Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

pár random tapasztalat:
    - találtam a fagyóban némi casmót, danny moreno kolumbia például. zacsi vége, szóval "ledöglött". és ez is finom lett a szokásos 20 mp előáztatás + 6 baron csapolással! kiunyu kenya is van még ott, de ezúttal eszpresszó pörkölés és elég friss. nem is lett jó, pedig a ledöglöttebb és filter pöri jól muzsikált.

- tudom, hogy mattperger az isten, de: a darálás utáni kocogtatás szerintem hátrányokkal is jár. a robur őrleménye nagyon szép, levegős, homogén, simán minimum dupla térfogatú ahhoz képest, mint ami lesz végül (de inkább háromszorosa). de, ha elkezdem kocogtatni, feljönnek a nagyobb darabok és lemegy a finom por, látványosan "rétegződik". és a lefolyás sem lesz olyan jó. ezért egy ideje én egy műanyag kanálszárral húzom síkba (a szűrő középpontjáig lógatom be, a szélén megtámasztom és körbemegyek vele kétszer), így nagyon szép eredmény érhető el.

- a roburos kofik mintha javulnának. vagy a fene tudja, lehet, hogy csak én figyelek oda jobban. mindenesetre egész jókat ittunk az utolsó casmókból (na, nem az etiópból), szinte mindig fincsi lett.

Új hozzászólás Aktív témák