Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gippazoid

őstag

Sziasztok!

Graef CM900 őrlőn tényleg csak két fokozatot lehet kalibrálni a gyári beállítástól a finomabb vagy durvább irányba?

Megtisztítottam tiszta alkohollal az őrlő fejet és a gyűrűt. Továbbra is savanykás a kávé. Két lépéssel finomabbra kalibráltam és nullára vettem az őrlési finomságot. Így már mintha nem lenne annyira savanyú de még nyomásfokozós filterrel is 15-20 mp között lejön 30 ml kávé. Az előző kávéfőzőnél volt olyan hogy ugyan ezzel a Graef géppel kalibrálás nélkül, gyári állapotban 4-es fokozaton őrölve a gép már nem bírta átnyomni a vizet a filteren.

Így gyanús hogy vagy túl durva még mindig az őrlemény vagy keveset tettem a filterbe vagy tényleg ennyire sz.r a bolti kávé...

Nincs mérlegem de kibontottam egy 6 grammos Aldis kapszulát és lefőztem szimpla filteren a kísérletezés közben. Nagyon finomra van őrölve gyárilag. Semmi savanyú íze nem volt ugyan azon a gépen főzve és fért volna még a filterbe őrlemény. Mégis jó lett.

Utána a bolti szemes kávé megint savanykás.

Nem tudom milyen lehet akkor egy bolti őrölt kávé ami sokkal durvábbra van darálva de akik ezt a kávéfőzőt megveszik nagyrészt azzal használják.

Egyelőre csak az őrlés finomsága vagy a mennyiség amivel tudok játszani. Szerzek még frisebb de bolti kávét. Kézi pörkölésűt akkor vennék ha már valami eredményt el tudok érni egy átlagos kávéval.

Új hozzászólás Aktív témák