Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BrTH
tag
válasz
idegen lény #11440 üzenetére
Bármikor szerezhető 1.4 hdmi 2200-2500 körül.
-
v!ct0y
veterán
Hali!
LK 450-es LCD mekkora vinyót tud lekezelni tudja valaki ?
Köszi! -
pomk
őstag
válasz
Jester01 #11492 üzenetére
Sajnos nincs, mert nem erősítő+hangfalak vannak, hanem egy ilyen Genisu 5.1.
-
Zoty4
őstag
lm660-70 lm765 valamint a 8 és 9es széria között van érdemleges különbség a panelben?
-
pomk
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy LG 42LW4500 TV-m. Audio kimenetként csak optikai van rajta, amit sajnos nem tudok rákötni 5.1-re, mert azon csak RCA bemenet van. Kinéztem egy ilyet. Kérdésem, hogy evvel ugye össze fogom tudni kötni a TV-t és az 5.1-et gond nélkül. Ill. ehhez még szükségem lesz valami kábelre gondolom, amivel a TV optikai kimenetét csatlakoztatom. RCA kábelem van.
-
Dany007
veterán
válasz
Dany007 #11480 üzenetére
Na, ki próbáltam. Nem működik.
De nem az elmélettel van a gond, hanem a lejátszóval illetve a TV-vel.Ugyanis a lejátszónak a 3840-es videót eleve túllógatva kellene, hogy megnyissa. Úgy, ahogy amikor megnyitok egy bazinagy képet. Túllóg a képernyőn 1:1-es méretében.
De a lejátszóim nem ezt csinálják. 1920 szélességben nyitják meg csak. Nincs túllógás. Így amikor a TV összefésüli a két képet akkoris csak az 1920-as képet rakja össze - mivel nincs túlnyúlás.
A másik amit észrevettem, hogy a TV ilyen half SBS módban amúgyis csak a képernyő két oldalát fésüli össze. Ha túllógás van akkor azzal nem foglalkozik.
Szóval ez így mégsem megy. -
Jester01
veterán
LW4500 digitális csatornalistában lehet valahogy helyet üresen hagyni? Az analóg részen ugyan lehet, de az kevés.
-
-
BloodRay
veterán
-
UV_59
csendes tag
Üdv. Lányok és Fiúk!
Eddig csak passzív olvasója voltam a fórumnak, de most meg kell, hogy osszam Veletek a jó hírt:
A Széchényi-hegyről elindult a 3D tesztsugárzás a 43. csatornán.
Igaz, egyenlőre csak egy 3D-s monoszkóp és egy rövidfilm váltogatják egymást, de tesztnek tökéletesen megteszi. Én kb. 30 km-re vagyok az adótól és tökéletesen jön.
Csak így tovább MindigTV! -
Dany007
veterán
válasz
Lacinavi #11476 üzenetére
Alapvetően az az elmélet, hogy a mezei Full HD Half SBS videók, amiket le lehet cuppantani a netről ugye alapvetően 1920x1080 pixelből állnak. És ebben benne van mindkét oldalnak szánt kép. Vagyis bal és jobb szemnek szánt: 960x1080 pixel az egyik felén és ugyanez a másik felén. Így áll össze a Full HD kép.
Namármost ezt a képet a TV 3D módban összehúzza egymásra kiszélesítve teljes képernyőméretre. Így kapjuk a 3D-s képet. Ezért amit ilyenkor látunk 3D-ben az valójában egy 960x1080 pixeles kép széthúzva / nagyítva az 1920 pixeles szélességre.
Amit én akarok, az egy 4K-s 3D videó 3840x1080 pixeles képének a széthúzása 3D sbs módban teljes képernyőre. Ebben a videóban a bal és jobb szemnek jutó kép is külön-külön 1920pixel. Így adja ki a kettő egymás mellett a 3840 pixelt. Amit ugye az 1920-as tévé nem tud 1:1-ben megjeleníteni értelemszerűen. DE! És itt jön a lényeg. 3D SBS módban a korábban leírtak alapján a képet a TV összehúzza egymásra a két képet. Ezért feleződik a felbontás. Viszont mivel jelenleg 3840 pixel a szélesség, ez széthúzva pontosan a TV natív felbontását az 1920 pixelt fogja adni.
Na de otthon kipróbálom aztán meglátjuk látok-e valami különbséget. Max letöltöm youtube-ról 1080p-ben és 4K-ban is, hogy legyen mihez viszonyítani.
-
begrimisu
aktív tag
esetleg valaki erre : [link]
-
BloodRay
veterán
válasz
idegen lény #11466 üzenetére
LW4500-nál bőven jobb az LM620, LM660-as széria képe szerintem. Nem tükröződik az olyan vészesen szerintem. Jó persze nem a napozóágy mellé kell tenni...
Analóg adás... no comment részemről. Pláne 63cm-es CRT-hez viszonyítani...(#11468) Dany007 -> Jobb lesz a videó minősége(persze kódolástól is függ), szerintem látni fogod bőven.
(#11470) rrox46 -> D5004-est nem ismerem, csak a sima D5000-est és a D5003-at. Előbbi a kategória(LV3400-al egy szint kb, csak a Samuknak fényes a kijelzője LV3400-nek meg matt) szintjét hozza, utóbbi egy rakat fos. Lebutított sz@r. Így a D5004-es is gyanús.
-
Watt25
veterán
Lehet, hogy most olyan dolgot mesélek, ami csak nekem új, de azért én meglepődtem. Szóval, van a YouTube remote, ami tök jó dolog, csak azon voltam kiakadva, hogy miért pont TV-vel nem lehet összeszinkronizálni... Aztán igazából más világosított fel: a párosítás a Kilépés (vagy Kijelentkezés, nem tudom) menüpont után van... Azért nem találtam meg, mert nem gondoltam, hogy a kilépés menüpont után még bármi van, ezért nem nyomtam tovább... Azt mondjuk fenntartom, hogy ez továbbra is egy logikus gondolatmenet, az viszont nem, hogy a kilépés menüpont után teszik a Párosítás menüpontot... Szóval, remélem más is úgy gondolja, hogy nem én vagyok a hülye.
És esetleg segíthettem másnak is ezzel... -
Watt25
veterán
válasz
zsebibali #11458 üzenetére
Érdekes, mert én eddig úgy tudtam, hogy 32GB alatt nem is áll szóba a TV a pendrive-okkal ilyen szempontból, mert azzal kezdődik a dolog, hogy 20GB-ot lefoglalnak a TimeShift-nek. De ha mégis működik, akkor is marad az az elv, hogy az első 20GB a TimeShift-re megy el, ha akarod, ha nem. Tehát ennél nagyobb eszköz kell ahhoz, hogy működjön a DVR is.
-
rrox46
csendes tag
Csáó!
SAMSUNG UE40D5004BW és a SAMSUNG UE40D5000 között van különbség?
Mi a véleményetek a tv-ről?
lv3400-hoz képest milyen? -
bodola
csendes tag
Üdv mindenkinek! Meg tudnátok mondani, hogy a DM2350D monitor tv-hez tulajdonképpen milyen szemüveg kell(ene)? Próbáltam kiigazodni, de feladom, mert meglehetősen kaotikus a helyzet. FPG-2000 típusúval adná egy bolt, de valahol azt olvastam, ehhez FPG-200F kell. Itt is ez utóbbit veszi elő a gyerek a dobozból. Köszönöm előre is!
-
Dany007
veterán
Helló Mindenkinek!
Régen jártam erre.
Igazából azért mert szerencsére minden rendben van a tévével.
Viszont most jött egy ötlet. Nézett már valaki Full SBS 3D-s filmet a tévén? Mert én még nem. És nem is igazán tudom milyen lehet.
Most viszont eszembe jutott, hogy youtube-on vannak 3D-s videók amik 4K felbontásban is fent vannak. Gondoltam letöltöm az egyiket és megnézem.
Ez vajon milyen képet fog eredményezni nekem otthon 3D-ben? Majd csak este tudom kipróbálni, de annyira foglalkoztat a kérdés, hogy gondoltam megkérdezem.
Youtube-ról letöltöttem egy ilyen videót csak próbaképpen.A lényeg, hogy adott egy 3.840x1080pixel-s SBS videó. Ha ezt fogom és lejátszom a tévén (PC-ről természetesen) majd ráküdöm a 3D-t, akkor elvileg az szétfogja húzni a két képet eggyé. Vagyis a 3840-ből pont a fele marad meg a 1080-ből meg elvileg a 1080. Mert vízszintes. Akkor van rá esély, hogy ilyen esetben mindkét kép megtartja az 1920-as felbontást és nem feleződik, mint a normál half SBS videóknál amik amúgy 1920x1080-asok?
Vagy csak beképzelek valamit magamnak?
Mert ugye a TV csak 1920 szélességet tud megjeleníteni ez okés. De ez a videóanyag 3840 az egymás melletti két nézettel. Vagyis 2x1920.
Na mindegy, otthon kipróbálom kíváncsi vagyok látok-e majd valami különbséget. -
idegen lény
addikt
Közben megérkezett a válasz az LG-től:
"KÖszönjük, hogy jelezte felénk a téves információk megjelenését!
A 42LM620S készülék WiFi előkészítéssel rendelkezik, beépített Wifi-vel nem."Ahogy mondtad.
Kíváncsi vagyok, hogy kijavítják-e az oldalt.
-
idegen lény
addikt
válasz
BloodRay #11461 üzenetére
De nem tükröződik az nagyon fényben, mert volt, aki azt írta, hogy a kiemelkedő keret hiánya miatt nagyon fényes volt a boltban? Persze ott nagy a fényerő.
Az tetszik, hogy azt írod, hogy jobb a képe is. Lehet, hogy más beállításokon voltak, de valóban, alacsony felbontású anyagoknál, SD, ilyesmi, nekem is az LW4500 (!!!) sokkal kontrasztosabbnak, élesebbnek tűnt. Nekem ez nagyon fontos szempont. Nem tudom, erre gondolsz-e a jobb képpel? De egy friss tulajdonosnak is hasonló benyomásai voltak:
"Pénteken vettem egy lg 42lm620s-t. Tapasztalataim: Az analóg adás meg sem közelíti CRT-tv képét, bár finomhangolással sokat lehet javítani. (egy 10 éves 63 centis Philips-em volt) sajnos digitális adásom még nincs."
Ez azért elég durván hangzik! Tudsz még mondani olyat, amiben jobb a 660? A Magic Remote-ért nem adnék ki ennyi pénzt. Úgyis táblagépen használnám a netet.
-
Jester01
veterán
válasz
idegen lény #11462 üzenetére
Hetesnek hetes, de koax védelmet nem látok rajta.
-
begrimisu
aktív tag
sziasztok! Az öcsém lcd tv vásárlás előtt áll a lényeg hogy 82cm legyen full hd usb bemenettel esetleg valakinek van valami javaslata hogy ár érték arányban melyiket érdemes választani! Márka típus?
köszönöm
-
rrox46
csendes tag
Ma bementem az eurinocsba és közölték velem h a 42lv3400-ból rendeltem 3db-t amit még aznap el is vittek.
Eddig is tudtam, hogy egy trágya az a bolt és hogy az tuti nincs nekik ami akcióba van, de az eladók hozzáállása... hát csak negatívumot tudok róluk mondani, főleg a mai nap után -
-
BloodRay
veterán
válasz
idegen lény #11459 üzenetére
Árgépen specifikációkat nézni...
Elírás meg sajnos a weboldalon is előfordul. Mediásoknak azért nem ártana tudni mit árulnak, főleg, hogy képzéseket is szoktak kapni...
LM660 szerintem jobb mint az LM620 képre is. Ami viszont fix, hogy árgépes, netes vásárlásra nem kapsz 5 év garanciát. Még egyszer leírom a változatosság kedvéért, hogy a netes boltok közül egyedül az edigital amelyik hivatalos forgalmazó. Más netes boltal az LG Magyarország NEM ÁLL KAPCSOLATBAN. Bármit is írjon egy-egy kamugyáros netshop...
LG wifi kulcs hivatalos ára kb 12-14k között van.
Nem adnak semmilyen MM-os modellhez alapból wifi kulcsot, a wifi direct meg egy wifis szolgáltatás, amihez nem árt maga a wifi modul sem. -
Jester01
veterán
válasz
idegen lény #11454 üzenetére
Ha már veszel valamilyet akkor dobj rá egy pár százast és a koax védelemmel ellátott változatot vedd szerintem.
-
idegen lény
addikt
válasz
BloodRay #11455 üzenetére
Pedig még ki is írják az MM-ben a TV elé, gondolom azért, mert az LG oldalán is ez van: http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/index.jsp Ennél már csak az szebb, amit az árgép ír róla: "- 3D szemüveg működési módja: aktív"
Igaz ők a Wi-Fi-t legalább opcionálisnak írják.
Akkor szerinted jobban megérné inkább egy LG 42LM660S-t venni 35 ezerrel drágábban, ami egyesek szerint nagyon tükröződik (nappal is szeretném nézni), viszont öt év garancia jár hozzá? Bár félek, hogy ezt az LG nem fogja megadni árgépes vásárlás esetén. És mennyibe kerül ez az LG-s wi-fi-kulcs hozzá? Nem lehet, hogy az MM-es modellhez hozzáadják, és már benne van az árban?
És ez a Wi-Fi Direct nem tudja valahogy helyettesíteni az igazi Wi-Fi-t?
-
zsebibali
csendes tag
próbálta már valaki, hogy pendrive esetén mekkora az a minimális tárolókapacítás amivel a TV DVR funkciója már felvenni is képes?
én 4GB-os pendrive-val próbáltam és ott csak a time shift működött (annak szerintem nincs minimum korlátja mert 1GB-tal is ment) sima felvétel esetén viszont kiírja hogy nincs elegendő hely.
HDD-nél tudom, hogy van minimum ami 40GB. -
BloodRay
veterán
válasz
idegen lény #11454 üzenetére
LM620-ban nincs wifi, aki ezt írta, mondta az nem ismeri a modellt. Wifi előkészített a készülék valóban, ami annyit tesz, hogy wifi kulcs-ot(LG) tud használni.
A hibás weboldalt jeleztem. -
idegen lény
addikt
válasz
MrBazsi #11446 üzenetére
Már csak egy olcsó túlfeszt kéne találni. Szerintetek ez jó ár?: http://www.aqua.hu/apc-p5b-gr-5xdin-tulfeszultsegvedo-eloszto-49062.html Bár nem tudom, kell-e egyáltalán egy villámhárítós panelbe ilyen a második emeletre? Szerintetek?
Az LG 42LM620S-ben vajon van-e beépített Wi-Fi? A MediaMarktban még ki is van írva, az eladók szerint is van benne, sőt az LG oldalán is mindenhol ezt írják, kivéve a Specifikációnál, ahol azt írják:
>Wi-Fi >Előkészítés (!!!)
>MHL (mobiltelefon csatlakoztathatóság) >Nem
>Tartalommegosztás mobilra >Nem
>WiFi Direct >Igen (Ha tudnám, hogy mi az?)
>Hálózat böngésző >Igen
>DLNA >Igen
>WiDi (Wireless Display - Kábelmentes megjelenítő) >Igen
>Simplink (HDMI CEC) >Igen
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-3d-tv-42LM620S.jsp
Ez már a második bődületes hiba, amit találok az LG oldalán! Kíváncsi vagyok, mit fognak válaszolni! -
BloodRay
veterán
-
oke
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását az 42LM660/620 kontra 47LW5590-vel kapcsolatban. Bementem hétvégén a Saturnba, ott volt szerencsém megnézni az 42LM620-ast és a 42LW5590-et 3d adás közben, nekem a 620-as tünt szebbnek, viszont mintkettőnél azt tapasztaltam, hogy szellemképes, a 620-as kevésbé, de annál is érzékelhető volt. Ez normális? Vagy csak nem volt megfelelően beállítva vagy én nem álltam a megfelelő távolságba?
-
BloodRay
veterán
-
MrBazsi
senior tag
válasz
idegen lény #11440 üzenetére
én is láttam a bricóba csömörön, szülinapi akció van náluk. az 1méteres 2500 a 3méteres 3000 az 5méteres 3900Ft
-
atirag
őstag
válasz
idegen lény #11441 üzenetére
És még az Auchan-os eladó is meglepődött,hogy a másik Auchanban 210k a tv. Mert elmentem másikat is megnézni. Pedig először próbálta leplezni
-
pH03N1xM
tag
válasz
idegen lény #11442 üzenetére
2.5m-es projektorkepatlo utan igen
-
idegen lény
addikt
válasz
scofield82 #11403 üzenetére
Hol kaptál 1.4-est 2500-ért?
-
idegen lény
addikt
válasz
huncutka1029 #11384 üzenetére
Látom, figyelsz! Ám én csak a két alapmodellt hasonlítottam össze. A szavaidból, meg másokéból is, viszont úgy vettem ki, hogy az egész LM sorozatot kisebb tudásúnak tartjátok a tavalyinál. Csak azt nem tudom, hogy konkrétan mikre is gondoltok, amit nem tud az elem, de az elwé még tudott.
-
idegen lény
addikt
válasz
rrox46 #11380 üzenetére
http://www.argep.hu/product_1906137.html Itt a 660 jelenleg csak 240 700 Ft. Szerintem óriási hibát követett el az LG, egy 666-os modellel kaszálna a világvége évében!
Én mondjuk Orsi helyében inkább egy 620-ast vennék, az most 204 490 Ft: http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=LG+42LM&x=56&y=2&min=&max=&sucheallwmp=1 Szerintem a két modell között inkább csak dizájnbeli különbségek vannak, és a maradékból bőven futna egy X-BOX-ra. Mondjuk én azt már maximum használtan vennék, inkább megvárnám az új generációs konzolokat, mondjuk a Wii U-t. A 42"-hoz meg tessék ragaszkodni, 3D-s tévénél ez a minimum, és 27-én már indul a főváros közelében ingyenesen fogható 3D-s kísérleti magyar adás olimpiával és filmekkel!!! -
PLaci58
addikt
válasz
berlin #11419 üzenetére
A beltéri antennával a Mindig TV fogható, ha megfelelő a jelszint.
Ilyenkor az "antenna" módban kell behangolni a TV-t.
Nem automata hangolás, hanem kézi és be kell írni az UHF csatorna számot. (felül a DTV-t kell kiválasztani) (Mingig TV honlapján megvan, hogy melyik adó, milyen csatornákon ad).
Ha jó az antenna és jó irányba van állítva, akkor megjelenik a jel erősség a csatornaszám beállítása után pár másodperccel. Ilyenkor lehet választani lejjebb a hozzáadás gombot. Akkor lekeresi a digitális csatornákat.
Utána be lehet állítani a másik csatornát és azt is hozzáadni. -
PLaci58
addikt
válasz
huncutka1029 #11416 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz!
(Film lejátszás USB-n.)
" - A filmfájlok az alábbi feltételek mellett támogatottak:
Felbontás: legfeljebb 1920 × 1080 (sz × m) képpont
Képfrissítés sebessége: legfeljebb 30 képkocka/mp (1920 × 1080 képpontos felbontás),
legfeljebb 60 kép kocka/mp (1280 × 720 képpontos felbontás alatt)
- Videokodek: MPEG 1, MPEG 2, MPEG4, H.264/AVC, DivX 3.11, DivX 4.12,DivX 5.x, DivX 6, Xvid 1.00, Xvid 1.01,Xvid 1.02, Xvid 1.03, Xvid 1.10-beta1,Xvid 1.10-beta2, JPEG, VC1, Sorenson H.263/H.264."
Forrás: kezelési útmutató.A TV képes L5.1 fájlok lejátszására is, de a gyártó ezt nem garantálja. Nekem több Level5.1 is simán megy. Persze van olyan is, ami nem
Ilyenkor sajna semmi nem segít, csak egy másik verzió
-
benvolio
őstag
válasz
huncutka1029 #11413 üzenetére
Köszi a tippet, de most jön a meglepi!
Nekem van itthon a laptophoz egy ilyen Sweex hub és ezzel se ment, hiába állítottam be a hub-ot a TV service menüjébe. A service menübe alatta van olyan hogy "USB Swap", na azt vissza kell venni 0-ra. De a beállítás csak akkor müködik ha kilépsz a service menüből és kikapcsolod a TV-t majd vissza.Ezt eljátszva müködik a Sweex hub is!!! Már megint hamarabb kérdeztem mint végig próbáltam volna az összes lehetőséget, de se baj, mivel úgyis kell ehhez egy új hub így talán már bármi megfelelő! Ha nálad vagy másnál így müködik akkor írja meg légyszi a tapasztaltakat, hogy tényleg mindegy milyet vegyek a TV-hez!
Üdv! -
ogi88
tag
Sziasztok!
Lg ls5600 as széria az 2012 modell?Ha igen akkor melyik 2011 es modell utódja. -
berlin
csendes tag
kábelen t-homi van a lakásban
-
pH03N1xM
tag
Ma uzemeltem be a baratnomnek ajandekba vett 47lm660-at. (sokat ragta a fulem, es gondoltam legyen mar olyan jatek, amivel en is tudok bohockodni, ha kedvem tamad - igaz tvt soha nem nezek, dual projektoros dolby 3d szuros hazimozim van, inkabb azt nyuzom ha raerek).
Gyors teszt eredmenye:
Pro:
Kinezete oke, egyelore a talpan van - az kicsit sovanyka szerintem, de ugyis nappalifalra kerul majd
Magicremote nagyon korrekt, a masik taviranyitot ki se akarjuk probalni, origi csomagolasban van az
3D kepe nagyon korrekt a kicsi merete ellenere
Tudja az 5ghz-es wifi routeremet is kezelni (ezt nem lattam sehol se, hogy irtak volna rola, pozitiv csalodas volt)
Smart resze eleg korrekt, bongeszo elfogadhato (tavaly egy kozepkategorias philipset probaltam, ahhoz kepest nagysagrendekkel gyorsabb es kompatibilisebb) - egyedul az ebayes accountom verzett el a teszten, valamiert mindig jelszohibat irt, pedig a jelszavam jo volt.
Fogyasztasa tenyleg hozza a feltuntett erteket (60-70W koruli, neha kicsit kevesebb) - ez jobb, mint vartam
A hattervilagitas kicsit lathato fekete tesztkepen, de nem olyan zavaro.
Jo az LG fele DLNA szerver, rajta keresztul a TV kezelt szinte mindenemet a 6TB pC alapu mediaserveremrol (az indexeles eltartott egy ideig azert...Kontra:
Nem vagyok kibekulve a 2d kepevel (DVB-T kizarolag, van UHF antennam, de erositos szobaantennaval is tokeletes egyebkent - igaz az ado eleg kozel van, es szinte ra is latok (kb. 20km)). Alapban nagyon tul voltak huzva a szinek, kicsit pofoztam, de meg mindig nem az igazi (most kicsit fako minden es tulzottan mosott is - hiaba lottem ki az mpeg es normal zajcsokkenteseket)
A videoplayere erdekes motion hibat csinal nagyobb kontrasztdifferenciaknal finom mozgasoknal (fekete/sarganal vagy piros/fehernel feltuno) - anno foglalkoztam mpeg player irassal, olyan, mintha pontatlan lenne a motionvektor szamolasa (valoszinuleg nem az, inkabb valami postprocess, majd meglatom, remelem likvidalhato).
A hangja sovanyka, gondolom a vekony meret miatt. (oke, B&W-t szoktam hallgatni, szoval az mas liga)Baratnomnek nagyon tetszik egyebkent, o a motion hibat se latta amig nem hivtam ra fel a figyelmet
(leszamitva, hogy o is hianyolja a reszletesseget fullhdben - ami projektoromon siman megvolt...)
-
atirag
őstag
Ma az auchanban sikerült vennem egy LG 47lv5590-es tv-t.
Ha valaki szeretne olcsón venni ilyen tv-t akkor még volt 1db. Egyébként 160k volt.
Körbe néztem a neten és nem nagyon találtam már olyan helyet ahol 200nál olcsóbb lett volna.
Ahogy olvasgattam meg LG-s embertől kérdezgetem a panelban nincs különbség a 3d-s testvérétől. Látványban ez jelentkezik ettől még valamelyest a szoftver miatt?
Üdv Attila -
pomk
őstag
Sikerült megoldanom a problémát. Leírom, hátha valakinek segít a jövőben:
Lépések a UPC Mediacard-os füzetben leírtak szerint, de a keresés előtt a következő képpen módosítottam a beállításokat:
Frekvencia(kHz): 346000 (UPC füzet hátulján 346 MHz van, ezt átváltottam kHz-re, ezért adtam meg ennyit)
Symbol rate(kS/s): auto (nem is tudom állítani)
Moduláció: auto(nem is tudom állítani)
Hálózati azonosító: 43120 (Veszprém-et kinéztem UPC füzet hátuljából)
Induló frekvencia: 46000 (ez a lehető legkisebb érték, amit be lehet állítani)
Záró frekvencia: 862000Ezt követően keresés indítása, és újra megtalálta a ~120 csatornát.
Most már csak a Medicardba kell életet lehelni. -
berlin
csendes tag
HD-ban nézném az m1-et.
Adott egy lg LM660S
meg egy beltéri antenna.Hogyan tudom HD-ben nézni (mondjuk) a fociebét?
Mit hogyan állítsak a tévén?
(Bocs, de bazinagy láma vagyok ehhez.
Behangolható a tévé úgy is, hogy Kábeles DTV meg kábelTV melyiket válasszam?
Előbbinél konkrét herz értéket lehet/kell beállítani. Szóval az nem megy nekem. Másik verzióban hangol a tévé automatán, de így meg szarul jön az m1 jele. Nem is tudja az antenna befogni még nézhetően sem.) -
ogi88
tag
Sziasztok!
Lg ls5600 as széria az 2012 modell?Ha igen akkor melyik 2011 es modell utódja. -
huncutka1029
addikt
válasz
dszabi #11415 üzenetére
frame ratiot 29,97 ről konvertáld le 24 vagy 25 F/s re.
30 frame az kicsit sok a beépített media playernek.
és a header high level 4.1 legyen csak ne 5.1Ettől függetlenül sajna van egy két olyan film, amit nem játszik le.
ilyenkor egyszerűbb egy másik verziót letölteni, mint konvertálni.ugyanis ha a képkockaszámot változtasd, akkor a hang késleltetést is be kell hozzá lőni, hogy ne csússzon.
-
dszabi
tag
Tudja valaki hogy egy ilyen videót hogyan konvertáljak át ahhoz, hogy a TV elfogadja a formátumát?
Video: H264 - MPEG4 AVC (Part 10) (avc1), 1920x1080, 29.97
Audio: MPEG AAC Audio (mp4a), sztereó, 48kHz -
Jester01
veterán
válasz
huncutka1029 #11409 üzenetére
A tévében lévő digitális tunert használom de csak a szabadon fogható adásokra (tehát conax modul nélkül).
FW verziót majd megnézem.
A simplink izét kapcsolgattam ki-be a tévén meg a másik eszközön is (panasonic hdd felvevő) de attól nem lett jobb. Mondjuk nem látják egymást, gondolom a két gyártó cucca nem kompatibilis. De ez nem is érdekel.
-
g947
tag
KIépítettem a vezetékes internetet LG 32LW 579S tévémhez, így feleslegessé vált az LG E-WF100-as wifi usb-s cuccom. Ha érdekel valakit jelezze.
-
benvolio
őstag
LW5590-hez tudtok ajánlani USB hub-ot ami tutira jó hozzá? A Belkin rémlik valamiért, de jöhetnének konkrét tippek.
Üdv! -
MrBazsi
senior tag
Sziasztok.
LG LV3550 ről vélemények tapasztalatok? -
huncutka1029
addikt
-
Jester01
veterán
LW4500 azt csinálja, hogy ha HDMI kapcsolat van akkor a digitális tv adásokat nem lehet nézni (azt írja nincs jel). Analóg megy. Ha a HDMI kapcsolat megszűnik (kihúzom a kábelt vagy kikapcsolom a másik eszközt) akkor megint jó.
Ez normális? Meg lehet javítani valahogy?
-
rrox46
csendes tag
Mi a véleményetek a 42lv3400-ról?
-
blakey
titán
válasz
scofield82 #11403 üzenetére
Gyári beállítások visszaállítása a lejátszón, esetleg? Hátha segít. TV-n milyen beállítások vannak hdmi-re?
-
scofield82
csendes tag
válasz
blakey #11402 üzenetére
a lejátszó kimenetelét nem tudom autora állítani, mert csak az 576i és az 576p választható a dvd setup menüjében , a többi lehetőség szürke , az auto is.
jelenlegi beállítások: tv megjelenés 16:9 , mód widescreen, tv output select : YPbPr
én azthittem a kábel nem jó vettem ma egy 1.4s kábelt de ezekszertint kidobtam 2500ft-ot mert azon se jön át a kép.
Fogalmam nincs mi lehet a baj -
blakey
titán
válasz
scofield82 #11401 üzenetére
Nem megy át a jel a kábelen, azért nem aktív csak az 576i, valami beállítási gond lesz. Mire van állítva a lejátszó hdmi kimenete? Auto? TV Output mire van állítva RGB vagy YPbPr?
-
scofield82
csendes tag
Sziasztok irtam már a másik Lg topicba is de ide is leírom hátha itt valaki tud tanáccsal szolgálni:
LG 37ld450 tipusú lcd tv-m nem kommunikál egy LG HT903TA házimozi hdmi csatlakozójával. kép abszolút nincs hang is csak szaggat. kell erre valkami külön beállítás tv-n vagy házimozin? másik dvd vagy házimozi ment már rajta de ez a 903ta nem jelenik meg a tv-n csak sima scart csatival.
A Tv Simplink funkciója se működik így jól pedig mikor indítanám a lemezt reagál a slimpink , át is váltaná a tv-t a hdmi csatlakozóra de csak fekete kép van és azt irja ki h nincs jel. 1.4es hdmi kábellel akartam összekötni tehát nem hiszem hogy a kábellel lenne a baj.
A házimozi setup menüjében is csak az 576i vagy p funkció az elérhető a többi nem) Mivel lehet a probléma a tv-vel vagy a házimozival?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest