- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vízpart, vakáció és hardverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zulu_mester #7899 üzenetére
Tehát nem Java, hanem JavaScript a kérdés? Mert akkor a blur eventre lesz szükséged, valamint a JavaScript topikra ehelyett.
-
válasz
zulu_mester #7897 üzenetére
Milyen UI technológiáról is van szó?
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Milyen eseménykezelővel lehet egy input értéket validálni a mező elhagyásakor? Írj példakódot ami megvizsgálja hogy a mezőben 1 és 100 között szám van e?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Oppenheimer #7895 üzenetére
He?
-
Oppenheimer
nagyúr
summon Sk8erPeter
-
chol
újonc
Van egy befejezetlen Java program Netbeansben fejlesztve amely JPA controllert használ .
kb 80-90 %-ban elkészült.
Valaki tudna segíteni a befejezésben szerintem kb 3 óra lehet még programozni, de a táblák közötti kapcsolatot nem tudom beállítani...
choelsky@freemail.hu-ra kérlek írjatok. Köszönöm! -
polaroi8d
csendes tag
válasz
szcsaba1994 #7841 üzenetére
Jó kis mestint kötprog?
Hogy sikerült?
-
Egy kis off, de normális, hogy Raspberry Pi 2-n tetű lassan fut a java alkalmazásom?
-
tick
aktív tag
Sziasztok,
JSch-val próbálkozok. Az alap shell példa nagyon jó, lényegében egy működő terminált kapok vele, de nyilván nem ez a célom.
Nap mint nap rendszeresen kell ugyanazt a parancs sorozatot kiadnom egy érték kinyeréséhez amivel dolgoznék tovább. Ezt szeretném egyszerűsíteni akár vizuálisan egy gombbal vagy egy egyedi paranccsal. (tudom hozhatnék létre shell scriptet, de nem egy szerverről és nem egy userről van szó)Lényegében a stream-ekkel van gondom. A példa System.in-t és out-ot használ.
Szeretnék System.in-re írni, de ez gondolom ilyen egyszerűen nem kivitelezhető. Van valami módja hogy pipe szerűen egy InputStream-re vezessem a System.in-t és emellett más forrásból is tudjak rá írni? Avagy a billentyűzetes System.in-ről érkező input működjön tovább, de egy függvényből is tudjak rá inputot küldeni?Az már egy mellékes kérdés hogy az out stream-el is játszani kell, de bízom benne ha az inputra megtalálom a megoldást, akkor az is menni fog
-
PazsitZ
addikt
válasz
drogery #7876 üzenetére
Elvileg a WebElement-ben implementálva van az isDisplayed method.
Na most ha adott esetben nincs meg az elem, akkor feltehetőleg hiba van.
Ezeken waiter függvényekkel lehet javítni, ha egy elem instant nincs még jelen az oldalon. [link]
Avagy ha egy boolean-re van szükség esetleg használható Helper osztály, ami lekezeli az NPE-t: [link] -
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Egy (nem-bináris) fát hogy lehet ábrázolni Java-ban? Sak MI-hez szeretném eltárolni benne a lehetésges játékállásokat és a hozzájuk tartozó nyerési értéket.
A Node osztályom így néz ki:
private class Node {
ArrayList<Node> fia=new ArrayList<Node>();
Game jelenlegi; //Aktualisjatekallas
int ertek; //Aktualis jatekpallas erteke
Move lepes; //Ezt a lepest fogja megtenni a következo korhoz
}
Feltöltéshez pedig egy (ehhez hasonló) függvényre gondoltam, de NullPointerExceptiont dob (gondolom a Node-ban valamiért null értékkel akarna továbblépni)public void feltolt(ArrayList<Node> graph, Node node, int melyseg) { // graf feltoltese
Node aktualis = new Node();
for (int i = 0; i < Game.8; i++)
for (int j = 0; j < Game.8; j++)
aktualis = node;
if (aktualis.jelenlegi.currentPlayer == aktualis.jelenlegi.board[j]) { //Itt dob hibát
//Közbe itt megkeresi a lehetséges lépéseket, de az a rész jól működik
aktualis.jelenlegi.makeMove(move); //(x,y,x',y')
aktualis.lepes = move;
if(melyseg==0){
aktualis.ertek=feher-fekete;graph.add(aktualis);
if (melyseg > 0)
feltolt(graph, aktualis, melyseg - 1);Hogy lehetne megoldani ezt a hibát?
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #7884 üzenetére
public class Bela {
private String nev;
private Integer fizu;
public Bela(String nev, Integer fizu) {
this.nev = nev;
this.fizu = fizu;
}
public Bela() {
//
}
}
Bela mybela = new Bela();
Field field = mybela.getClass().getDeclaredField("nev");
field.setAccessible(true);
System.out.println(field.get(mybela)); // Ez elvileg null
Bela mybela2 = new Bela("Lajos", 500000);
field = mybela.getClass().getDeclaredField("nev");
field.setAccessible(true);
System.out.println(field.get(mybela2)); // Ez meg elvileg Lajos -
Aethelstone
addikt
válasz
drogery #7870 üzenetére
Nos, azt láttam, hogy nem érkezett túl sok használható megoldás. Nekem személy szerint semmi bajom nincs a "gusztustalan" reflectionnal, ezt én tipikusan azzal oldanám meg. Egy lájtos for iteráció és pár, okosan elhelyezett if/then. Kb. tíz sor.
Szerk: Még iteráció sem kell.
-
Aethelstone
addikt
Nem néztem meg részletesebben ezt a Kotlint, de számomra az a legnagyobb baj ezekkel, hogy van egy kialakult stack(pl nálunk), Spring, GWT, JQuery, JasperServer,stb. tartalommal és ez nem tudom, hogy mennyire szeretne egy ilyen Kotlin féle mókát. Még egy Java verzió emelés vagy egy Spring upgrade is boríthat mindent....
Szóval, max. új projekt, de a learning curve ott sem túl jó egy bejáratott stack-hez képest
Így elsőre.....
-
fatal`
titán
válasz
Oppenheimer #7878 üzenetére
Én is erősen gondolkodom rajta, de még béta, nem tudom milyen gyakran változtatgatják az API-t.
-
válasz
Oppenheimer #7880 üzenetére
Van.
-
válasz
Oppenheimer #7878 üzenetére
Probalom attolni a cegben is. A Clojure tul nagy lepes az atlag fejlesztonek sajnos, tehat migralni nem fogunk ra, maximum uj projektekben hasznalni, a Kotlinra van esely.
-
drogery
tag
válasz
Sk8erPeter #7872 üzenetére
Spórolás az egyik cél, igen.
Röviden: test automation fw-t csinálok. a page objectekben ott vannak a webelementek egyesével változókban. vannak olyan pagek ahol nem 1 van.. most mindegyikre van írva egy method ami visszadja, h isDisplayed-e. ha lenne vmilyen genericebb megoldásom, h nem kell mindre külön method, az sokat egyszerüsítene.
-
Szmeby
tag
Valóban, kis ész is kell a programozáshoz.
Legalábbis ha egy Optionallal találkozok, akkor nem hívom rá a get()-et izomból, hanem előtte tesztelem / szűröm / orElse..., hiszen bizonyára okkal lett Optional.
Sokkal többet ér, mint egy getApplication().getServiceProvider().getService()
.call(something.prepare().getValue()); trainwreck közepén felugró NPE.Inkább úgy fogalmaznék, az erkölcsi kényszer adott, a fejlesztő legfeljebb nem él vele. A saját belátására van bízva, mihez kezd. Míg egy null-t úgy be lehet nézni, mint a huzat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
drogery #7870 üzenetére
Ha jól értem, mit szeretnél, akkor azt gusztustalan reflectionös gányolással lehetne csak megoldani, úgyhogy inkább felejtős. Mi a célod ezzel? Spórolni szeretnél a gettereken/karaktereken, vagy mi?
Ha az is jó, hogy kulcs-érték párok szerint tárolod őket, mert valamilyen módon közösen szeretnéd kezelni a változókat, és át is alakítható a mostani megvalósítás, akkor rakhatod őket valamilyen Map-implementációba vagy Hashtable-be String kulcsok szerint.
-
drogery
tag
Sziasztok,
szerintetek azt, h tudnám megoldani, h van egy classom több osztályszintű változóval, és szeretném egy metódussal a változó nevét átadva paraméterként megtudni, h ennek a változónak van-e értéke.
Igazából a kivitelezés nem is számít, csak az a lényeg, h egy metódust szeretnék a classba a helyett, h minden adattagra lenne egy boolean metódusom.
Előre is köszi -
Szmeby
tag
válasz
szcsaba1994 #7861 üzenetére
Aha, akkor mégsem az a Node. Viszont a heurisztikai értéket gondolom majd ez alapján fogod számolni.
-
nro
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám, hogy egy elosztott rendszert írok és valamiért nem működik a fájlletöltés után a szöveg küldése.
Az üzenetek küldésére Scannert és PrintWritert használok, míg a fájlküldéshez BufferedInputStream-et és BufferedOutputStreamet.
Itt a szerver kódja (in a Scanner, out a PrintWriter):
File file = new File(in.nextLine());
BufferedOutputStream bos = new BufferedOutputStream(myClientSocket.getOutputStream());
FileInputStream fis = new FileInputStream(file);
BufferedInputStream bis = new BufferedInputStream(fis);
int n = -1;
byte[] buffer = new byte[8192];
while ((n = bis.read(buffer)) > -1) {
bos.write(buffer, 0, n);
}
bis.close();
bos.flush();
bos.close();
out.println("Hello");Itt a kliens kódja (out a PrintWriter, in a Scanner):
out.println(fileName);
out.flush();
try {
BufferedInputStream bis = new BufferedInputStream(requestSocket.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream(fileName);
int n;
byte[] buffer = new byte[8192];
while ((n = bis.read(buffer)) > 0) {
fos.write(buffer, 0, n);
}
fos.flush();
fos.close();
System.out.println(in.nextLine());
} catch (IOException ex) {
System.err.println(ex);
}Ha nem zárom be a BufferedOutputStreamet, akkor nem "menti le".
A vágyam az az lenne, ha miután lementem a fájlt ugyanazon a porton keresztül tudjak további üzenetek küldeni PrintWriterrel és Scannerrel. -
A szó amit keresel: rate limiter. És itt egy kulcsrakész megoldás rá.
-
Szmeby
tag
Ha egy taskot küldesz be, akkor ezt szépen időzítve hajtja végre.
Közelítsük meg empirikus úton:
service.scheduleWithFixedDelay(task, 500, 1000, TimeUnit.MILLISECONDS);Szerintem első körben töröld azt az i++; sort a ciklusod közepéből, csak zavar.
Majd vedd le a max értékét 1-re, hogy lásd, mit csinál az executor 1 taskkal.
Fél másodpercet vár, majd 1 másodpercenként meglöki ugyanazt a taskot.Ha a max értékét felhúzzuk 2-re, akkor egyértelművé válik, mi történik. A két task azonnal bekerül az executorba, mindkettő vár fél másodpercet, majd egymás mellett elindulnak. És persze az executor mindkettőt 1 másodpercenként meglöki újra, továbbra is egymás mellett futnak, hiszen ugyanakkor, ugyanolyan időzítéssel készültek el.
Ha a pool méretét nem a procik száma alapján határozod meg, hanem lehúzod 1-re, majd a max értékét felnyomod 10-re, akkor is úgy tűnik, mintha egyszerre hajtódnának végre. Valójában csak 1 szálon teszik egymás után, de a task nem csinál semmit, így villámgyorsan megtörténik, az időzítésük ugyanaz, tehát továbbra is egymáshoz nagyon közeli időpontban fognak megfutni.
Megteheted azt, hogy
service.scheduleWithFixedDelay(task, i * 200, max * 200, TimeUnit.MILLISECONDS);, de lehet erre szofisztikáltabb megoldás is. Mivel ez esetben ismerned kell azt, hogy összesen hány taszkot bízol a service-re, ami nem feltétlenül ismert az első taszk indításakor.
Nem vagyok otthon ebben a szálkésleltetésben, de csak van rá valami megoldás. A többi metódusát már nézted? 3rd-party library-ket?Jobban belegondolva, nem biztos, hogy ez ennyire egyértelmű, mert a magok száma borítja a dolgot. Egy egymagos gépen evidens. De egy 4 magos gépen, 4 szálon futtatva mit vársz tőle? 4 szál párhuzamosan futtat 1-1 taskot, majd x idő múlva indulna újabb 4 task? Mi van, ha a 4-ből 1 túl hosszú, és jönne a következő kör? Olyankor csak 3 új szál induljon? Vagy egy se, és 1 kör kimarad? Ha minden egyes taskot x idővel eltolva indítanál, akkor mi értelme több szálat használni? Sőt extrém hosszú taskoknál ugyanúgy előjöhet a fentihez hasonló probléma. Vagy olyankor nem kell várni, azonnal induljon a következő task, amíg van szabad szál?
Legrosszabb esetben csinálhatsz egy custom executorService implementációt.
-
válasz
PumpkinSeed #7858 üzenetére
Ez. Ha elindítod látszik, hogy az a különbségek értéke ugyan az - egyszerre indítja a threadeket késleltetve. Valami más megoldás kell nekem.
-
válasz
PumpkinSeed #7855 üzenetére
Így próbáltam. ScheduleExecutorService mérete?
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #7855 üzenetére
Na igen, ez máris szebben mutat. Bár ez esetben az egység TimeUnit.MILLISECONDS lesz. Csak hogy okoskodjak is már.
-
Sziasztok!
Thread kérdés. Hogy tudom egymás után indítani fix 30 ms késleltetéssel a threadeim egy executor segítségével (ScheduledExecutorService)?
Vagy valamit nagyon rosszul csinálok, mert egyszerre indulnak el.
Köszi!
mobal,
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #7838 üzenetére
Nem, de az nem baj, meg igazából elég nagy anomália az is, hogy mikor elkezdem átméretezni a frame-t a rajta lévő vonal eltűnik.
-
Szmeby
tag
válasz
Lortech #7849 üzenetére
A szabály az szabály. Sőt, lambdát is tilos írni, hátha véletlenül classra fordul.
Amúgy nem tudom, engem szerencsére nem érint. Csak sajnálom azt, akit igen. Remélem nem megy el tőle a kedve, amíg munkát nem talál. Akkor végre tanulhat is valami hasznosat.
Bocsánat a kirohanásomért, de nehezen viselem, ha oktatás címszó alatt rossz szokásokra nevelnek.Ha az automatikus kiértékelő rendszer (teszt?) az oka, akkor az a hibás és meg kell javítani. A teszt arra való, hogy a public APIn keresztül ellenőrizze a cuccot, se több, se kevesebb. Hogy én azt belül hogyan oldom meg, hány osztályt hozok létre mögötte és azok hogyan viselkednek, ahhoz senkinek semmi köze.
szcsaba1994: Ez a Tabla osztály konkrétan micsoda? Úgy érzem, hogy ez a Node... legalábbis ahogyan használni szeretnéd. A minimax elindul egy Node-on (Tablan?) és rekurzívan egyre mélyebbre haladva bejárja a gyerekeit, akik szintén Node-ok. Vagy a Tabla csak valami payload?
Amúgy igen, a gyerekek és az érték mindenképpen kell a számításhoz. Meg az az infó, ami alaján eldöntöd, hogy az aktuális Node min vagy max. A szülőt én feleslegesnek tartom, de nem ismerem a feladatot, szóval lehet, hogy kell.
Valami ilyesmi:
class Node {
private List<Node> children;
private int heuristicValue;
private boolean isMax; // például, de más módon is el lehetne dönteni hogy min vagy max
...
} -
Lortech
addikt
Jó, akkor anonymous vagy local class se lehet? Pl. nem implementálhatsz egy Comparatort inline. Miért? Hogyan?
Persze, a nested class is class, ha de ha pl. egy beadandó automatikus kiértékelő rendszer valamilyen mesterséges korláta az, hogy "1 db osztályt" használhatsz, akkor lehet opció.
Egyébként nyilván ökörség bármi ilyen megkötés. -
skoda12
aktív tag
Volt több ilyen tárgyam is, ahol meg volt határozva keményen, hogy csak a tanár libjeit lehetett használni. Oop prog tárgyhoz írt prof valami horror libet millió template paraméterrel ellátva, aminek kb az volt a lényege, hogy nem lehetett ciklust írni, mert hogy akkor az nem OO. Az volt a terv, hogy a diák majd funktorokat ad át a lib osztályainak.
Bementem vizsgára, 30 sorban megoldottam a feladatot, majd megbuktattak egy for ciklus miatt. Ez ilyen, túl kell élni ezeket a tárgyakat.
-
Szmeby
tag
válasz
szcsaba1994 #7845 üzenetére
Azt értem, hogy nem szabad, de azt nem, hogy miért nem?
Mi az oka annak, hogy a fejlesztő nem struktúrálhatja a kódját úgy, ahogy az szerinte használható és átlátható?
Remélem nem az, hogy a prof könnyebben kinyomtathassa az 1 db fájl tartalmát.Egy normális világban / OO nyelvben egy kicsit is komplexebb megoldást nem egy osztály valósít meg. És akkor csodálkozunk, hogy az egyetemről érkezők olyan minőségű kódot produkálnak, amilyet. (Én is ilyet produkáltam, és utólag visszanézve nem vagyok rá büszke.)
Szerencsétlenek nem hogy nem látnak mást, még a kreatívabb kisebbséget is megkötik az idióta szabályaikkal.Lortech: A nested class is egy újabb osztály. Bár nem erről szólt a feladat, de ha úgy tartja kedvem, 826 osztályt is tehetek egy fájlba, csak éppen rettentő gusztustalan lesz.
Persze ebben az esetben én is inner classra szavazok, nagyon ide kívánkozik. Inkább, mint az egymásba ágyazott konténerek végeláthatatlan sora. Vagy akkor szívassuk meg a tanárt, és az olvashatatlanságig bonyolítsuk túl, legyen neki is pár kellemes órája, amíg kitalálja, mit csinál. -
Lortech
addikt
válasz
szcsaba1994 #7845 üzenetére
Ez nekem úgy hangzik, hogy nincs kimondva hogy nem használhatsz nested classokat, pl. egy inner classt itt. A node osztály tipikusan illik erre a patternre.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Map<I,Map<K,J>> mymap;
Pl.
Lehet List is. As you wish. Viszont a 3 attributumos Object az igazán korrekt megoldás.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Object tömböket raksz a List-be és önkényesen tárolod az attribútumokat az egyes tömbökbe. Nem elegáns.
Mi az, hogy nem hozhatsz létre osztályokat? A Java, mint objektumorientált nyelv egyik lényege pont ez. -
válasz
"de külön osztályt nem hozhatok létre?"
Ezt hogy érted? Meg mi az, hogy lista, aminek három attribútuma van?
Ezek nem a node attribútumai akarnak lenni? -
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Egy gráfot szereték modellezni minmax algoritmushoz. Hogy lehet olyan list-et csinálni, aminek 3 attribútuma van (apaTabla, Tabla, heurisztika(int)), de külön osztályt nem hozhatok létre? -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
szép a színe
-
DNReNTi
őstag
válasz
"appéication"
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #7836 üzenetére
Látom senki nem írta le normálisan külön posztban a végső megoldást.
Amúgy majdnem következetesen írtad a components szót componenets-nek.
(#7837) Oppenheimer: me' mé', mit tud? Nem láttam még.
-
Oppenheimer
nagyúr
15-ös Idea loading screenje megb*sz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #7835 üzenetére
Ja, mert közben kaptam rá választ. Elnézést. Viszont újra megtekinthető.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #7834 üzenetére
"This question was voluntarily removed by its author." - így nehéz.
-
PumpkinSeed
addikt
Esetleg ebben tudna valaki segíteni? Mert nem nagyon jövök rá, hogy mi a probléma... A lényeg, hogy új vonal rajzoláskor ki kellene törölnöm a régieket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7832 üzenetére
No, mint kiderült, Eclipse bugról van szó:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=340488
Konkrétan a CheckboxTreeViewer rosszul működik sok elemnél az SWT.VIRTUAL flag+ILazyTreeContentProvider használata esetén, és ami rosszabb, StackOverflowErrorhoz vezet, csak hogy örüljön a zzember. 2011-ben reportolt bug, csodás, hogy azóta nincs javítva.A példakód a sima TreeViewerrel jól működik, amint az ember átírja CheckboxTreeViewerre, StackOverflowErrorral hálálja meg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7831 üzenetére
Ja, még annyi, hogy nyilván az SWT.VIRTUAL flag be van állítva.
Mondjuk gondolom erre a problémára túl sok jelentkező nem lesz, de azért próbát megért. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pinnacle #7819 üzenetére
"Javascript engedélyezve van"
Csak hogy ne keverd a kettőt: a Javának semmi köze a JavaScripthez, a kettő nem ugyanaz.------------------
Más:
Ha valaki fejlesztgetett már Eclipse plug-ineket, ahhoz kötődő felületeket, használta esetleg azok közül valaki a JFace-es ILazyTreeContentProvidert pl. egy TreeViewerhez? A lényege az lenne elméletben, hogy ha a felhasználói felületre óriási adatmennyiséget írunk ki pl. egy fastruktúrában (az oka most tök mindegy, kell), akkor az elemek on-demand töltsenek be, akkor, amikor a felhasználó által ténylegesen látható területre kerülnek az elemek - például amikor odagörget az egerével, akkor töltse be a modellből az adatokat. Van hozzá példakód, az abban látottakat alkalmaztam mind (setUseHashlookup engedélyezése, gyerekelemek "manuális" beállítása, stb.), de a gyakorlatban a TELJES struktúrát betölti a memóriába, pedig pont az lenne a lényege, hogy kímélje az erőforrásokat. -
bambano
titán
válasz
pinnacle #7826 üzenetére
linuxon kell a jre-nek, jdk-nak egy JAVA_HOME környezeti változó, ahol megtalálja a többi csatolt részét a jvm. feltételezem, windowson is kell. azért feltételezem, mert azt írtad, ha a desktopra raktad, működött, az pedig az aktuális könyvtár lesz, ezért találja meg ott, amikor máshol meg nem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bambano #7825 üzenetére
Újraindítás volt, környezeti változókon mit kell állítani? Úgy emlékszem régebben sem lehetett szabadon "garázdálkodni" a Program mappában, lehet, hogy most is valami korlátozás volt.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, valakinek van tapasztalata Alice3-al? Egy versenyre kell benne projektet csinálni és minél többet használom egyre több dolgot nem tudok vele megcsinálni... Váltani szeretnék egyik sceneről egy másikra de nem találok segítséget a neten.. Alice2 höz találtam de nem igazán jött be
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Lortech #7821 üzenetére
Köszi! Úgy sem ment. Viszont érdekes módon, asztali mappába telepítve sikerült.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! NAV-AbevJava-t szeretném telepíteni Win 10_64_re. Leírás szerint a 64 bites Java-t raktam fel. Hiába, mert nem tudom hitelesíteni. Javascript engedélyezve van. Persze a programot sem tudom telepíteni. 3 Win 10_64-s gépen próbáltam, mindenütt ugyanez volt a helyzet. Mi a fene lehet a gond?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Oppenheimer #7812 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, iterálást nem viselte el a Collections.SynchronizedList, hiába tettem a műveleteket synchronized blokkba. Mióta ki kell cserélve a CopyOnWrite-ra, azóta nem volt Exception, igaz én csak az elem berakás/kivételt és az iterálást használom, semmi mást.
Köszi a választ!
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
ToMmY_hun #7810 üzenetére
Pont tegnap kezdtem én is használni, mert a sima Collenctions.synchronizedList() iterátora is ConcurrentModificationException-öket dobált.
Amire figyelj, hogy a CopyOnWriteArrayList-et nem lehet Collections.sort-tal rendezni: "Element-changing operations on iterators themselves (remove, set, and add) are not supported. These methods throw UnsupportedOperationException."Ezen kívül rossz tapasztalatom egyelőre nincs vele. Nálam ezért volt indokolt a használata: "useful when you cannot or don't want to synchronize traversals, yet need to preclude interference among concurrent threads"
-
ToMmY_hun
senior tag
Wildfly 8.2.0 és NetBeans 8.0.2 kombinációról tudok tapasztalatokat írni. Sajnos vannak eléggé nehezen megmagyarázható anomáliák, szinte minden esetben clean + build-del érdemes tesztelni ha localhoston futtatod az alkalmazásszervert. Nem egyszer volt olyan probléma, hogy néztük a kódot hosszú percekig a hiba keresése miatt, majd amikor már nem volt jobb ötletünk clean + build opciót választottunk és voilá, minden működött. További probléma az, hogy a wildfly csak egy módban tudja elindítani, tehát ha normálról át akarsz váltani debugba vagy fordítva, az Netbeans újraindítást igényel. Elvileg tudja, de gyakorlatilag nem.
A fenti problémákat leszámítva mással nem találkoztunk, ettől függetlenül a helyedben kipróbálnék valami más alkalmazásszerót. A NetBeans viszont jó választás, legalábbis az Eclipse-nél biztosan jobb.
-
ToMmY_hun
senior tag
Vannak valakinek rossz tapasztalatai a copyonwritearraylist osztály használatával többszálú futás esetén? Párhuzamosan történik iterálás, elem kivétel és hozzáadás is.
-
Lortech
addikt
válasz
Atlantisz48 #7808 üzenetére
[link]
A válaszokból többet tanulhatsz, mintha beszúrnék egyet. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Egy kis gyors segítséget szeretnék kérni.
Melyik az a metódus, amivel ez megvalósítható? A kerekítés részére gondolok (azt nem tudom), a többi már megy.Írjon programot, amely bekér egy d valós számot, és egy n pozitív egész számot!
Kerekítse a d valós számot n tizedesjegyre!Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv
Zoli
-
Ursache
senior tag
válasz
gereblye222 #7806 üzenetére
Adj neki focust. Tabindex.....?
-
gereblye222
újonc
Sziasztok!
A szárnyaimat próbálgatom JAVA-ban, de elakadtam. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Egy egyszerű játékot próbálok csinálni. Van egy List-em 10 elemmel. Ezek külön mozgathatók egy asztalon. Mouselistener-el vannak megoldva. Egyes elemeket szeretnék egér nélkül mozgatni csak paranccsal. (pl.: ha az első egy bizonyos pozícióban van akkor a másik legyen x helyen) Sehogy se tudom "kijelölni" az adott elemet rákattintás nélkül. Valakinek van jó ötlete? Esetleg kulcsszó amire keressek google-ben?
-
tserrof77
őstag
Üdv, mindenkinek...
Van egy idősebb könyveléssel foglalkozó ügyfelem. ÁNYK-t is használ, és ugye holnaptól kéne a 1.8 JRE, mert nem fog menni. Tegnapi napot végig szívtam a gépével.Bármelyik 7-es Java-val megy az ÁNYK, de muszáj lenne 8-asra frissíteni. Bármelyik 8ast rakom fel, (akár offline teljes telepítés, akár frissítés) ÁNYK elindulna, felugrik egy pillanatra a konzol dos-os (vagy milyen) ablaka és be is zárul. Több gépet frissítettem mostanában, eddig egyikkel se volt gond. Megnéztem a beállításokat, flottra stimmel a többivel. A gép: Celeron 2600/768RAM XP SP3. Van valakinek valami 5lete, hogy mi a rákért nem megy? Feladtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest