Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Házimozi belépő szinten
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asztrofotózás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Hátha tudtok nekem segíteni...
Lidl karos, szivattyús kávéfőzőm van, 2011-es, jól bírja.
SilverCrest SEM1100 a típusa.2 éve próbáltam tisztítani mert égett íze lett a kávénak, és szétszereltem a kart is, amibe az 1 vagy 2 adagos kávétartót bele kell tenni, és aminek két kifolyócsövén a két külön csészébe kifolyik a kész kávé.
Ez egy valamilyen fém (alu?) tartó, műanyag karral és a fém tartó aljára van becsavarozva egy műanyag betét, egy összefolyó, ami két részre osztja szét a kávét és két kis "csöcsén" kifolyik a kávé.
Na ezen műanyag alatt a fém tartó alja fekete-fehér-barna színekben játszó foltokkal volt tele. Gondolnám, hogy csak kávé maradék, mint ami a többi alaktrészen is van, de ezzel akármit csinálok, nem jön le. Legfeljebb smirglivel jönne...
Kérdésem az hogy ez micsoda?
A forró kávé reagált ezzel az alumíniummal és azért a fekete elszineződés? Vízkő? Citromsav, ecet nem oldja. Nagyon finom por formájában jön le valamennyi, de a dörzsi szivacs sem sokat segít, nem tudom fémtisztára pucolni.
2 éve rendeltem hozzá egy új kart, 2600 Ft volt, ez teljesen meglepett (hogy lehet kapni és hogy ilyen olcsó). Nincs napi használatban a gép, csak hétvégén, de mindig elmosom minden részét.
Tegnap szétszedtem az "új" kart és az is ilyen foltos, nem jön le, 45 percig ázott ecetes vízben, de semmi.Szóval mi lehet ez a lerakódás? Fém oxid? Kávé (de akkor miért nem jön le? a műanyag betétről lejött, de a fémről nem)? Vízkő és kávé?
Lehet hogy alumíniumoti is iszunk a kávéval?
Hogy lehetne lepucolni?
Tudok rendelni még kart, de mit csináljak, hogy az új alkatrész ne járjon így?
Létezik olyan gép aminek nem ilyen a kar megoldása? Nem nagyon láttam, pedig tegnap este óta nézem a neten a gépeket.Ha esetleg új gépet vennék, annak is ilyen a karja, de akkor már acélkazános kivitelt választanék. Ilyenből egyelőre csak DeLonghi-t találtam. EC151, EC156, de mindben acélból van. Ezek milyen gépek? Érdemes megvenni?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest