Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gippazoid

őstag

Sziasztok!

Hátha tudtok nekem segíteni...
    Lidl karos, szivattyús kávéfőzőm van, 2011-es, jól bírja.
    SilverCrest SEM1100 a típusa.

2 éve próbáltam tisztítani mert égett íze lett a kávénak, és szétszereltem a kart is, amibe az 1 vagy 2 adagos kávétartót bele kell tenni, és aminek két kifolyócsövén a két külön csészébe kifolyik a kész kávé.

Ez egy valamilyen fém (alu?) tartó, műanyag karral és a fém tartó aljára van becsavarozva egy műanyag betét, egy összefolyó, ami két részre osztja szét a kávét és két kis "csöcsén" kifolyik a kávé.

Na ezen műanyag alatt a fém tartó alja fekete-fehér-barna színekben játszó foltokkal volt tele. Gondolnám, hogy csak kávé maradék, mint ami a többi alaktrészen is van, de ezzel akármit csinálok, nem jön le. Legfeljebb smirglivel jönne...

Kérdésem az hogy ez micsoda?
    A forró kávé reagált ezzel az alumíniummal és azért a fekete elszineződés? Vízkő? Citromsav, ecet nem oldja. Nagyon finom por formájában jön le valamennyi, de a dörzsi szivacs sem sokat segít, nem tudom fémtisztára pucolni.
    2 éve rendeltem hozzá egy új kart, 2600 Ft volt, ez teljesen meglepett (hogy lehet kapni és hogy ilyen olcsó). Nincs napi használatban a gép, csak hétvégén, de mindig elmosom minden részét.
    Tegnap szétszedtem az "új" kart és az is ilyen foltos, nem jön le, 45 percig ázott ecetes vízben, de semmi.

Szóval mi lehet ez a lerakódás? Fém oxid? Kávé (de akkor miért nem jön le? a műanyag betétről lejött, de a fémről nem)? Vízkő és kávé?
    Lehet hogy alumíniumoti is iszunk a kávéval?
    Hogy lehetne lepucolni?
    Tudok rendelni még kart, de mit csináljak, hogy az új alkatrész ne járjon így?
    Létezik olyan gép aminek nem ilyen a kar megoldása? Nem nagyon láttam, pedig tegnap este óta nézem a neten a gépeket.

Ha esetleg új gépet vennék, annak is ilyen a karja, de akkor már acélkazános kivitelt választanék. Ilyenből egyelőre csak DeLonghi-t találtam. EC151, EC156, de mindben acélból van. Ezek milyen gépek? Érdemes megvenni?

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák