Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
senior tag
Amit írtam, még nem tudjuk, egyelőre találgatunk az árakkal kapcsolatban. És Te magad is leírtad, hogy nincs baj az elképzeléssel. A többit az árazás eldönti.
Illetve, amit a #30-ban írtam.#29 LurkerSheik - szerintem lesz benne wifi, BT, így biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számítását.
"Plusz legtöbbször én excelezek + a gyerek játszik, erre van 2 dedikált hardver a lakásban legalább.
Ebben az esetben lesz a doboz és kezeli a 1. játékképernyőt meg 2. képernyőn az excelt?!
" - Ha Win oldalról közelítem meg (2in1), akkor virtuális gép (mennyire bírja a hardver, kérdőjel, de nem elképzelhetetlen). Ha ez nem opció, akkor az egyik dedikált hardver a lakásban eladó lesz, így marad egy, plusz az új xbox apának..
Az árakkal kapcsolatban már leírtam a véleményemet. -
peet05
senior tag
Nem csak az új belépő, a régi is mérlegel, hogy kell vagy sem az új gép. Drágább lesz? Igen. Mennyivel? Még nem tudjuk, csak tippelgetünk. Azt azért ne felejtsük el, hogy kb. 7 évente van a ciklus/váltás (konzol). Ebben az intervallumban nem kell hozzányúlni, cserélgetni, szerelni, csak használod. Megér akkora többletet (ami még ismeretlen) ez a fajta "kényelem"?
Ha az elmúlt hónapokban figyelted a PC frontot, akkor csak a RAM (32GB) 150-190k.. VGA, SSD árak szintén emelkedtek. Táp oldalon is belengetve az emelés. Nem kell sok számolás, hogy kijöjjön a matek, és mérlegeljünk az első bekezdéssel.
-
Értem hogy nem kell, és jó az opció, hogy választható.
Konzol esetén tök életszerűtlen mindennapi használat során a doboz elhelyezéséből adódóan (tápkábel, hdmi kábelek)Miután én a nagy átlagot képviselem jàtékostéren, nem tudom elképzelni hogy most a konzolon játszok majd átkapcsolom a 77” tv-n a forrást hogy azon excelezzek 3-4 méterről?

Ha full wireless lenne minden úgy elképzelhetőnek tartanám de a használat akkor is kényelmetlen. Aki monitorhoz köti annak viszont opció lehet.
Plusz legtöbbször én excelezek + a gyerek játszik, erre van 2 dedikált hardver a lakásban legalább.
Ebben az esetben lesz a doboz és kezeli a 1. játékképernyőt meg 2. képernyőn az excelt?!
Ami nyilván nem valósul meg.Arra nyilván jó lesz hogy brutál felverje az árat egy generált igényre adott válasz miatt.
Vagy a termékciklus rövidül le a benne levő ‘pc’ avulása miatt.
MS mindenképp jól jár.Szerintem.
-
bteebi
veterán
"Én elhiszem, hogy sokan vágynak 500$-os árakra, de ez már nem az a kávéház, ezt lássuk már be, hogy nem reális kívánság."
Nem az a baj, ha drágul - mindenféle szempontból érthető, pláne a mostani helyzetben -, hanem az, ha brutál sokat drágul. Ha mondjuk 500 dollár helyett 600-650 lesz, akkor azt mondom, hogy oké (bár az utóbbi +30%-a forintban valószínűleg +50% körül lenne). De ha az a 600-650 már mondjuk 900... akkor már inkább nem kellene. Szerencsére akkor is futná rá, de egyszerűen nem szeretnék annyival többet költeni rá.
Ezért is vannak még mindig ~10-11 éves PC-im, mert egyáltalán nem játszom (csak mobilon). Épp akartam idén új gépet venni, hogy legyen már valami jó... erre az AI hülyeség miatt a RAM lett 40 ezerből 130, meg az SSD is vagy a duplája, de az eleve rohadt drága videokártyák is drágultak. Szerencsére még így is tudnánk új gépet venni különösebb probléma nélkül, de nem akarok amiatt kiadni kb. +200k-t, mert mindenki mohó.

Nekem egyébként pont tetszene a cikkben felvázolt kombó, vagyis a bátyámnak teljesen jó lehetne. De talán nekem is. Egyikünk se HC gémer.
-
mhydas99
senior tag
Nem en leszek megszivatva, hanem az uj belepo kocajatekosok. Ha valoban 400k-tol indul majd az uj Xbox, akkor nem lesz magas az eladasa a korabbiakhoz kepest meg plane nem, cserebe a hasznaltpiac fog tobzodni es felveri az arakat az egekbe. Nekem akkor jo lesz, mert dragabban adom majd el akkor az S-em, mint amennyiert 3 eve vettem.
Anno en is orultem volna neki, ha az S-en lehet futtatni a windowst, ra is kerestem neten de megoldhatatlan sajnos. Pedig adna magat, MS-MS. De majd most. Csak annyi penzert meg felesleges egy Xbox. Megis mire lesz jo? Akkor mar gaming PC-t kell epiteni, ami raadasul konnyen upgradelheto a jovoben, nem ugy mint a forrasztott Xbox es nem ketlem, hogy nagyjabol ugyanannyiba is fog kerulni hardveresen is (szerintem ugy 10 szazalekkal lehet majd dragabban ugyanazt osszerakni, de kotetlenebbul)...
Az "olcsobban" gameloknek meg nem lesz uj alternativajuk, csak hasznalt. -
peet05
senior tag
Ha Series X-hez viszonyítod, és (ha) a #19-ben leírt hardver lesz benne, azt külön-külön sem hozod ki 200-ból (természetesen új hardver árakról beszélünk)+a kávéfőző..
Én elhiszem, hogy sokan vágynak 500$-os árakra, de ez már nem az a kávéház, ezt lássuk már be, hogy nem reális kívánság.#24 mydas99 - Ott a Series X, ha emelni akarod a teljesítményt, de nem szeretnél annyival többet kiadni.
Ha meg elég most is, mint kocajátékos, a Series S, akkor miért lesztek megszivatva az új konzollal?#25 LurkerSheik - de nem kell PC-ként használni. Bekapcsolod, mint egy konzolt, játszol. Ha akarsz váltasz desktop módra, és hirtelen lehet excel-ezni.
-
+1
én mint kósza játékos rohadtul nem akarok pc-ként használni egy xboxot. Ott van a tv alatt, tv-re kötve. Tv-n meg kényelmetlen bármi pc-s feladatot végezni a távolság miatt.
Ezért van játékra egy relatíve olcsó konzol, másra meg a laptop amit hordozni is lehet kis helyet foglal ahol kell.De az M$ feltalálja újra a kereket, megfordítják a dolgot és fix hardveres pcként használhatod játékra is, de legalább jó drágán.
-
mhydas99
senior tag
Nem sok akkor, de nekem peldaul nem kell asztali pc, laptop szolgal ki, csak epp a gamingre alkalmatlan, ezert vettem anno qkcioban Xbox series S-t 95 ezerert ujonnan. Nekem boven eleg es sok kocajatekosnak szinten. Olcsobb mint egy videokartya. Az ujnal pont a kocajatekosok lesznek megszivatva, illetve masszivan ratamasztjak majd oket az Xbox livera barmilyen eszkozrol...
-
bteebi
veterán
Figyelembe véve, hogy ugyanaz a hardver, igen. De akkor tegyenek rá még egy kávéfőzőt is, akkor 3 in 1 lesz, és kerüljön 600k-ba.
Nyilván kellett vele szoftveresen foglalkozni, de attól még ne akarják majdnem annyiért adni, mint a 2 különálló gépet, amik amúgy nyilván jobban működnek céleszközként. -
mhydas99
senior tag
Ha kiadjak az uj Xboxot, ami gamer windowsos PC-kent is gog majd fhnkcionalni, akkor a belepo ara diman 350 ezer lesz nettoban, minimum. Btutalisan elszallnak majd az arak.
-
peet05
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Én reménykedem benne, hogy jó lesz.
Hasonló lehet majd az Xbox Ally-X-hez a rendszer, dedikált gombbal válthatsz (ha akarsz) a taskok között:
Ez a rendszer gördülékenyen működik.Hardver terén is érdekes lesz, ha igaz a Magnus spec:
"The "Magnus" SoC is rumored to feature the largest APU ever designed for a consumer console, with a 408 mm² chiplet design. Of this, 144 mm² is dedicated to the SoC built on TSMC's N3P node, while the GPU occupies 264 mm². The AMD chip is expected to include up to 11 CPU cores—three Zen 6 and eight Zen 6c—alongside a substantial GPU setup with 68 RDNA 5 compute units, four shader engines, and at least 24 MB of L2 cache. Memory might expand to 48 GB of GDDR7 on a 192-bit bus. A dedicated NPU is rumored to offer significant on-device AI performance, with reports suggesting up to 110 TOPS." -
Kansas
addikt
Melyik októberben? Tavaly? Mikor jelent meg? 2020-ban. Azóta volt ~25% kumulatív dollár-infláció. Meg ~60% Forint infláció(az akkori 193e most 300e-t érne).
Az XBox Series X MSRP-je megjelenéskor $499 volt, ahogy a lemezes PS5-nek is. Persze csak ha nem voltál kénytelen scalperektől venni...
Az RTX3060Ti MSRP-je szintén jelzésértékű volt maximum, és inkább $700-900 volt amiért megkapta az ember. Ahogy most is alig kapni pl. RX9070XT-t MSRP-n($599), inkább az is $700-800 közt megy... de legalább a dollár mélyrepül, köszönhetően Trump tatának, aki ingatlankupeckedésként kezeli a nagypolitikát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Azt egy szoftver csinálja, hogy 15 másodperc alatt benne legyél a játékban, méghozzá ott, ahol tegnap otthagytad. Ez teljesen megvalósítható ezzel a hibrid koncepcióval is.
-
Kansas
addikt
Nem tudom, te hol élsz, de nekem az RX6700 XT-m 315e-be volt nem sokkal megjelenés után '21 szeptemberben, az egy szerencsém az volt, hogy 300e-ért tudtam eladni az 5700XT-met bányába.
Ehhez képest a PS5-öm szintén megjelenéskor(előrendelve, 2. batch-ben szállítva) 193e Ft-ba volt...
És egy 6700XT az idővel egyre kevésbé elég az újabb játékokra, míg egy konzolon szinte minden játék optimalizáltan fut az életciklusa alatt, nem kell nézned hogy elég-e rá a vas, legrosszabb esetben kicsit később jelenik meg konzolra az adott játék, ha reszelni kell az optimalizálást.
És már azt se lehet mondani, hogy PC-n natív felbontáson fut a játék, míg a konzolokon skálázva, mert már PC-n is gyakorlatilag alap a felskálázás, örülhetünk ha a framegen nem lesz alap előbb-utóbb.
Igen, a konzol kb a PC-s Medium/Med-High beállításokat tudja, de azt kb. minden rá megjelenő játék esetében, és ha többet/jobbat akarsz PC-n akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. Leárazás pedig csak Nintendón nincs, mindenhol máshol van, nem csak Steamen. -
Van series s és ps5öm de inkább az xboxot használom a gamepass miatt ott most érdekesebbek nekem a játékok pl előző cod-ok.
ps5-re is ott volt a psn de nem is újítottam meg, nekem nagyon semmitmondó.
Arra inkább a lemezeket adom veszem.Az xbox app az xboxon egy marha idióta ötlet.
Már megint a hibrid pc felé kancsintgatnak.
Azért lett a konzol hogy fix hardveren jól fusson minden.
Ma egy on/off gomb után 15 mpvel ott van a játék, betöltve ahogy egy hete otthagytam xboxon.
Ezen csak rontani lehet a pcsítéssel.
A fenti koncepcióval megérkeznek a fix hardveres mac-hez.
Ezután következik majd a xbox kompatibilis vga, cpu-apu, ram stb csere és visszaérkezünk a pchez.
Ha ez hibrid xbox pc olyan jó dolog lenne akkor miért nem így indították útjára az xbox koncepciót vagy lőtték el az ötletet a 4 gen alatt, mert a series szériára is simán megléphető lett volna szvsz.
Generált igény vagy gombhoz a kabátot esete ms módra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ha így lesz, ahogy hallottam, akkor biztosan nem lesz dual-boot. Egyszerűen az Xbox applikáció felel majd ezért a módért, hogy ha ott Xbox verziót indítasz el, akkor elindítja a Windows a szükséges környezetet hozzá, amiben fut a játék.
Igazából már az Xbox Series konzoloknál is úgy van, hogy fut az alap Windows OS, aminél a kernel igazából nem sokban különbözik a Windows 11 kerneltől. És utána van két virtuális gép, amik párhuzamosan futnak. Az egyik a játékoknak, a másik pedig minden másnak. Ez a része a legegyszerűbb, mert szimplán be kell dobni a rendszerbe egy virtuális gépet, amin futnak majd az Xbox játékok és ennyi. Ugyanazt fogod tapasztalni ebben a módban, mint konzolon. Nem a szoftver miatt stabil a konzol, hanem amiatt, hogy beágyazott rendszer, vagyis nem változik a specifikáció. A szoftvert azt kb. ugyanúgy készítik, mint PC-re. És a PC sem a szoftver miatt problémás, hanem azért, mert kismillió konfiguráció van. Ha csak egy lenne, akkor a PC is ugyanúgy betonstabil lenne.
-
Én csak azt remélem, hogy egyfajta dual-bootként lesz benne egy hagyományos Xbox konzol mód, és azon belül lesz minden gaming. Ha konzolként (is) akar versenyezni, akkor ugyanannyira egyszerűnek és stabilnak kell lennie, mint a Switch 2-nek meg a PS5-nek, máskülönben nem tudom mit akarnak.
Ahogy olvasom a teszteket, beszámolókat az új
Xbox kézikonzol(értsd: handheld PC tákolt Windows-al) végfelhasználói élményről, konkrétan még a SteamOS közelébe sem értek. Külön driver update, külön firmware update, külön Windows update, az alvó mód megbízhatatlan, a játék vagy működik vagy nem. Lényegében behozták a PC összes hátrányát az Xbox brand alá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem értem az összefüggést. A Microsoftnak nincs szüksége törésre ahhoz, hogy az Xbox Series rendszerekre kiadott játékokat futtatni tudja az új Xbox. Nekik megvan konkértan az, ami ezt lehetővé teszi.
A Microsoft a világ legnagyobb kiadója. Nekik összességében mindegy, hogy a játékukból az Xbox, a PS és a PC verziót veszed meg. Ők a saját gépükön megengedik futtatni a PC és az Xbox verziót. Nyilván az Xbox verzió gyorsabb lesz, hiszen nem kellenek hozzá a vastagabb API-k, amik ennék a sebességet. Azt már te döntöd el, hogy otthonra a lassabb vagy a gyorsabb kiadását veszed meg az adott játéknak. A Microsoft nézőpontjából mindegy, mert ők mindenképpen a pénzüknél vannak.
-
vg
veterán
Értem mit mondasz. De, az xbox series legnagyobb erénye, amivel jelenleg csak a Switch 2 büszkélkedhet; nincs feltörve. Olyan jó a rendszer, hogy máig nem sikerült megtörni. Ha megjelenne egy játék csak xbox series-re, akkor ha akarnál vele játszani, akkor kellene venni series gépet. Ez eddig így működött, az elmúlt években változott meg, az extra pár millió dollár (jó lehet 100 milliók) bevétel miatt (amire nem is volt igazán szükségük), hogy kiadják más gépekre is a portékát. Nincs semmi értelme venni xbox-ot, és nem is lesz semmi értelme.
-
Low Noise
senior tag
Playstation jatekok jöttek PC re, csak az a szomorú, hogy a PS5 generaciótól jöttek azokat jól elbarmolták a feministàk, én a Microsofttól jövő egészséges jatekoknak örülök, pl Indiana Jones, Gears of War E Day, kevesebb játék jön tőlük, de ami PS5 ön van arra nem bírok ránezni jó szívvel. A PS4 Gen meg fantasztikus volt Detroit Become Human, Days Gone, Uncharted 4 akkor volt önmega a Playstation.
-
hokuszla
senior tag
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
PC-be csak az azonos tudású videokártyát megveszed

The Xbox Series X GPU is roughly equivalent to a
desktop AMD Radeon RX 6700 XT or NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 2070 Super. It features custom RDNA 2 architecture with 12 teraflopsMicrosoft Xbox Series X 1TB Játékkonzol 273 524 Ft-tól
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nincs megerősítve, de máskor már mondott jó dolgokat ez a forrás. Szóval az új Xbox egy konzol-PC hibrid lesz. Kap egy operációs rendszert, amivel tudod PC-ként is használni, és ezen az operációs rendszeren belül lesz egy mód valószínűleg az Xbox applikációban, amivel eléred az Xboxra megvásárolt játékokat is, visszafelé kompatibilitással.
Tehát elvileg az lenne a nagy terv, hogy egyben legyen egy PC-d, és az a PC-d hivatalosan tudja futtatni azokat a játékokat is, amiket kiadnak Xboxra, vagy már kiadtak a korábbi Xbox generációkra. Mindezt egyetlen felületről, az mindegy, hogy melyik Store-ban veszed meg.
Értelemszerűen egy multiplatform címnél a Store meghatározza, hogy melyik verzióval játszol, de maga az új Xbox bármelyiket el tudja indítani.
-
vg
veterán
Minek? Xbox játékok jönnek PS-re, PC-re vagy azonnal, vagy kis idő múlva. PS játékok meg nem jönnek Xboxra, PC-re talán. Senki se fogja megvenni, főleg horror áron.
-
GodGamer5
addikt
Ezt eddig is tudtuk. 7 évente jön az új gen és most is így lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Huawei február 26-án globálisan is bemutatja a Mate 80 Prót
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Stellar Blade
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Macrodroid
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- RAM topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- L14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkCentre M93p Tiny - Core i5-4570T/16GB RAM/0 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
" - Ha Win oldalról közelítem meg (2in1), akkor virtuális gép (mennyire bírja a hardver, kérdőjel, de nem elképzelhetetlen). Ha ez nem opció, akkor az egyik dedikált hardver a lakásban eladó lesz, így marad egy, plusz az új xbox apának..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)