Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini PC
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
-
sebgutkopf
őstag
-
Dr. Venkman
tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam, tök jó! Be is állítottam mindent, kipróbáltam külső IP-ről és ment klasszul az 1080p stream, ezt nem is gondoltam volna. Holnap tesztelem a munkahelyről is
Ha ott is menni fog nekem ez teljesen kiváltja azokat a funkciókat amire egy NASt használnék, szuper. -
Cuccok
tag
válasz
blakey
üzenetére
0 szaktudással installálható. Csak a filmek, sorozatok, zenék könyvtárat kell megadni neki, utána minden lokális illetve távoli eszköz látja az indexelt tartalmat. Lehet szűrni címre műfajra, előadóra, megjelenés évére mindenre. Telefonok, tabletek, tévék, médialejátszók, webböngészők tudják folytatni a másik eszközön félbehagyott filmet.
Sávszélesség függvényében automatikusan változó bitráta.
Más plex felhasználókkal megoszhatóak filmek/tartalmak. Jah és mindez ingyenes.
DLNA-n is oszt, de nem muszáj úgy használni.
Ennél nem igazán tudok jobbat és kényelmesebbet
Teljesen platformfüggetlen.
Mondjuk egy raspberry nem elég hozzá az igaz
Természetesen nekem is párhuzamosan fut más lehetőségekkel, de outofthebox megoldásnak tökéletes.
-
psg5
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Igen, tudom ilyen vagyok, de már volt hogy megégettem magam, így van is rá okom

Köszi!

Rendelem.
Már csak az bosszant, hogy ezt a tokot kénytelen leszek innen rendelni mert egyenlőre máshol nincs (számlás helyen) -
silentkiller
senior tag
-
jamy79
tag
-
psg5
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Ejha, nem occsó

(#17809) szasanyi : ez mit jelent? Közvetlenül azonos wifi hálózat használatakor mehet a másolás vagy simán felhőbe feltölt valami onnan meg le?
Igazából acélból kérdezem, hogy suliban odaad valaki egy pendrive-ot hogy rajt vannak fontos jegyzetek és azonnal fel kellene másolni az ipad-re akkor azt miként? -
-
sebgutkopf
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Tegnap este végig próbáltam a funkcionalitását. Azt kell mondanom ez már igen. Köszönöm az ajánlást!

A wi-fi modullal FTP-t indít, amit a pc-vel simán elértek és már indulhat is a másolás. Az otthoni megosztásokat mind látja. Király! Így már kezd tetszeni ez a történet. Meg is vettem a pro verziót.
Az elérhető mappák viszont korlátozottak, illetve újakat létre hozhatok, de pl a gyári videó app és ez nem látják egymást. Ez adottság, vagy valamire nem jöttem meg rá? -
sebgutkopf
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Remélem a billentyűt ezt megoldja. Köszi!
A gmail erre sajnos nem opció (amúgy van rajta a privát levelezésre), mert céges levelezésről van szó, VPN és társai, ami a gyári levelezővel együtt működik, ezért nincs más kliens program telepítése erőltetve. Szóval a gyári e-mail progi ilyen gagyi?

Majd akkor felidegelem az IT-t, hogy csináljanak valamit ezzel a kalap ...-al.A készülék mint hw elég jónak tűnik, meg szép is, de ez a zárt rendszer nem igazán tetszik. Tele van zavaró korlátokkal. Nem lehet munka céljára egy fájlt a gépre juttatni.
De hiába háborgok ezt kell majd megszoknom. -
Joshi
titán
válasz
blakey
üzenetére
Céges béren kívüli juttatásból van, és ott fehéren-feketén Air 2 szerepelt. Átvételkor nem tájékoztattak hogy ez tulajdonképpen nem egy Air 2 hanem egy 2017-es sima IPad. De linkeltem is a képet. Én nem is néztem a dobozát, kibontottam és használatba vettem, a modellszámból nem derül ki hogy az nem Air 2 ha csak utána nem nézek. De miért is néztem volna utána? Soha nem volt Apple cuccom, különösebben nem is azért vettem mert be vagyok remegve érte.
ui.: hozzáteszem hogy nekem ez is bőven jó, csak ugye megrendeltem a Swees tokot ami ugye Air 2-höz való. Na mind1, 5€ nem vág földhöz.
-
Joshi
titán
válasz
blakey
üzenetére
Erre gondolsz? Ez árban is egész jó, már-már gyanúsan olcsó.

-
Sify
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm! Újat vennék csak, viszont így meg csak részletre. 2 év részlet lenne, havi 4000.- Ft. UPC csak ezt a tabletot adja. Csak kérdés, hogy megéri e így is? Nekem nem kell nagy dolgokra (játék kizárva!) böngészés, filmezés (Netflix, HBOGo, Horizon Go, stb), fotózásra sem használnám erre van Iphone.
-
silmatauki
őstag
válasz
blakey
üzenetére
"Azt nem értem, hogy egy 4-5 éves készüléken miért várjátok el, hogy jó legyen a legújabb rendszer?"
1, ott a MS példája: ha van akarat, van normális szoftveroptimalizáció is régi hardverre.
2, továbbra sem értem, mi indokolja többek között a 4S “mágikus” (fél sebességre) lelassulását iOS9 alatt. Az új iOS9 feature-ek? Az nem lehet, ui. azok közül szinte semmit sem kapott meg a 4S. Akkor meg mi? Bármi is (1, akarattal lelassították VAGY csak 2, b@sztak az egészre és nem foglalkoztak az optimalizálással), az iOS9-re upgradelő end userek szívnak. -
access_denied
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
3 éve adták ki az Airt, ha tévedek, javíts ki. Mivel nem mindenki aznap vásárolt, hanem mondjuk volt valaki, aki az Air2 megjelenése előtt vette meg, ezért lehet, hogy van egy két éves Air-je.
4-5 <> 2-3.
Őszintén kíváncsi vagyok (Air tulajdonosok véleményére leginkább), hogy mikor tapasztalható performancia csökkenés, ill. milyen újdonságok azok, melyek szembetűnőek és indokolják az erősebb hardvert.
-
Chereiose
addikt
válasz
blakey
üzenetére
APrón 85K bontatlanul az Air 1, Air 2 122K
Igazából nem magamnak venném, faternak, neki meg nem tudom mik az igényei, rég volt már Air-em is. (vagyis ősszel volt olyan 2 hétig egy, háát használható de gondolom 2 giga rammal az Air 2 kicsit más élmény lehet) Azért a safarin való böngészéshez is lehet jobb lenne egy Air 2-es. -
access_denied
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm, ez is jónak tűnik
.#15286 Ragnar95
Furcsállom, hogy az Apple-nél nem jönnek rá, hogy nem kellene korlátozni az ikonok szabadságát. Egy új appnál jön az ikonok rendezgetése mint egy logikai játékban.
Egészen biztosan elhangzott már ez a kérdés, elnézést érte, de mi a Jailbreak hátránya?
Ezt és ezt a cikket olvastam, telefonról szól, gondolom igaz ipad-re is.
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Szóval itt egy csúszkát tologatunk "Fel-le". Fent nincs némítva és fixen, holtjáték nélkül áll a helyén.
Ha lehúzom némításba, akkor abban a pozícióban van egy pici holtjátéka, amiben ha mozgatom, akkor ugrál a némítás és normál mód között, noha szerintem nem kellene, hogy így legyen.
Holtjáték kb. fél milliméter. Ezáltal már jártam úgy, hogy noha látszatra némítva volt, valójában mégsem.Arra lennék kíváncsi, hogy más tapasztalt-e ilyet esetleg? Nekem kontakt hibának tűnik, viszont eléggé vigyázok rá, nem dobálom, nem fogdosom dzsuvás kézzel, szóval kicsit értetlenül állok előtte.
Elég macerás a gomb cseréje, ezért óckodok kicsit tőle.
-
access_denied
senior tag
-
törölt tag
-
adise
őstag
válasz
blakey
üzenetére
de most szülőkről volt szó nem? (tied gondolom)
kitől és milyen képeket kap PENDRIVEON, amit a táblán akar megnézni és nem a gépen.
nem mintha nem lenne megannyi megoldás ipadhez is hogy bedugd a pendriveod.
ha meg annyira nem értenek, hozzá mint állitod akkor nemhiszem az androidos másolgatás sikerülhet. -
Süvi
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Én vettem egy ilyet apukámnak a szomszéd miatt

De komolyan ezért vettem.
Van egy nekem is, mert van amikor ezt kell használnom, nincs egész egyszerűen net. -
Treff
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Igen, jól látod a helyzetet, én is inkább ezek miatt nézelődök android felé, bár ahogy tapasztalom, nem igazán olcsó a samsung tab 8 sem. Ára 90-100e között mozog, ma viszont emag 85e-ért adja...illetve csak volt, mert mire ezt írom, elfogyott.
Ipad Mini 2 32Gb szintén 90-100e, ma az emagon 80e...illetve csak volt, mert ez is elfogyott.

Ipad Mini 4 32Gb kb. 130e-től elérhető.
Szóval elég közel vannak egymáshoz.

-
joey04
titán
-
csab2
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Nekem azelőtt 9,7-es iPad-jeim voltak (2,4,Air), imádtam őket és azt mondtam, hogy ez az ideális méret. Azután idén tavasszal vettem egy mini 4-et és el nem cserélném semmire. Kiderült, hogy az én felhasználási szokásaimnak sokkal jobban megfelel a 7,9-es méret és a kis súly.
Szóval egy szó, mint száz: ezt neked kell eldöntened.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Gyúrósok ide!
- Mini PC
- Napelem
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- Szép állapotú iPad Pro M1 256GB wifi + cellular. Kijelző karcmentes. Kamera résznél mintha lenne egy
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De minden megoldás érdekelhet, ha nincs más akkor jó lesz a különálló is.

.
Igazából nem magamnak venném, faternak, neki meg nem tudom mik az igényei, rég volt már Air-em is. (vagyis ősszel volt olyan 2 hétig egy, háát használható de gondolom 2 giga rammal az Air 2 kicsit más élmény lehet) Azért a safarin való böngészéshez is lehet jobb lenne egy Air 2-es.