Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Sziasztok!

    Kis iránymutatásra lenne szükségem. Már másodszor játssza el az 16GB-os, nem JB-kelt iPhone 5-öm (először kb. pont tavaly ilyenkor csinálta), hogy nagy hirtelen a szabad 300-400 MB tárhely nullára redukálódik, és ezzel párhuzamosan meghülyül a Mail alkalmazás, ami egyébként 5 e-mail címet kezel és frissít állandó jelleggel teljesen megbízhatóan. A Mail meghülyülése alatt azt kell érteni, hogy miután megvolt ez a tárhelyelfogyás, "eldobja" az összes letöltött levelet és újraszinkronizálja mind az 5 kezelt fiókot, így nagy hirtelen le akar tölteni egyszerre vagy 600 levelet, ami - nyilván a tárhely hiányában ugye - nem sikerül neki, ezért mindig újra és újrakezdi a próbálkozást, mindig kitéve badge-ikonra is újra és újra, hogy van 600 darab új levél. Belelépve a Mail-be és gyorsan beállítva, hogy legyen mind a 600 levél olvasott, látszólag elvégzi a módosítást, a badge-ről el is tűnik az új levelek darabszáma, de közben respring-el az alkalmazás és kezdi elölről az egészet.

    A fura az, hogy ezt a hirtelen tárhely elfogyást és a Mail meghülyülését semmi nem indokolja. A Mail-ben a leveleket állandóan csekkolom, letöltöm és olvasást követően törlöm is, ami olyan, tehát nem lehetséges, hogy beesett hirtelen 300-400 MB-nyi levél. Az automatikus alkalmazásfrissítés is kizárt, hogy ilyen csináljon, mivel 2-3 naponta csekkolom, hogy mi frissült és azon appokat el is indítom, mert tapasztaltam, hogy egyes appok csak indítást követően frissülnek ténylegesen és addig valahol ott tartják cache-ben az update adatokat. De mondom, ezt is kizárnám, mert pont a szabad tárhely hirtelen nullára csökkenését megelőző napon nyitogattam végig az összes, közelmúltban frissült alkalmazást. Egyszer csak - a semmiből - a meglévő 400 MB-nyi tárhely helyett 0 bájt szabad hely van a készüléken, amit arról vettem észre, hogy a Mail meghülyült. Nem tudom, hogy mi az ok-okozati összefüggés, hogy a tárhelyelfogyás miatt hülyül-e meg a mail, avagy a Mail meghülyülése miatt fogy-e el a tárhely.

    Szóval szeretnék rájönni az okára, hogy mi emészti fel a tárhelyet. Különös a dologban, hogy vészmegoldásként letöröltem a készüléken levő közel 4 GB zenéből úgy 200 MB-ot és az így nyert tárhelyet a telefon azonnal felélte és ismét nulla a rendelkezésre álló szabad hely. Töröltem még 150 MB-nyi zenét, azt megint felélte, de most délután néztem és rejtélyes módon valahonnan mégis csinált 200 MB szabad helyet. A biztonsági mentések automatikusan készülnek iCloud-ba, de most csináltam PC-re is iTunes-szal. Közben - számomra - fura dolgot tapasztaltam: az iTunes szerint a telefon adatösszetétele így néz ki: 3,86 GB Hang, 436,2 MB Fotó, 5,75 GB Alkalmazás, 27,7 MB Könyv, 969,7 MB Dokumentumok, és 1,67 GB Egyéb. :Y Namost erről az Egyébről azt olvastam, hogy itt többnyire cache-adatok, gyorsítótár és minden egyéb szemét található. Ráadásul a grafikus tárhelycsík az iTunes-ban azt írja, hogy Kapacitás túllépve: 163,2 MB. Hozzáteszem, hogy 2013. májusi a telefon és visszaállítva még nem volt, sosem volt gondom vele, mindig lement az aktuális frissítés és rendben is volt a telefon, jelenleg is a 9.2 van rajta.

    Kérdéseim:

    1. Mi okozhatja a fenti anomáliát (hirtelen tárhelyelfogyás, Mail meghülyülése, felszabadított tárhely azonnali felélése)?
    2. Mi a megoldás a megszüntetésére?
    3. Egy teljes tartalomtörlés, majd biztonsági mentésből való visszaállítás megoldhatja a dolgot?
    4. Mit tartalmaz a biztonsági mentés? A fenti számokat összeadva olyan 12,7 GB a telefon tartalma, ezzel szemben az iCloud-os biztonsági mentés csak valami 1 GB körüli méretű, de a PC-re készült sem nagyobb.
    5. Ha törlöm a telefon teljes tartalmát, akkor a biztonsági mentésből visszajönnek-e a következők:
    - Üzenetek?
    - Viber és egyéb third-party levelezők tartalma?
    - egyes, Store-ban megvásárolt alkalmazások és azok beállításai, állásai, mentései?

    Nagy hirtelen ennyi és bocsánat, ha hosszú voltam. Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák