- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
1eske
tag
Van itt valaki aki foglalkozott Eclipse-based toolok fejlesztésével?
Kicsit tudna írni esetleg itt vagy privátban, hogy mennyire érdekesek az ilyen projektek és hogyan kéne ezt elképzelni? Junior pozíciónak gondolkozok ilyenben, de még sose hallottam ilyenről sehol.
-
disy68
aktív tag
válasz
Aethelstone #9397 üzenetére
Előfordul persze, hogy megnő ez-az
.
Metódusok elnevezéséhez további segítségem nincs, de osztályokhoz, mindig jól jön az enterprisify.
-
sztanozs
veterán
válasz
Aethelstone #9397 üzenetére
Kivéve, ha vizsgafeladat
-
disy68
aktív tag
válasz
Jhonny06 #9395 üzenetére
Egy metódus egy dolgot csináljon. A metódusok legyenek rövidek és legyen nekik minél beszédesebb nevük. Az hogy a YourConsultant osztályodon belül vannak egyéb private metódusok, amik segítenek jobban struktúrálni a logikát, nem jelenti azt, hogy változtatni kéne az interface-t.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy teszt feladatot, TicTacToe. A Consultant interface-t kell implementálni, igazából 1 függvény van benne összesen, ami egy adott állás alapján javasol egy lépést, majd azt az értéket visszaadja. Azon gondolkodtam, hogy itt érdemes még létrehozni külön függvényeket (pl. checkForWin, checkForDraw, stb.), vagy elég a suggest függvényen belül implementálni az egész logikát? Ti mit várnátok el, hogy elegáns? Gáz, ha minden azon az egy függvényen belül van, jobban "OO-sítani" kéne?
Az van a leírásban, hogy a meglévő kódon már ne változtassak, de ha a YourConsultant osztályon belül még létre akarnék hozni plusz függvényeket, akkor elegáns lenne először az interface-t módosítani, de ezt elvileg nem akarják. Ezért is gondolom, hogy a suggest függvényben elég lenne megoldani az egészet.
Please advise
public class YourConsultant implements Consultant {
@Override
public CellLocation suggest(GameBoard gameBoard) {
// TODO Auto-generated method stub
return null;
}Leírás:
The goal of this exercise is for you to create an implementation of the
Consultant interface. You can use the provided class YourConsultant that needs
to be finished. We will run your solution against our unit tests. The source
and unit tests for this project may be found in the zip file associated with
this file.
Please read the JavaDoc carefully.
Keep in mind that:
* We are only interested in an implementation for the Consultant interface. We
do not, for instance, want an application that can interact with other
(human) players. We do not expect any kind of GUI, nor do we expect a class
with a main method.
* We are not so much looking for a solution that performs very fast. If your
implementation finds the best solution within a second, that is good enough.
* We are interested in the readability of your code.
* Follow the instructions carefully, but keep it simple! Your solution might of
course require more files (Java types), be careful however not to
over-engineer your solution.
* You are not allowed to change existing code, i.e. do not change existing
files. -
Orionk
senior tag
Szia!
Igen, JavaFX-et szeretnék, ami Desktop-on is és Androidon működik.
A Gluon átfordítaná az Android SDK Manager segítségével a Desktop-ra írt kódot Androidra is.Te foglalkoztál már ezzel?
IntelliJ-be telepítettem be a Gluon plugint, de további segítségre lenne szükségem és az internet, Stackoverflow elég szegényes válaszokat ad.
köszönöm
-
Lortech
addikt
válasz
#74220800 #9392 üzenetére
Kell nekik egy közös ős, interface vagy base class, pl.
public interface Queue<E> {...}
aztán
public class QueueArray<E> implements Queue<E> {}
végül
public static <E> long counter(Queue<E> c, int r) {Persze nem írtad, hogy néz ki az általad kreált két class és hol lenne ez a metódus, illetve nem tudni pontosan mit akarsz ezzel, de gyanús, hogy érdemesebb lenne eleve az interface-be vagy base-be tenni ezt a countert, példány szinten.
-
törölt tag
Hi!
Lenne két darab, általam kreált class:
QueueArray<E>;
QueueLinked<E>;
Tesztben szeretnek hozza írni egy olyan (generikus?) metódust ami elfogadja mindkettőt bemenő paraméterként. Lehet ilyen csinálni? Ha igen mi a paraméter típusa?
Eddig ezzel próbálkoztam:
public static <E> long counter(Collection<E> c, int r)
Koszi
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
IntelliJ fejlesztő környezetbe beépített Gluon plugint használt már valaki?
Egy kis segítséget kérnék szépen.köszönöm.
üdv., -
floatr
veterán
Ezek alapján akkor neked az a gondod, hogy közöd sincsen a processinghez. Ha lenne, akkor nem okozhatna gondot egy javaban implementált algoritmus. Így mondjuk tényleg nehéz, mert akkor nem az algoritmus maga okozza neked a problémádat, hanem az egész processing. Ettől függetlenül tartom, hogy két nap alatt összehozható a netes tutorialok alapján.
9386) Aethelstone ez valami olyan rendszer, mint a logo, csak java alapokon. Gondolom az volt a cél, hogy kezdők gyorsan érhessenek el eredményt anélkül, hogy a java swing és rajzolási ökoszisztémáját bemagolják. Ezek szerint a célt nem sikerült elérni...
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9384 üzenetére
Azt hittem van itt profi processinges, aki 1-2 óra alatt kipattintja a feladatokat vagy legalább 1-2-t elmagyaráz elejétől végéig. Mert a java kódokkal még nem sokra megyek, azok nem futnak processingben.
De úgy látom ez valami alig használt program lehet, mert senki sem ért hozzá normálisan. -
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9382 üzenetére
Ez nekem azért nehéz, mert látok egy java programot, aminek nem minden sorát értem (hogy mi mit csinál) és akkor még át kell írni egy olyan programra (processing) aminek szintén nem ismerem a szintaktikáját. Ez olyan, mintha japánról kínaira kellene fordítanom, holott egyik nyelvet sem ismerem.
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9378 üzenetére
Nem is akarok én minden áron az lenni, az Alzheimer ellen végzem ezt a sulit
. Könyvtár szakra mégsem akartam menni, mert az nem elég nehéz.
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9374 üzenetére
Megnéztem a midpoint algoritmust, de nekünk vonalat kell rajzolni nem kört. Tehát ez már nem jó vagy akkor megint nem tudom, hogy hogyan kell vonalra átírni?
A második link nekem nem biztonságos oldalt jelez, ezért nem töltődik be.
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9375 üzenetére
Még csak elsős vagyok és ezt a tárgyat másodikosoknak ajánlják azért töketlenkedem. De majd akkor jövőre megcsinálom.
Közgazdász vagyok, de még fejlesztő is lehetek, van olyan, aki már hat éve "töketlenkedik" és még mindig nem végezte el. Én még csak most kezdtem. A tudás bővítése meg sosem ártalmas, még akkor sem, ha soha nem leszek fejlesztő.
Az egzisztenciám már megvan az eddigi munkámból is, tehát nem ver a földhöz, ha nem leszek fejlesztő.Köszi az algoritmusokat, megnézem bár java ismeret nélkül nekem még kínai.
-
Aethelstone
addikt
Innentől sima töketlenkedés szaga van a sztorinak. Maradj közgazdász, nem lehet mindenki fejlesztő
-
Aethelstone
addikt
-
disy68
aktív tag
A másik diák szerintem pont itt tette fel a kérdést.
-
nji
aktív tag
Az a gondom, hogy nem tanultam még javat és a szükséges algoritmusokat csak c-ben és c++-ban találtam meg és nem tudom átírni úgy, hogy működjön a processingben.
Csoporton belül nem tudok segítséget kérni, mert csak ketten vettük fel a tárgyat az egész évfolyamon és a másik diáktól már kérdeztem, de nem nagyon akar segíteni, mert ha hasonló lesz a megoldás, akkor mindketten megbukhatunk. Ezért érthető , hogy nem fogja megosztani a magoldását, amit lehet, hogy ő is valakivel megoldatott. -
axioma
veterán
Kicsit tajekozodhatnal mielott lebunkozol segitsegmegtagadas okan. Masreszt meg mi lett volna, ha az elso _kerdesed_ (hol akadtal el) teszed ide, es melleirod, hogy penzert segitseg is erdekel? Egyreszt kiderulne, miben kene segitseg, milyen szintu, masreszt kiderulhet hogy ket jo linkkel ki tud valaki segiteni amivel egyedul megoldod.
Ja segitseget beadandohoz csak csoporton belul megbeszelest vettunk igenybe - es me'g net se volt nagy segitseg 91-98 kozott. -
nji
aktív tag
válasz
MrSealRD #9367 üzenetére
Szerintem nincs olyan egyetemista, aki beadandóhoz nem kérte mások segítségét. Vagy akkor az hazudik. Elég könnyű pálcát törni mások felett, meg csalónak titulálni, de szerintem itt senki sem különb. A diák olyan, hogy megpróbálja a könnyebb utat, ha van. Persze biztosan mindenki eminens itt, bár a megnyilvánulásokból nem erre következtetek.
Mivel segítséget tényleg nem kapok, ezért további jó fórumozást, nem sokat ér ez a topic úgy látom. Egy hozzáértő sincs, pedig ez java alapú program. -
MrSealRD
veterán
Ugyanaz az analógia... A puskázás csalás a dolgozatnál, ugyanígy a beadandót mással megcsináltatni szintén csalás... Te pedig ezt szeretnéd. Elég egyértelműen leírtad. Tisztességtelenül próbálsz játszani... Ez így nem oké. Tessék és küzdj meg a feladattal.
Egyébként egyértelmű, hogy itt segítséget nem fogsz kapni...Szóval egyszerűbb ha szépen továbbmész...és nem offolod tovább a topikot.
-
nji
aktív tag
válasz
Cathfaern #9361 üzenetére
Ezzel természetesen egyetértek, de mivel még kezdő vagyok, gondoltam a sok profi majd irányt mutat kötözködés helyett és akkor gyorsabban eljutnék a megoldáshoz.
Amúgy van egy informatikus doktorandusz ismerősöm, aki kurvára nem dolgozik semmit, csak ezt a doktoranduszi képzést csinálja és még az is lusta volt segíteni, pedig csak a f@szát veri egész nap és ebben a témában utazik. (Ez a tipikus magyar, fulladjon meg a másik, csak nekem legyen jó és még "üzleti alapon" sem lehet megoldani 1-2 dolgot.)
Értelmesebb körökben szerintem simán meg lehet állapodni, hogy mi mennyit ér és nem feltétlenül a komplett feladatmegoldásra gondolok, csak pl. elakadás esetén 1-1 óra korrepetálásra. A másik négy diplomát sem "féldisznóért" kaptam teljesen különböző felsőoktatási intézményekben. Azt meg ne mondja senki, hogy beadandónál nem lehet bármilyen jellegű segítséget kérni és hogy soha senki nem csinált ilyet, mert ezt nem hiszem el. -
nji
aktív tag
Eddig még csak a c és c++ nyelveket tanultuk valamint az SQL-t, javat még nem. C-ben már megtaláltam ezeket az algoritmus kódokat, de nem tudom még átírni úgy, hogy processingben is működjön.
Youtube linkeket tudnál küldeni? Mert ott is néztem már egy csomó videót, angolul is, de még nem állt össze a kép.
-
nji
aktív tag
válasz
Lortech #9359 üzenetére
Ok, hogy OFF topic, de mivel a processing java alapú és nincs külön fórumja, ezért nem találtam más helyet.
Nyilván nem pátyolgatást kértem, azért, hogy nekem jó legyen, hanem kereslet-kínálat alapon egy másik diákot keresek, ahogyan ezt korábban kifejtettem.
A prog.hu-n felraktam álláshirdetés kategóriába is, de senki nem jelentkezett. Itt is van ilyen topic? Megadod a linket?
A magyar ugarra meg azért utaltam, mert csak a magyar ilyen bunkó, hogy nem segíteni akarnak, hanem összefogva belekötnek a másikba és ítélkeznek, ha segítséget mer kérni.
Nem gondolom, hogy itt mindenki minden diplomáját segítség és konzultáció nélkül csinálta meg.
Egyébként ez lesz az ötödik diplomám: közgazdász Bsc, közgazdász Msc, EU szakközgazdász poszt. grad, Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító poszt. grad. (német és angol) és most PTI Bsc. Sajnos ezt már csak levelezőn tudom végezni, mert dolgoznom kell és nem tudok egész nap a neten kutakodni a megoldások miatt a 40 órás melom mellett. Elég sokat keresgéltem már, de eddig nem akadtam semmi tökéletesen használhatóra.
A többi tárgy ebben a félévben természetesen 4.0 átlaggal megvan. -
Cathfaern
nagyúr
Annyit tennék még hozzá, hogy ha nem csak a papír megszerzése a cél, akkor célszerű is felszedni azt a képességet, hogy konzultáció meg segítség nélkül meg tudjon oldani az ember egy feladatot, ugyanis a valós programozás az esetek 90%-ában pontosan ebből áll. Nincsenek "sablonok" meg "minta példák", hanem az embernek magától + google kell rájönnie, hogy hogyan is kéne megoldani az adott esetet.
-
floatr
veterán
Tipikusnak tipikus. Már ne haragudj, de az eddigi hozzászólásaid alapján ne várj mást. Minimális java tudással, némi programozási ismerettel simán össze lehet szedni az információt. Pláne hogy van működő környezeted.
Ezeket az algoritmusokat még annó középiskolában a plus 4 ROM-jában láttam utoljára 25 éve, de youtube-on 10-15 perces gyorstalpalóval megérthető, az legalábbis mindenképpen, hogy milyen lépésekkel jutsz el a megoldáshoz, ha a matematikai háttere nem is érdekel. Ugyanez igaz a processingre is. Lehet h nem elég jó az oktatás, lehet h gagyi a konzultációs lehetőség, de tudhatnál segíteni magadon, csak akarat kérdése a dolog.
-
Lortech
addikt
A segítségkérésed itt offtopik. Nem csak a processing vs java miatt, hanem az "oldja már meg valaki helyettem a beadandómat" is.
Ez itt egy fórum, aminek az az értelme, hogy tudást, véleményt osszunk meg.
Te meg privátban kértél segítséged, konkrétumot nem írva, kvázi arra utalva hogy oldja meg helyetted valaki. Hülye lesz bárki minimum órákat beletenni és téged pátyolgatni, csak azért, hogy neked jó legyen.
Van álláshirdetés kategória. Ha azt akarod, hogy csinálja meg valaki helyetted, akkor tedd fel oda a hirdetésed.
Az meg, hogy neked áll feljebb, szánalmas. Magyar ugar? Tanulj, olvass el egy könyvet esetleg, ne másoktól várd a megoldást.
Amúgy meg levelező szakon alapvetés, hogy nem fogják neked szájbarágósan leadni az összes szükséges tudást, azért levelező. Azt feltételezi, hogy a hiányzó részt te rakod mellé. Lehet, hogy tájékozódni kéne mielőtt minden szar, csak a szegény diák nem, akinek dolgoznia kell a tudásért. -
nji
aktív tag
Mindegy hogy mit gondolsz, mert nem érdekel.
Aki segít az segít, ha meg nem tudsz segíteni, akkor minek szólsz bele és mit érdekel?
Gondolom Te mindig mindent segítség nélkül csináltál meg.
Amúgy meg elég érdekes ez a fórum, hogy szakmai hozzászólás egy sincs csak kötözködés. Tipikus magyar ugar.... -
nji
aktív tag
Helyettem nem kell elmenni vizsgázni, de levelezőn akkora fos az oktatás és emiatt keresek korrepetálásra tanárokat. Ha itt nem lehet ilyesmit, akkor hol máshol ? Olyan helyre (fórumra) lenne szükségem, amit nem 5-6 éve látogattak, mert pl. az index fórumon a processing több éve halott, néztem a logouton is, ott egyetlen egy hozzászólás volt 2011-ben, a processing.org fórumában meg senki nem tudja megoldani a feladatot.
De nekem nem az kell hogy csinálja meg helyettem ezt vagy azt hanem KORREPETÁLÁS!!! Sajnos évi 400 ezer Ft-os tandíjért nem jár megfelelő oktatás a levelezősöknek. Az iskolát inkább nem nevezem meg egyelőre, de ennyi pénzért többet várnék. -
nji
aktív tag
Nyilván nem tudok annyit fizetni, mint egy milliárdos árbevételű esetleg multinacionális fejlesztő cég, mivel magánszemély (tanuló) vagyok.
Gondoltam, hogy itt is vannak hozzám hasonló, de felsőbb éves és több tapasztalattal rendelkező tanulók, akik még nem keresnek semennyi "k-t", se "több százezer k-t" és nem olyan nagyképűek és leereszkednek a többi tanulóhoz (mivel ők is voltak kezdők), és mert kell nekik egy kis zsebpénz, amíg a tanulmányaikat végzik. Egy két kredites fos kis tárgy nem ér meg annyit, amennyi egy fejlesztő órabére. Akkor majd felveszem legközelebb a tárgyat 1 vagy két év múlva. Csak elég érdekes, hogy még a külföldi processing fórumon sem tudja leprogramozni senki ezt a három algoritmust. Egyáltalán ért valaki normálisan ehhez a programhoz ??? Vagy ezt nem használja senki ???? Már sok helyen kerestem kész programokat, de ezeket az algoritmusokat a gyakorlatban nem találom sehol. Magamtól meg nem tudom megírni. -
axioma
veterán
-
Nekem eleg furcsak ezek a 'hirdetesek'. Ha valaki nem szivessegbol csinalja meg, hanem tenyleg penzert, akkor mennyit kellene ezert fizetni? Mennyi ma egy kozepes fejlesztoi szerzodeses napidij Magyarorszagon, 50k/nap? Hajlando lennel fizetni mondjuk 200k-t egy beadandoert?
-
nji
aktív tag
sziasztok,
tud itt valaki processing programban programozni? Beadandó dolgozathoz kellene segítség június 17-ig. Ár megegyezés szerint.
Sajnos nem csak rajzolgatni kell ezt-azt, mert az nekem is menne, hanem sok-sok megkötés van, pl. csak a point függvényt lehet használni, objektumba kell gyűjteni a pontokat és loadTable függvénnyel kell betölteni.
Használni kell az alábbi algoritmusokat:
- midpoint algoritmus,
- cohen-sutherland algoritmus,
- scan-line algoritmus.
Ha valaki tudna segíteni, akkor e-mailben elküldeném a pontos leírást. 8 feladat van, elég a felét megoldani.
Előre is köszi a segítséget! -
Aethelstone
addikt
-
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9339 üzenetére
azért, mert nem használ. Ugyan az az url, copy paste-el...
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9346 üzenetére
Konkrét megoldáshoz kapcsolódó kérdése volt; megkapta a választ. Sőt még javasoltunk is neki két libraryt. Szerintem jól járt velünk
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9342 üzenetére
Vagy a jackson, az még sokkaljobbabb
-
whYz
őstag
Sziasztok
Adott a kovetkezo JSONObject:
{
"success":false,
"email":[
"Email must not be empty",
"Email must be valid email"
],
"password":[
"Password must not be empty"
],
"firstname":[
"Firstname must not be empty"
],
"lastname":[
"Lastname must not be empty"
]
}Be szeretnem rakni az errorokat egy stringbe "\n"-el elvalasztva. Tudnatok segiteni, hogy hogyan csinaljam?
A parameterek megvannak egy HashMap-ben, igy az eddigi probalkozasom igy nez ki:
String mErrorMsg = "";
for (String key : params.keySet()){
if (jsonObject.has(key)){
if (mErrorMsg != ""){
mErrorMsg += "\n";
}
try {
mErrorMsg += jsonObject.getString(key);
} catch (JSONException ignored) {
}
}
}A vegeredmeny meg nem tokeletes sajnos, mert ilyesmi lesz:
["Email must not be empty"]["Email must be valid email"]
["Password must not be empty"]
["Firstname must not be empty"]
["Lastname must not be empty"]Koszi elore is ha tudtok segiteni.
-
togvau
senior tag
Mitől függ, hogy a javas programom ipv4-et, vagy 6-ot használ?
new URL-el 4-et használ, míg ha böngészőből próbálom ugyan azt az url-t, akkor 6-on megy.
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
A jmetert non-gui módban futtatom az alábbi paraméterekkel:
String[] arguments = {"-n", "-t", jmxFolder + file, "-p",
jmeterProperties, "-d", root, "-l", outputFileJtl,
"-j", logFile};
Hogy tudom még azt paramétreként megadni, hogy a jtl fájlt mindig felülírja? Jmeter.propertiesben is néztem és nem sok mindent találtam eddig.
Előre is köszi! -
Orionk
senior tag
Sziasztok!
IntelliJ-ben a Gluon Pluginnal szeretnék futtatni egy alkalmazást és kell hozzá Android SDK Manager is.
Az alábbi képen látszik, hogy milyen hibát talál. Azt mondja, hogy SDK Managerben telepítsem fel az EXTRAS alatt az Android Support Repository-t.
De nem sikerül feltelepítenem, mert nem találok ilyet. Android Studio-val együtt telepítettem az SDK Managert és ott, ha megnyiton Android Studio-ban az SDK Managert, akkor nem találok benne EXTRAS részt.StackOverflow-n nem találtam megoldást. Tudnátok-e légyszives segíteni? köszönöm
-
axioma
veterán
válasz
IvoryBrown #9332 üzenetére
Nagyon nem ertem. Nem az array vagy arraylist-en mulik... miert ne lehetne fent csak deklaralni, lent meg erteket adni (=new ....)
Figyi, szedd ki belole a belso for-okat, eloszor csinald meg csak a nevek bekereset. Ha mukodik, akkor lepj tovabb a tobbdimenzios megoldasra... -
axioma
veterán
válasz
IvoryBrown #9330 üzenetére
Eloszor letrehozol egy 0 meretu tombot, utana ugyan a tombmeretnek hasznalt nDiakTantargy valtozonak adsz egy uj erteket, de akkor mar nem valtozik a tomb.
Elobb olvasd be, majd utana kapjon erteket (new String[....])
Ezzel ezt az egy problemat megoldod. De maga a konstrukcio nem jo. Minden diak minden tantargyat, sot minden jegyet ugyanoda irod? Gyanus, hogy nem ez lenne a cel. -
IvoryBrown
csendes tag
Sziasztok
Array Index Out Of Bounds Exception hibát kapok a második for ciklusnál: diakTantargy[j] = beolvas.nextLine();
kellene egy kis segítség hozzá.
Köszönőmpublic void TanuloAdat() {
Scanner beolvas = new Scanner(System.in);
System.out.print("Létszám: ");
int nDiakNev = beolvas.nextInt();
int nDiakTantargy = 0;
int nDiakJegy = 0;
String[] diakNev = new String[nDiakNev];
String[] diakTantargy = new String[nDiakTantargy];
int[] diakJegy = new int[nDiakJegy];
for (int i = 0; i < nDiakNev; i++) {
System.out.println((i + 1) + ". tanuló");
System.out.print("Név: ");
beolvas.nextLine();
diakNev[i] = beolvas.nextLine();
System.out.println("Tantárgyak száma:");
nDiakTantargy = beolvas.nextInt();
for (int j = 0; j < nDiakTantargy; j++) {
System.out.println((j + 1) + ". Tantárgy");
beolvas.nextLine();
diakTantargy[j] = beolvas.nextLine();
System.out.println("Jegyek száma: ");
nDiakJegy = beolvas.nextInt();
for (int k = 0; k < nDiakJegy; k++) {
System.out.print((k + 1) + ". Jegy: ");
diakJegy[k] = beolvas.nextInt();
}
}
} -
axioma
veterán
válasz
#74220800 #9327 üzenetére
Argh, a megvan-os hsz-edet figyelmetlenul olvastam, azert benne hagyom mert ha ott insert-alsz, akkor talalsz me'g ebben hasznos infot.
En azt nem ertem, hogy miert veszed kulon a torlest es a heapify-t... torolsz az _elejerol_ (ami implementaciofuggo, de a vegerol torles csak olcsobb vagy ugyanannyi lehet, mint az elejerol), holott neked az elejen kell a hely, az utolso elemet kene csak odahelyezni es lekuldeni.
Bocs, java kodban nincs epp keznel, de pythonban ugyanez a kivetel (a tombindexeles ellenere az egy lista, a pop() meg az utolso elemet tavolitja el es adja ertekul):print mylist[0]
if cou==1: # itt van az aktualis meret
mylist=[]
cou=0
else:
act=mylist.pop()
cou-=1
tmp=0
while (tmp*2+1<cou and mylist[tmp*2+1]>act) or (tmp*2+2<cou and mylist[tmp*2+2]>act):
if tmp*2+2==cou or mylist[tmp*2+1]>mylist[tmp*2+2]:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+1]
tmp=tmp*2+1
else:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+2]
tmp=tmp*2+2
mylist[tmp]=actEgyebkent most hogy nezem a kodod, pont ez a baj! Hiszen az eltavolitas utan lesz egy olyan listad, ami az uj index miatt mar nem is heap! Ez szerintem egy erosen kerulendo koztes allapotkent is... Be kene elore szurni magat az utolso elemet, es arra hivni a heapify-t, de akkor mar egyszerubb ez az on-the-fly modszer (amig nem teszed be, addig csak orzod hasonlitasra, majd a vegleges helyen adod ertekul).
-
törölt tag
Ja maradt az arraylist, az a legkézenfekvőbb. De valamiért, a leadó system testje vmiert ezt a hibát írja ki:
Removed two elements but the second one had a lower priority than the first one! Amit nem értek. Amugy itt van a programom(class nevet most atneveztem):
import java.util.ArrayList;
public class MyPriorityQueue<T extends Comparable<T>> {
private ArrayList<T> queue;
private int maxElements;
public MyPriorityQueue(int maxElements){
this.maxElements = maxElements;
queue = new ArrayList<T>();
}
public void add(T e) throws IllegalStateException{
if( size() == maxElements)
throw new IllegalStateException("The queue is already full!");
queue.add(e);
int i = size()-1 ;
T help;
while ( i > 0 && ( queue.get( parent(i) ).compareTo( queue.get(i) ) ) > 0 ){
help = queue.get(i);
queue.set(i,queue.get( parent(i) ));
queue.set(parent(i), help);
i = parent(i);
}
}
public T pop() throws IllegalStateException{
if(queue.isEmpty())
throw new IllegalStateException("The queue is empty!");
T min = queue.get(0);
queue.remove(0);
minheapify(0);
return min;
}
public int size(){
return queue.size();
}
public int parent(int i){
return (i - 1) / 2;
}
public void minheapify(int i){
int l = i*2+1;
int r = l+1;
int min;
T help;
if (l <= size()-1 && ( queue.get(l).compareTo( queue.get(i) ) ) < 0 )
min = l;
else
min = i;
if (r <= size()-1 && ( queue.get(r).compareTo( queue.get(min) ) ) < 0)
min = r;
if (min != i){
help = queue.get(i);
queue.set(i,queue.get(min));
queue.set(min, help);
minheapify(min);
}
}
public void display(){
for(int i = 0; i < queue.size(); i++) {
System.out.print(queue.get(i) + " ");
}
}
} -
axioma
veterán
válasz
#74220800 #9325 üzenetére
1. En ugy ertenem a feladatot ahogy a tobbiek irtak (nem a java.util-ost definialod felul, hanem azt nem include-olva magad irsz egyet)
2. Ha igy teszel, miert baj az, hogy a beepitett is minheap-et hasznal? ArrayList, megirod a minheap-nek a sullyeszt meg buborekol vagy hogy hivtatok fuggvenyet, vagy hat kozvetlen beleirod az add/pop kodjaba, es ennyi.
Bar a maxelements miatt akar sima tombot is hasznalhatsz, persze akkor kulon kell tarolni es managelni a size aktualis erteket (vagy legalabbis erdemes, ha nem akarod mindig megkeresni az elso null-t). Felesleges ha ott az arraylist bekorlatozni magad, de lehet, hogy iskolapeldakent inkabb azt irnam meg. -
törölt tag
Amúgy a feladatom az lenne, hogy saját kezűleg kell implementalni egy priorityqueque-t, minheap struktúrával,
az alábbi interface segitsegevel:/**
* Manages elements within a priority queue. All Elements in this queue must
* implement the Comparable interface. If a element is requested from this data
* structure the smallest one is returned. If there are multiple smallest
* elements, one of them must be returned.
*/
public class PriorityQueue<T extends Comparable<T>> {
/**
* @param maxElements The maximum number of elements this queue can hold.
*/
public PriorityQueue(int maxElements);
/**
* Add e to the queue.
*
* @param e The element which sould be inserted (at the correct position) into the queue.
* @throws IllegalStateException if the queue is already full
*/
public void add(T e) throws IllegalStateException;
/**
* Returns and removes the smallest element in the queue.
*
* @return the smallest element
* @throws IllegalStateException if the queue is empty
*/
public T pop() throws IllegalStateException;
/**
* Return the current number of elements in the queue.
*
* @return the number of elements
*/
public int size();
}Es nem tudom, hogy milyen classot használhatnék e szerint az adatok belső menedzselésére.
A baj az, hogy a beepitett java PriorityQueue is minheapet használ.LinkedList<E> ill. ArrayList<E> szeretnek használni hozza.
Vagy a fenti feladat azt jelenti, hogy a bepitett PriorityQueue-hoz felülirom a pop() es add() metódusokat?
De akkor meg nem tudok indexeket hasznalni, és az algoritmus alapján szerintem mindenképpen olyan kell, ami indexelhető. Nem tudom ... -
törölt tag
Na várj:
Szóval azt mondod, hogy ha a classom első sorában csak az arraylistet húzom be, mondjuk így:
import java.util.ArrayList;
és utána így példányosítok:
PriorityQueue<Integer> intMyQueue = new PriorityQueue<Integer>(10);
Akkor az én classom lesz meghívva és nem a beépített?
-
Sirpi
senior tag
-
törölt tag
Es ha mondjuk ez a fix fejléc (házi része):
Public class PriorityQueue<T extends Comparable<T>>
akkor ennek a constructor-javal lehet akar arraylistet is letrehozni?
valahogy igy:
public class PriorityQueue<T extends Comparable<T>> {
private int maxElements;
public PriorityQueue(int maxElements){
this.maxElements = maxElements;
}Szóval a problémám az hogy a classom neve megyezeik( a feladat kiirasat be kell tartani...) a java collectionban levő egyik class nevével (PriorityQueue), akkor ez azt jelenti, hogy csak ennek megfelelő classot tudok letrehozni a classommal, vagy akarmit, mert a peldanyositasnal a standard class nevet felülirja, es azt csinalja vele amit en definialtam?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ilyen class fejlécem amely fix:
public class MyClass<T extends Comparable<T>>
Es mondjuk konstruktorban egy arraylistet szeretnek létrehozni, amely T típusú adatokat tartalmaz, amelyeke szeretnem használni compareTo metódust, akkor helyesen járok el:
public class MyClass<T extends Comparable<T>> {
public MyClass(){
}
}1.Szóval nem kell meg egyszer az arraylistnel a comparable interfacet implementalni:
private ArrayList< Textends Comparable<T>>.2. A fenti class-ra miert nem eszi meg az alabbi peladanyositast:
MyClass<Integer> myqueue = new MyClass<Integer>();Köszi
-
API level 16-tól van erre kulcsrakész megoldás a frameworkbe építve:
network service discovery. Úgy tűnik ezt találtad fel újra házilag. -
válasz
Aethelstone #9314 üzenetére
De ez elvileg UDP es az nem garantalja hogy kvazi egyszerre kapja meg az osszes kliens az infot a servertol, nekem eleg fontos a minimalizalt delay.
-
válasz
Aethelstone #9312 üzenetére
Valtozik a wifi halozat igen. Hol szobaban vannak a tabletek, hol buszban powerbankrol uzemelo wifi routeren. Multicasttal erdemesebb lenne? Most működik szépen az altalam emlitett módszerrel.
-
válasz
Aethelstone #9310 üzenetére
A koncepcio a kovetkezo:
Fogsz x db androidos tabletet, az egyik lesz a server a többi a kliens. Felcsatlakoztatod egy kozos halozatra az osszeset es talaljak meg egymast bármilyen konfiguralas nelkul.
Erre en ezt talaltam ki, de nem tudom egyébként mi ilyenkor a bevett szokas.
-
Aethelstone
addikt
Nos, alapvetően koncepcionális kérdés, hogy a szerver szolgáltatások általában fix helyen vannak, tehát nem kell keresgélni őket. A megoldás az szokott lenni, hogy név alapján hivatkozzuk meg, a név meg valami DNS szolgáltatásból jön, változás esetén a DNS bejegyzés frissül, kliens oldalon semmi dolog nincs vele. (Esetleg hosts fájl, de kódmódosítást ez sem szokott igényelni)
-
RexpecT
addikt
Valakinek van tapasztalata JMS 1.1 el és Websphere 7.5 -el?
Ez a MessageSelector nálam nem akar működni, ha kiveszem, akkor a MessageConsumer megkapja a választ szépen, de egyébként nem. Szinkron feldolgozást akarok megvalósítani.
-
orc88
őstag
Üdv!
Nem tudom megoldható-e, de valami olyasmire lenne szükségem, hogy egy byte/integer váltózó értéke mindig 0 és 9 között maradjon műveletek után. Pl.: value %= 10 megakadályozza, hogy 9 fölé menjen az értéke, value++ esetén 0-ra ugrik az értéke.
Na nekem ennek az ellenkezőjére is szükségem lenne, (ha létezik ilyen) hogy (ha value = 0) value-- után 9 értéket vegyen fel.(Egy olyan programról van szó ami képeket mutat végig 0-tól 9-ig sorszámozva, egy előre és egy vissza gombbal lehet léptetni őket, az előre működik)
Kezdő vagyok, nem tudom hogy lehet a legegyszerűbben megoldani ilyen feladatot.
-
Lortech
addikt
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9302 üzenetére
-
Lortech
addikt
válasz
smallmer #9299 üzenetére
Az alapokat azért nem ártana elsajátítani mielőtt nekiállsz egy hello worldnél komolyabb feladatnak. Az értékadás pl. elég alap.
A kliensek.get(i) egy függvényhívás. Függvényhívás mint bal oldali kifejezés azt jelentené, hogy a hívás visszatérési értékének akarsz értéket adni. Ennek nincs értelme nyilván javában. Értéket adni változónak lehet. Egy lista adott elemét a set metódussal tudod lecserélni.
szerk: mindegy, már itt marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Renault, Dacia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest