Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Chesterfield #8908 üzenetére
Első kettőre és a harmadikra amúgy is, azok nem EE specifikus dolgok.A kérdésedre válaszolva pedig igen, ezekre vagy alternatívájukra szükség lesz.
[ Szerkesztve ]
C programmers never die, they are just cast into void.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz #74220800 #8883 üzenetére
1. Formázd a kódot, ez így nagyon hányingerkeltő. Van itt is programkód kompatibilis tag, de javaslom a pastebin vagy egyéb weboldal használatát.
2. Le kell mentened a prím ellenőrzés eredményét? Ezt egy külön tömbben kell megtenned? Ha ezt explicit módon nem említi a feladat, akkor a megközelítésed eléggé erőforrás pazarló. (amennyiben kéri és ezt ilyen módon teszi, akkor szólj az oktatónak hogy ne tanítson ilyen butaságokra)
3. Használj ranged for ciklust, ha nem kell az indexet felhasználnod.
4. A sima array helyett használj dinamikus tömböt, például ArrayList-et, és megspórolhatod vele a második for ciklust.
5. Több értéket akarsz kiírni, miért egy int-tel térsz vissza? Számomra eléggé katyvasz a feladat leírás. Le tudod írni az eredetit?
Egyébként a tömb indexelést alapból felejtsd el. Akkor kell használni, ha nincs más megoldás, minden egyéb esetben kerülendő.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz MasterMark #8836 üzenetére
Comparable Oracle doksi Java 7
Itt van a leírásban, ha nem férsz hozzá akkor javadoc-ban nézd meg, mit csinál az Integer.compareTo metódus.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz M_AND_Ms #8743 üzenetére
Voltam már pár multinál tesztet írni, és az ottani tapasztalataim alapján írtam ezt. Nemrég például egy prímtényezős felbontó programot kellett írni a teszten egyik feladatként. Ez sem túl életszagú, mégis ez volt a kérdés. Szerintem egy juniornál nem az a célja a tesztelésnek, hogy az eddigi szakmai ismereteit visszakérjék - erre tökéletes volt az egyetem -, sokkal inkább az a cél hogy kiderítsék képes-e logikus, szisztematikus gondolkodásra. Erre tökéletesen jó a láncolt listás kérdés.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Aethelstone #8739 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet. Sok helyen ugyanaz a feladatsor van senior és junior mérnököknek, a különbség pedig annyi, hogy senior több feladatot tud jól megoldani. Szerinted mit kellene kérdezni egy juniortól, ha nem ilyesmiket?
-
ToMmY_hun
senior tag
Szerintem számíthatsz arra, hogy készíteni kell egyszeresen, vagy duplán láncolt listát. Esetleg megkérhetnek, hogy hasonlítsd össze a kettőt beillesztés, törlés, stb szempontjából. Megkérdezhetik azt is, hogy a java.util.LinkedList melyik megvalósítást alkalmazza, annak milyen metódusai vannak. Felmerülhet, hogy melyiket lehet/érdemes stack-ként, és melyiket lehet queue-ként használni. Így hirtelen (szintén juniorként) ezek jutottak eszembe.
-
ToMmY_hun
senior tag
Ez a szakma arról szól, hogy folyamatosan képezd magad. Az a tudás, ami ma friss és elfogadott, pár év múlva már elavult lesz és senkinek sem kell. Az, hogy X éve mivel foglalkoztál, szerintem már nem annyira fontos. Ami viszonz igen, az a hajlandóság a tanulásra és a nyitottság az új dolgok iránt. Nekünk, az Y generációnak ebben nagy előnyünk van, ugyanis bele születtünk ebbe a felgyorsult világba, ahol el vagyunk halmozva információval és ez nekünk természetes. Bele se merek gondolni, hogy mennyire idegen lehet egy más körülmények között felnövő egyénnek. Könnyűnek biztosan nem nevezhető.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Néhány szakmai érv az angol nevek mellett:
- tutorialok, könyvek, cikkek szinte mind angol nyelven íródnak
- szinte minden SW-hez kapcsolódó dokumentáció angol (framework-ök, API-k, könyvtárak, stb.)
- multinacionális környezetben való kódolást tesz lehetővé
- kifejezőbbek, mint a magyar fordításuk, illetve sok szakmai kifejezésnek nincsen egységesen elfogadott magyar fordítása
- nagyobb fejlesztőeszközök mindegyike angolt használ (IDE, debugger, profiler, stb)
- angol kifejezések általában rövidebbek, lényegre törőekA végére hagytam egy nem túl szakmai, de szintén fontos érvet:
- új kifejezéseket tanulhat az ember, bővítheti a szókincsét (angol nélkül esélytelen programozóként elhelyezkedni komolyabb cégnél)
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Szerintem nem lehet, ugyanis nem arra való.
Nézd: "A date without a time-zone in the ISO-8601 calendar system, such as 2007-12-03."
Bővebb leírás: Oracle doksi
Inkább ezt használd: MonthDay
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Egyébként az utóbbi időben eléggé sok kérdés volt azzal kapcsolatban, hogy mi az ajánlott irodalom és milyen egyéb eszközök ajánlottak Java programozáshoz. Szerintem érdemes lenne írni egy első hozzászólást, amiben ezeket a kérdésekre benne lenne a válasz, így nem kellene leírni minden egyes alkalommal. Később a további, gyakran előforduló kérdések is belekerülhetnének, ezzel elkerülve a fórum redundáns információkkal való "teleszemetelését". Mit szóltok hozzá?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Taoharcos #8456 üzenetére
Amennyiben olcsón szeretnél tanulni, akkor javaslom, hogy állj neki egyedül, könyvekből. Ez a legnehezebb módszer, nem is a leghatékonyabb, de biztosan a legolcsóbb. Könyveket ajánlottak már a fórumban, rá tudsz keresni hogy miket érdemes elolvasni.
Én a következőket ajánlom:
- Agyhullám Java (ezzel kezdd)
- Effective JavaEzen felül ami még kelleni fog, az a verziókezelés, design pattern-ek, legalább egy Java IDE alapos ismerete, javaslom az Eclipse-et, esetleg a Netbeans-t.
Kérdéssel nyugodtan fordulhatsz a fórumtársakhoz, nem hiszem hogy kevésbé lennének képzettek, mint az előadók az általad mutatott tanfolyamon.
-
ToMmY_hun
senior tag
A Spring datasource jól működik, csak a használata nem teljesen egyértelmű. Ha emlékiem nem csalnak, így oldottam meg anno a memleak problémát:
Egyébként könnyű nyakon csípni. Egyrészt profiler-ben megnézve hamar kiderül a leak, másrészt ha leak van, akkor singleton-okat példányosít többször... ez alapból gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Ez remek választás, legalábbis szerintem. Ha jó leszel benne, illetve örömödet leled a kreatív munkában, akkor jó döntést hozol. Szerintem érdemes lenne a verziókezelők használatával megismerkedned, én Git-et javasolnék, de az a legjobb, ha minél többet kipróbálsz. Ezen felül egy könnyed algoritmus elméletet is tanulnék a helyedben, az hasznos lehet a későbbiekben. Csinálhatsz coursera-s kurzusokat is, illetve egyéb tutorialokat, amiket neten találsz és a témába/érdeklődési körödbe illik. Ami még hasznos a gyakorlatban az a Design Pattern-ek ismerete, ez már viszonylag kicsi programok esetén is hasznos lehet. Hirtelen ennyi jutott eszembe, és sok sikert! Nagyon jó célt sikerült találnod.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz M_AND_Ms #8346 üzenetére
Nem az a lényeg hogy tudd, hanem hogy megértsd és algoritmizáld. A palindrom szót én is a interjún hallottam először, de ez nem jelenthet gondot az algoritmus megírásában. Abban igazad van, hogy ez nem nyújt elegendő információt a jelentkezőről, de olyan dolgokat kideríthet, amit a papíron való tesztelés nem.
-
ToMmY_hun
senior tag
Multiknál van szakmai teszt az interjú előtt, szóval az sem biztos hogy táblánál kell programoznod, ezt cége válogatja. Amennyiben mégis kell, úgy valószínű hogy egy önállóan működőképes, egyszerű feladatot kapsz. Ilyesmi a nagyon kedvelt Fibonacci generátor rekurzióval és anélkül, szó palindrom vizsgálata vagy valami rendező algoritmus. Az interjú ezen szakaszában nem arra kíváncsiak, hogy ismered-e a nyelvet, az már kiderült a papíros/számítógépes tesztek során. Itt az a fontos, hogy milyen stílusban kódolsz és hogyan gondolkozol, milyenek a logikai képességeid.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Attól függ mi a cél, de általános esetben úgy néz ki, hogy fogod a Java bytecode-ot, megérted a működését, majd ezt megírod Java nyelven. Ez a bytecode -> forráskód konverzió. Lehet egészen más célja is a reverse engineeringnek, például rendszerek sebezhetőségének kiderítése, rosszabb esetben kihasználása.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz PumpkinSeed #8290 üzenetére
Kicsit sarkítva, de jól megragadtad a lényeget. Biztosan sokan meg tudnák írni a kért kódot pár perc alatt, azonban attól a kérdező egy cseppet se lesz jobb programozó. Nem olvasni kell a kódot, hanem írni.
-
ToMmY_hun
senior tag
Kicsit részletesebben: a compareTo() arra való, hogy sorrendet tudj vizsgálni objektumok között, az equals() pedig csak és kizárólag egyenlőség vizsgálatra jó. Ezeket az Oracle doksi nagyon frankón leírja, erősen javasolt a használata.
"Compares this object with the specified object for order."
"Indicates whether some other object is "equal to" this one."
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz MrSealRD #8182 üzenetére
Ajax akkor kell, ha kliens oldalon valamilyen szerver oldali triggert indítasz (például hívsz egy metódust EJB-ben) és szeretnéd, hogy a frissített szerver oldali adatok újra le legyen kérve és így meg legyenek jelenítve az oldalon. Nagyon-nagyon röviden összefoglalva ennyit kell tudnod az ajax-ról.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz skoda12 #8110 üzenetére
Az osztályait felhasználva tudok egy kommunikátor osztályt létrehozni és azt singletonként használva elérni bárhonnét és így üzeneteket küldei/olvasni. Viszont annyira általánosnak tűnik nekem a probléma, hogy nagy eséllyel van rá kész kód és akkor használnám azt.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Threadek közti kommunikációra tudnátok ajánlani könyvtárat? 20-30 threadről lenne szó és percenként 10-es nagyságrendű üzenetváltásról.
Köszönöm előre is!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz caindwan #8098 üzenetére
Természetesen Java SE alapok (agyhullám java könyvet javaslom), azon felül legalább egy IDE alapos ismerete, tervezési minták, kód tesztelési módszerek és verziókezelés. Nem árt érteni adatbázis kezeléshez sem, ritka az a projekt ami mögött nincs legalább egy adatbázis.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Arra lenne tippje valakinek, hogy egy FX-es Maven projekt esetén miért fut le hibátlanul konzolból java -jar foo.jar megoldással, míg sima duplakatt módszerrel azt írja a JRE hogy nem található a main class? Megnéztem manifest-ben, benne van a main class elérhetősége, valamint ha nem lenne akkor konzolból se menne.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Sk8erPeter #8018 üzenetére
Pedig eléggé könnyen ki lehet deríteni mi a jó megoldás, leprofilozza az ember a kódot és voila'. Az optimális kódírásnál meg az arany középutat kell megtalálni a gyorsaság és olvashatóság között az aktuális nyelven, aktuális feladat függvényében. Nyilván egy real time képfeldolgozó rendszer esetén egy ilyen overhead is nagyon sokat számít, egy desktop Java app esetén, ahol mondjuk az első körös inicializálásnál fut le egy ilyen kód, ott magasról tenni lehet rá. Ahogy írtad ez inkább amiatt fontos, hogy ne szokjuk meg a lustaságot.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Sk8erPeter #8014 üzenetére
Igen, ez totál egyértelmű dolog. Nem szimpatikus hogy a Java programozók ennyire el vannak kényelmesedve. Javaslom az áttekintést a C++ fórumba. Ott napokig megy a vita azon is, hogy egy pre vagy poszt inkrement jelent-e nagyobb overhead-et. Valahogy így kellene hozzáállni, hogy idővel valaki seniornak mondhassa magát.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Aethelstone #7997 üzenetére
Ez nem egyéni preferencia kérdése. Letárolva jobban olvasható, gyorsabb és szebb. Nincs miről beszélni.
-
ToMmY_hun
senior tag
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz skoda12 #7816 üzenetére
Olvasás kicsit több, írás viszont elég kevés van, kicsi elemszám (maximum 25-30) és az elemek mérete is apró. Az írási műveletek száma legrosszabb esetben is 5-10 másodpercenként egy. Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Oppenheimer #7812 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, iterálást nem viselte el a Collections.SynchronizedList, hiába tettem a műveleteket synchronized blokkba. Mióta ki kell cserélve a CopyOnWrite-ra, azóta nem volt Exception, igaz én csak az elem berakás/kivételt és az iterálást használom, semmi mást.
Köszi a választ!
-
ToMmY_hun
senior tag
Wildfly 8.2.0 és NetBeans 8.0.2 kombinációról tudok tapasztalatokat írni. Sajnos vannak eléggé nehezen megmagyarázható anomáliák, szinte minden esetben clean + build-del érdemes tesztelni ha localhoston futtatod az alkalmazásszervert. Nem egyszer volt olyan probléma, hogy néztük a kódot hosszú percekig a hiba keresése miatt, majd amikor már nem volt jobb ötletünk clean + build opciót választottunk és voilá, minden működött. További probléma az, hogy a wildfly csak egy módban tudja elindítani, tehát ha normálról át akarsz váltani debugba vagy fordítva, az Netbeans újraindítást igényel. Elvileg tudja, de gyakorlatilag nem. A fenti problémákat leszámítva mással nem találkoztunk, ettől függetlenül a helyedben kipróbálnék valami más alkalmazásszerót. A NetBeans viszont jó választás, legalábbis az Eclipse-nél biztosan jobb.
-
ToMmY_hun
senior tag
Vannak valakinek rossz tapasztalatai a copyonwritearraylist osztály használatával többszálú futás esetén? Párhuzamosan történik iterálás, elem kivétel és hozzáadás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest