Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

válasz RetepNyaraB #140677 üzenetére

Szintén magánvélemény, hogy az idei World of Coffee egyik "tanulsága" számomra az volt, hogy bizony igen erős a magyar specialty kínálat, ha még az ár-érték arányt is belevesszük, akkor meg top.
    Vadasz03.24: szintén erősen magánvélemény, hogy konkrét receptet megadni egy kávéra az nekem legfeljebb eyecandy. Ha már más az őrlő, akkor az adott őrleményeloszlással borul minden. Iránymutatásban inkább hiszek: célozz egy adott lefolyási idő tartományra, forró vagy langyyosabb vízzel locsold, mehet finomabbra az őrlemény vagy inkább szecskára, agitáld/ne maceráld, kávé-víz arány, víz recept, stb. A felsoroltak 80-90%-a is inkább ízlés függvénye, tehát nehéz objektíven közelíteni.
    Azt a véleményt osztom, hogy a saját tapasztalatot nem pótolja semmi, kísérletezni kell, és idővel már jó eséllyel nyúlsz bele a számodra tuti receptbe.
    Ahogy Matt Winton készíti a filtereket, az nekem nagyon bejön, pont az én világom. Lance Hedrick meg....szenes vizet locsolgatott a La Esmeralda Panama standon. Közös videójukban egyébként el is mondjuk, hogy eléggé eltérő az ízlésük.

Új hozzászólás Aktív témák