Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby
    tag

Jó, akkor anonymous vagy local class se lehet? Pl. nem implementálhatsz egy Comparatort inline. Miért? Hogyan?
    Persze, a nested class is class, ha de ha pl. egy beadandó automatikus kiértékelő rendszer valamilyen mesterséges korláta az, hogy "1 db osztályt" használhatsz, akkor lehet opció.
    Egyébként nyilván ökörség bármi ilyen megkötés.

A szabály az szabály. Sőt, lambdát is tilos írni, hátha véletlenül classra fordul. :P
    Amúgy nem tudom, engem szerencsére nem érint. Csak sajnálom azt, akit igen. Remélem nem megy el tőle a kedve, amíg munkát nem talál. Akkor végre tanulhat is valami hasznosat. :)
    Bocsánat a kirohanásomért, de nehezen viselem, ha oktatás címszó alatt rossz szokásokra nevelnek.

Ha az automatikus kiértékelő rendszer (teszt?) az oka, akkor az a hibás és meg kell javítani. A teszt arra való, hogy a public APIn keresztül ellenőrizze a cuccot, se több, se kevesebb. Hogy én azt belül hogyan oldom meg, hány osztályt hozok létre mögötte és azok hogyan viselkednek, ahhoz senkinek semmi köze.

szcsaba1994: Ez a Tabla osztály konkrétan micsoda? Úgy érzem, hogy ez a Node... legalábbis ahogyan használni szeretnéd. A minimax elindul egy Node-on (Tablan?) és rekurzívan egyre mélyebbre haladva bejárja a gyerekeit, akik szintén Node-ok. Vagy a Tabla csak valami payload?
    Amúgy igen, a gyerekek és az érték mindenképpen kell a számításhoz. Meg az az infó, ami alaján eldöntöd, hogy az aktuális Node min vagy max. A szülőt én feleslegesnek tartom, de nem ismerem a feladatot, szóval lehet, hogy kell.
    Valami ilyesmi:
    class Node {
    private List<Node> children;
    private int heuristicValue;
    private boolean isMax; // például, de más módon is el lehetne dönteni hogy min vagy max
    ...
    }

Új hozzászólás Aktív témák