- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
Yager01 #34598 üzenetére
Alap esetben én is amondó vagyok hogy nem árt neki, hacsak valaki alaposan meg nem indokolja hogy miért is ártana. Egy pc-nél alvó állapotból való áramtalanítását megértem hogy nem jó, de egy tv készenlétijéből mi gond lenne? Nem zárom ki hogy lehet, csak én semmire se tudok gondolni
-
Yager01
senior tag
válasz
Watt25 #34595 üzenetére
Én is rádiót távirányítású konnektort használók szinte mindenhez. A modem router a wifi és a régi a sípoló TV időzített aljzatba volt bedugva, ami a napi rutinhoz igazodva kapcsolt ki be. Most viszont úgy döntöttem, hogy a tv t is áramtalanítani fogom. Nem árt neki, és ha valami cucc üzem órára van tervezve benne akkor növelem az élettartamot.
-
Help Please!
KB: 8 hónapos az LG 55LA640 tévém.Mostanában egyre gyakrabban csinálja,hogy kiírja a képernyöre a következöt "a tv energiatakarékos okokból 5 perc mulva kikapcsol" majd 5 perc után valóban kikapcsol ezt váratlanul összevissza csinálja.Mi lehet az oka?ha valaki esetleg tudná kérem jelezze,nem nagyon szeretnék szervízt hívni. -
belo.tomi
csendes tag
Üdv!
Tegnap vásároltam egy lg 42la660s-t és egy rapoo e2700-at mellé. A tv-hez kaptam magic remote controlt. A billentyűzet stickje a tv-be bedugva, tv felismeri de nem reagál semmire. A billentyűzet laptoppal tökéletesen működik. Mi lehet a gond? Valaki tapasztalt már hasonlót? -
Watt25
veterán
válasz
Tékozló #34593 üzenetére
a PC-t is áramtalanítom minden nap, mert áramszünetnél csak fogná magát és bekapcsolna, amikor visszajön az áram
Ez egyébként BIOS-ból (vagy ugye most már EFI-ből) általában állítható.Lidl: Ehh.. nem láttam a hozzászólásod.
De ha már itt szerkesztgetek, megemlítem, hogy én vettem rádiótávirányítású konnektort, és lefekvéskor az ágyból (mert laza vagyok) kapcsolom le a szoba másik végében lévő elosztót, amibe a gép, a modem és a wifi router, meg még a többi ilyen kacat van dugva... De várom, hogy valaki meggyőzzön arról, hogy ezzel ártok valamelyiknek...
-
Lidl
senior tag
válasz
Tékozló #34593 üzenetére
Hali,
a PC-nél be lehet állítani, hogy mi történjen áramszünetnél, amikor visszajön az áram.
A BIOS-ban lehet állítani, többnyire a Power Management részben.
3 lehetőség van: Off / On /Last StateHa OFF-ra teszed, nem fog bekapcsolni áramszünetnél.
TV-nél szerintem típustól függ. Van amelyik bekapcsol, van amelyik nem.
Köszi
Lidl -
Tékozló
tag
válasz
Watt25 #34592 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert pl. a PC-t is áramtalanítom minden nap, mert áramszünetnél csak fogná magát és bekapcsolna, amikor visszajön az áram. Még nem tapasztaltam problémát az áramtalanításból eddig, de abból már igen, ha éjjel-nappal készenlétben volt egy eszköz, mert áramszünet megszűnése után bekacsoltak maguktól (PC, néha a TV is).
Egyébként én a TV-t 0,3W készenléti áramfelvételűnek mértem (47LA690S). Persze ekkor nem olyan pontosak a műszerek, de az enyém elvileg ebben a tartományban is jobb a pár ezer ft-os cuccoknál, úgyhogy elfogadtam 0,3W-nak ezt az értéket, és az LG is ennyit ad meg (max.-nak írja, bár én inkább picivel efölöttit mérek). -
Watt25
veterán
Engem mondjuk érdekelne a miért is... Elsőre azt mondanám, hogy nem igazán értem, hogy miért jobb egy eszköznek, ha állandóan áram alatt van. (Naponta mondjuk 8-10 órát feleslegesen.) Nem arról van szó, hogy 2 percre kihúzza minden nap, aminek tényleg nincsen értelme, hanem egész éjszakára. (Én még azt is mondanám, hogy egy kondi jobban szárad, ha működik, mivel akkor melegebb.)
Általában egy tévé tápegységnek melyik az a része, amelyik ezt nem szereti? -
Yager01
senior tag
Ahogy fentebb is írtam a régi tévém tápegysége StandBy módban éles hangon sípolt. Szinte elviselhetetlen volt ezért minden este áramtalanítottam egy időzítővel. az új tévém is ezen a körön van, de egyelőre időzíő és áramtalanítás nélkül. ez nem sípol és a nyugalmi fogyasztása sem több szerintem 0,1 W-nál. tehát értelmetlen áramtalanítani. csupán csak érdeklődtem.... remélem így már érted
-
Yager01
senior tag
Szerintetek van értelme, így értem árthatok e tvnek azzal ha minden éjszaka áramtalanítom egy idő kapcsolóval? Nem"árt"neki a ki-be kapcsolgatás? A régi samu standby módban sípolt ezért offolni kellett...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kelemenkelo #34582 üzenetére
Nem!
Nem vagy bena!
Ez ilyen!
De legalabb mas forrasra atkapcsolhatsz kozben! -
Watt25
veterán
válasz
kelemenkelo #34582 üzenetére
Ez így működik. Egy tuner van benne, technikailag lehetne rá lehetőség, hogy arra átkapcsolhatnál, amelyik a felvett csatornával van egy MUX-ban, de ezt a lehetőséget sem engedik a tévék. Ez van.
-
kelemenkelo
tag
Sziasztok!vettem egy 42LA690s tvt!nagyon megvagyok vele elégedve csak egy gondom van:a müsorok felvétele!én upc-s vagyok idáig felvevős belterim volt most lecseréltem media card-ra hogy majd a tvvel vegyek fel hát meglepodtem csak azt lehet felvenni aMit nézek?elakartam kapcsolni kiirta leállitja a felvételt?vagycsak én vok béna
?köszi
-
farkas-j
őstag
Tud valaki Windows XP-n is jól működő olyan programot mint az Androidos BubbleUPnP UPnP/DLNA app? Erre a DLNA adaptere szeretnék egy Windows klienssel videót átküldeni. Extraként valami portable verziót preferálnék leginkább
-
farkas-j
őstag
Szeretném a régebbi TV tulajok figyelmébe ajánlani ezt DLNA / Miracast adaptert. Ma megérkezett, rádugtam a mezei PC monitorom HDMI portjára, bekonfiguráltam, és a mobiltelefonomról gyönyörűen működik DLNA-n keresztül a médialejátszás!
Sajnos a Miracast-ot nem tudtam kipróbálni, mert nincs olyan eszközöm ami tudná
-
coredump222
tag
válasz
Pendragon911 #34515 üzenetére
Szia !
En kaptam a TV-hez anno, sztem is jol mukodik !
Azt hiszem ilyen NB2020A.
Az a jo benne ,hogy eleg bekapcsolni a TV-t es bekapcsol magatol csak a hangot a sajat
remote-jarol lehet allitani mivel csak optikai kabellel van osszekotve es azt hiszem ez a legkissebb tipus.Udv !
-
sixpak
nagyúr
válasz
LucasGrant #34574 üzenetére
Ja, meg a legtöbbet a youtube-on írogat az ember (én legalább is), arra meg ott a telefon.
Össze kell párosítani és kalap, kabát.
Én még nem is használtam a MR-ot írásra....ja de, a böngészőben. -
Yager01
senior tag
Ezekszerint érdemes lenne beszereznem a Magic Remote mellé egy másik távirányitót is. Ugyanis csak Magic Remote ot kaptam a tévéhez. Az eBayt hátha lehet olcsón rendelni hozzá vmit. És mi a helyzet a Vezetéknélküli egérvel kombinált billentyűzetekkel?Létezik valami jó alternatíva? egyik ismerősöm mondta hogy 13 000 Ft körül már van hozzá gyári lg
-
dattila79
csendes tag
válasz
superTibcsi #34569 üzenetére
Ha a tv ki van kapcsolva akkor is vibrál a pc monitorja csak akkor javul meg ha kihúzom a hdmi kábelt.GF GTX650 vga van és ha átálitom az nvidia vezérlöpultba a monitorom frissitési gyakoriságát 60 hz röl 50 hz re összehuzza a képet a monitor de akkor megszünik a vibrálás de így meg nagyon csunya a képe.Lg w2243s lcd monitorom van!
-
OldMike
őstag
válasz
Yager01 #34557 üzenetére
Gondolom utálsz két távirányítót használni. Az én 2012-es tévém esetében egyáltalán nem használhatom az MR-t az STB irányításához, ezért én a következők szerint használom:
MR: ki-bekapcsolás, mindenféle smart, külső filmnézés, valamint esetlegesen a beállítások
A tévéműsorok nézéséhez, és minden Telekomos funkcióhoz az STB távirányítóját használom
Megj: Ez egy teljesen szubjektív meglátás
-
Lidl
senior tag
válasz
LucasGrant #34568 üzenetére
Ja, ez jó ötlet, nem is jutott eszembe
Köszi
Lidl -
Lidl
senior tag
válasz
arboczd #34566 üzenetére
Igen, csak egérrel pozícionálgatni elég nehézkes.
Persze utána már mennek a nyilak és lehet navigálni a box menüjében, az tök jó.
Amúgy azt vettem észre, hogy alssabban reagál, mintha a box távirányítóját használnád. Gondolom azért, mert HDMI-n keresztül irányítja a boxot.Köszi
Lidl -
siege5
aktív tag
-
Lidl
senior tag
válasz
Yager01 #34557 üzenetére
Szia,
ha csak a következő-következő-következő műsor kell, akkor a jobbra nyíllal gyorsan el lehet érni. (ugyan ez visszafelé is).
Ha viszont keresni akarsz belőle, akkor sajnos igen csak nehézkes valóban.Nekem is ezért nem tatszik a Magic Remote. Tök jó használni, de kevés gomb van rajta.
Tudjátok, hogy milyen típusú normál távirányítót lehet használni és venni LG tévékhez (LA690 konkrétan).
Az LG oldalán nem találtam....Köszi
Lidl -
dattila79
csendes tag
Összekötöttem a számitógépet hdmi kábellel a tv vel.Tv-n jó minden van kép meg hang is.Ha a hdmi kábel be van dugva pc monitorom elkezd vibrálni a tv-n nicns ilyen probléma.Mi lehet a gond miért vibrál a monitor ha be van dugva a hdmi?Mikor kihúzom jó a kép a monitoron!
-
opti06
aktív tag
válasz
kerteszati #34559 üzenetére
telefonálj be upc-hez, pár hete bátyáméknál mi is csak vártuk a csodát ugyan ez a szitu, végül upc-hez telefonálás után engedélyezték bent is a hozzáférést azonnal jó lett...
-
kerteszati
csendes tag
Meddíg tart a UPC mediacard beállítások véglegesítése? már negyed órája tart, és mennem kell dolgozni... hagyjam bekapcsolva??
-
siege5
aktív tag
válasz
zichie #34556 üzenetére
Szia! Nekem is csinált anno hasonlókat igaz az nekem digitv-vel volt.
Mint kiderült nem a tvhez volt köze, hanem maga a tuner volt a gond, a központot kérdezve a dologról, csak annyit mondtak előfordul sajnos nem tudnak mit kezdeni.Más dolog nekem is ugyanez a tv-m van, és nekem is produkál egy gondot ami idegesítő.
Elég sokat szoktam a tv-n youtubozni zenét filmet stb nézek, más oldalakon is akár.
Viszont produkál egy olyan dolgot, hogy lejátszás közben gondol egyet megakad a zene vagy film és van hogy pár másodpercig hosszabb idő után pár percig is töltöget (legalábbis szerintem tölt mert az előtöltöttségi szint pl youtubnál alig jár a lejátszási szint előtt aztán meg felugrik 20-30%ot 2 sec alatt majd ismét megáll).
Régebben nem csinálta ezt (igazából nem biztos de talán pár frissítés óta csinálja), sőt ugyanazon hálózatról a gépen meg minden megy vagyis nem lagg okozza.
Próbáltam wifin keresztül és kábelesen is, ugyanaz a gond.Másik dolog, ez csak érdeklődés szintjén mivel nem találtam róla sehol leírást.
Egyszer sikerült megoldanom de azóta se jöttem rá, hogyan lehet a tv-n netezve megnyitás másik ablakban funkciót használni a linkeken. -
zichie
senior tag
Adott egy LG 42LA620S tévé, amin egy érdekes hibajelenségbe ütköztem a csatornakezelésével kapcsolatban.
A készülék Digikábelre (dvb-c) van kötve, de a műholdas része (dvb-s(2)) is használva van. A múlt héten a kábel helyett szobaantennát kötöttem rá és behangoltam a MinDigTV-t (dvb-t), mert egy műsort néztünk vasárnap este az RTL II-őn, ami nincs kábelen, de a MinDigTV-n akkor még FTA volt. Megtalálta az összes csatornát (a Főnix tévét is). Amikor kikapcsoltam a tévét és vissza, akkor viszont csak 8 csatorna maradt, a többit elfelejtette. Újra automatikus keresést csináltam, mindent megtalált, de kikapcsolás majd újra bekapcsolás után már csak 8 csatorna maradt. Ugyan ez volt a jelenség, ha kézi kereséssel kerestettem meg vele a földi frekvenciákat. Egy idő után feladtam, majd visszadugtam a kábelt és azt is újra végig kerestettem vele, mert a Digi betett néhány új csatornát. 161 csatornát talált, de kikapcsolás és újra bekapcsolás után már csak kilencven körüli csatorna maradt. Ezt többször is eljátszotta. Végül a teljes gyári beállítások visszaállítása segített, azóta nincs ez a probléma, de attól tartok, hogy esetleg újra előjön, ezért próbálom kinyomozni, hogy mi okozhatta a hibát.
Annyit még hozzá kell tennem, hogy a hibajelenség alatt a műholdas részén két műhold (HotBird, Eutelsat 9A) is be volt teljesen hangolva, ami több, mint 2600 csatorna. Lehet, hogy betelt a csatornalistája és ezért hülyült meg? Van valami infó arról, hogy mennyi csatornát tud tárolni a készülék? Most a műholdas transzponderek közül csak azokat kerestetettem vele végig, ami érdekes lehet. Pl. a HotBird-en ott van pl. az Euronews és a Supertennis HD, ami nincs digikábelen. Az Eutelsat 9A-t már nem programoztam be, mert onnan csak az M1 HD kellett a Dolby Digital hang miatt, ami korábban digikábelen nem volt. Most már pár napja kábelen is van DD hang az M1 HD-n, ezért a műholdas verzióra nincs szükség.
Ami még érdekes, hogy nem találtam csatorna törlési lehetőséget. Ez akkor lenne érdekes, ha műholdról valami közvetítőcsatornát (ideiglenes feed-et) nézek, ami csak időszakos. A közvetítőcsatorna lekapcsolása (a sportesemény vagy a koncert vége) után a csatornára már nincs szükség, így törölném, de nem lehet, mert nincs rá lehetőség. Van valami trükkös megoldás a (műholdas) csatorna törlésre? -
Lidl
senior tag
válasz
Yager01 #34554 üzenetére
Hello,
Azért nem elérhető a műsorújság T-Home-os IPTV-nél, mert a műsort a set top box veszi és küldi a képet és a hangot a tévének HDMI-n keresztül.
A T-Home saját műsorújsága működik csak.Ha a TV beépített tunerén keresztül jönne a jel, akkor tudná venni a műsorújság jelét.
Lidl
-
Yager01
senior tag
válasz
huncutka1029 #34549 üzenetére
Megjavítani bárhol megjavítják hogy ha fizet érte. Én arra gondoltam hogy ha garanciális időn belül van garanciális meghibásodása, akkor ingyenes javítás és esetleges csere csak akkor lehetséges az LG által hogyha ők importálták a készüléket Magyarországra. ha gondolod hívd fel az ügyfélszolgálatot nagyon szívesen el fogják neked mondani. én vásárlás előtt ezt tettem..
A műsorság problémára nincs valami ötleted?Thome IP TV-m van HD szolgáltatásokkal. tökmindegy hogy melyik csatornán megyek bele smarton belüli műsorújságba azt írja hogy a szolgáltatás nem elérhető
-
Petyus1
tag
válasz
huncutka1029 #34552 üzenetére
Akkor próba cseresznye.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Petyus1 #34550 üzenetére
a memóriát nem csak a smart rész fogja, bár valóban ez a legjellemzőb, hanem ha foilmet nézel, a lejátszó progi megjegyzi hol hagytad abba, és legközelebb felajánlja hogy onnan folytatja, ugyanez a DVR-nél is megvan.
ezek is telespammelik az amúgy is gyengécske memóriát.szal megér egy "misét" a gyári reset.
Azt nem állítom, hogy ez mindenre gyógyír, de ezt fogja a szervíz is elsőre javasolni.
-
Gicz
addikt
válasz
Petyus1 #34550 üzenetére
nem, de azért kérdeztem, mert anyuék használnak 42lm671s-t, és set top boxon keresztül hdmi-re kötve.
kiirta neki a tv h nyomjon meg egy gonmot, vagy kikapcsol, mire anyu csatornát váltott a set top boxon. holott nyilván a tv-n kellett volna hangerőt, vagy ok-ét, vagy valamit nyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest