- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
focvis
üzenetére
Üdv Urak!
Februárban 6 év használat után lecseréltem az Air2-t egy iPad 8-ra. Nem érzem lassabnak, a régiben már nem volt az igazi az akkumulátor.
Ehhez jár 1 év ingyenes Apple TV+, nemrég aktiváltam. A minap ránéztem, hogy mit is tud ez. Lehet, hogy béna vagyok, de ezen ingyenesen semmi értelmes tartalom (pl. egy film) nincs, minden fizetős.
Jól látom? Köszönöm a megerősítést vagy cáfolatot.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
És ott leírják, hogy hülyefocvis ne vegyél most ipadet, mert jövő héten kijön az új?

Ha tudod a választ, akkor lécci segíts!
(Nem nyitottam meg a topikot tavaly május óta, nem követem az apple újdonságait.) -
Srácok!
Most 5 éves az Air 2-m. Már egy éve le szerettem volna cserélni az akksija miatt, jelenleg pár óra alatt lemerül (még nem púposodott fel a hátlapja
).Segítsetek lécci ismét: jön / jött ki valami új iPad mostanában?
(Simát vennék vagy Airt - csak netezek vele, gmail, youtube.)
Köszönöm! -
válasz
üzenetére
Nettó 689,03 € (mai árfolyamon kb. 223 ezer Ft). [kép]
Vagy ha türelmes vagy, BelindaCsillag is meghozza kb. 3 hónap alatt, bruttó 209 ezerért, [link], ha kicsit nyaggatod, ad számlát is.
#24059) Cyberbeni : Alapvetően igazad van!
De akkor már hadd vegyek egy újat 4,5 év után.Mindenkinek köszönöm!
-
Köszönöm Srácok!
Erre az iPad Pro-ra gondoltok?
Ez kb. 180 e, az új Air kb. 140 e, a normál 2018-as iPad pedig kb. 85 e Ft-ba fájna. Van egy másik Pro is, az kb. 223 e. Ft. (ennyiért tudnám megvásárolni)
A sima ára igen vonzó, ha csak a kijelző más az Air2-hez képest, és nem gyengébb, akkor megfontolandó.
-
Sziasztok!
4 éves múlt az iPad Air2-m; az akksi a végét járja, tippre 70 %-os; amúgy hibátlan, megfelelően gyors ma is.
Érdemes cseréltetni az akksit kb. 20 ezerért, vagy adjam el és vegyek egy újat?Ha újat veszek, melyiket érdemes? iPad 2018-at vagy iPad Air 2019-et? Utóbbi kb. 50%-kal drágább?
Nem szeretnék gyengébbet a mostani Air2-nél.Köszönöm szépen!

-
Sziasztok!
Air 2-re feltettem a 12-est 2 napja; nem lett rosszabb. Lassan 4 éves cucc, továbbra sem szeretem az iOS-t, de a hardver frankó. Rengeteg használat mellett, kvázi naponta töltöm, ~80%-os az akksi.
Sima Airre is mehet akkor nyugodtan a 12-es? 11.x van rajta.
Köszönöm! -
válasz
üzenetére
Nem tudom, csak azt olvastam, hogy az Apple valamelyik közelmúltbeli frissítés óta korlátozza a teljesítményt ha gyengébb a telefon akkumulátor-kapacitása. Amiatt aggódom, hogy ez az iPadekre is vonatkozik-e, mert az enyém már valóban gyenge.
Egy akksi-csere kb. 20 K, lehet, hogy jobban megéri ezt eladni és venni egy új tabot. Az Air 2-nek eleve kisebb az akkuja, mint az elődeink volt.@leslieke: köszönöm! Picit még várok.
-
Sziasztok!
Mindenfélét olvas az ember belassult szifon 6-osokrol...
Merjem 11.2.2-re frissíteni a 3 éves Air 2-t? Az akksi már elég gyengusz, 80-82%-os. -
válasz
univerzita
üzenetére
Köszi!
Nem bántad meg a frissítést 10.x-ről 11-re?
-
Az Air2-m simán működik iOS 11-gyel; az akksi merül jobban a kelleténél, de látom más is így van vele, elfogadható.
Viszont mi a helyzet a normál Airrel? Senkitől sem olvastam tapasztalatot, merjem frissíteni a szüleim Airjét? Az utolsó 10-es verzió van rajta.
Köszönöm! -
Azért kevertem ide ezeket a funkciókat, kedves Fórumtárs, hogy érzékeltessem mit veszít a tabletes hívásfogadással és az sms-ezéssel.
Ahogy irta: "Tehát cseréljem le a mostani problémáim új problémákra" Ezek lesznek az új problémák, amiket írtam.Engem sem izgat, hogy Te mit csinálsz az iPhoneodon, lévén ez az iPad topik. Csak igyekezzünk kulturáltan értekezni.

-
Bakker, Ti ezt nem akarjátok megérteni soha...

Asszem' a 6. iPademet nyúzon, de eszem ágában nincs telefonban váltani Androidról, ha bármi alapfunkciónál többet szeretnék tőle, akkor egy szifon nem valós alternatíva (pl. fájlok oda-vissza másolása PC-re, szabadon; torrent; appok régebbi verziója, alternatív appok, Mo-n nem elérhető appok; váltás régebbi OS-re bármikor). Talán JB esetén egy részük megoldható, de ezek droidon alap dolgok.
-
Váltott itt már valaki Air2-ről iPad 2017-re? Ha igen, mi a tapasztalat?
Az imént linkelt 110-es ár elgondolkoztat, hogy esetleg lecserélem. 2 éves múlt az Air2, az akku 10 órát bír csak nálam, újonnan kb. 12-t tudott. Mennyiért érdemes meghirdetni (16 GB, csak wifi)? Thx!
-
válasz
Csibecsont
üzenetére
Szia!
Nincs webshopjuk. A PM-edre válaszoltam.Itt jelzem mindenkinek, hogy egy ismerősöm rendelt nemrég a vaterás hölgytől; neki is 3+ hónap volt a szállítás; én nem erőltetném annyira.
-
válasz
norberto_th
üzenetére
Kb. 2-3 havonta 1x; újraindítás megoldja.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A biztonsági mentésre gondoltam; nem szeretném új iPadként beállítani.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Gondoltam már én is arra, hogy újrahúzom - főleg így 2 év után - de akkor minden visszaállna az elmentett verzióra.
Air2, ebben nincs kapcsoló
ill. a Safariban megjelenített videóknak van hangja. -
Urak!
Hónapok óta kínlódok az Air 2 hangjával:
- egyik játéknak csak akkor van hangja az iPad saját hangszóróján, ha streamelem a játékot (amúgy nem akarnám streamelni);
- másik játékot nem lehet streamelni, így ennek csak akkor van hangja, ha BT hangszóróra küldöm, így szól az előző játék is, streaming nélkül is;
- a Tarr Mobil TV-n szerettem volna most megnézni egy filmet, annak sincs hangja az iPadon.Hol lehet a hiba? A beállításokban nem találok semmi relevánsat.
Köszönöm!
Szerk.: ez az állapot pár hónapja van, korábban volt hang.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Mekkora esélye van annak, hogy tavasszal lesz Air3?
Mondjuk itt lenne az ideje.Azzal számolj, hogy az Air 2 akksija elég gyengécske, az enyém ~21 hónapos, 10 órát ha bír.
-
válasz
Scholes9
üzenetére
F.ngom sincs róla, nekem nincs rá szükségem - elférek a 16-os iPaden; minden másra ott a 32 GB-os N5X-em, ami 2 $-os OTG kábellel tetszés szerint bővíthető.
Azért merészeltem belinkelni, mert sokan kerestek ilyesmit korábban. Most itt van 15 ezerért a Telekomtól:
- ha nem tetszik, 14 napig elállhatsz a vásárlástól (internet), visszaviheted bármelyik T-Pontra;
- ha elromlik, 1 év garanciád van rá a Telekomnál, nem Kínában;
- ez elvileg az akciós ára a Telekomnál.
-
iFLASH 16 GB USB 3.0 HÁTTÉRTÁR akciós (?) áron (14 900 Ft) a Telekomnál.
Hátha érdekel itt valakit.
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Battery Life (tulaj: Robert Tkotzyk), most nem találom az AppStoreban, szerintem kivették.
-
válasz
joey04
üzenetére
2015. februárban vagy márciusban vettem az Air2-t, elég sokat használom. Akku szempontjából ez az eddigi leggyengébb iPadem, kb. 10 órát bír 100% és 15-20% között.
Az akku állapotát ~91%-osnak mutatja a Battery Life. [kép] (Előfordul, hogy 89%, néha 92-93%-nak mutatja az aktuális állapotot.)
-
válasz
Maxximus
üzenetére
Ki mire használja... nálam 2+ GB szabad a 16-oson.
Egy nagy 1,8 GB-os applikació van rajta, a többi a szokásos.
Ha kell, persze tele tudnék pakolni egy 64-est is, de netezni bőven elég a 16.Szerk: ja, és netezni sokkal jobb Air2-n a 2 GB RAM miatt, lényegesen ritkábban tölti újra az oldalakat, mint pl. a normál Airen. Az akksija viszont az Air2-nek a leggatyább az összes iPad közül.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
+ univerzita:
Köszi, Srácok!
Végül úgy döntöttem, még várok a frisssítéssel (szülők, sima Air), majd megkérdezlek benneteket egy hónap múlva.Nálam Air2-n a 10 óta beragad valami, az használat és a készenlét ideje megegyezik, nyomtam egy soft resetet, majd kiderül...
Ami még kikívankozik belőlem: az az érzésem, hogy az Air2 kevésbé strapabíró az elődjeihez képest. Másfél évesen már nem az igazi az akksija, kb. 10 órát bír. :/ Korábbi 2+ éves iPad2-k simán hozták még a 12-14 órákat.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Mik a tapasztalataid az Air+10-zel? A szüleimnél vagyok ma, nekik normál Air van, pár hete frisssítettem az övékét 935-re, hogy a legjobb 9-es meglegyen, ha esetleg nem lenne értelme 10-re lépni.
Rá merjen ereszteni?

Mások őszinte véleményére is kiváncsi vagyok! Köszi!

Feloldás Air2-n: 1x megnyomod a power vagy a home gombot és odateszed az ujjad a home-ra. Legegyszerűbben úgy működik (én így használom), hogy jobb hüvelykujjal 1x megnyomom a home gombot és otthagyom az ujjam. Így működött 9-esen is.
-
válasz
univerzita
üzenetére
Ugye továbbra is lehet downgradelni 1-2 hétig, ha belassulna a gép (Air2)?
Köszi! -
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Melyik verziónál jársz?
Szülők Airjén egész használható a 9.3.2; 8-as jobb volt valamivel persze.@Alex91: igazából csak ennyi, megszokható.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
Srácok!
Rendelt mostanában valaki a vaterás Ilonától? Ha igen mennyi időre jött meg?
Köszönöm! -
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
-
-
A 931-en másnak is jobban merül a tab?
Eddig 10-12 óra után merült 5-10%-ig, tegnap meg 8 óra után volt 12%-on (Air2), változatlan felhasználással.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Semmire nem teszek se fóliát, se üveget - minden kijelzőm karcmentes.
iPad egy kínai smart caseben csücsül, utóbbi egy év után a végét járja, leejtettem a fürdőben "3D-s" járólapra, sajnos így lett egy karc a tablet hátlapján is a sarkánál.
Telefon szintén tokban (Supcase), ill. dedikált nadrágzsebben hordom - ezt is rendszeresen leejtem a fürdőben. (Minek viszek kütyüt a fürdőbe?? Fogmosás közben olvasni
) -
-
Hétvégén megyek a szülőkhöz; múltkor frissitettem az Airjüket 8.2-ről 9.2-re -> szar lett :/
9.3 jobb lesz rá (sima Air)?Köszi!
-
Air2-re feltettem a 9.3-at, nincs vele gond, nem röcög.
-
Frissítés témához: szüleim sima Airjén jobb volt a 8.3, mint most a 9.2. Utóbbi kicsit röcögős.
-
válasz
Auratech
üzenetére
Aki meg 16-ost vett és odafigyel arra, hogy hol vásárolja; az kisebb bukóval cseréli mindig az aktuális modellre.
Nekem ez kb. 10 ezer forintból ki szokott jönni.A használati szokásaink nem azonosak, nekem 3,2 GB szabad tárhelyem van a 16-os iPaden, és 15,7 GB a telefonomon, utóbbival torrentezek.
@Noá: OFF: 2 GB RAM normális droidon is bőven elegendő, nem samsungot kell venni.

-
válasz
Urban Terror
üzenetére
Friss tapasztalat, fene tudja.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Na meg az iCloud mentés is hibátlan dolog - hogy dícsérjem is az Apple-t - a Googledrive mentésnek még bőven van hová fejlődnie.
Az elmúlt héten sokat filóztam, hogy veszek egy Nexus 6-ost. Azzal kivaltanám a Nexus 5-öt és akár az iPadet is, lévén 6"-os phablet. Az egy dolog, hogy röhejesen nagy és 2kezes használatot feltételez, meg kilóg egy farmer gatya hátsó zsebéből is. De szerdán lemértem, és kiderült, hogy az autómban sem fér el a középkonzolon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Auratech
üzenetére
Köszönöm, a mókusvakító dolgok nagy részét kikapcsoltam eleve. Megnéztem most a mozgáscsökkentését, segít valamicskét, aztán visszakapcsoltam, anélkül elég otromba az animáció - a szülők végül is nem váltogatnak állandóan az alkalamazások között. Remélem nem veszik észre a változást!

Más.
Bevallom elég távol áll tőlem a rajongás az Apple cuccokért...
Az iPadben a hosszú üzemidőt és a hülye-biztos működést értékelem.
Viszont a 2013. őszén bemutatott Nexus 5 telefonom a legfrissebb 6.0.1 droiddal tökéletesen fürge, talán jobb is, mint új korában volt. Az Air pont egykorú vele.
@Noxy: még tegnap este rákérdeztem.
-
válasz
focvis
üzenetére
Frissítettem a szülők Airjét 9.2.1-re, kiderült, hogy 8.3 volt rajta, letiltottam a multitaskingot. Nyomkodtam egy félórát, az alkalmazásváltó szó-szó döcögős rajta. :-( A Safari szeret újratölteni , ez utóbbin természetesen nem lepődtem meg.
Ha ismertek valami plusz trükköt, ami simábbá teszi a működést, ne tartsátok magatokban!Ezúton üzenem azoknak akik vacilálnak, hogy egy új Airt vagy egy új Air2-t vásároljanak, hogy ne sajnálják azt a 20 ezer forint felárat kiadni a 2-esért, minden plusz forintot jól költenek el.

(Esetleg vegyenek egy izmos Androidos tabletet, de az is 100 ezer felett lesz.)
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Az enyémen (a2) 921 van, a Spotlight az gondolom a kereső, én is használom az eldugott appokhoz.
Szóval akkor nem lassítja be az Airt nagyon 82 után, köszönöm! -
Merjem frissíteni a szüleim sima Air-jét 9.2.1-re? Jelenleg valami 8.2 lehet rajta, lehet, hogy kérdeztem már..., bocs! Köszi!
-
válasz
tigomigocika
üzenetére
Word, Excel, PowerPoint? Ingyen telepíthető.
-
Én kb. 1,5 éve vettem egy AppleCare csomagot az akkori iPadhoz, végül nem használtam még el. Az rémlik, hogy online nem tudod beélesíteni, fel kell hívni az Apple 06 80-as számát, ők indítják. Kb. megegyezik a gyári garanciával +adnak talán 3 hónap ingyen telefonos supportot.
Ha lejárt már a gyári garija az iPadodnak, akkor már nem tudod kérni (asszem'). -
nem konkrétan Neked szól
jellemzően read-only követem ezt a topikot.Becsszó' nem reklámozni akarom a hölgyet, mindenki el tudja dönteni, hogy milyen feltételekkel vásárol. Ha visszakeresed a hsz-eimet kb. 1 évvel ezelőttről, akkor is leírtam, hogy előre, telibe ki kell fizetni. Utoljára 2014. decemberben rendeltem nála Air2-őt, az valamikor 2015. február/március során jött meg, az Áfa-visszaigényléssel nem volt gond. Ha kijött volna az Air3, akkor ismét rendeltem volna nála, de mivel nem akarok iPaddel seftelni, így csak annyit rendelek ami a nekem kell (ill. 2014-ben rendeltem a szüleimnek).
Akik - számla nélkül - 115-ért árulják a bontatlant, azok hol és mennyiért veszik? Gondolom ők keresni szeretnének rajta.
Az APR miből tartja fenn a belvárosi üzletét, miből fizeti az alkalmazottakat? Árrésből.
Ez a hölgy is keres rajta, de a sűrű fillér elvet követi, amikor először találkoztam vele 2 éve, csurig volt az autója i-cuccokkal, elmondta a forrást, számomra hihető volt - és nem ma jöttem le a falvédőről.Szerintem örülni kell annak, hogy ebből a forrásból meg lehet vásárolni - aránylag olcsón. Ha pedig számla kell, ad, de külön jelezni kell, ettől nem változik az ár (így jogszerű).
Senkit nem akarok rábeszélni, csak jobb ha mindenki tisztán lát.

-
válasz
lockdown90
üzenetére
Nem kizárt, viszont csináltak volna inkább 1,4 mm-rel vastagabbra, több akkuval.

Folytatva előző hsz-m: A 2 képernyő között nincs számottevő különbség.
Van egy akciósan beszerzett AppleCare-em, ezt el fogom sütni az Air2-re. -
Szerk: nem válasz akart lenni.

Kb. 1 éve rendeltem meg az Air2-t (tehát kb. 9 hónapja használom csak
), előtte 1 évig Air1 volt, ill. néhanapján a szüleim Air1-ét is nyomkodom. Emellett inkább kedvelem az Androidot, mint az iOS-t.Szerintem az 1-es masszívabb cucc, 14 órát megy, nem rezonál, viszont a Safari újratöltöget.
Air2 csak 12 órát megy, nagyon ritkán fogy el a memória, nehéz megszokni a rezonáló hangszórót.Szvsz ~20 ezres felárat ér meg a 2-es. (Nem váltanék vissza.)
-
válasz
Handball94
üzenetére
Eredeti Smart Cover (nem case) 3000-ért, asszem Mini2-höz is ez való, de majd a többiek megmondják.
Ozaki tokok 3-5 ezer, ezek tuti minőségűek.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A legszebb, hogy annyit csesztettem, hogy most már nekem is csak a mobil nézetet adja. Direkt tolnak ki a látogatókkal?!

-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy a 9.0.2 is friss telepítés volt, így használtam 1-2 órát, majd utána jött 9.1, ami pattogósabbnak érződött.
Amúgy egész jól elvoltam 2 hétig 5"-on (Nexus 5), néha elő kellett venni ugyan a laptopot, de gondolkodom, hogy kiváltom egy 6"-os telefonnal (Nexus 6).
-
2 hétre kölcsönadtam az Air2-t, tegnap kaptam vissza, újraraktam, ergo friss telepítés volt.
Először 9.0.2 volt rajta, majd nemsokára frissítettem 9.1-re - nekem pattogósabbnak, gyorsabbnak tűnt a 9.1.
Kérdés: szüleim sima Airjén 8.3.1 van, rá merjen tenni a 9.1-et? Köszi!
-
Szóval akkor a szüleim sima Air-jére még ne rakjam fel a 9-est? Jelenleg 8.3 van rajta.
Nekem Air2-n rendben fut a 9.
@SoldierL: kár fikázni generálisan a droidot. Ha azt írnád Samu, nem akadnék fennt. De a droidos telóm nem lassabb mint az Air2.
-
Köszönöm, úgy tényleg működik.

De asszem hagyom a fenébe ezt a multitaskot, nekem fontosabb a kénylemes előrelapozás.Crystalt is megtaláltam (fizetős). Egyelőre maradok a Weblocknál.
@local1: nem rossz, kicsit darabos itt-ott még (Air2), majd fimonítanak rajta, 8 is jó volt.
-
Milyen gesztussal kell előre lapozni a Safaraiban a frissítés utan?
Ha elhúzom az ujjam jobbról balra, akkor a multitask jön be

A visszafelé lapozás működik (balról jobbra húzom az ujjam).Thx!
Szerk: 2. Kérdés: hol van a beépített reklámblokkoló? Thx again!
-
Feltettem a 9-est Air2-re; eddig minden OK-nek tűnik. A szabad tárhely változatlan maradt, nem arról volt szó, hogy az iOS9 kevesebb helyet foglal?
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Én rálehelek + mikroszálas rongy (szemüvegtisztító). Ha dzsuvás, akkor benyálazom.

Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De akkor már hadd vegyek egy újat 4,5 év után.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az iPadben a hosszú üzemidőt és a hülye-biztos működést értékelem.