Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
Rendesen összecsaptak a hullámok ebben a nagy kommentviharban, ha nem bánjátok, elmondanám én is az álláspontomat, mindenféle provokációs szándéktól és személyes támadástól mentesen (légyszi, senki ne vegye annak).
A Strietman megosztó. Nagyon. Az ember nem azért vesz egy ilyen gépet, hogy minden reggel sírva fakadjon, milyen „torz rézdarab” áll a pultján. Kell hozzá legalább egy kis vonzódás az efféle „szobrok” iránt, hogy az ember Strietmant vegyen. Vonzódás az egyszerűséghez, a letisztult minimalizmushoz, a puritán praktikumhoz, az egész használat közbeni rutinhoz. (Azt hiszem, erre mondja majd Parci, hogy bullshit
)Mindenkinek nem lehet megfelelni. Ez tény. Nincs benne a világ minden funkciója. De aki megnézi, hogy mit kap ezzel a géppel, főleg, milyen kávét produkál, az szerintem nem kényszerű kompromisszumként éli meg ezeket a „hiányokat”, hanem tudomásul veszi, hogy nem tudhat mindent és együtt él ezzel (nem nehéz). És boldogan issza az elkészített kávéit (míg meg nem hal).
Az ár. Ha utánanéztetek, láttátok, hogy a CT2-es új ára 2080€+Áfa+szállítás. A Gábor-féle nyomásmérő kit 350USD+Áfa+szállítás. Ha a mai középárfolyamot nézem, már ez a két tétel 1,1 millió forint körül mozog. A többi holmiról nem is beszélve, ami sok kicsi sokra megy alapon még egy jól látható összeg lenne. Azért ehhez képest az 550 ezerről már lekopott mindenféle „dizájn-felár”. És aláírom, nem kevés, ha csak önmagában nézzük, de ahhoz képest, amit tud és amit képvisel ez a gép, SZERINTEM nem sok.
Tejes italt is sokan iszunk itt a topikban, akár rendszeresen, akár alkalomszerűen. Nem minden gépnek van gőze, sok itt a Flair, Robot, mini Gaggia ésatöbbi, mégis mindenki megoldja valahogy. French press, Bellman, Nanofoamer, QuickMill… Ezt a tej-dolgot sosem éltem meg igazi hátránynak. Persze, lehet mondani, hogy ennyi pénzért már gőzöljön is, meg azt is, hogy ennyiért pippantson is le, de mint korábban említettem, mindenkinek nem lehet megfelelni.

A több ember kiszolgálására való alkalmatlanságba is belekötnék, mert ha ~350-max.400ml vizet beleteszel, legalább 3-4 shot kijön belőle (öblítésekkel együtt). Utána, ha az ember vízforralóból önti fel friss vízzel, nem kell hosszú perceket várni, egész hamar magára talál a hőmérséklet és lehet folytatni. Ha valaki besegít és intézi pl. az őrlést, egész haladós is lehet. Nyilván nem egy kávézóba való sorozatlövő, de nem is akart az lenni soha.
A szűrőket az IMS gyártja Wouternek és ahogy tudom, nem sokszereplős, ezáltal elég korlátozott ez a 49mm-es piac, mégis sok Cremina és Pavoni tulaj használja elégedetten a Strietman kosarakat, mert azoknál a gyáriaknál mindenképpen jobb. Ettől függetlenül elfogadom, hogy valaki ragaszkodik a nagy választékhoz, amit az 58-as gasztro-vonalas kosarakban talál meg. Nem vagyunk egyformák. Kosármérettől nem lesz jobb vagy rosszabb a kávé, egyszerűen MÁS. Mondjuk egy 40-es Flair-kosár és egy 58-as ipari tök más kávépárna dimenziókkal dolgozik. Azt meg mindenki maga tudja, hogy melyik jön be neki jobban.
PID. Elvileg a saját termosztátja is relatíve pontos, a lámpák segítségével a fűtési ciklusok láthatók, ezzel lehet „szörfözni”. A PID-et Zoli rakta össze, én anélkül nem használtam, mert ha már megvan, miért ne használjam? Igen kényelmes volt így élni vele, még ha nem is létszükséglet.
Ami miatt mégis lecseréltem, az nem az elkészült kávé javulását célozta, sokkal inkább a kényelmi funkciók terén való előrelépést (vízhálózatra kötés lehetősége, okoskonnektorral időzítés, feleségem miatt gőz, etc…). A Pro800 mindig is nagyon piszkálta a fantáziámat, de a 2650 € listaár azért nálam is beteszi a kiskaput. El is engedtem az egész témát, mikor Gábor „berobbant” a hírrel a topikba, hogy a cimborája megválna tőle. Használt Pro800 is nagyjából olyan gyakori, mint a Strietman, ezért mostvagysoha alapon megléptem. Azóta sem bántam meg, bár még biztos van mit kismerni a Profitec-en is, de most azt érzem, hogy ez olyan „megérkezős” gép. Hosszútávra terveztem a CT1-gyel, de közbeszólt az élet (a véletlen, a sors, a karma, nevezzük bárminek) az egyetlen olyan géppel, ami esélyes volt, hogy miatta leváltsam a Strietmant.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Suzuki topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OTP Bank topic
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Arc Raiders
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)