- Monitor hiba topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
Aethelstone #12179 üzenetére
Most egyelőre úgy néz ki, marad a projekt a mostani barebone PC-n, mert a vezetőség azt mondta, nincs pénz RPi-re... de azért köszi. Nagyon kíváncsi leszek, hogy fog futni Raspberry-n, ha egyszer eljutunk odáig.
Más.
GraalVM native image készítésről ki tudna mesélni? Mennyire használható? A végeredmény mennyire kicsit méretre, és mennyivel gyorsabb (ha gyorsabb egyáltalán)?
Én kb. 1 évvel ezelőtt próbálgattam, hát elég körülményes, illetve le sem fordult teljesen a projektem, a java.net.http csomagra panaszkodott folyamatosan. -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #12163 üzenetére
Csináltam egy kis "piackutatást" állásinterjúkon. Azért nem használnak kotlint, mert kevés a fejlesztő, azért kevés a fejlesztő, mert nem használnak kotlint
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #12160 üzenetére
Kotlint kell használni, az még tutibb
-
Ablakos
őstag
válasz
Aethelstone #12160 üzenetére
Igen, erre jutottam végül. Ha 15 felett kikerült a javascript a jdk-ból, hiába kérek 1.8-as kódot a 23 -asban.
Köszönöm mindenkinek.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #12158 üzenetére
Ezért van külön source, target és release compiler beállítás. A source az, amit te írtál, a target és a release (9-es verziótól) pedig az, amire Ablakosnak van szüksége, ha 1.8-as runtime-mal kompatibilis (és azon is futni képes) kódot szeretne kapni úgy, hogy 23-as verzión buildel.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11805 üzenetére
Nekem ez már a bitb.szás kategóriába tartozik. A legtöbben tervezni sem tudnak elégséges szinten, nem hogy még erre optimalizáljanak.
-
sztanozs
veterán
válasz
Aethelstone #11811 üzenetére
attól függ, mit fejlesztesz... egy Match-3 játékhoz nem feltétlenül kell logot generálni
-
sztanozs
veterán
válasz
Aethelstone #11800 üzenetére
mondjuk ha nem kell neki, akkor jólvanazúgy
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Aethelstone #11805 üzenetére
Mit javasolsz helyette? Nekem van saját preferenciám, de kíváncsi vagyok mit mondanál rá.
-
Ablakos
őstag
válasz
Aethelstone #11801 üzenetére
Megjegyeztem.
Persze jobb lenne, ha jeleznéd az OCP szerzői felé is, hogy kapják össze magukat. A prohardveren nem szeressük az ilyent.
-
btraven
őstag
válasz
Aethelstone #11798 üzenetére
Nem tudom hogy az hol van Windows 10-en. Én mondjuk nyomát se látom az én gépemen.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #11765 üzenetére
Forget it! Solved
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11580 üzenetére
Van persze, de még lusta voltam utána menni. Egyszer rászántam kb 10 percet, hogy egy hobbiprojektet megreszeljek, de nem ment egyből, aztán azóta úgy maradt. Csak amiatt mondom, hogy hajlamos ilyen problémákba belefutni.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11578 üzenetére
Nem ismeri fel java projektként. Pontosabban a java kiegészítő elhasal, amikor beolvassa a projektet, és nem működnek a java IDE funkciók.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11576 üzenetére
Nálam a vscode most valamiért elbabrálta a régebben létrehozott projekteket, mert gradle verziót frissítettem. Egyelőre még nem sakkoztam ki, hogy mi a baja
-
btraven
őstag
válasz
Aethelstone #11571 üzenetére
Őrület határán voltam. Ez a jpackage nem akart működni sehogy se a Hello world alkalmazással.
De aztán a gradle-s projectemben meg ment.
Eclipse-ből lehet futtatni gradle task-ot?
Nekem csak Command prompt-ból sikerült "gradlew.bat tasknév' módon. -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11440 üzenetére
Nézd, kezdetektől fogva javazom, és család mellett sem okozott problémát a gradle, bár az ant-et szerettem a legjobban. Nyilván mindenkinek más az "egyszerű", de az XML tömöttsége eleve kevésbé áttekinthető, mint egy DSL, bármilyen jó code highlightot használsz. Karbantarthatóság szempontjából is nyilván jobb
Ami a design-t illeti, a legtöbb esetben nincsen papírforma, mindig van valami olyan körülmény, amihez alkalmazkodni kell. Amellett egy mostani CI migráció miatt jött elő, hogy a gradle build előnyben van a mavenessel szemben a deployment miatt, mivel több olyan dolgot implementáltunk benne, ami mindenhol tud futni, de a mavenes projekt ezt a CI-ra bízta. -
válasz
Aethelstone #11438 üzenetére
Remélem nem, most full komolyan.
-
válasz
Aethelstone #11436 üzenetére
Én általánosságban értettem, de bizonyos kor felett egytől egyig akivel dolgoztam nem akart változtatni a szokásain. De ez más téma.
-
válasz
Aethelstone #11434 üzenetére
Persze. Erre rengeteg példát láttam az élet folyamán. Maradjunk a régi dolgoknál mert akkor nem kell nekem változtatni és ez a lényeg. Te is tudod jól, hogy töbségében ez van...
-
válasz
Aethelstone #11432 üzenetére
Senki nem vén szarozik, de a nagyobb problémát egy másik build toolra való átállás nekik jelenti.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Aethelstone #11429 üzenetére
Mostmar ha elorangattad, ne hatralj ki.
Erre en csak annyit akartam irni, hogy eddig olyan 5 eves maven hasznalatom alatt egyszer sem jott szembe olyan dolog, amire nem lett volna letezo plugin, ami megoldotta a problemat. Oke, vannak azert olyanok, amitol jobbat is el tudnek kepzelni, de egyutt lehet vele elni. Van amugy joval hosszabb programozoi tapasztalatom(ossz. ~15 ev), de OOP/Java az legyen inkabb 5 ev. Ezert 5 ev a maven is.
Illetve ami pl.: Gradle-re atteressel problema lenne, hogy van egy jo szazas nagysagrendu microservice, ami azert jelenleg elegge hasonlit build projektileg. De ettol fuggetlenul mindegyikben johet fejlesztesi igeny. Ha meg hirtelen a projektek egyik fele maven, a masik fele meg gradle lenne, bevinne egy szep kis extra komplexitast. -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11426 üzenetére
Teljesítményben jobb, de clean coding miatt is preferálják. A mavenben nem szokványos taszkokat, ami filekelezés/deployment témában befigyelhet, csak custom osztályokkal oldhatsz meg, ami rendkívül jó kódrejtésben
A groovy mondjuk nem a kedvencem, de ha kotlinos a projekt, akkor eleve adja magát. -
válasz
Aethelstone #11426 üzenetére
Jó, nyilván szarul fogalmaztam de remélem átment amit akartam, hogy az xml ebben az esetben szarul nézne ki Groovy / Kotlin dsl helyett!
-
válasz
Aethelstone #11424 üzenetére
Fordítsuk meg. Olyan use case van amit csak mavennal lehet xml nélkül?
Egy use case ahol ugyan jó a maven, de:
- Spring Boot alkalmazás
- Groovy / Kotlin dsl gradle file
- Yaml konfigurációs fileok
- Java konfigokNekem ebben a körneyezetben egy XML nagyon elütne / nem illene bele. De mint fentebb is beszéltük egyéni preferencia kérdése és semmi több.
-
válasz
Aethelstone #10966 üzenetére
Stíluson és Java IDE-n nem vitatkozunk!
-
válasz
Aethelstone #10959 üzenetére
Te lehet, én nem lennék rá képtelen. Ízlések és pofonok - nekem az Eclipse-szel való munka olyan lenne mintha a fogamat húznák.
-
válasz
Aethelstone #10956 üzenetére
Nyilván vi-ban is meg tudod csinálni ugyanazt, de minek szivasd magad?
Szerk.: hozzáteszem az idea ce egy zseniális húzás.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10627 üzenetére
Ahogy nézem, a Maven-es feltételnek pont nem felel meg, de úgy is ismerkednem kellene vele és az új NetBeans is a Maven projekteket tette alapértelmezetté. Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #10620 üzenetére
Elnézést, hogy ennyire felhúztam magam a dolgon. Valóban sürgős lett volna vagy legalábbis mihamarabb szerettem volna a témával foglalkozni, de másképp alakult és ezért csak ma néztem rá. Tehát jól érzékelted. A guglizással igazad van, de a címszavak nem ugrottak be ezért nem vezettek akkor eredményre a találatok.
A segítséget köszönöm, megnéztem a linket is és kerestem a címszavakra is. Pontosan ilyesmire lenne szükségem. Át is nézem mihamarabb a talált oldalakat.mobal: Tőled is elnézést szeretnék kérni, a sértettség és a tanácstalanság beszélt belőlem. Máskor próbálok mérsékeltebb lenni.
Ha van erre lehetőség és nektek is megfelel javasolnám a problémás hozzászólások törlését, mivel egyáltalán nem vág a témába és 10 év múlva nem akarom újraolvasni.
-
walgud6
tag
válasz
Aethelstone #10608 üzenetére
Az a 20k+ adat szinte fix ugyanaz (maximum 1-2 új várható naponta). A feladat az, hogy az egyes adatok (nevezzük terméknek) egyik tulajdonsága változhat. Ezt a változást kell mindig ellenőrizni az API hívásnál, majd eltárolni. Az adatbázisbam van egy tábla a terméknek egy pedig, ahol tárolva vannak a tulajdonságok dátummal ( statisztika miatt). Szóval minden hívásnál össze kell hasonlítani az adatbázisban lévő termékeket az API-tól érkezőkkel. Az újakat eltárolni, a meglevőknek pedig a tulajdonságát összehasonlítani, ha van változás azt tárolni.
-
sztanozs
veterán
válasz
Aethelstone #10606 üzenetére
Mondjuk nem mindegy, hogy a 20000+ az összesen 20k+, vagy pl óránként/naponta 20k+... és ebből mennyit meddig kell megtartani. Persze ha összesen ennyi, akkor mindegy. Ennyit file alapon vagy memcache-elve is el lehet kezelni. Viszont ha tényleg ennyi, egy sql adatbázis erre azért nem kicsit overkill...
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #10603 üzenetére
Persze, van egy rakat más tuning lehetőség is ofkóz
CQRS design pattern, cache technikák, asszinkron feldolgozás, stb.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10594 üzenetére
Jájjjj, még egy technobullshit. Mint annó a web 2.0.
Az ábrákat elnézve nem egy nagy közös adatbázis van, hanem több kicsi , adott részterületenként egy, de ugyanúgy egy részterületet egyszerre többen is elérhetnek és el is kell érniük, szóval a lényeg ugyanaz szvsz, pláne az eredeti kérdés szempontjából.
Ez max az ERP rugalmasságát biztosítja. -
bambano
titán
válasz
Aethelstone #10587 üzenetére
van adatbázisos megoldásod két program kommunikációjára úgy, hogy az adatbázis nem közös?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10587 üzenetére
Viszont működik és naplózhatóvá válhatnak a kommunikációk, amivel pl könnyebben visszaállítható egy előző állapot, valamint ha kettőnél több fél vesz részt a kommunikációban, akkor a konkurencia kezelés is könnyebb adatbázissal. Persze lehet, hogy adott feladathoz ágyúval verébre.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #10564 üzenetére
Konkretizálom a dolgot.
Ez itt az új verzió aminek már private ctor van. A 6.2-es verzióban még nem volt private. Van egy saját ComponentUtils osztályunk amit vagy 5 éve írtak és ebből a fent linkelt osztályból került származtatásra. Mivel akkori verzióban még nem volt private a ctor így ebből nem volt gond... Most, hogy új verziót húztam be...szembesültem a változással... Tehát valamikor régen kiterjesztésre került ennek az osztálynak a funkcionalitása és azért kapott azonos nevet, hogy ez legyen használva mindenhol. Ugyanúgy static metódusok vannak benne... Viszont a fenti változás miatt ez a helyzet már nem tartható, de a korábbi funkcionalitásra is szükség lenne, meg a mostanira is. De ezt öröklődéssel már nem lehet biztosítani... -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10553 üzenetére
Attól még taníthatja...
Nekem is volt egy kollégám, aki inkább oktatni ment végül. Nem gondolnám h nem jól csinálja, bár nem tudom lecsekkolni -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10553 üzenetére
Itt a fórumon eddig öten is ajánlották a Udemy-t, nekik is szólj már légyszi, köszönöm.
-
válasz
Aethelstone #10539 üzenetére
Lustaság*
-
axioma
veterán
válasz
Aethelstone #10539 üzenetére
Az a baj h legyinthetnek de az mar kiveri a biztositekot hogy irracionalis megoldast csinalnak. Atterveztek, full tipusos [eddig jo], de ehhez 'en' a szamolo rutin mondjam meg melyikkel akarom hasznalni [implnev.class]. Mert hogy csak igy lehet. Magyarul, atnezve az atalakitast, csak nem akarjak h naluk legyen default. Ez mar reg nem a tipusossagrol szol... Megmodositottam offline ugy [azaz lehetseges, szoval vegulis +1 nap alatt kiderult a valasz, h o"k erveltek rosszul -- bar tovabbra is randa, rosszabb mint volt, karbantarthatalanabb], hogy jojjon 'toluk' default, mi a velemenyuk - a vicc hogy azt meg egy darab if miatt [hogy jofej legyek es ne null-t adjak at ha a default-ot kerem] le-felesleges-bonyolitasozta. Ja ok Londonban ulnek csak en Mo-on...
Mind1, egyelore dokumentalom az egyet nem ertesemet, mar ha benne marad nalam az implementacio megadasa a calc-os osztalyban, aztan ha telik a pohar [mert kozben a manager fonoknek meg en vagyok lasu mig ok ezen ulnek] akkor aktivalom a linkedin-emet...
Viszont sokat javult a generic-ekrol a tudasom, eddig ahhoz hasonlitanam mint nyelvtudasnal a passziv szokincset, hat most beaktivaltak ;-) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10524 üzenetére
Na mindegy, eddig müxeni látszik a B megoldás, csak próbáltam a 8.0-ásról 8.1.1-re frissíteni a docx4j-t, de elrontja a docx-et, szóközöket von egybe. Úgyhogy visszaálltam 8-ra. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10524 üzenetére
Csak jobb lenne patkolás nélkül. Várom. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aethelstone #10520 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ, POI-t használom az XLSX-ekhez, de nem találtam működő példát docx-hez. Nem tudnál egy linket dobni egy egyszerűbb docx kitöltésről POI-val?
-
válasz
Aethelstone #10456 üzenetére
Szerintem marha jó kis ide. Ha nincs szükséged egy IDEA-ra pl. tökéletes.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Aethelstone #10325 üzenetére
En azt igy szoktam: [link]
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Aethelstone #10308 üzenetére
Runtime reflectionnel a feldolgozasa, meg Beandescriptor/Introspectorral az mar nagyuzemben megy, de a compile time osztaly generalas AbstactProcessor extendalassal az meg ujdonsag nekem. De hat nagyon elirigyeltem a Jaxb-tol meg a JPA-tol a metadata definialast annotaciokkal.
Most kb. ahhoz hasonlot csinalok, mint amit a JPA modelgen csinal az Entity metamodel generalasakor. A zavart pont az okozza, hogy compile time a reflectionnel nem lehet kb. semmit cainalni, hanem AnnotatedConstruct, Element, meg Type, TypeMirror es tarsaik allnak rendelkezesre.
-
XP NINJA
őstag
válasz
Aethelstone #10284 üzenetére
Több txt-ből lenne több tábla, és lennének relációk
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #10266 üzenetére
Olyasmi lehet, hogy működik, használják, miközben a kód kiüríti a Vector-t, ami utána a kód másik része olvasna belőle és hibát dob - tehát, én azt mondom, ez programozói hiba: vagy nem kéne üríteni a Vectort, vagy az olvasáskor kéne figyelni, mert lehet jogosan üres, csak éppen kezelni kéne azt.
-
sztanozs
veterán
válasz
Aethelstone #10264 üzenetére
Valóban - viszont ha hosszabb idő után jön elő, akkor valamelyik függvényben van valahol egy rész, ami eldob valami erőforrást (vagy valamiért a kukába kerül és előbb-utóbb a GC kiüríti). Illetve az is lehet, hogy valami rosszul mentett/betöltött vagy inkompatibilis resource fájl a gond (bár az alapján amit a kolléga leírt, nem tűnik konzekvensen reprodukálhatónak a probléma).
-
orc88
őstag
válasz
Aethelstone #10251 üzenetére
És tényleg működik nélküle is
Hétvégén foglalkoztam vele, csak mivel napi használatban van az olvasó így nem tudták ideadni, de most kipróbáltam és príma.
Köszi!
RexpecT: Igen ezeket megtaláltam, szívtam is vele pár órát mert már gyakorlatilag a linkek fele nem élt, de így igazából már nem is nagyon van rá szükségem, mindenesetre köszönöm!
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #10251 üzenetére
Ha meg input mező nincs, akkor az alkalmazásod úgy veszi, mintha sorban megnyomtad volna azt a tizenakárhány számot, tehát valami keypress/down listenerrel kell feldolgoznod. Ezek mindenféle api nélküli működések. Aztán ha találsz valamit, akkor abban minden lehet, callbacktól elkezdve...
-
axioma
veterán
válasz
Aethelstone #10242 üzenetére
Kosz. Kodot max. geprol morickazok, ceges kod sehogy nem hozhato ki, barmilyen artatlan... [volt h munkatars a ceg altal fizetett kezdo, szamara uj prog.nyelv kulsos kurzusara nem tudta a 'vizsgakodot' elkuldeni...]
-
orc88
őstag
válasz
Aethelstone #10226 üzenetére
Természetesen
(ezért is akartam először privátban segítséget kérni valakitől, sejtettem, hogy nem lesz egyszerű menet) -
axioma
veterán
válasz
Aethelstone #10208 üzenetére
Meglatjuk. Koszi az infokat!
-
axioma
veterán
válasz
Aethelstone #10206 üzenetére
Hat, me'g ha flat-kent is kezelem es final, azert egy indexeles me'g akkor is van per elem, ha siman vegigfutok az osszesen. C-ben meg mehetne pointer aritmetikaval. Mivel ez suru muvelet, sok matrixon, lehet rajta kulonbseg, erre gondoltam.
Pont eliminalas nem kell, nem linearis egyenletrendszerrol van szo, hanem mindenfele matrixszorzasok, osszegzesek sorra/oszlopra, siman vagy negyzetesen, meg ilyesmik... csak sok. -
axioma
veterán
válasz
Aethelstone #10204 üzenetére
OK, koszi. En orulok ha nincs es megirhatom
Csak azert probaltam guglizni meg kerdezni, hatha van valami, mert ki tudja. Es hat ugye a cegnek se mindegy, hogy dolgozom rajta vagy csak hasznaljuk. (Bar amennyit az nd4j-nek a sikertelen approve-jaba belefektettek, mar reg keszen lehetnek...)
Az egyetlen kerdes, hogy probaljam meg java-ban, vagy egybol C es JNI. A cucc csak nalunk fog futni (inputot general a userek altal hasznalt programhoz), nem baj ha platformhoz kotjuk. Na majd meglatjuk, nem csak rajtam mulik, koltoi kerdes volt. Sot me'g az is lehet hogy meregetjuk, hogy a mi specko felhasznalasunknal (tipikus matrixmeret 70x70 es 70x250, nem oriasi, csak a muveletek vannak sokan) mennyit hozna a C, ha adnak arra is idot.
(A fonok elsosorban egy nagyon basic matrix-muveletes interface-t akar es alarakni most az apache-ost, hatha kesobb lesz olyan nd4j verzio ami atmegy es/vagy elokerul valami jobb. Csak hat az jelenleg minden lesz csak nem gyorsabb, sot, attol hogy a lepeseket elemibbre bontja, szebb a kod de lassabb lesz, van ami 2-3x menne igy vegig az elemeken, mig a jelenlegi nativan, for ciklusokkal megirtban egyben benne lehet egy osszetettebb muveletsor. De szerencsere egyelore ugy latszik, hogy nyitott az egyeb megoldasokra.) -
smallmer
őstag
válasz
Aethelstone #10164 üzenetére
public void lejatszas(String message) {
try {
String selected = showMusicNames.getSelectedValue().toString();
System.out.println(selected);
FileInputStream fileInputStream = new FileInputStream(location + selected);
Player player = new Player(fileInputStream);
if (message.equals("start")) {
player.play();
}else if(message.equals("stop")){
player.close();
}
} catch (FileNotFoundException e) {
System.out.println("fail");
} catch (JavaLayerException e) {
System.out.println("fail2");
}
} -
Miertvansote
tag
válasz
Aethelstone #10126 üzenetére
Rendben, köszönöm az információkat.
-
Miertvansote
tag
válasz
Aethelstone #10118 üzenetére
Mennyit lehet elkérni ezért a szarlapátolásért ? 650 bruttó ?
Egy másik kérdés, gondolkodom, most hogy nekiállok a németnek. Van bármi haszna az IT szektorban ? Villamosmérnökként, talán multiknál lehet haszna egyébként nem gondolnám, nálatok mi a helyzet ?
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Aethelstone #10116 üzenetére
JAVA junior pozícióban kb. melyek a követelmények? Milyen jellegű (rész)projekteket bíznak junior programozókra?
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10088 üzenetére
A kotlin igazából pont erre jó. Vegyesen is lehet használni, java fejlesztőket könnyű ráállítani, ha valami nem stimmel, viszonylag elég könnyű visszalépni. Nem is értem az ellenérveket. A legtöbb java projektet rá lehet állítani, hogy kotlint is használjon.
Amúgy meg annyira tök új, hogy 8 éves sztori már, és alaposan felhasználják a korábbi tapasztalatokat (java, c#, scala). Nem akarok kampányolni, csak kicsit értetlenül állok a jelenség előtt. Jó persze a megszokott, ha elég, de a technológia ebben az irányban menetel tovább.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10081 üzenetére
Az a gond legtöbbször, hogy a költségvetésbe nem kalkulálnak bele ilyen tényezőket. K+F nuku, tanfolyamok semmi, tanulóprojektek zéró.
Ezen bukik sokszor el minden, mert képtelenek sokan tartani a szintet, csak a jól ismert dolgokat merik használni.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10079 üzenetére
Ez egy rendkívül jó érv arra, hogy sose kezdj bele semmibe, ami eltér a szokásostól.
-
válasz
Aethelstone #10076 üzenetére
Eleve rossz metrikat hasznalsz. Onmagaban az allasok szama nem erdekes -- az a kerdes, hogy az allasok szama hogy viszonyul az allaskeresokhoz.
Az erdekes melot meg azert is kell csinalni, mert jobban fog menni es jobban el tudod tartani a csaladod. Persze ez kozel sem fekete-feher, es van igazsag abban, amit mondasz.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10069 üzenetére
Nagyjából ilyen arányban találsz zöldmezős kontra legacy fejlesztéseket feladatképpen ezeknél a cégeknél. Melyiket csinálnád szívesebben?
Én '98 óta javazok, amikor még a trend sem nagyon látszott, nemhogy a piaci igény. A koltinban bőven van már perspektíva, ideje rájönnie sokaknak, hogy érdemes továbblépni. -
Froclee
őstag
válasz
Miért nem érdemes olyan nyelvvel foglalkozni, amire kisebb a kereslet? Szerintem ellenkezőleg.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Kb. 35 evem van nyugdijig. Kb. 23 evvel ezelott jelent meg az elso java verzio. Szoval szerinted meg 12 ev mire a java penetracioja eleri a kritikus erteket?
-
válasz
Szerintem meg fejlesztokent azt csinald, amit elvezel, piac ugyis van ra.
Siman lehet Clojure, Elm, Haskell, Elixir allasokat talalni, ha valakinek ahhoz van kedve. Erdekes dolgot csinalni meg jobb, mint kevesbe erdekeset.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10038 üzenetére
Állami megrendelők...
ne viccelj
Komoly piaci szereplők, amikor szóba kerül, hogy állami megrendelők milyen követelményekkel állnak elő, körberöhögnek. Liferay... oracle... valami kakás MVC... eszement clusterek
Spring boot + kotlin vagy node + express, docker, mongo, react/angular, cloud, mobil app... ez a minimum, ha labdába akarsz rúgni. Az összes többi múlt idő, mint a lyukkártya
BTW amikor megemlítjük, hogy néhány fejlesztőnek windows-os gépe van, akkor is van mosolygás
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #10036 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mindenki menekül az EE környékéről, amióta kuka lett.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Aethelstone #10029 üzenetére
Java EE-hez is tudsz fat jart gyártani. Igaz a minimális méret ami szükséges így is jóval nagyobb, mint a minimális Spring boot csomag. Többet is nyújt out of the box, de tény, hogy nagyobb. Mondjuk 50 MB alatti méretről beszélünk, ami vagy számít, vagy nem.
(#10030) mobal: Java EE-ben ez pont ugyanennyi, csak más annotációkat kell használni. Egy dolgot leszámítva: A JpaRepository-nak megfelelő ősosztály nincs külön benne a Java EE-ben, azt csinálni kell egyet magadnak.
-
válasz
Aethelstone #9995 üzenetére
Pedig vannak jó dolgok 8 felett.
-
válasz
Aethelstone #9997 üzenetére
Dehat leirtam, hogy 11-ben nem lesz kulonbseg. A font renderert is atallitjak Freetype-ra T2K-rol.
-
válasz
Aethelstone #9995 üzenetére
Végig a 11-ről volt szó. A 8 még kicsit eltér, senki sem állította, hogy nem.
-
válasz
Aethelstone #9993 üzenetére
11-ben eltérnek a fontok a két kiadás között?
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9934 üzenetére
Ha restcontroller, akkor feltetelezhetjuk, hogy spring @RestController, default jackson, es @RequestBody automatikusan deszerializalodik (sajat típus is), ha lehetseges. Tehat nem feltetlenul kell egyedi (de-) szerializaciot faragni hozza.
REST(-ful webservice) pedig ugyancsak webszerviz ebben a kontextusban, ahogy a SOAP, en nem szeretem ezt a megkulonboztetest. -
Atapi
senior tag
válasz
Aethelstone #9925 üzenetére
szvsz inkább azért kell példányosítani, mert nem csak osztályszintű metódusokhoz és változókhoz szeretne hozzáférni (prrint(), tandij). Példányváltozója pedig egy adott példánynak van (aka objektum állapot), illetve példány metódust is csak adott példányon lehet meghívni (aka objektum állapot változás, viselkedés). Ha csak az alapTandij értékéhez szeretne hozzáférni, akkor nincs szükség példányosításra, mivel az static (osztályszintű).
a main helye ebből a szempontból szerintem irreleváns, jogosultsági kérdések esetén lenne jelentősége. -
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9917 üzenetére
Ez oké, amikor egyedül toljuk a saját garázs projektben, viszont csapatban illik a standardek, konvenciók, ajánlások szerint fejleszteni, mert jó esetben ez az, ahogyan a többi csapattag is fejleszt, egy új csapattagot így lehet legkönnyebben beilleszteni. Volt szerencsem mar sokfele tragya munkahoz sajnos, ahol a tragya megoldasok valtak konvenciokka, es igen kellemetlen tud lenni, mikor mindenki hulye a csapatban, csak en vagyok helikopter.
Nalam az & PR-nel azért menne a levesbe boolean operandusok eseten, mert a fejlesztok tobbsege szerintem csak a bitenkenti ES jelenteset, egeszeken ertelmezve ismeri es dobna egy exceptiont, ha ilyet lat, es ez netto kidobott ido, ha egy sima feltetelen gondolkodni kell.
-
estro
csendes tag
válasz
Aethelstone #9915 üzenetére
Hát az elég átláthatatlan kód, nem? Egy feltétel vizsgálatnál szerintem legtöbben nem számítanánk állapot változásra. Ha jól emlékszem valamelyik könyvben volt is írva, hogy nem ajánlott használni.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9913 üzenetére
Jól mondod, de én még tovább mennék: nem nem csak, hanem egyáltalán nem hatékonyság kérdése. Ha ugyanarra volna való a két operátor, csak az egyik hatékonyabb lenne, akkor nem is létezne a kevésbé hatékony.
Abban a nagyon ritka esetben, mikor &,|,^ valamelyikét írod boolean operandusok esetén és nem elírtad, akkor 99,99..%, hogy a rövidzár/nem rövidzár különbséget akarod valamiért kihasználni. -
válasz
Aethelstone #9876 üzenetére
?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9870 üzenetére
Nagyon röviden, most van egy SVN + Jekins + Sonar + Jfrog artifactory kombó, amit használunk a fejlesztés során. De ez 3rd party üzemeltetés most amivel sok a baj... Ezért az egészet lokálba hozzuk át. És ha már 0-ról építjük akkor újragondoltuk meg verziót frissítettünk. SVN kuka, helyette lesz Git. Jfrog helyett meg Nexust néztük. Így jött ki ez a kis probléma. Még erősen a pilot szakaszban vagyunk...
Ha a gitlabbal megoldható, hogy kidobjuk a Jenkinst akkor az üzemeltetés lehet örülni fog, hogy kevesebb rendszerrel kell foglalkozni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9868 üzenetére
Hm. Ez nem jutott eszünkbe. Most nem vagyok még képben teljesen mennyire használjuk ki a Jenkinst, de amit én tudok az a klasszikus SNAPSHOT és RELEASE build készítés, ami utána artifactoryba pakol... Ettől függetlenül lehet olyan képessége a Jenkinsnek amiben a Gitlab le van maradva?
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9841 üzenetére
(bocs, válaszra nyomtam, de nem csak neked írtam)
-Null-ra instanceof String false-t ad természetesen. Null az null típusú.
-Pointerezést hagyjuk már, nincs pointer javában, referencia van. Nem ugyanaz a kettő, úgyhogy nem csereszabatos a két fogalom.
-Az eredeti példában AskDeviceName null, és mivel isEmpty egy példány szintű metódusa a String oszálynak, ezért kapsz nullpointexceptiont, mert null referencián próbálod hívni a metódust. Objektum példányod viszont nincs.
-primitív típusoknak van default értékük, ha mezők. Lokális változokként inicializálatlanok by default, compile time error rájuk hivatkozni. -
Sokimm
senior tag
válasz
Aethelstone #9840 üzenetére
Ha igaz lenne amit mondasz, akkor az első if-em true-ként értelmezné a feltételt, és az AskDeviceName kezdő értékét (asd) beállítaná mondjuk null-ra, elvégre true a feltétel. (és kiiratná a 2_AskDeviceName.isEmpty()? sort...)
Ha String AskDeviceName-et vizsgálom, hogy.equals-e, akármire, akkor nincs hibaüzenet, de ha a .getProductString-re, akkor van....)
Ergo valami nem stimmel...import java.awt.BorderLayout;
import purejavahidapi.*;/*
http://nyholku.github.io/purejavahidapi/javadoc/index.html
https://github.com/nyholku/purejavahidapi */
import java.util.List;
public class HID_joy {
public static void main(String[] args) {
String AskDeviceName = "";
List<HidDeviceInfo> devList = PureJavaHidApi.enumerateDevices();
for (HidDeviceInfo info : devList) {
System.out.println("1_AskDeviceName.isEmpty()? " + AskDeviceName.isEmpty());
if (info.getProductString() instanceof String) {
AskDeviceName = info.getProductString();
System.out.println("2_AskDeviceName.isEmpty()? " + AskDeviceName.isEmpty() + " mert: " + AskDeviceName);
}
System.out.println("3_AskDeviceName.length()" + AskDeviceName.length());
if (info.getProductString() instanceof String && AskDeviceName.equals("CM STORM INFERNO GAMING MOUSE")) {
System.out.println("mach!!!");
VendorID = info.getProductId();
ProductID = info.getProductId();
} else {
System.out.println("Nem a keresett eszköz");
}
}így néz ki ez konzolon:
1_AskDeviceName.isEmpty()? true
3_AskDeviceName.length()0
Nem a keresett eszköz
1_AskDeviceName.isEmpty()? true
2_AskDeviceName.isEmpty()? false mert: USB Joystick
3_AskDeviceName.length()12
Nem a keresett eszköz
1_AskDeviceName.isEmpty()? false
3_AskDeviceName.length()12
Nem a keresett eszköz
1_AskDeviceName.isEmpty()? false
2_AskDeviceName.isEmpty()? false mert: CM STORM INFERNO GAMING MOUSE
3_AskDeviceName.length()29
mach!!!De ha nyersen ráengedem az info.get-re a .equals-t, akkor jön a hibaüzi...
System.out.println(info.getProductString().isEmpty());
//vagy erre is hibát dob:
System.out.println(info.getProductString().length());
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException -
updog
őstag
válasz
Aethelstone #9825 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat!
A lényeg ugye az lenne, hogy az applikációtól független path-on elérhető képeket rakjak ki (tehát pl. ide a relative path nem igazán értelmezhető).
Az most mindegy, hogy honnan szedem a fájlok elérési útjait, a problémám konkrétan az, hogy azok most is jók (külön beírva akár böngészőbe ezeket, megjelennek a képek, míg az oldalon beágyazva ugyanezzel az elérési úttal nem). Először ezt a bagatellnek tűnő hibát próbálom megoldani.
Nyilván tök ugyanezzel a kóddal - ha a webapp saját folderébe teszem a képeket és így relatív pathszal hivatkozok rájuk, megjelennek, tehát nem a megjelenítő kóddal lesz a baj.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Aethelstone #9809 üzenetére
Hmmm. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Nem a JSP-t akarom megtanulni elmélyedés címszó alatt, hanem majd a későbbiekben szeretnék pár weboldalt összedobni JSP alatt.
Előtte természetesen végigrágom magam kb. a HelloWorld-től a Spring-ig.
Csak az érdekelne, hogy szerintetek mennyire lehet alapozni az EE + JSP-re most, hogy dobja az Oracle. -
zmb668
újonc
válasz
Aethelstone #9739 üzenetére
Igy van. Viszont a kod valszeg ResourceBundle-t hasznal, az pedig iso-8859-1-ben olvassa a filet.
-
gojko.m
senior tag
válasz
Aethelstone #9739 üzenetére
Ha jól gondolom ez a programkód módosítását igényelné. Ha így van, akkor nem bolygatom tovább a dolgot, az előző megoldás is megfelelő.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9709 üzenetére
Azért ennyire nem vészes a dolog. Első lépésben simán át lehet térni rövid idő alatt anélkül, hogy kotlin stdlib-et meg DSL-eket használnál. Később meg jönnek maguktól a specifikus részletek
Egy apróság, amin hümmögtem valamelyik nap. Spring Boot 2 HATEOAS controllernél javasolt módszer
linkTo(methodOn(this.getClass()).findById(1L))
elhasal valószínűleg implementációs hibával, mivel a methodOn egy proxy-t gyártana, ami nem megy final típusú paraméterek, visszatérési értékek esetében sem.
EzlinkTo(this::findById.javaMethod, 1L)
viszont tökéletesen működik, és a reflection is jobb, mivel a compiler oldja meg, nem a runtime név alapján. -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9696 üzenetére
Az androidnak köszönhetően már most népszerűbb, mint a scala valaha
Eleinte egyébként nekem sem volt túl szimpatikus a dolog, mert valahogy javas fejlesztőként élből elutasítok minden gyanús alternatívát, de valamiért rávettem magamat, hogy nézzek utána, és elég meggyőző. Most kerül RC1-be a kotlin DSL-re épülő spring boot, kiderül h mit ér el. Talán a korral jár, de néha már fáraszt, ahogy újabb dolgok jönnek-mennek, de némi belátással el kellett ismernem, hogy ez túl jó ahhoz, hogy elsikkadjon. Én azt látom benne, hogy a javanak kellett volna ilyenné válnia.
-
válasz
Aethelstone #9696 üzenetére
Mivel egyenekrok van szo, ezert a kerdes az, hogy lehetne-e talalni allast, ha ragaszkodnal a Kotlinhoz. Szerintem igen.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9691 üzenetére
Bármi lehetséges. Ez egyelőre csak most kezdődött igazán, és nem hiszem, hogy csak én látom a trendet benne.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Aethelstone #9691 üzenetére
Rossz helyen keresed.
-
válasz
Aethelstone #9684 üzenetére
Ne kezdjünk bele az idióta trollkodásba megint.
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9639 üzenetére
igen, el kéne felejteni, mert elavult, nagyon régi dolog, és ahogy látom 9 év alatt minimális fejlődés jött össze, de maximális mennyiségű új bug. De sajnos sok helyen ragaszkodnak a régi dolgokhoz, mert a mánáger kitalálta.
-
válasz
Aethelstone #9602 üzenetére
Az a baj, hogy ennek nem vita lett volna a vége. Az vita, hogy pl. Maven vs. Gradle de a kolléga teljesen ignorálta a dolgot.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9602 üzenetére
Nem az összes vitát tiltotta le, csak ezt. Ez meg teljesen jogos volt. Akinek ilyen extrém véleménye van az nem hajlik arra, hogy vevő legyen más felvetésekre...Ebből egy parttalan vita lenne csak. Érdemi eredmény nélkül a végén személyeskedésbe fordulna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GTA VI
- Linux kezdőknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Monitor hiba topik
- Horizon Forbidden West
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest