Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz Lortech #7849 üzenetére

A szabály az szabály. Sőt, lambdát is tilos írni, hátha véletlenül classra fordul. :P
    Amúgy nem tudom, engem szerencsére nem érint. Csak sajnálom azt, akit igen. Remélem nem megy el tőle a kedve, amíg munkát nem talál. Akkor végre tanulhat is valami hasznosat. :)
    Bocsánat a kirohanásomért, de nehezen viselem, ha oktatás címszó alatt rossz szokásokra nevelnek.

Ha az automatikus kiértékelő rendszer (teszt?) az oka, akkor az a hibás és meg kell javítani. A teszt arra való, hogy a public APIn keresztül ellenőrizze a cuccot, se több, se kevesebb. Hogy én azt belül hogyan oldom meg, hány osztályt hozok létre mögötte és azok hogyan viselkednek, ahhoz senkinek semmi köze.

szcsaba1994: Ez a Tabla osztály konkrétan micsoda? Úgy érzem, hogy ez a Node... legalábbis ahogyan használni szeretnéd. A minimax elindul egy Node-on (Tablan?) és rekurzívan egyre mélyebbre haladva bejárja a gyerekeit, akik szintén Node-ok. Vagy a Tabla csak valami payload?
    Amúgy igen, a gyerekek és az érték mindenképpen kell a számításhoz. Meg az az infó, ami alaján eldöntöd, hogy az aktuális Node min vagy max. A szülőt én feleslegesnek tartom, de nem ismerem a feladatot, szóval lehet, hogy kell.
    Valami ilyesmi:
    class Node {
    private List<Node> children;
    private int heuristicValue;
    private boolean isMax; // például, de más módon is el lehetne dönteni hogy min vagy max
    ...
    }

Új hozzászólás Aktív témák