Hirdetés
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Mindent a látványért: DeepCool CG380 3F gépház tesztje
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Delangyit használtam, poemiát (2db) veneto de luxe, megvolt fagor is.
A fagor, delonghi, ariete, szarvasi ( is zserintem) egy kaptafára készül, valami pumpa, boiler, és ami nagyon fontos a a nyomásfokozást a szűrőtartó alján elhelyezett könnyen kivehető gumilap biztosítja.
A kar is rosszabb alumíniumból van.
A poemiánál más a helyzet, ott egy rendkívül bonyolult rugós ellenállás van, ami ellentart, viszont a tampert itt sem lehet megúszni. Mindenhez adnak egy eldobható műanyag tampert, én csináltattam egy rém egyszerűt fémből, de megteszi. Itt a belső azonos mint a gaggia cubica (csak ott alu boiler van) a saeco vagy alut vagy acélt használ. A változás a víztartályban van, aminek a méretét folyamatosan csökkentik. A venetoé azt hiszem nagyobb volt, most már csak 1 liter körüli. A spórolás a külsőségekre vonatkozik inkább, gagyi kapcsolók és 2 filléres műanyagok vannak rajta, de a beltartalom azért a minimumok minimumát megüti. Tamperral, minőségi kávéval, fokozóval vagy anélkül is jó az eredmény (persze egy beugró őrlő). Ami efelett van az egyértelműen a 6-7 ezres kávék, amiket ha szépen, frissen pörköltek, kicsit másabb a textúrája egy komolyabb gépen, de oda tényleg normális cucc kell. A fagor, szarvasi, delongiból sok gyakorlatilag egy licenc alapján készül. Viszont szerintem ha akciós a poemia (valahol volt 21 papír akciósan) akkor annyit megér. Irodába nem jó, mert 2 személyes, 10 emberre már macera. Meg az igénybevételt sem szereti. Ha megelőzzük a vízkövesedést évekig jó. Nekem sosem szivárgott sehol. Olyan max 5 évig jó, napi 5-10 adagra aztán vagy kuka vagy megcsináltatja az ember. Itt a felsőszűrőt meg a kart kell tisztán tartani, különös figyelembe kell venni a nyomásfokozó tisztántartását, mert az adja meg magát először a beragadt zacc miatt. Én gőz üzemmódban hagyom felmelegedni, majd vizet pumpálok ki, így meleg lesz a rendszer, ,de a boliert lehűtöm annyira, hogy jó legyen a csapolás. Innen viszont újonnan egy Ranciliot vennék. Stabil, masszív és idővel egy pid. Nem véletlenül 14kg.
Egy bármilyen kotyógónál sokkal jobb. Kávénak olyan 3800-5500ft/kg lőnék be, megbízható helyről, alá-főlé nem mennék. Olcsó kávéval szar, bolti tégla tömörítéssel is felejtős (régen volt egy teszkós saját darálmány, ami jól működött, de ez megszűnt) nagyon drágát én nem tennék bele, mert jó lesz, de egy profi géppel azért még több kihozható belőle. De az már az erős hobbi fokozat, egy kielégítő 2 személyes reggelre kitűnő. Ha trükközik az ember. Egy személyest nem lehet vele csiunáélni, arra alkalmatlan a kar meg a szűrő is.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Nioh 3 teszt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Marathon (2025)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- Akcijó Garanciális CASIO G-Shock Mudmaster GWG B1000 1AER Master Of G
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest