Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Lenne egy Spring Boot alkalmazás és http-n keresztül szeretnék pár taskot elindítani (általában sokáig futna a háttérben). Erre ennél jobb megoldás létezik?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
CJ19
csendes tag
Wildflyn JMS source és JAAS beállításokhoz valaki tudna ajánlani tutorialt? Nem sok mindent találni neten... Köszi
-
Chesterfield
őstag
köszönöm a válaszokat
-
disy68
aktív tag
válasz Chesterfield #8495 üzenetére
Java esetében a package egy magasabb egység. A Package-ek logikailag összefüggő egységeket tartalmaznak (interface, class, stb.). A base package általában az adott cég domain-je, plusz az adott alkalmazás neve.
Pl. FancyStuff alkalmazás eseténél org.fancyltd.fancystuff
Magyarul rád van bízva mit használsz, de azért használj valami egyedit.
[ Szerkesztve ]
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Chesterfield #8495 üzenetére
template = sablon
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Chesterfield
őstag
Még azt megtudnátok mondani, hogy amikor létrehozok egy új projectet, akkor itt a create project from template mit takar?
illetve itt a base package?
köszönöm
-
Chesterfield
őstag
válasz fordfairlane #8491 üzenetére
köszönöm
-
válasz fordfairlane #8491 üzenetére
A nested classok is lehetnek publikusak.
De egyébként teljesen egyetértek a második felével.“All nothings are not equal.”
-
fordfairlane
veterán
válasz Chesterfield #8490 üzenetére
Egy fájlba kerülhet több osztály is, de ezek közül csak egy lehet publikus, és annak az osztálynak a neve meg kell egyezzen a fájl nevével. Kezdő perspektívából szerintem mindenképp jobb, ha maradsz az egy fájl egy osztály felosztásnál.
x gon' give it to ya
-
Chesterfield
őstag
Bocs ha hülye a kérdés, de nagyon kezdő vagyok(és az agyhullám szerint nincs is hülye kérdés )
E szerint minden osztályhoz egy külön fájlt kell létrehozni?
Vagy egy .java fájlba több osztály is kerülhet?
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Közben arra jutottam, hogy ha az fxml-ben az objektumnak minden eseményéhez ugyanazt a metódust rendelem, akkor ebben a metódus paraméterben egyszerre kapon meg az összes Event-tet.
Az érdekelne, amit az előző példámban bénáztam, azt hogy is kell a megfelelő helyre irányítani?
-
válasz Ablakos #8487 üzenetére
Célszerű akkor nem kiprintelni, hanem a megfelelő helyre irányítani az eseményt.
public class AmicusFXMLDocumentController {
@FXML
private Button buttonMemoryLocation1;
public void initialize() {
//handle
buttonMemoryLocation1.addEventHandler(MouseEvent.MOUSE_PRESSED, this::buttonsMemoryLocation);
}
@FXML
private void buttonsMemoryLocation(ActionEvent event) {
if ((Button) event.getSource() == buttonMemoryLocation1) {
// itt szeretném elkapni, hogy az addEventHandler elsült
}
}
}“All nothings are not equal.”
-
Ablakos
őstag
A lenti kód comment részben szeretném a Button objektumon elkapott mouse esemény is használni.
Ebben szeretnék egy kis segítséget kapni.public class AmicusFXMLDocumentController {
@FXML
private Button buttonMemoryLocation1;
public void initialize() {
//handle
buttonMemoryLocation1.addEventHandler(MouseEvent.MOUSE_PRESSED, mouseEvent -> {
System.out.println("Event " + mouseEvent);
});
}
@FXML
private void buttonsMemoryLocation(ActionEvent event) {
if ((Button) event.getSource() == buttonMemoryLocation1) {
// itt szeretném elkapni, hogy az addEventHandler elsült
}
}
}[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Taoharcos
aktív tag
válasz Chesterfield #8480 üzenetére
Agyhullám, nagyon jól elmagyarázza!
-
törölt tag
Sziasztok!
Amatőr vagyok a témában, korábban c++-ban, meg Labview-ben programoztam jó pár éve. Érdekelnek az okostelefon applikációk. Szeretném megtudni, hogyan lehet készíteni. Hogyan foghatnék neki? Mi kell hozzá?
-
bucsupeti
senior tag
válasz Chesterfield #8477 üzenetére
Tök mindegy melyik nyelvet valasztod szvsz. Sokkal fontosabb szerintem hogy az oop-vel tisztába legyél!
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Szeretném a Java nyelvet megtanulni, de mindenhol azt olvastam, hogy első nyelvnek nem igazán ajánlják, inkább mondjuk a Pythont.
El is kezdtem tanulni [ezen jegyzet] alapján, kb a harmadánál járok.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes csak azért átrágnom magam az egészen és mondjuk még 1-2 hónapot beleölnöm csak azért, hogy utána könnyebben menjen a Java?
Vagy átnyergelhetek?köszönöm
-
Lortech
addikt
A concurrent-xy már nem a datasource-hoz tartozik, hanem az EE alrendszer JSR 236-hoz kapcsolódó beállításai.
Amibe pedig belefuttottál az az, hogy Java EE 7-ben meg kell adni default datasource-ot (wildflynál ee alrendszer default-bindings-nál), aminek validnak kell lennie, ez wildflynál az alap disztibúcióban az ExampleDS, ami egy dummy h2 db, amit wildfy alapból tartalmaz.harylmu: még nem látok ki a fejemből rendesen, de nem az van, hogy resource filteringet eresztesz rá a libre, ami ha tényleg elvégzi a resource filteringet, akkor jól elrontja azt? Kivételt kéne felvenni a binárisokra, vagy a resourceokat két részre osztani (include/exclude halmaz).
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
Froclee
őstag
Sziasztok,
Egy kérdés itt is. Maven build közben valamiért szarul copyzza a külső library-eimet: Selenium, és zip4j:
<plugin>
<artifactId>maven-resources-plugin</artifactId>
<version>3.0.1</version>
<executions>
<execution>
<id>Copy Selenium libraries and junit</id>
<!-- here the phase you need -->
<phase>validate</phase>
<goals>
<goal>copy-resources</goal>
</goals>
<configuration>
<outputDirectory>${basedir}/target/lib</outputDirectory>
<resources>
<resource>
<directory>lib</directory>
<filtering>true</filtering>
</resource>
</resources>
</configuration>
</execution>
<execution>
<id>Copy chromdriver</id>
<!-- here the phase you need -->
<phase>validate</phase>
<goals>
<goal>copy-resources</goal>
</goals>
<configuration>
<outputDirectory>${basedir}/target/chromedriver</outputDirectory>
<resources>
<resource>
<directory>Chromedriver</directory>
<filtering>true</filtering>
</resource>
</resources>
</configuration>
</execution>
</executions>
</plugin>ha így futtatom a progit, nem bírja betölteni a selenium class-okat. miután tök ugyanezt megcsinál manuálisan (átmásolom a target mappába őket), simán megy.
valaki tapasztalt ilyet? másolás közben mit cseszhet el? valahol stackoverflow-n kódolásra gyanakodtak, ezért ezt az elejére tettem:
<properties>
<project.build.sourceEncoding>UTF-8</project.build.sourceEncoding>
</properties>nem segített.
-
CJ19
csendes tag
válasz Lortech #8472 üzenetére
na megvan a ludas:
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:datasources:4.0">
mi ez az concurrent management pontosan? ez volt rosszul megadva, így volt benne valamiért java:jboss/mydatasource, a fönti módon átírtam és jó lett! Köszi a helpet!
<datasources>
<datasource jta="true" jndi-name="java:jboss/datasources/mydatasource" pool-name="Amusement_Park" enabled="true" use-ccm="true">
<connection-url>jdbc:mysql://localhost:3306/amusement_park</connection-url>
<driver-class>com.mysql.jdbc.Driver</driver-class>
<driver>mysql-connector-java-5.1.9.jar</driver>
<security>
<user-name>root</user-name>
<password>rolika19</password>
</security>
<validation>
<valid-connection-checker class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLValidConnectionChecker"/>
<background-validation>true</background-validation>
<exception-sorter class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLExceptionSorter"/>
</validation>
</datasource>
</datasources>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:deployment-scanner:2.0">
<deployment-scanner path="deployments" relative-to="jboss.server.base.dir" scan-interval="5000" runtime-failure-causes-rollback="${jboss.deployment.scanner.rollback.on.failure:false}"/>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:ee:4.0">
<spec-descriptor-property-replacement>false</spec-descriptor-property-replacement>
<concurrent>
<context-services>
<context-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/context/default" use-transaction-setup-provider="true"/>
</context-services>
<managed-thread-factories>
<managed-thread-factory name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/factory/default" context-service="default"/>
</managed-thread-factories>
<managed-executor-services>
<managed-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="5000"/>
</managed-executor-services>
<managed-scheduled-executor-services>
<managed-scheduled-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="3000"/>
</managed-scheduled-executor-services>
</concurrent>
<default-bindings context-service="java:jboss/ee/concurrency/context/default" [B]datasource="java:jboss/datasources/mydatasource"[/B] managed-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" managed-scheduled-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" managed-thread-factory="java:jboss/ee/concurrency/factory/default"/>
</subsystem> -
Lortech
addikt
standalone_xy.xml-ben vagy domain.xml-ben (attól függ hogyan fut a wildflyod) nézd meg, hogy nincs-e ott feleslegesen hivatkozás egy nem létező datasource-ra.
A <subsystem xmlns="urn:jboss:domain:ee:4.0"> alrendszeren belül a <default-bindings \ datasource-t kell nézni, valamint
valamint a <subsystem xmlns="urn:jboss:domain:datasources:4.0"> alrendszeren belül a datasource definíciókat.Thank you to god for making me an atheist
-
CJ19
csendes tag
"WFLYCTL0180: Services with missing/unavailable dependencies" => ["jboss.naming.context.java.module.\"sql-2-homework-ear-1.0-SNAPSHOT\".\"sql-2-homework-web-1.0-SNAPSHOT\".DefaultDataSource is missing [jboss.naming.context.java.whatever]"]}
van egy java ee applicationöm három modullal(ejb,web,ear és az utóbbi megy deployra),és van egy datasource a wildflyban ami szépen bele van rakva a persistance xmlbe, létre is jönnek a táblák viszont a deploy megakad a fenti hibakóddal és az istenért se tudok rájönni, hogy mi okozza.. ugyanaz az a név az entity managerben mint a unitnak stb..
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<persistence version="2.1" xmlns="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence/persistence_2_1.xsd">
<persistence-unit name="***">
<jta-data-source>java:jboss/datasources/vidampark</jta-data-source>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.********</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*******</class>
<exclude-unlisted-classes>false</exclude-unlisted-classes>
<properties>
<property name="javax.persistence.schema-generation.database.action" value="create"/>
</properties>
</persistence-unit>
</persistence>ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Adott az alábbi kód részlet:
<p:commandButton value="GOMB" ajax="false"
onclick="PrimeFaces.monitorDownload(function(){$('.formMessages .ui-messages').empty()})">
<p:fileDownload value="#{myController.getPdf()}" />
</p:commandButton>(Liferay, primefaces, a fenti rész egy portletből van.)
Az a probléma, hogy miközben egy másik portletben tökéletesen működik, a jelenlegiben kizárólag IE10 alatt a gombra nyomva nem történik semmi. Ezt úgy értem, hogy a myController.getPdf() legelső sorába sem fut bele. Mintha egy üres gombot nyomogatnék. Firefox alatt jó. Más portletekben is van használva, detto ugyanez. Ott is jó IE10 alatt és firefox alatt is. A poén, hogy a commandButton helyett commandLink-et teszek akkor az működik. De ide mindenképpen button kellene...
Van valami tippetek mi lehet a gond?
Már betűként átnéztem az xhtml oldal kódját, de semmi...Firebug-al próbáltam nézni hátha van valami amit a firefox benyel, IE meg nem. De semmi.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani könyvet JavaScript tanuláshoz(szinte nulláról kezdeném), célom hogy a szükséges frontendet majd Angularban tudjam összerakni és ne kelljen JSF-ben fejleszteni.. tudom, hogy kicsit off de hátha valaki járt hasonló cipőben...
Köszi!
-
Szmeby
tag
Az megvan, hogy a hónap+nap önmagában nem egy dátum?
Nem mindegy, hogy melyik év, már csak a szökőév miatti torzulás miatt sem. Nem tudsz rajta műveletet végezni, ha nem tudod, hogy a február 28 vagy 29 napos. Ha meg nem végzel rajta műveletet, csak nézegetni kell, akkor minek a dátum típus? String is lehet, vagy valami saját készítésű, az évvel megengedőbben viselkedő típus.
Szóval az a kérdés, mi a célod a parzolt értékkel.Szerk.: Most látom csak, a javasolt MonthDay egész használható cucc, még nem volt hozzá szerencsém. A februárt szépen konzisztensen kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Szerintem nem lehet, ugyanis nem arra való.
Nézd: "A date without a time-zone in the ISO-8601 calendar system, such as 2007-12-03."
Bővebb leírás: Oracle doksi
Inkább ezt használd: MonthDay
[ Szerkesztve ]
C programmers never die, they are just cast into void.
-
togvau
senior tag
LocalDate-be hogy lehet hónapot és napot parsolni év nélkül? "MM-dd" patternű "03-14" és hasonló stringekre parse exceptiont dob valami ISO-s marhasággal...
Persze yyyy-MM-dd-vel, és erre írt dátummal működik.hitler, sztálin, micro usb
-
ToMmY_hun
senior tag
Egyébként az utóbbi időben eléggé sok kérdés volt azzal kapcsolatban, hogy mi az ajánlott irodalom és milyen egyéb eszközök ajánlottak Java programozáshoz. Szerintem érdemes lenne írni egy első hozzászólást, amiben ezeket a kérdésekre benne lenne a válasz, így nem kellene leírni minden egyes alkalommal. Később a további, gyakran előforduló kérdések is belekerülhetnének, ezzel elkerülve a fórum redundáns információkkal való "teleszemetelését". Mit szóltok hozzá?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz ToMmY_hun #8457 üzenetére
Igazából a dolog egy részét már ismerem, Java SE, JSP, JSF, JDBC, SQL, Netbeans szoktam használni, de Eclipsehez is volt szerencsém(ha nagyon kéne akkor még az IntelliJ Ideával is megküzdenék). Próbálom a Clean Code elveket használni, a projecteket Mavennel csinálom, a Git-et is ismerem, habár még nem igazán használom, próbálkozom a TDD-vel de azért ez elég nehéz még.
Viszont hiányzik még Java EE átfogó ismerete, Spring, JPA meg valami igazi gyakorlat. -
floatr
veterán
válasz Taoharcos #8456 üzenetére
Nem ismerem a céget, de majdnem biztos, hogy konkrét cégekkel, vagy fejvadászokkal állnak szerződésben, és a tanfolyam költéségének nagyobbik részét a toborzó cég fizeti, ha sikerül szerződét kötni. Nincsenek csodák, és egy cég sem engedheti meg magának, hogy lényegesen rosszabb szolgáltatást nyújtson, mint bárki más. Ez max igen rövid távon éri meg, utána bukó.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz Taoharcos #8456 üzenetére
Amennyiben olcsón szeretnél tanulni, akkor javaslom, hogy állj neki egyedül, könyvekből. Ez a legnehezebb módszer, nem is a leghatékonyabb, de biztosan a legolcsóbb. Könyveket ajánlottak már a fórumban, rá tudsz keresni hogy miket érdemes elolvasni.
Én a következőket ajánlom:
- Agyhullám Java (ezzel kezdd)
- Effective JavaEzen felül ami még kelleni fog, az a verziókezelés, design pattern-ek, legalább egy Java IDE alapos ismerete, javaslom az Eclipse-et, esetleg a Netbeans-t.
Kérdéssel nyugodtan fordulhatsz a fórumtársakhoz, nem hiszem hogy kevésbé lennének képzettek, mint az előadók az általad mutatott tanfolyamon.
-
axioma
veterán
válasz Taoharcos #8454 üzenetére
Nezd, ket lehetoseg van.
1. a ceg elszamolta magat - szerinted erre mennyi az esely?
2. amennyibe kerul, annyit kapsz a penzedert
Lehet, hogy tkp. csak a vizsgaert fizetsz, kapsz ne'mi amugy is megtalalhato tavoktatos tananyagot, aztan kuzdj meg vele. Epp nemreg linkelte'k be egy masik topikba a cikket a ket masik magan programozokepzesrol, ahol senior programozo szintu emberek - annak megfelelo fizetesert persze! - foglalkoznak a csoporttal, akiknek tanulasi helyet, valos orakat (bar inkabb gyakorlatiakat), konzultaciot biztositanak -- szoval nem tud olcso lenni az a fajta kepzes, tehat olcso kepzes me'g annyit se ad. (Mert nyilvan nem egyetemi szintu tudast lehet osszeszedni erettsegirol indulo bolcsesz iranyultsagunak.)
+1. esetleg a kesobbi elhelyezesedert a kozvetitotol kapott penz lehet me'g benne, de ez tuti nem ez a nagysagrend, ami a kulonbseg[ Szerkesztve ]
-
Taoharcos
aktív tag
Mi a véleményetek erről a képzésről:
[link]
Már rengetegszer találkoztam a hirdetéssel. Szinte egy nagyságrenddel kevesebbe kerül mint más 7 számjegyűek képzések. Érdemes lenne belefogni? -
bucsupeti
senior tag
Köszi! Így valóban nem fut le az a kismillió select!
Mondjuk az okára kíváncsi vagyok. Arra gondolok hogy ilyenkor egy submit szerű dolog fut, ami miatt a form minden komponense inicializálódik. Azt gondoltam hogy a gomb immediate="true" tulajdonsága kikerüli ezt, de ezek szerint nem.
Mindenesetre a workaround működik! Köszi mégegyszer
-
válasz bucsupeti #8451 üzenetére
"Van egy kilépés gomb a formon" Rakd külön formra a kilépés gombot, legalábbis ha úgy van ahogy írod ("a" formon), bár lehet hogy túl triviális dologra gondolok, de én is futottam már ebbe
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
bucsupeti
senior tag
Adott egy JSF (Primefaces) alkalmazás, a háttérben Hibernate + postgresql dolgozik.
Az alkalmazás főképernyőjén megjelenik három táblázat, ami három összetett, joinolt select eredménye amit a Hibernate generál.
Van egy kilépés gomb a formon aminek az a dolga hogy érvényteleníti a session-t és átirányít a login képernyőre:
Így néz ki az xhtml:<p:commandButton id="logoutButton" ajax="true" value="Kilépés" action="#{loginBean.doLogout()}" immediate="true"/>
Így pedig a bean:
public String doLogout(){
FacesContext.getCurrentInstance().getExternalContext().invalidateSession();
return "/index.xhtml?faces-redirect=true";
}Amikor ezt a parancsgombot megnyomom, akkor befrissíti a táblázatokat, azaz lefutnak a lekérdezések.
Ennek mi lehet az oka?
-
bucsupeti
senior tag
bár nem springezek de valóban ilyen lehet a probléma.
van ez "check leak" gomb a manager felületen. Azzal ellenőriztettem a betöltött osztályokat és hát televolt (kb 2 képernyőnyi osztály volt betöltve, mindig újabb verziók ahogy sorba kiküldtem azokat.Miután ujraindítottam ez a lista kiürült, de ahogy egy újabb verziót teszek ki abban a pillanatban megjelenik benne az osztályoknak egy újabb definiciója,
Ja és ettől természetesen sokkal fürgébb lett a deploy folyamat.
Köszönöm az infókat mindenkinek!
-
ToMmY_hun
senior tag
A Spring datasource jól működik, csak a használata nem teljesen egyértelmű. Ha emlékiem nem csalnak, így oldottam meg anno a memleak problémát:
Egyébként könnyű nyakon csípni. Egyrészt profiler-ben megnézve hamar kiderül a leak, másrészt ha leak van, akkor singleton-okat példányosít többször... ez alapból gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
bucsupeti
senior tag
Milyen gondot okoz ha sokat deloyolunk?
Olyat vettem eszre hogy nagyon lassan deployolodik az alkalmazásom. A feltöltés után percek telnek el mire elérhető lesz az alkalmazás. Nemrég ez pillanatok alatt ment.
Mi lehet a probléma?
-
MrSealRD
veterán
Én alapvetően nem sajnálom/sajnálnám a pénzt ilyen eszközökre, de elég kis %-ban tudok hatni erre a részre.
Egyébként ha már itt tartunk akkor JRebel és XRebel is van. Utóbbi nem túl régóta, de egyiktől sem vágom magam hanyatt. JRebel hektikus, néha nem csinálja a dolgát... Amúgy hasznos cucc. XRebel meg lassulást okoz, néha nem indul el tőle a saját gépemen futó tomcat...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, ötleteket.
floatr: Ezt most meglepve olvasom... Ha már mások is ezt workaroundot tolják...akkor nem számítok sok jóra.
bambano : DB kapcsolatot még nem néztem, ez még hátravan.
-
bambano
titán
válasz MrSealRD #8436 üzenetére
tomketet nem használtam még komolyan, de ötletek:
1. próbálj meg verziót váltani. jávából is, konténerből is, liferay-ból is. felfelé is, lefelé is.
2. van, hogy az adatbázis kapcsolat leakel. ha be tudsz állítani olyat, hogy x darab sql utasítás után zárja le az adatbázis kapcsolatot, az segíthet
3a. nekem glassfish-sel van ilyen problémám, ott a session serializációs adatok leakelnek néha, attól áll fejre. megpróbálhatnád azt, hogy egyszer megvárod, amíg teljesen megborul, leállítod, és megnézed, hogy nem hagy-e valami nagy fájlt a vinyón.
3b próbáld meg beállítani, hogy a session-öket x idő után automatikusan bezárja.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
floatr
veterán
válasz MrSealRD #8436 üzenetére
Nálunk több csapat is fejleszt liferay alá, de az a sajnálatos tapasztalatunk, hogy a liferay API-t inkább használó portletekre épített portál memleakel, és ahogy mondod, azokat is napi szinten ütemezve indítják újra. Fura módon azok a rendszerek, amiket mi custom megoldásra építettünk, nem igénylik ezt a bohóckodást.
Amúgy nálunk New Relic felügyeli a clustereket.
-
MrSealRD
veterán
válasz bambano #8435 üzenetére
Egy Vmware-es VM-ben MS Server 2008R2-n fut tomcat alkalmazásszerveren. Java 7.
Jelenleg úgy van, hogy a VM-nek van 1x GB RAM-ja. Ezen fut három tomcat...ebből az egyiket kellene vizsgálni. A tomcat úgy van paraméterezve, hogy max 4GB memóriával tud gazdálkodni. (-Xmx)
De elég magas a kihasználtság. Ha jól emlékszem átlagban >80%. Ráadásul ha nem kap restartot egy hétig akkor úgy belassul, hogy 1 usert nem kiszolgálni...nem, hogy több százat.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Liferay üzemeltetés témában kérdeztem be a másik topikbanezt.
Esetleg van itt olyan aki hozzá tudna tenni valamit?Jconsole, JvisualVM és Java Mission Control-on kívül van valami jó elemező eszköz amit érdemes használni performancia vizsgálatra?
[ Szerkesztve ]
-
-
bucsupeti
senior tag
Segítsetek!
JSF (Primefaces) alkalmazást készítek és a dátumokkal nem boldogulok.
Az aktuális nap 00:00 időpillanata kell nekem dátum értékként.A szerver linux, dátumbeállításai:
mynet@myserver:~$ date
2016. aug. 1., hétfő, 12:23:32 CEST
mynet@myserver:~$ date -u
2016. aug. 1., hétfő, 10:23:39 UTCMost éppen 2016.08.01 12:20 van. Miért kapok 2016.07.31 10:00-át a következő kódra?
Bean realeváns része:
@PostConstruct
public void init() {
Calendar cal = Calendar.getInstance();
cal.set(Calendar.HOUR_OF_DAY,0);
cal.set(Calendar.MINUTE,0);
myDate = c.getTime();
}
public Date getMyDate(){
return myDate;
}JSF releváns rész:
<p:outputLabel value="Időszak: "/>
<p:outputLabel value="#{myBean.myDate}">
<f:convertDateTime pattern="yyyy.MM.dd hh:mm" />
</p:outputLabel>[ Szerkesztve ]
-
bundli
tag
Valaki elmagyarázná, hogy mi célt szolgálnak az annotációk és mi értelmük van pontosan?
Nem igazán találkoztam még ilyennel másik nyelvben és nem teljesen megértenem a funkciójukat.Mi alapján generálódnak, mondjuk itt: katt
-
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Ebben a kodban kernem a segitsegeteket:[link]
Nyelvtanilag helyes e a kod? Mivel valamiert 3x2.5 tet szorzas utan leall a programom es nem vesz tovabb semmit. Amolyan rulett program, de nem tudok rajonni mi lehet a problema. Koszonom elore is a segitsegeteket. -
Lortech
addikt
Nyilván minden függőséget oda kell tenni mellé, hogy forduljon. Kiexportálod a teljes jar forrását, behúzod IDE alá egy projekt forrásaként. Ekkor a jaron belüli függőségekkel megvagy, ha egyéb libtől is függ a lefordítandó osztály, akkor azt is build pathhoz adod. A cannot find symbol hibák hiányzó típusokat jelentenek, ha nem tudod, hol a hiányzó függőség, rá kell keresni az alkalmazás/konténer egyéb csomagjaiban (jar,war,ear), ha vannak.
Thank you to god for making me an atheist
-
n00n
őstag
A hibák nagy részét kijavítottam, három maradt amivel nem tudok mit kezdeni:
SajatPanel.java:379: error: cannot find symbol
/* 305 */ Logger.getLogger(SajatFrame.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
^
symbol: class SajatFrame
SajatPanel.java:386: error: cannot find symbol
/* 312 */ SajatDialog mdialog = new SajatDialog(null, true);
^
symbol: class SajatDialog
MentesPanel.java:386: error: cannot find symbol
/* 312 */ SajatDialog mdialog = new SajatDialog(null, true);
^
symbol: class SajatDialog
3 errorsA SajatFrame és a SajatDialog külön classok.
-
n00n
őstag
-
Lortech
addikt
Persze, jadolod (pl. jd-gui), módosítod, és újrafordítod, a classt kicseréled a jar-ban.
(Feltéve, hogy a licence megengedi. )
Közben figyelj, hogy a class verzió (major/minor) egyezzen, azaz lehetőleg ugyanazzal a jdk-val fordítsd, amivel eredetileg fordítva lett. Ebben a MANIFEST.MF segíthet, ha rendesen ki van töltve, de javap-vel érdemes leellenőrizni.Thank you to god for making me an atheist
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy ezer éves jar file-om, amihez sajnos már nincs meg a forrás. Át kellene írnom egyetlen metódusban két értéket, van erre valami módszer?
if ((this.egyes.exists()) || (this.kettes.exists()))
{
if (this.egyes.exists()) {
this.egyes = "EGYES";
}
if (this.kettes.exists()) {
this.kettes = "KETTES";
}
}
}na már most még csak a változók neveit sem akarom átírni, csak az értékük legyen HÁRMAS vagy NÉGYES. Megoldható ez?
-
Ablakos
őstag
A tanfolyamok (Oracle) horror áron vannak. Torrent segítséggel pdf-ben letölthető a több tizezerforintos könyv (OCA/OCP) e- változata. Azt keményen végig kell tanulni (önállóan). Én most pont azt gyötröm.
Érdemes lemérni a tudásod a fejezet végén található kérdésekkel. Ha nagyon pengén megy minden,akkor kell nekiugrani az Androidnak. Addig csak kínlódás. (Én így jártam. )
-
ToMmY_hun
senior tag
Ez remek választás, legalábbis szerintem. Ha jó leszel benne, illetve örömödet leled a kreatív munkában, akkor jó döntést hozol. Szerintem érdemes lenne a verziókezelők használatával megismerkedned, én Git-et javasolnék, de az a legjobb, ha minél többet kipróbálsz. Ezen felül egy könnyed algoritmus elméletet is tanulnék a helyedben, az hasznos lehet a későbbiekben. Csinálhatsz coursera-s kurzusokat is, illetve egyéb tutorialokat, amiket neten találsz és a témába/érdeklődési körödbe illik. Ami még hasznos a gyakorlatban az a Design Pattern-ek ismerete, ez már viszonylag kicsi programok esetén is hasznos lehet. Hirtelen ennyi jutott eszembe, és sok sikert! Nagyon jó célt sikerült találnod.
-
GRaul
őstag
válasz ToMmY_hun #8415 üzenetére
Androidra fejleszteni. Illetve ha megtetszik akkor lehetséges h ezt választanám hivatásnak is.
Közgazdász vagyok illetve mérlegképes könyvelői tanfolyamot végzek most. De rájöttem h nem szeretném ezt a vonalat tovább vinniPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
GRaul
őstag
Nagyon szepen koszonom a tippeket
Egyebkent van most a java nyelven kivul amit erdemes esetleg tanulni?Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Nagytoll
senior tag
Én a head first java second editiont olvastam/olvasom. Azért jó, mert nem szokványos könyv, tele van képekkel és feladatokkal is. Szerintem jó, bár nem sok viszonyítási alapom van, ezelőtt csak egy régi pascal/delphi könyvet lapozgattam, de az unalmas szövegkönyv volt.
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Lehet h rossz forumba írok, de remélem nem
Szeretnék java programozást elkezdeni tanulni. Tudnátok esetleg valami jó könyvet ajánlani hozzá? Későbbiekben tanfolyamra is beiratkoznek de először szeretnék egy kicsit magamtól tanulni h egyáltalán tetszik e. Korábban kozepsuliban szamtech szakon végeztem és programozást is tanultunk. Ha jól emlékszem C++ volt
De már nem emlékszem sok mindenrePhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Taoharcos
aktív tag
válasz Nagytoll #8408 üzenetére
Szia.
Én ActionListernert használnék (mert megszoktam és erre a célra szerintem müködik). A két doboz között mi írja ki a műveleti jelet? Végül is mindegy mert mindegyiknek meg lehet változtatni a feliratát. Pl lehet Jlabel és setText(). Esetleg ha mégsem akar kiíródni a megfelelő jel akkor egy setVisible(true); -t kell még kiadni, mert arra biztosan frissül.[ Szerkesztve ]
-
Nagytoll
senior tag
Hello! Kb egy hete javázok, most egy nagyon alap számológépet szeretnék összedobni, de el akadtam. Gui-s program, a felállás egyszerű, van 2 textfieldem amikbe mennek a számok, és a dobozok alatt 4 radiobutton(+,-,/,*). A problémám(célom), hogy a 2 doboz között x rádió gomb megnyomásakor az alap(+) változzon át x-re(amelyik gomb ki lett választva).
Erre van valami lehetőség? ItemListener classomban az itemStateChanged-en belül próbáltam egyenlővé tenni magát ezt az oprerator változót, de a gui-ban nem frissül amikor a gombokat nyomkodom. Kódot most nem tudok feltölteni, bocsi.
Ahogy nagyjából kinéz:
[_____] + [_____] = [____]
...........∆ ezt a + jelet
változtatnám annak megfelelően, hogy melyik radiobutton lett kiválasztva[ Szerkesztve ]
-
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni egy Chrome kiegeszito kesziteseben. Egy binaris opcios robotrol lenne szo (tozsde). Ez a program annyit csinal, hogy az egyik iranyba vesz opciot es ha nyer ugyanabba az iranyba hiv a kezdo tokevel, na mar most, ha nem nyert az opcio, akkor a masik iranyba vesz opciot, de a 2,5x-eset mint az elozo tet. Nekem itt kezdodik a problemam, valamiert nem tudok rajonni mi lehet ebben a problema. Martin_leverage localstorage-ba menti el ezt a szamot, magyarul ha bukik a rendszer akkor hozzaad 1et ehhez a szamhoz es 2.5x-ezi az elozo tetet. Sajnos valamikor behulyul es hirtelen 2-t vagy 3-ad ad ehhez a szamhoz es a tet is 2x2.5 lesz vagy 3x2.5. Itt lenne a kodja: [link]
Egy kis video is van rola sajnos eleg rossz minosegben mi is a problema: [link]
Ebben a kezdotoke vagyi 1$ elvesztese utan 3x2.5$-t szamol, a 2.5$ feltett osszeg helyett.
Koszonom elore is a segitsegeteket! -
Szmeby
tag
válasz sirszevenap #8400 üzenetére
Ööö, a jávának van az a faramuci tulajdonsága, hogy package-ekbe rendezhetőek az osztályok. Ez azért jó, mert így ugyanolyan nevű osztályok akár több helyen (más package-ben) is szerepelhetnek.
Ezért adjuk meg a package-et a fájl elején, és szívunk az importokkal, hogy a jó osztályt elő tudjuk varázsolni.Namármost az import ugyan kényelmesen elfedi előlünk az osztályok igazi nevét (fully qualified name), de érdemes tudni, hogy titokban ő odateszi.
Mondjuk, ha visszafejted a classodat, akkor asszem úgy írja ki:javap Elso.class
A java CLI parancs után pedig az osztály nevét kell írni (nem a fájlnevet), tehát a fully qualified name-re van szükség, ami a package-et is tartalmazza. Különben szerencsétlen java nem fogja megtalálni. Valahogy így:
java elso.Elso
Ja és persze a java parancsot a project root-ból kell indítani, tehát abból a könyvtárból, ahonnan a package-ben lévő könyvtárakon a java végig tud szambázni.
Működnie kell... vagy közben más lett a hibaüzenet.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz fordfairlane #8401 üzenetére
És a kis projekted gyökeréből - ahonnét a csomagkönyvtárak is kezdődnek
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
MrSealRD
veterán
válasz fordfairlane #8401 üzenetére
Így van ez a megoldás.Mégsem. Így sem lesz jó.[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz sirszevenap #8400 üzenetére
Próbáld packagename-mel futtani. java elso.Elso
x gon' give it to ya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest