Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
-
silmatauki
őstag
válasz
Auratech
üzenetére
“Az Apple tv megoldások jobbak, a laggot és a stabilitást kivéve..”
Soxor nem jobbak. Képernyőtükrözés esetén 30fps-et tudnak csak, és nem 60-at, szemben a Lightning átalakítóval.
“A mai erőforrások lehetővé tennék (szoftveresen) a natív fHD megjelenítést, de tojnak rá..”
Biztos? USB2 sebességről és melegedés, ár stb. Által behatárolt SoC-okról beszélünk.
-
galaxys80
veterán
válasz
Auratech
üzenetére
Kábelnek nincsen baja. Tölt tökéletesen, illetve a fent említett módon látja az iTunes és/ vagy Win is. Az iPhone kábelével is hasonló a gond.
Laptop tökéletesen látja, de azon nincs is iTunes.
Hagyom a fenébe. Nem ér ennyit az egész. Majd a képeket átmásolom a win helyett a syncios-al.
Biztos, hogy valami driver nyűg. Csak az a fura, hogy egyetlen iPhone-al sem volt gondja. -
Ragnar95
félisten
válasz
Auratech
üzenetére
"A notebook persze nem rossz de egy iPad például jelentősen többet bír biztonságosan konnektor nélkül. Némán."
A MacBook Air tudja mind hangban, mind üzemidőben azt, amit az iPad. Persze árban nem egy kategória.
Hangfelvételre valószínűleg tényleg jobb az iPad, erre nekem sose volt szükségem, ha bent vagyok előadáson, jegyzetelek, francnak sincs ideje 2x végighallgatni ugyanazt.
PDF-re való jegyzetelés valóban plusz, bár az összes emberi árú tollal jóval lassabb a jegyzetelés, mint tollal és papírral, illetve a kérdező billentyűzettel szeretne jegyzetelni, arra jobb a notebook.
"Az iPad támogatja a bt billentyűzeteket. nem kell a legdrágábbakban gondolkodni. Nem feltétlenül kell olyat venni, ami takaró is egyben.."
Én is ezt írtam pont
"Ami sokkal lényegesebb. Az ipad a 3-tól, de inkább a 4-től retina képernyője okán alkalmas tartós szövegolvasásra, ezerszer inkább, mint egy noti, amiből a fHd már elég húzósárú és kényelmetlen. Lapozható!
"
iPad 3 már használhatatlanul lassú szinte, ezen jegyzetelek én is, de nem egy nagy élmény már, Air alá semmiképp nem adnám ma már.
"Egy jobb atomos wines tablet-hibrid szintén megfelelő lehet, ahol a vágyott win környezet megmarad. viszont sokkal kevesebb a célalkalmazás tanuláshoz."
Annál rosszabbat keresve se lehetne találni...Valóban attól is függ erősen, milyen szak, ezért is írtam az elején, hogy ábrákkal teli jegyzetekhez jó igazán az iPad, ha inkább gépelni kell sokat, akkor a notebook jobb választás. Műszaki szakokra meg ígyis-úgyis kell a tablet mellé gép is a programozáshoz, illetve CAD szoftverekhez.
-
silmatauki
őstag
válasz
Auratech
üzenetére
"Azt gondolom, a ram méretét nem a képernyő pixeleinek száma dönti el, ha van is rá befolyása."
A képernyőbuffer memóriaigénye irdatlan iOS alatt (különösen a UIWebView-é). Saját tapasztalat:
a Pro-m kb. ugyanannyi tab megnyitása után kezd “checkerboard”-ozni (üres területtel scrollozni), mint az Air 2-m. Tehát a gyakorlatban (ha az ember webet nézeget) a Pro kétszeres RAM-mérete ellensúlyozta csak a nagyobb felbontású képernyő miatti plusz RAM-igényt.Persze nem árt, ha van RAM az appoknak. Kár, hogy igazán profi appok még a Pro-ra sincsenek. (Mondjuk az uMake a kedvencem a Pencillel – kár, hogy pofátlanul magas az évi előfizetés...)
-
válasz
Auratech
üzenetére
Aki meg 16-ost vett és odafigyel arra, hogy hol vásárolja; az kisebb bukóval cseréli mindig az aktuális modellre.
Nekem ez kb. 10 ezer forintból ki szokott jönni.A használati szokásaink nem azonosak, nekem 3,2 GB szabad tárhelyem van a 16-os iPaden, és 15,7 GB a telefonomon, utóbbival torrentezek.
@Noá: OFF: 2 GB RAM normális droidon is bőven elegendő, nem samsungot kell venni.

-
törölt tag
válasz
Auratech
üzenetére
Én sima Air-ről biztosan váltani szeretnék, a 4GB ram nem értem miért kellene olyan sok egy kisméretűbe air khm Pro-ba is, de azért várjuk ki a végét! A 2GB is elég, nem droid ez.. azért egy kicsit csakódott vagyok, hogy a sima Air csak 3 éves sincs és mar szaggat jópár helyen, mmeg kicsit lassú, direkt ilyenre optimalizálják szerintem, mert a hardvere még erős, jojo tudom hogy ebben nem 3 magos a cpu és 1GB ram van csupán, de olyan nagy dolgokra azért nem használom és leginkább az új rendzaer miatt ilyen. IOS 7-8 alatt tökéletes volt, a 9alatt már nem annyira patika. Még mielőtt lehurrogna valaki hogy hogy de nala simán megy reccenés mentesen, azt azért sem hiszem el, mert több embert is ismerek akiknél ue a probléma, tehát nem egyedi eset.
-
-
T.ati
tag
válasz
Auratech
üzenetére
Egy MP4-es videóról van szó, nem YouTube hivatkozásról.
Noxy,
Hiába megyek a megosztásra, felajánl mindenféle tényleges megosztási lehetőséget, PDF-be exportálást is, de letöltést nem.
Elvagyok így is a tablettel, nagyon gyors, jó cucc, csak így kár volt 64 gb-ost vennem😀 -
silmatauki
őstag
válasz
Auratech
üzenetére
"Esetleg 4Gb ram?"
Nem annyira létszükséglet a 4G RAM a Retina iPadekben, mint a Pro-ban. A Pro-ban a nagyobb felbontású képernyő lényegesen több RAM-ot zabál, különösen ha Web-böngészőket használsz. Ezért van az, hogy pl. böngészés közben kb. ugyanolyan gyakorisággal kell killelni, és teljesen újratölteni a Safarit a Pro-mon, mint az Air 2-mön, hogy az ember megszabaduljon a scrollozáskori, nagyon zavaró, a RAM-hiány miatt fellépő “szürke résztől”.
Szal valszeg ezért sem lesz 4G RAM az Air3-ban.
-
Hunt3r22
őstag
válasz
Auratech
üzenetére
Air 2-ről tök felesleges váltani majd az új iPadre. Netán ha kifogsz valami kihagyhatatlan ajánlatot, ahol 50-100 eurót kellene rádobnod, annyit viszont simán megérne, már csak a garancia miatt is.
Őszintén én Air-ről sem váltanék még rá, tökéletesen meg vagyok vele elégedve.

-
-
válasz
Auratech
üzenetére
Köszönöm, a mókusvakító dolgok nagy részét kikapcsoltam eleve. Megnéztem most a mozgáscsökkentését, segít valamicskét, aztán visszakapcsoltam, anélkül elég otromba az animáció - a szülők végül is nem váltogatnak állandóan az alkalamazások között. Remélem nem veszik észre a változást!

Más.
Bevallom elég távol áll tőlem a rajongás az Apple cuccokért...
Az iPadben a hosszú üzemidőt és a hülye-biztos működést értékelem.
Viszont a 2013. őszén bemutatott Nexus 5 telefonom a legfrissebb 6.0.1 droiddal tökéletesen fürge, talán jobb is, mint új korában volt. Az Air pont egykorú vele.
@Noxy: még tegnap este rákérdeztem.
-
Mr. Teddy
őstag
-
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
Auratech
üzenetére
könyörgöm, fotózd le!!!!

imádom az ilyen lowbudget kreatív megoldásokat!
filmes szakmában ezt úgy mondják: shitty rigs -
Speccy
aktív tag
válasz
Auratech
üzenetére
Csak bízom magamban hogy nem ejtem be a vízbe, előtte iPad 3-m volt, azt is bevittem elég gyakran, pedig az még nehezebb is volt.
Nekem is wifis verzió van, de ha lenne is benne GPS, akkor sem használnám a kocsimban sosem, valahogy nem tudnám elképzelni a szituációt hogy volna valami ésszerűsége, nyilván úgy gondolja az Apple hogy akinek GPS kell az iPadba, az szépen vegye meg a drágábbik verziót, más kérdés persze hogy 40K-s felár rohadtul sok érte szerintem. -
november
tag
válasz
Auratech
üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszolt

Igazság szerint már tavaly ősszel akartam venni, csak egyedül az ára tartott vissza. De ezek szerint megér ennyit egy ilyen készülék.
Egyébként az tetszik az Apple-ben hogy sokáig támogatja a készülékeit. Viszont ahogy így olvasom a kommenteket gyakran előfordul az hogy egy újabb verziószámú ios eléggé belassítja a régi készüléket, illetve bizonyos újdonságok már nem működnek (lásd Air vs. Air 2 multiasking - Split View). A kérdésem ezzel kapcsolatban a következő lenne,
1. Mennyire normális ez hogy bizonyos új funkciók nem működnek csak a legújabb rendszeren? Mert emlékszem amikor bejött a sima Air mindenki dicsérte (sőt még ma is elég jó). Meg teljesítménybe sincs talán akkor különbség (jó 2 giga ram meg A8). Szóval ez egy lineáris fejlődésnek az eredménye vagy a direkt vedd meg a mindig a legújabb készüléket marketing duma? És még mielőtt valaki félreértené. Nem trollkodásból kérdezem, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
2. IOS-ben le tudom-e valahogyan menteni a rendszert? Mármint gondolok itt azokra a fizetős appokra amiket megveszek? Mert legyen mondjuk egy meghibásodás vagy bármi. Olyankor hogyan tudom a dolgaimat offline lementeni?
3. Mennyire szoktak vírusok felbukkanni? Használ valaki vírusirtót? Törték már fel valamelyikőtöknek a gépét?
4. Tudtok olyan magyar nyelvű oldalt linkelni ahol olyan kezdők számára mint én minden kezdeti lépés (a regisztrációtól kezdve) le van írva?
5. Ezt Auratech-től kérdezem hogy a HDMI-s csatlakozás az hogy működik? El tudnád azt a kütyűt linkelni amivel az meg lehet csinálni? -
Ragnar95
félisten
válasz
Auratech
üzenetére
Nekem az iPad 3 még mindig iOS7-el fut és így teljesen használható, iOS7-re is iOS5-ről frissítettem csak
Mondjuk mostmár ideje lesz frissítenem, mert ígyis vannak appok, amiket az iOS8 hiánya miatt nem tudtam felrakni rá.
3GS mondjuk iOS4-el volt utoljára gyors, de a 4.1 pont telepíthető még rá, mert azóta is aláírja az Apple valamiért. Mondjuk már iOS6-ra is nagyon kevés app érhető el, 4.1-re meg gyakorlatilag semmi. -
danilla
őstag
válasz
Auratech
üzenetére
Egy kis pontosítás:
- az új mini nem kapta meg az air2 hardverét. Az iphone 6 hardverét kapt meg, feltehetően 2gb rammal.
- árcsökkenés a mini-nél sem várható hisz a mini 3-at egy az egyben megszüntették, a helyét pedig ugyan azon az áron átvette a 4. A mini 2 ára pedig marad ugyan annyi.
- a mini 3 megszünt, az új miniben lesz split screen multi -
Ragnar95
félisten
válasz
Auratech
üzenetére
Miért erőltetné az Apple a felhő alapú appokat

Apple ID és iCloud pedig egyáltalán nem kötelező, de előbbi nélkül kb használhatatlan bármely iOS-t futtató készülék, hiszen nem tudsz rá appokat telepíteni, így nem tudom, ki az, aki ne regisztrálna rögtön magának egyet, az iCloud pedig csak a felhasználó életét könnyíti meg...
Mondjuk 800$ nagyon nem 400e Ft még a jelenlegi árfolyamon sem, de tollal együtt is messze járunk a 400-tól...
Amúgy meg nem is kell,h "reflex-szerű kiadás" legyen, hiszen ez professzionális felhasználóknak készült, nem átlag usereknek. -
Ragnar95
félisten
válasz
Auratech
üzenetére
-Keynote-on sosem hangzik el RAM méret, majd az első benchmarkok érkezésekor vagy az első szétszedéskor kiderül.
-CPU-ról szintén a fent említett események egyikének beteljesülésekor lesz infó.
-Igen, elvben mindent megkap az Air 2 az iOS9 új funkció közül, természetesen a 3D Touch-al bejövők kivételével.
-Egyértelmű volt,h iPhone vonalon nem lesz külsőre változás, aki kicsit is követi az Apple világát, az ezt már rég tudta, hiszen az S szériánál sosincs külső változás. -
törölt tag
válasz
Auratech
üzenetére
Köszi, de ezek közül mindegyiket próbáltam és semmi. Hívtam az apple supportot, ott sem nagyon tudott segíteni ebben, pedig rendesen körbejárta a dolgot, szóval a supportal kapcs. minden elismerésem. Totál törlés oldotta meg a dolgot, majd biztonsági mentsből való visszaállítás és mostmár jó, de többet nem nyomok ilyenre az fix. Még jó hogy mindennap csinálok biztonsági mentést...ezt a jó szokásom mindig megrtaom
Azért köszi neked is! 
-
válasz
Auratech
üzenetére
Ki mire használja, ugye?

Az Asphalt8-at mindennap tolom 10-20 percet, a PDF-eket Acrobattal olvasom, Office valóban felesleges.De eszembe nem jutna ezzel videózni vagy fotózni; videózás abszolút nem érdekel, fotót Nexus 5-tel lövök, azon van 18 GB szabad helyem (32-es). Ettől függetlenül abban igazad van, hogy sok felesleges appot le kéne törölnöm.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
Auratech
üzenetére
Én is a minél nagyobb belső tárhely híve vagyok, mert mindenképp az a legkényelmesebb megoldás, de sajna elég borsos áron méri az Apple a plusz tárhelyet.
Nekem sincs már szerencsére 16gigás eszközöm, az tiszta kínszenvedés volt számomra. iPhone 64gigás, iPad 32-es, de utóbbiból is jól jönne a 64-es, csak iPad 3-ból még volt 32-es is, így a 64-es elég húzós lett volna árban. -
baloghbalint
tag
válasz
Auratech
üzenetére
Jo igaz teljesen igazad van mert ha mindent ratennek amit szeretnek programok jatekok akkor kb 2 perc alatt fogynek ki a tarhelybol igy voltam az iphonenal is pusztan a fenykepek megettek a 11 gigat ezert is kellett valtsak de aki pl csak 16 gigasat tud venni azert annak sem egy ongyilkossag ellehet ezen is elni csak kell par kompromisszum
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Auratech
üzenetére
nem külön út a lényeg, a cégből azért adtam el a Mac-et, mert nem lehet business accountot létrehozni és így az iTunes nem tud cégre adni számlát

olvastam a logout bejegyzésed, király volt, nem akarok 16Gb-s verziót, de ha ennyire együtt működik a felhős szolgáltatásokkal, akkor van egy terra MS tárhelyem

-
CharlieDrop
veterán
válasz
Auratech
üzenetére
Igen, az Air2 sokkal jobb hardveresen, mindenképp második eszköz lenne, az igazi munkagép, az Win környezetben van, de korábbi OSX-es kitekintgetéseimben ez a két szoftver nagyon tetszett és ilyen jól kezelhetőt Win alatt nem találtam.
Jól érzem, hogy ilyenekkel foglalkozol?
-
csalafinta65
senior tag
válasz
Auratech
üzenetére
Lehet, hogy köztudott az Apple hozzáállása, számomra, mint lehetséges felhasználónak, nem volt tudomásom az elfogadhatatlan supportról. Az indíttatásomat az iPad mini 3 felé az adta volna, hogy, a Tab S 8.4-met lecseréltem volna erre az almás termékre. Mivel kizárólag netezésre használtam volna,, az egyébként álltalam nem igen kedvelt 4:3 képarány emiatt jobb élményt kínál. A fentebb írtak miatt természetesen elállok az iPad vásárlástól. Minden szinten megbukott számomra az Apple terméke, készülékei.( filmnézésre valóban alkalmatlan bármelyik 4:3-as tablet, én a 16:10--es Samsung Tab S-t használom filmnézésre, és bizony tud élményt nyújtani) Írod, hogy netezésre, böngészésre sem használod az iPad-et. És nem is érted, hogy más miért teszi. Ezt nem értem igazán....
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kérdés, mikor jön az ATV5?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)