Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Házimozi belépő szinten
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asztrofotózás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Graef CM900 őrlőn tényleg csak két fokozatot lehet kalibrálni a gyári beállítástól a finomabb vagy durvább irányba?
Megtisztítottam tiszta alkohollal az őrlő fejet és a gyűrűt. Továbbra is savanykás a kávé. Két lépéssel finomabbra kalibráltam és nullára vettem az őrlési finomságot. Így már mintha nem lenne annyira savanyú de még nyomásfokozós filterrel is 15-20 mp között lejön 30 ml kávé. Az előző kávéfőzőnél volt olyan hogy ugyan ezzel a Graef géppel kalibrálás nélkül, gyári állapotban 4-es fokozaton őrölve a gép már nem bírta átnyomni a vizet a filteren.
Így gyanús hogy vagy túl durva még mindig az őrlemény vagy keveset tettem a filterbe vagy tényleg ennyire sz.r a bolti kávé...
Nincs mérlegem de kibontottam egy 6 grammos Aldis kapszulát és lefőztem szimpla filteren a kísérletezés közben. Nagyon finomra van őrölve gyárilag. Semmi savanyú íze nem volt ugyan azon a gépen főzve és fért volna még a filterbe őrlemény. Mégis jó lett.
Utána a bolti szemes kávé megint savanykás.
Nem tudom milyen lehet akkor egy bolti őrölt kávé ami sokkal durvábbra van darálva de akik ezt a kávéfőzőt megveszik nagyrészt azzal használják.
Egyelőre csak az őrlés finomsága vagy a mennyiség amivel tudok játszani. Szerzek még frisebb de bolti kávét. Kézi pörkölésűt akkor vennék ha már valami eredményt el tudok érni egy átlagos kávéval.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest