6500 ) mert nagyon vásáriak voltak a színei pedig abban szinte biztosan 100 as panel van.Szóval végül is töknyóc mi van a dobozra írva.Például a reményeim szerint holnap érkező LG ben 4K esetén csak 60 hz es lesz,de én mégis örülni fogok neki
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#16729600 #36470 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy eu es usa modellek gyakran rendelkeznek eltero panelekkel, es erre sok helyen felhivjak a figyelmet.
Evek ota igy van, sot, olyan is volt, hogy nem csak a panel volt mas, hanem az alap platform (pl: 2010es modelleknel van jo par elteres).Talan a pal/ntsc kulonbseg miatt, vagy ki tudja miert.
-
törölt tag
válasz
Warter #36472 üzenetére
De ha országonként eltérő a beszerelt panel ( amit végképp nem hiszek ),akkor végképp nincs semmi támpontja a vevőnek.Amúgy tapasztalatból mondom,hogy pld az itteni ( Osztrák ) 55LA6608 tök ugyanaz mint az otthoni 55LA660S. Hogy más lenne a panel benne? Legyen
Egy biztos a konyhában van egy 42LE4500 itthon és az tuti 50 hz es. Az 42LM669S és az 55LA6918 az meg bármilyen lehet,ennek ellenére én nem sértődnék meg,ha feketén fehéren kiderülne, hogy az utóbbiak is csak 50 esek
-
Warter
addikt
válasz
Hfield22 #36471 üzenetére
Koncentrálj, 60"-ról volt szó és nem 42"-ről.
szunya1: Így van, eltérő országokban, lehetnek eltérő panelek a tv-ben. Nem lepődnék meg ezen sem.
Ha kicsit szőrszálhasogató lennék, akkor azt mondanám, hogy a 6200 nem azonos a 620-szal. Egyébként érdekes ez az amerikai-magyar weboldal. Mert pl a 7400-nál az van kint, hogy MCI 960 és TrueMotion 240Hz, míg a 6200-nál nincs MCI kiírva és TrueMotion 120Hz. Magyar oldalon meg ugye 740/620 és MCI 800 van. Tehát jó eséllyel eltérő panellel vannak szerelve pro és kontra. Ha csak Amerikában nem máshogy mérik az MCI-t.
-
törölt tag
válasz
Warter #36469 üzenetére
Miért?Az LG USA weboldala az nem az LG-é?
Ennek ellenére tőlem lehet akár X M hz is,de ennek ellenére össze-vissza írnak mindent hivatalos oldalakon is és zéró hivatalos ( gyártói ) infó nincs a beszerelt panelek valós ( nem elektronikusan feljavított ) paramétereiről.
Te is abban a cipőben jársz,hogy vettél egy adott típust és az csak a 1567 db leírásból csak a jobb adatokat közlő lehet.
-
törölt tag
válasz
Zirowe #36466 üzenetére
Ez sem autentikus sajnos ,mert már linkeltem régebben,hogy az LG USA oldalán nem mernek 800 as MCI ről egy szót sem ejteni.Nincs is a a tech. specben egy árva utalás sem rá Sajnos ez az univerzum megfejtendő rejtélyei közé tartozik
És ezzel nem akarok semmilyen oldalra állni,vagy valakit is savazni,de egy lószar amit az LG elárul a panelekről.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#16729600 #36464 üzenetére
[link]
Tessek, ott van kerekperec.Nem valt hitemme, csak amig en teszteltem es kitapasztaltam, addig masok latatlanul hajtogatjak.
Egyebkemt magasrol teszek, hogy mi van benne, vagy masok mit gondolnak, csak akkor legalabb butasagok ne hangozzanak el.
Amikor meg korabban emlitettem en is azt, hogy 7xxtol van csak 100hz, akkor meg a 660 es 690es tulajok estek nekem habzo szajjal, hogy marpedig ez sze!enszedett hazugsag a kis kedvencukrol.
Tehat arrol nem lehet ilyet mondani, de 620rol meg igen, annak ellenere, amit szemelyesen lehet tapasztalni.Mokas dolgok ezek.
Az meg a masik, ami szinten sokszor szobakerult, hogy a felhasznalok nagy resze nem is fogja hasznalni, mert rogton ki lesz kapcsolva ez a feature, de az azert fontos, hogy minnel nagyobb szamot irjon ki, meg ha nem is erti mirol van szo, de rajta van a dobozon, hogy 400hz, akkor irja is ki azt a tv!
Nem egy pelda van erre itt a forumban. -
törölt tag
válasz
Warter #36460 üzenetére
Címsorban ellenben LG 60LA6208 152 cm (60 Zoll) Cinema 3D LED-Backlight-Fernseher, EEK A+ (Full HD, 200Hz MCI.Ezért is linkeltem példaként,hogy nincs egyértelmű infó szinte egyik típusról sem.Az viszont érdekes,ha valaki megvásárolja egy adott széria legócskább,legolcsóbb típusát és utána hitévé válik,hogy ugyanolyan panellel van szerelve mint az adott széria prémium kategóriája ami 3X annyiba kerül.Persze lehet végül is ez a helyes tulajdonosi szemlélet ( és mindenképpen a legtakarékosabb )
Amúgy Német és Osztrák fórumokban egyöntetű a vélemény,hogy valós 100 as panel csak a 7XXX sorozattól van.Így tehát rossz esetben még a 66XX is kiesik pikszisből.
-
mighawk
csendes tag
válasz
LucasGrant #36444 üzenetére
És ezekről mi a véleményed.
[LG 42LA6608]
[LG 42LA6918]Jobbak ezek vagy rosszabbak az általad felsoroltakhoz képes? Főként 2D képminőségre, hangra és összeszerelés minőségére fókuszálva. Tudom, hogy a LA6918 valamivel drágább, de most németben hasonló árkategóriában meg tudnám venni, mint a többit.
Köszönöm szépen!! -
Zirowe
nagyúr
válasz
#46372352 #36459 üzenetére
Mondjuk a "hetek ota vitatkozunk" az annyira nem allja meg a helyet, mert te eddig nem vettel reszt a vitaban.
A vitaban volt egy forum tag, aki hetekig latatlanul allitotta, hogy nem 100hz, majd !egnezte szemelyesen, es lam, sajat maganak adott igazat, amin nem csodalkozom, hiszen nem akart tekintelyveszteseget.
Majd jott azzal, hogy a sajat tvje, amirol mindenhol es mindenki vitatlanil allitja, hog 100hz, nem 100hz, ezzel meg tovabb ketsegbe vonva allitasait.Egyebkent egy forumban le van irva, hogy mi "robbantotta ki" a vitat, vagyis az, hogy az elejen hibasan volt megjelolve az la620 szeria 50hz-snek, de ez javitva lett kesobb, csak sokakhoz nem jutott el, arrol nem is belszelve, amit mar mas is irt, hogy a 60la620nak 800mci-je van.
Nekem meg itthon van 2 eve 2ccfl lcd tv, valos 100hz es valos 200hz, tehat van osszehasonlitasi alapom, csinaltam osszehasonlito teszteket, meg a tobbit, amire alapozom a velemenyem, amivel nem vagyok egyedul.
Es te mit csinaltal?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#46372352 #36455 üzenetére
Na most en a szemelyes teszteim es tapasztalatom alapjan mondtam a kerdezonek, te meg egy teszt alapjan mondod, aminek az ellenkezoje is megtalalhato.
10forontos kerdes: ki a hitelesebb valaszado?
Tessek: Te állítod (egy két linkkel alátámasztva)
Erre mondtam, hogy te is linkeket dobalsz, de ezen felul azt se tudod mirol beszelsz, kivel nem csak linkekkel ervelek, szoval errpl a meddo vitarol is ennyit. -
Zirowe
nagyúr
válasz
#46372352 #36453 üzenetére
Jossz eloszor, hogy minek linkelgetek teszteket, majd te is tesztekre hivatkozol, de gondolom a nagy megmondosagodban egyszer sem tapasztaltad ki szemelyesen.
Na, szoval ezt nevezem hiteltelen velemenynek.
Ami pedig a mondandod uresseget illeti, keress vissza, parszor mar emlitve volt az a mindenhato inga teszt, amit szemelyesen hajtottam vegre a tvmen, marpedig az folyamatos volt.
Aztan hirtelen arrol is felrebeszelesek lettek, majd mm hajtogatas, stb.Ugy latszik 1-1,5 hetente ujra elo kell hozni ezt a temat.
Aki pedig szemelyes tapasztalat nelkul mond velemenyt, az hiteltelen, mint ahogy az is, aki mindig mast mond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Tesla topik
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Onkyo Tx-Sr508 7.1,hdmi
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest