- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
kemkriszt98 #8296 üzenetére
mik azok a gpx fájlok?
firefox-szal próbáltad már? -
válasz
kemkriszt98 #8296 üzenetére
Én csak a flying-saucert használtam HTML-PDF renderelésre korábban (abban is van egy iText3, plusz saját HTML+CSS értelmező), sikerrel, de általános tapasztalat volt, hogy különösen a pozícionálás terén elég messze van a mezei böngészőktől a végeredmény. Addig kell próbálgatni, egyre fapadosabb CSS-sel, míg jól nem néz ki.
-
bambano
titán
válasz
kemkriszt98 #8080 üzenetére
én kiválasztanék egy szabvány portot, amit biztosan nem fog használni a szerver, és oda tenném.
pl. hylafax vagy ircd. -
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #8082 üzenetére
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #8080 üzenetére
1000 fölött random, sztenderd portokat kivéve bármi.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #8076 üzenetére
Marha egyszerű. A checkalive csatlakozáskor ne legyen jelzés.
1. kör checkalive. Küldesz valami stringet, amire ha jön válasz, akkor él a szerver. Ebben az esetben nincs jelzés.
2. kör. Csatlakozol még egyszer, hangjelzés, trallala.
Ugyanaz a port, csak kicsit át kell reszelni a szerver logikáját. Egy körben is le lehet zongorázni, olyasmi módon, ahogy a TLS is működik.
-
bambano
titán
válasz
kemkriszt98 #8076 üzenetére
ha a szervered minden portra figyel, akkor az a szerver egyáltalán nem fog tudni forgalmazni a neten.
a szerver progid miért nem a http porton figyel?
vagy ha ott nem lehet, akkor csinálj bele egy apró programocskát, ami megmondja, hogy hol figyel a szerver progi, ha figyel. -
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #7572 üzenetére
OK, viszont az es -re is ugyanez a kérdésem.
Mindenesetre ilyesmi:
\w+((ves)|(ies)|(ys))
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #7570 üzenetére
Bocsi, de mi ennek a regexnek az értelme? Úgy értem, hogy ami s-ben végződik, az már eleve lefedi a a többi lehetőséget.
-
floatr
veterán
válasz
kemkriszt98 #6302 üzenetére
Sokféle megoldás van. A webapp hozzáférhet a filerendszerhez; feltöltheted http multipart-os file upload-dal könyvtárakba, amit a szerver szolgál majd ki. Tárolhatod adatbázisban is, ha elég erős DBMS van mögötte, akkor viszont neked kell gondoskodni arról, hogy kiszolgáld a kéréseket (kiszeded a képet, visszaírod a response-ba). Tárolhatod JCR-ben, de ha nagyon kigyúrtad magad a témában, akkor használhatsz valamilyen CMS-t (pl liferay
) is.
Én az első kettővel megoldással barátkoztam a leggyakrabban.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5473 üzenetére
Javaslom olvass utána, hogy működik Java-ban a multithreading.
Abból amit eddig bemásoltál nem egyértelmű mi lehet a gond okozója, de lehet, hogy egy sima synchronize megoldja, vagy valami hasonlóan triviális megoldás. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
kemkriszt98 #5463 üzenetére
Amelyik Collection-t iterálod, abból nem szedegethetsz ki elemeket, hisz akkor már nem egyértelmű melyik lesz a következő elem.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5468 üzenetére
Ha megint előfordul, akkor nincs több ötletem
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5465 üzenetére
Nem nem...a stacktrace mit mond?
Egyébként Eclipse-ban CTRL+L
-
Aethelstone
addikt
válasz
Egyébként szerintem az a baj, hogy a bullets listád nem szinkronizált. Próbáld meg így:
List<Bullet> bullets = Collections.synchronizedList(new ArrayList<Bullet>());
bullets.add(new Bullet()); -
Aethelstone
addikt
válasz
Pontosan melyik sor dobja?
-
floatr
veterán
válasz
kemkriszt98 #5333 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor applet tutorial - skip
-
floatr
veterán
válasz
kemkriszt98 #5328 üzenetére
Az applet témakör nagyon speciális (meg elavult). Ha nagyon nem akarsz droidos emulátorral, meg kóddal próbálkozni, akkor írj először egy egyszerű AWT/Swing-es alkalmazást, vagy csak egy natúr java-s valamit. De ha android a cél, akkor szánd rá az időt, és ott kezdjed.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5328 üzenetére
A játékfejlesztés önmagában is egy nagyon-nagyon komoly téma. Ha érdekel egy könnyen használható API ami mind Desktopon, mind Androidon fut és atom stabil vess egy pillantást a LibGDX-re, sok tutorial van hozzá a neten.
Csak az appletokat felejtsd el, tutorial ide vagy oda (amúgy se hiszem, hogy túl komoly oktatóanyag lehet az ahol még ilyesmit használnak). -
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5326 üzenetére
Csak, hogy értsd a felháborodás okát: Appleteket már szinte senki nem használ mert tényleg kb. a kihalt technológia szinonimája. Ha hasonló web technológia kell akkor HTML5 vagy Flash. Ha pedig a Java alapokat akarod elsajátítani arra egy IDE (legfőképpen Eclipse vagy Netbeans) az ajánlott, ahol kényelmesen tudod futtatni, debugolni, refactorolni, stb. stb. a projectjeidet.
-
válasz
kemkriszt98 #5324 üzenetére
Tényleg majdnem hasonlít, épp csak semmi köze hozzá. Mintha almát hasonlítanál a négyes metróhoz.
-
válasz
kemkriszt98 #5321 üzenetére
Nagyon rég nem appleteztem, de nagyon erős a gyanúm, hogy Frame csak az AWT desktop alkalmazásoknál van... Ami az ablak.
Ha az Android a célod valóban, ne szopasd magad ezzel, menj Androidra! Az appletek egyébként is halottak.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5321 üzenetére
Figyu mán, miért kell Neked applet, ha android?
Plusz kellenének a konkrét hibaüzenetek, mondjuk a komplett stacktrace és nem csak az, amit Te ezekből dekódolsz, mert az nagyon kevéske.
-
válasz
kemkriszt98 #5316 üzenetére
Nekem az a getParent().getParent() sor igen gyanús, hogy nullt ad vissza.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kemkriszt98 #5316 üzenetére
És hogy próbálod böngészőből? A beágyazó kód kellene....
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #5315 üzenetére
Bocs lejárt az 5 perc... kipróbáltam az eclipse-t (a NetBeans nem tudja futtatni az appletet, legalábbis tudtom szerint) és megy úgyhogy valószínűleg azzal van a baj ahogy böngészőből próbáltam megnyitni...
-
Jim-Y
veterán
válasz
kemkriszt98 #5171 üzenetére
A java-t hogy hoztad össze a php-vel?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #5169 üzenetére
A mutatott kódrészlet alapján jónak kéne lennie. Nyilván akkor máshol van a gond (pl. a result mégse jó értéket vesz fel). Debugolj bele, specpec kiderül a probléma.
Pro tip: felejtsd el az ékezetes változóneveket, sőt ne is keverd egy kódban a magyart és az angolt. A legjobban akkor jársz, ha csak angolt használsz.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #4466 üzenetére
Itt arról van szó, hogy x86-64 architektúrájú procid van, amit amd64-nek is hívnak, függetlenül a gyártótól. A hibaüzenet arról szól sztem, hogy 64 bites platform esetén a 64 bites programkönyvtár dll kell neki, nem a 32 bites. Próbáld letölteni a 64 bitest és azt használni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #4457 üzenetére
Elméleti maximum korlátja nincs, csak implementációs, illetve elérhető memória függvénye. Mivel a BigInteger belül egy int-ekből álló tömböt használ, aminek max hossza Integer.MAX_VALUE lehet, ezért a BigInteger max értéke (2 ^ 32) ^ Integer.MAX_VALUE. Nem hiszem, hogy túl fogod lépni a saját programjaiddal.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #4453 üzenetére
BigInteger is van Javában.
-
válasz
kemkriszt98 #4450 üzenetére
BigDecimalt használ, mint ahogy például pénzügyi számításoknál is, ahol para a lebegőpontos ábrázolás.
-
válasz
kemkriszt98 #4450 üzenetére
Java-ban long típus van. Mihez kell neked akkora egész szám, hogy a longba sem fér bele?
-
válasz
kemkriszt98 #4378 üzenetére
Formatted Text Field kell neked.
-
trisztan94
őstag
válasz
kemkriszt98 #4378 üzenetére
legegyszerűbb egy try - catch-be rakott int konverzió. A try ágba rakod az int parse-olást, ha betűt ír a felhasználó, akkor exception-t dob amit elkap a catch.
try (Integer.parseInt(string-valtozo))
{
//művelet
}
catch (Exception e)
{
return;
} -
caindwan
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #4361 üzenetére
Igen köszönöm
-
trisztan94
őstag
válasz
kemkriszt98 #4348 üzenetére
Informatika óra.
-
trisztan94
őstag
válasz
kemkriszt98 #4344 üzenetére
Több órán keresztül keresgéltem, de végül megtaláltam neked
-
válasz
kemkriszt98 #4333 üzenetére
Persze, csak a regeditben kell egy picit mókolni. Kikeresed a fájltípushoz tartozó reg bejegyzést és módosítod úgy, hogy abszolút elérési útban legyen egy jar paraméter is a java.exe/javaw.exe után.
-
válasz
kemkriszt98 #4331 üzenetére
Nem az adott jar-ral kell társítanod a fájltípust, hanem a java.exe/javaw.exe-vel. A paramétert pedig így kell átadni:
java -jar myjar.jar param1 param2 ...
-
válasz
kemkriszt98 #4328 üzenetére
A regeditben tudod módosítani, hogy miként adja át a fájlt a programnak a windows, de alapesetben szerintem simán az első parancssori argumentumnak adja meg a fájl abszolút elérési útját.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #3985 üzenetére
Az enumot így nem nagyon szoktuk használni.
-
válasz
kemkriszt98 #3982 üzenetére
Ezt inkább a minecraft topicban kérdezd. De egyébként mindent meg lehet oldani.
-
válasz
kemkriszt98 #3974 üzenetére
A package struktúrába helyezd át (az src-n belülre, csak ne közvetlenül a gyökerébe).
Edit: ha megvan, akkor ok
-
válasz
kemkriszt98 #3971 üzenetére
Hogy érted, hogy automatikusan? Ha a forráskód mappáiba rakod a plugin.yml fájt, automatikusan be fog kerülni a jar build során a jarba. Ha erre gondolsz...
-
válasz
kemkriszt98 #3969 üzenetére
Hát ha picit bővebben kifejted a problémát, talán nem értem félre.
Ha szabványos dolgokról beszélünk, akkor kövesd a tutorialokat, ott mindent elmondanak, szájbarágósan.
Ha gond lenne az angol, akkor itt egy magyar is.
-
válasz
kemkriszt98 #3967 üzenetére
Akkor azt nem tudod berakni a jarba
A pluginoknak van saját mappájuk a craftbukkit szerver plugins mappájában, ott tudod létrehozni.
-
válasz
kemkriszt98 #3965 üzenetére
Oda rakod a yml fájlt, ahol a .java fájlok is vannak (a forráskód). Hogy töltöd be egyébként azt a yml fájlt?
-
válasz
kemkriszt98 #3963 üzenetére
Miféle yml fájlt? Ha saját resource-ról van szó, akkor elég, ha a forráskód csomagstruktúrájába rakod, aztán a kódból resource-ként töltöd be.
-
válasz
kemkriszt98 #3961 üzenetére
A libraryt is decompile-old, amit kér. A modderek is így csinálják.
Szerk: vagy egyszerűbb megoldás: hozzáadod a libeket a projekthez
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3957 üzenetére
String fajlnev = "";
for (...) {
fajlnev = "mappanév/" + i + ".jpg";
}aztán:
... new File(fajlnev);
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #3957 üzenetére
Először olvasd el hogy is kell alapvetően a String-eket Javában kezelni, aztán kérdezz.
-
válasz
kemkriszt98 #3954 üzenetére
Változókkal meglehet adni fájlok nevét?
Igen, String változókkal.
-
kispx
addikt
válasz
kemkriszt98 #3954 üzenetére
Az i értékét stringgé konvertálod, majd hozzáfűzöd a ".jpg" stringet. Erre gondoltál?
-
válasz
kemkriszt98 #3948 üzenetére
Technikai akadálya nincs, hogy layout managerek helyett kézzel varázsolj. De azért a helyedben még nézegetném a layoutokat egy kicsit.
-
válasz
kemkriszt98 #3913 üzenetére
Akkor mégse olyan jó az a könyv. Az UI threadot sleepelni nagyon rossz ötlet. Használj helyette Swing Timereket.
-
Lortech
addikt
válasz
kemkriszt98 #3911 üzenetére
[link]
Érdemes átnézni a hozzászólásokat és az ajánlott linkeket. Swing - de úgy általában a ui - nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet, célszerű utánaolvasni a swing lelkivilágának. -
válasz
kemkriszt98 #3909 üzenetére
Ahhoz, hogy látszódjon az, hogy arrébb megy a kör, folyamatosan ki kell rajzolnod a két pont közötti úton is. Itt már matekozni kell, amit én sosem szerettem.
-
TBG
senior tag
válasz
kemkriszt98 #3896 üzenetére
manifest-ben mi van?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Akkor inkább úgy futtasd, hogy parancssorba beírod, úgy "megmarad" a hibaüzenet.
-
DS39
nagyúr
válasz
társítsd hozzá a jre-ben lévő java.exe-t. akkor mennie kell, ha valóban felülettel rendelkező futtatható programot tartalmaz.
-
TBG
senior tag
válasz
kemkriszt98 #3893 üzenetére
És még az is kérdés, hogy milyen hibával nem futtatja?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #3893 üzenetére
Azért, mert a jar nem futtatható alapból. java -jar paranccsal lehet futtatni (már ha futtatható jart exportáltál)
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #3890 üzenetére
Én most a Core JavaServer Faces-el küzdök, mert az angolom még nem tökéletes, de megéri, mert közben az angolomat is fejlesztem. És számomra a kellő mélységben tárgyalja a témát.
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3880 üzenetére
2. KeyPressed eseménnyel figyeltesd hogy melyik gomb van lenyomva, és ha mindkettő le van nyomva egyidejűleg, akkor menjen az a valami átlósan ha kell.
-
válasz
kemkriszt98 #3880 üzenetére
1. A felüldefiniált paintComponent metódus első sorába:
super.paintComponent(g);
2. Ne írjuk meg helyetted a játékot?
-
válasz
kemkriszt98 #3870 üzenetére
Ha nem bonyolult struktúrájú a projekt, ahhoz hozz létre egy új projektet és másold be a .java fájlokat az src mappába.
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3862 üzenetére
indítsd újra a netbabot, vagy töröld a build/classes mappa tartalmát. (esetleg a package deklarációt törölheted az elejéről)
nálam hibásan még nem jelezte, csak ha tényleg dupla volt egy package-en belül. (7.3-as NetBeans)
-
válasz
kemkriszt98 #3867 üzenetére
Igen az a legújabb. Akkor nem tudom milyen kínja van.
-
válasz
kemkriszt98 #3865 üzenetére
Ha 5 percen belül új hozzászólást akarsz írni, szerkeszd a régebbit.
Nem értek annyira NetBeans-hez sajna, de hallottam már a te problémádhoz hasonló finomságokat. Azt nem tudom, hogy az újabb verziók csinálják-e. Milyen verziót használsz?
-
válasz
kemkriszt98 #3862 üzenetére
Csak nem NetBeans?
-
válasz
kemkriszt98 #3857 üzenetére
Ez nem jó, mert kétdimenziós a tömböd. Egydimenziós tömbbel próbálsz megfeleltetni egy JTextFieldet.
Így próbáld:
int n = -1, m = -1;
indexkereses:
for(int i = 0; i < aTombod.length; ++i)
{
for(int j = 0; j < aTombod[i].length; ++j)
{
if(aTombod[i][j] == forrasTextBox)
{
n = i;
m = j;
break indexkereses;
}
}
} -
válasz
kemkriszt98 #3855 üzenetére
Hát ha akkor is fókuszt tud kapni, amikor le van tiltva a szerkeszthetőség, akkor működik.
A getComponent meg ugyan azt adja vissza, mint a getSource. Tömbnek egyébként nincs indexOf metódusa.
-
válasz
kemkriszt98 #3851 üzenetére
Hozzáadsz egy FocusListener-t a JTextField-ekhez. A focusGained metódusban pedig meghívod az esemény getSource() metódusát. Az eredményt JTextFieldé castolod, és meg is van a forrás. Aztán végigiterálsz a tömbön és megnézed, hogy az i. eleme egyenlő-e ezzel a forrással.
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3846 üzenetére
pl így: [link]
ezt a void-ot meghívod minden új üzenet érkezése/JScrollPane-be tárolása után. (spCsúszka itt a JScrollPane)
-
DS39
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #3838 üzenetére
Tools/Plugins-nél tudod szerintem telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest