Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• von toth

tag

válasz soldier2 #47677 üzenetére

Delangyit használtam, poemiát (2db) veneto de luxe, megvolt fagor is.

A fagor, delonghi, ariete, szarvasi ( is zserintem) egy kaptafára készül, valami pumpa, boiler, és ami nagyon fontos a a nyomásfokozást a szűrőtartó alján elhelyezett könnyen kivehető gumilap biztosítja.

A kar is rosszabb alumíniumból van.

A poemiánál más a helyzet, ott egy rendkívül bonyolult rugós ellenállás van, ami ellentart, viszont a tampert itt sem lehet megúszni. Mindenhez adnak egy eldobható műanyag tampert, én csináltattam egy rém egyszerűt fémből, de megteszi. Itt a belső azonos mint a gaggia cubica (csak ott alu boiler van) a saeco vagy alut vagy acélt használ. A változás a víztartályban van, aminek a méretét folyamatosan csökkentik. A venetoé azt hiszem nagyobb volt, most már csak 1 liter körüli. A spórolás a külsőségekre vonatkozik inkább, gagyi kapcsolók és 2 filléres műanyagok vannak rajta, de a beltartalom azért a minimumok minimumát megüti. Tamperral, minőségi kávéval, fokozóval vagy anélkül is jó az eredmény (persze egy beugró őrlő). Ami efelett van az egyértelműen a 6-7 ezres kávék, amiket ha szépen, frissen pörköltek, kicsit másabb a textúrája egy komolyabb gépen, de oda tényleg normális cucc kell. A fagor, szarvasi, delongiból sok gyakorlatilag egy licenc alapján készül. Viszont szerintem ha akciós a poemia (valahol volt 21 papír akciósan) akkor annyit megér. Irodába nem jó, mert 2 személyes, 10 emberre már macera. Meg az igénybevételt sem szereti. Ha megelőzzük a vízkövesedést évekig jó. Nekem sosem szivárgott sehol. Olyan max 5 évig jó, napi 5-10 adagra aztán vagy kuka vagy megcsináltatja az ember. Itt a felsőszűrőt meg a kart kell tisztán tartani, különös figyelembe kell venni a nyomásfokozó tisztántartását, mert az adja meg magát először a beragadt zacc miatt. Én gőz üzemmódban hagyom felmelegedni, majd vizet pumpálok ki, így meleg lesz a rendszer, ,de a boliert lehűtöm annyira, hogy jó legyen a csapolás. Innen viszont újonnan egy Ranciliot vennék. Stabil, masszív és idővel egy pid. Nem véletlenül 14kg.

Egy bármilyen kotyógónál sokkal jobb. Kávénak olyan 3800-5500ft/kg lőnék be, megbízható helyről, alá-főlé nem mennék. Olcsó kávéval szar, bolti tégla tömörítéssel is felejtős (régen volt egy teszkós saját darálmány, ami jól működött, de ez megszűnt) nagyon drágát én nem tennék bele, mert jó lesz, de egy profi géppel azért még több kihozható belőle. De az már az erős hobbi fokozat, egy kielégítő 2 személyes reggelre kitűnő. Ha trükközik az ember. Egy személyest nem lehet vele csiunáélni, arra alkalmatlan a kar meg a szűrő is.

Új hozzászólás Aktív témák