- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
skoda12 #11688 üzenetére
Részvétem. Mindig nehéz azokkal, akik csak a pénzért csinálják.
Azt mondjuk nem értem, hogy ki másnak kellett volna megtalálni a PR-ben elrejtett dolgokat. Aki hozzáfér a PR-hez, az megtalálhatja. Mondjuk ha csak 1 ember rivjúzik a csapatban, akkor kézenfekvő, hogy ki fogja megtalálni a hibákat. -
Szmeby
tag
válasz
skoda12 #11686 üzenetére
Ezek szerint akkor olyan dolgokba kötöttél bele, amibe felesleges lett volna?
Ha nem, akkor most hagyod elrothadni a kódot?
Mindezt azért, mert a csapatod tagjai nem alkalmazzák a közösen elfogadott kódolási irányelveket. (Gondolom, közösen fogadtátok el. Sőt gondolom, időnként felül is vizsgáljátok azokat.)
És azért is, mert páran nem elég érettek a felnőtt viselkedésre? Akik a tévedésekre való rámutatást nem fejlődési lehetőségnek, hanem személyes sértésnek veszik.Mindezekből következően saját magad és voltaképp még a crybaby csapattársaidat is megszívatod az egyre jobban degradálódó kóminőséggel. Megéri? Azon csapattársaid, akik jó minőséget állíta(ná)nak elő, őket is a gányolás keserédes mezejére száműzöd ezzel. Nem?
Amúgy abszolút egytértek a mondandód első felével, én sem vagyok büszke az 5 éve írt kódomra, hát még az 1997-ben írtakra.
Viszont ez azt is jelenti, hogy ma már sokkal jobbat tudok alkotni, és holnap mégjobbat fogok tudni. A sun is biztosan jobbat írna ma, mint, amit most látunk belőle.
-
Ablakos
őstag
válasz
skoda12 #10570 üzenetére
Nem fogalmaztam egyértelműen, mert nekem elégséges a beágyazott derby is. Közben kiszenvedtem, hogy a maven projectben már függőségként kell a megfelelő .jar -t hozzáadni. (régebbi videókban lib)
A connection teszt továbbra is kivétel ad.
Connection conn = DriverManager.getConnection("jdbc:derby:c:\\Users\\User1\\JavaDerbyDB\\test;create=true");
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
org/apache/derby/shared/common/security/SystemPermissionMi a baja ennek a hívásnak?
-
Sokimm
senior tag
válasz
skoda12 #9861 üzenetére
String product_ID = "0x0105";
short ProductID_short = Short.parseShort(product_ID_String, 16);
így se jó. (és még azt se tudom, miként tudnám jobban szétbonatani a debug-hoz)...és azért akarom megcsinálni, mert mindent meg lehet csinálni programozással.
Ez egy kihívás, amúgy meg egy rakat adatot akarok return-olni egy függvényből, amit (short to string)-re konvertálom, majd string-ként kiküldöm (összefűtés után). (mivel a legkomplexxebb adattípus a string az adathalmazomban)Amúgy valami objektumként is return-olhatnék, de ha már mint problémába ütközött tanuló, érdekelne, hogy miként lehet a string-emből ismét short. (mert az volt még 3 másodperccel ezelőtt)
-
Sokimm
senior tag
válasz
skoda12 #9830 üzenetére
Már próbáltam (csak elfelejtettem említeni), hogy nem működik.
String AskDeviceName = info.getProductString();
System.out.println(AskDeviceName.isEmpty());//ez a 35. sor
/* Ezt a hibát dobja erre:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException at hid_joy.HID_joy.main(HID_joy.java:35)
C:\Users\sokimm\AppData\Local\NetBeans\Cache\8.2\executor-snippets\run.xml:53: Java returned: 1
BUILD FAILED (total time: 0 seconds)
*/Aztán végül így meg megy:
if (info.getProductString() instanceof String) {
AskDeviceName = info.getProductString();
System.out.println(AskDeviceName.isEmpty());
}Mért képes a String"ségét" vizsgálni, de az ürességét nem? Van olyan eszköz, aminek nincs neve (a gyártó nem adott neki, ezért gondolom null értéke van, vagy lehet nincs is ilyen memóriacímterülete?), de van, aminek van neve (amiket használnék, azoknak van).
-
ToMmY_hun
senior tag
-
Lacces
őstag
válasz
skoda12 #4412 üzenetére
gygabor88. Megvolt, a linuxnak a grafikus megjelenítőjével volt a probléma... a listában semmit sem jelenített meg, de amint csak úgy belekattintottam (semmit nem lehetet látni), akkor megjelent egy kiírás, hogy 1 element selected (vagy valami ilyesmi)... "Selected All", "Deselected All"-nál is jelezte, hogy kijelölt ennyit, vagy nem, de a lista nem volt látható.... egész egyszerűen az a lista nem frissült be....
-
artiny
őstag
válasz
skoda12 #3784 üzenetére
a blokkolo dolgokat kivettem mar es az ket darab enabledot is bekapcslam a ket gombra.(save es a cancelra)
Amikt irtal a ResultSet rol azt azzal nem oldahato meg ha kommentelem a .close(); -t?a save button ilyen most:
private void btnSaveRecordActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
//...................................................................................
String first = textFirstName.getText();
String last = textLastName.getText();
String job = textJobTitle.getText();
String ID = textID.getText();
int newID = Integer.parseInt(ID);
try {
VALUES("+newID+",'"+first+"','"+last+"','"+job+"')";
String insertSql = "INSERT INTO Workers (ID,FIRST_NAME,LAST_NAME,JOB_TITLE) VALUES(" + newID + ",'" + first + "','" + last + "','" + job + "')";
stmt.executeUpdate(insertSql);
rs.next();
int id_col = rs.getInt("ID");
String id = Integer.toString(id_col);
String first2 = rs.getString("First_Name");
String last2 = rs.getString("Last_Name");
String job2 = rs.getString("Job_Title");
textID.setText(id);
textFirstName.setText(first2);
textLastName.setText(last2);
textJobTitle.setText(job2);
} catch (SQLException err) {
System.out.println(err.getMessage());
}PreparedStatementet -pedig most utana nezek
-
modder
aktív tag
válasz
skoda12 #3684 üzenetére
Meg a hátránya, hogy ha valami olyan dolgot akarsz megcsinálni, amit nem támogat közvetlenül a component library, akkor kicsit a mélyére kell ásni a dolgoknak, hogyan tudsz megvalósítani JSF-ben egy javascriptes, ajaxos feature-t annak ellenére is, hogy séróból lekódolod a javascript részét, és egy egyszerű servlettel támogatott backendet.
Plusz a JSF tanulási görbéje eléggé lapos, ha egy kicsit is bonyolultabb dolgot kell megcsinálni, például 3 input mezőből kettőt egyszerre kell validálni, és annak függvényében automatikusan kitölteni a 3. input mezőt, az már nem triviális feladat, és aki gyakorlatlan, egy napot is elszenvedhet ilyennel.
Szóval a JSF hátránya nem a nagy DOM fa, hanem az, hogy rohadtul érteni kell hozzá, és egyáltalán nem egyszerű. Mivel az egyszerűség kitétel volt, ezért nem ajánlom.
Én speciel szeretem hogy komponens alapú, és szépen különválasztja a megjelenítési logikát a controller logikától, plusz nem kell foglalkoznom a form változók kinyerésével szerver oldalon, a 3rd party komponens library-k pedig eléggé eye-candy dolgokat tudnak. (viszont ha valamelyik komponens bugos, akkor vagy az eredeti forráskódja alapján csinálsz egy saját komponenst a bugfix-szel, vagy lefejleszted magadnak. Illetve például az Icefaces táblázatai és fája nagyon jól néz ki, de ha több száz elemet akarsz megjeleníteni, akkor baszhatod, mert memóriazabáló a szerver oldalon, és lassú, mint a dög)
-
Lacces
őstag
válasz
skoda12 #3638 üzenetére
1. Mivel fejleszem? Fejlesztő környezet belövéséhez van valami leírásod?
(Én ugye Ubuntu terminálból mvn grails:run-app paranccsal nyomom, na de az nem semmi, hogy 700megát megeszik...)2. Én ettől az ízéttől tudok, de nagyon falra mászni, hogy a View-okat: Create, Update, hogyan lehet befolyásolni, esetleg felül írni? Ugyanis szeretném a beviteli mezők és labelek sorrendjét ÉN meghatározni, és ne pedig a groovy határozza meg! Ettől falra tudok mászni.
Soak, amikor tutorialt csináltam akkor tetszett, na de amikor magamtól kell, akkor ajaj, már nem hiába hagyták ki a sok részt a tutorialból.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
skoda12 #3171 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat. Közben megoldódott a dolog egy session.clear() oldotta meg a problémát a tranzakció lezárása után.
"Ez anti-pattern. Mivel desktop approl van szo, gondolom csak egy user hasznalja egyszerre. Boven eleg akkor nyitni uj sessiont, ha az elozo inkonzisztens allapotba kerul."
Az igaz hogy desktop app, de ez miért is vonja maga után hogy "csak egy user használja egyszerre"?
Desktop app, de központi adatbázissal dolgozik. Az alkalmazás pedig a felhasználók gépein található meg.Egyébként nagy baj az ha egyetlen session-t használok a futás alatt?
Az architektúra úgynéz ki, hogy vannak a perzisztens osztályok, ez mellett van egy üzleti logikát megvalósító osztály (UzletiLogika) és van a kliens, ami bármi lehet, jelenleg egy desktop swing GUI.
Az UzletiLogika osztálynak egyetlen statikus adattagja van, ami nem más mint egy Session. Ezen dolgozik az összes metódus. A metódusok a kliens(ek)nek szolgáltatnak adatokat, amik különféle egyszerű és összetett adatszerkezeteket adnak át. A perzisztens osztályok adattagjait alakítják át listákká, vektorokká stb...
Paraméterül azonosítókat kapnak és soha nem adnak vissza perzisztált objektumot.
Így az UzletiLogika osztályban dolgozik csak a Hibernate. A GUI csak meghívja az ottani metódusokat és valamilyen nem perzisztens adatot kap, amit megjelenít.Most már működik a program.
A kérdésem az hogy a felvázolt architektúra szerintetek rendben van? Illetve jó megoldás-e az egyetlen session használata?
-
pakriksz
őstag
válasz
skoda12 #2407 üzenetére
Pedig nem működik, azt mondja nem lehet Listt-é alakítani. Viszont máshogy megoldottam a dolgot, úgy hogy a noduplicatelistben minden használt metódust synchronized-ként overrideoltam. Set-list konvertálgatás pedig azért gáz mert futás közben jópárszor végig kéne járnia ezt az utat, merthogy szerkeszteni is lehet a dolgokat nem csak kilistázni.
A JTable-hez meg csináltam egy saját tablemodelt, amivel már rendesen megy.
De van nála egy kis kinézeti bibi. Nem találok olyan beállítást hogy a cellákat az abban az oszlopban lévő leghosszabb szövegre méretezze, mert bár futás közben lehet egérrel átméretezni de jó lenne ha minden látszana. Az auto resize beállításoknál nincs ilyen azokat végigpróbáltam. A jtable metódusainál van 2 aminek a nevéből ítélve az lenne célja, de az egyik deprecated a másik meg már elvileg java 1.4 óta nincs benne. Az állítólagos alternatíva doLayout meg semmit sem csinál. -
Lacces
őstag
válasz
skoda12 #2259 üzenetére
2. a float-nál az f használata eszembe nem jutott volna, köszi!
3. Na nézegettem. Picit furcsa amit én találtam, ennél egyszerűbbet nem.
Scanner sc=new Scanner(System.in).useDelimiter(" ");
String in1 =sc.next();
String in2=sc.next();
sc.close();
Problem vele, hogy a második bement után is " " kell és <enter> nem használ neki.
Az a bajom, hogy sokat keresek, és ennél jobbat nem találtam, de ez így meg nekem nem jó... és közben másik feladattal is haladnom kellene -
Lacces
őstag
válasz
skoda12 #2248 üzenetére
Yeap már meg van. Meg be is néztem a metódusok nevét is. Köszi
public static Tej ujTartosTej(long vonalKod, int urtartalom, String gyarto, Date szavatossagiIdo, double zsirtartalom, long ar)
{
Tej t=new TartosTej(vonalKod,urtartalom,gyarto,szavatossagiIdo,zsirtartalom,ar);
return t;
}
public static Tej ujFeltartosTej(long vonalKod, int urtartalom, String gyarto, Date szavatossagiIdo, double zsirtartalom, long ar)
{
Tej t=new FeltartosTej(vonalKod,urtartalom,gyarto,szavatossagiIdo,zsirtartalom,ar);
return t;
} -
eziskamu
addikt
válasz
skoda12 #2015 üzenetére
Mondjuk ez is egy munkahely, de végül is nem a programozás miatt tartanak, az csak hub a tortán. Elődöm Accessal poénkodott, lehet nekem is célszerűbb lenne, de szeressük a Javát, meg most van egy komolyabb feladatom is.
Akkor inkább Maven hasraütés szerűen
.
NetBeans-ben már pont az előbb tudtam Hibernate-val az adatbázis egy táblájába sort beszurni.
Van remény, már csak ki kéne találni miket is csináltak a varázslók -
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1938 üzenetére
Köszi, a javaforum még halottabb, mint a prog.hu, a hup meg... hát izé... bocs, de ahol számomra ismeretlen emberek IRL adatokat követelnek a regisztrációhoz (pár hónapja trey még ehhez kötötte a regisztrációt, nem hiszem, hogy ez változott volna), oda kösz, de inkább nem.
Tképp nem is azért kerestem volna forgalmasabb helyet, hogy az én kérdéseimre kapjak választ, inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy az élesben dolgozó programozóknál milyen problémák merülnek fel. -
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1891 üzenetére
Igen, azzal nincs gond... per.pill. az zavar, hogy nem tudom, honnan jött az eredeti, wildcard-os ötlet.
Így utólag hülyeségnek tűnik.
(azt leszámítva, hogy találtam rá konkrét, lefordíthatatlan példát a neten, csak sajna töröltem a címét is, a programot is)Asszem, megvan a bűnös:
To specify a cage capable of holding some kind of animal:
Cage<? extends Animal> someCage = ...;
Egy ilyen szerepel a sun-os tutorialban a wildcard-os lap elején. Én meg ahelyett, hogy végiggondoltam volna, mire jók ezek a generikusok, csak az általam elképzelt szintaxist néztem. Ha értékadás baloldalán, tehát változó definíció helyén állhat ilyen, akkor miért ne lehetne akár metódus vagy osztály típusát is megadni?
Végiggondolva a funkcióját, természetesen érthető(nek tűnik), hogy ott nincs keresnivalója.
-
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1882 üzenetére
Ez részben tiszta.
Nekem a List és az egymásbaágyazott generikus definíciók zavarnak be egy kicsit. Főleg, hogy a List-ről csak annyit tudok, hogy van, de nem láttam sehol az ő definícióját.Ezt a metódust úgy kell értelmezni, hogy van egy U paramétere, valamint egy olyan, ami a List generikusból, azon belül kizárólag a Box generikus valamely fajtájából származik és megkötés, hogy a Box "altípusa" (nem tudom, erre mi lenne a helyes kifejezés) meg kell egyezzen az első paraméter típusával/osztályával?
-
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1875 üzenetére
Nem tudom miért, de valami olyan érzésem van most, hogy kissé kiművelődtem generikus ügyekben, mint amikor a perl-ben megláttam az objektum orientált eszközöket: mintha a fejlesztők megerőszakolták volna a nyelvet...
-
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1872 üzenetére
EE=Enterprise Edition?
Köszi a tippet, de bizonyos... khm... objektív okok miatt nem nagyon fogok megélni programozóként...(bár tény: épp a napokban állapítottam meg, hogy mégis meg kellett volna maradnom a programozói pályán, de anno izgalmasabb dolognak tűnt a rendszergarázdálkodás
)
Bár ahogy elnézem, hogy a wikipedia szerint mit takar az EE... annyira nem állna távol tőlem és legalább üzemeltetői szemmel írnám a programokat. (inkább a felhasználó anyázzon, mint az üzemeltető felkiáltással
)
-
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1870 üzenetére
Ne gondolj semmi komoly dologra! Csak unatkozom és kellene valami olyan játék, amivel kicsit az agyműködésemet fenntartom. Sakkozni, go-t tanulni már nincs kedvem.
Java mobilra azért lenne jó, mert az _elméletileg_ platform független és legalább írhatnék egy olyan reversit, ami úgy működik, ahogy én szeretném. -
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1859 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Mondjuk az interface dolog végeredményben logikus, csak végig kellett volna gondolni, hamár a korábban olvasottakról megfeledkeztem.
Amit a beágyazott osztályról írtál, az tiszta.
Nekem az nem világos, hogy egy egyébként triviálisnak mondható dolgot miért kellett ennyire kihangsúlyozni? Na mind1, a könyvemben vannak még hasonló furcsaságok -
x123456
aktív tag
válasz
skoda12 #1850 üzenetére
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy azért messze kevés az angolom ahhoz, hogy egy számomra ennyire idegen területet megértsek. Kb. az a kategória, mint amikor franciául kezdtem tanulgatni angol tananyagból.
De kösz, megnézem, hátha...Minél jobban belemászok a java rejtelmeibe, annál inkább rájövök, hogy nem a Java nyelvvel van problémám, sokkal inkább az objektum-orientált programozási logika az, ami nehézségeket okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged