- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mátésum
aktív tag
válasz
mazsiii92 #42675 üzenetére
Szerintem is a kijelző méret nagyon egyén függő. Nekem azért kicsi lenne az air 5 néha, de akkor ott a 24es monitor, ha kell. Egyébként ma például billentyűzet, egér és csak az Ipad volt használva egész nap, mert lusta voltam átmenni a dolgozó szobába a monitorhoz, és jól elvoltam
-
Lezl
tag
válasz
mazsiii92 #41350 üzenetére
Igaz más felhasználási szokások, ha biztos hogy elég a 64 gigás akkor jó vétel lehet az is én is itt indultam hogy Air...de aztán kezdtem sorra venni hogy a Samsung Tablet S-en ami 128 gigás és van benne nekem 256os sd folyton helygonddal küzdök 4 játék van fent de multkor nem volt helyem frissíteni a diablot pl úgy hogy a videók stb az sd kártyán vannak...szóval 256os kellett volna akkor már 319 és az talán nem is volt 5g-s...ami nélkül lehet élni de kényelmesebb ha van azthiszem az 359 volt akkor ahhoz képest hogy legyen jobb kijelző jobb kamera jobb hangszóró, pláne úgy hogy mivel én nem fogok venni apple füllhalgatót hogy hr zenét hallgassak (erre ma jöttem rá hogy semilyen hd kodeket nem támogat az apple csak a sajátját...) marad a belső hangszóró az már 40k ftot megér Ja és Thunderbolt amivel elvileg akár 120hz 4kt is ki lehet rakni a tvre...persze ha majd 1x lesz támogatás de airrel max 4k 30hz asszem
-
-
Thewent12
aktív tag
válasz
mazsiii92 #40669 üzenetére
Nálam ezek a technikai eszközök maximum 3, de inkább 2 évente cserélődnek. “Legidősebb” tagja most a palettának az M1 Mb Air, tavaly januári vásárlás volt. Szóval ebből kiindulva egy- max másfél év múlva amúgy is cserélem majd a kilencest. Addig (ha nem változnak jelentősen a felhasználási szokásaim) elég lesz remélhetőleg.
-
Roland0224
senior tag
válasz
mazsiii92 #40669 üzenetére
Best buy szerintem a piacon ebben az árban. (Még nem Apple ökoszisztémába is tök jól beilleszthető én megoldottam mindent ami telón van(Samsung) lássam az iPaden is)
Nálunk az egyetemen szinte mindenki ilyet használ 1-2 pro van
Munkában is nagyon hasznos nekem irodán kívül emailnél nem kell a géppel bajlódni a kocsiban pl
Szerk.: Mondjuk én 2-3 évre terveztem aztán megy tovább szülőknek filmezni vagy páromnak -
-
bostone
addikt
válasz
mazsiii92 #39792 üzenetére
A használt termékek nem állnak készleten, persze egy jó vásár mellett nem érdemes elmenni vagy hosszan töprengeni. Mindenképp szerencse szükségelltetik. Nekem eddig bejöttek, de elég sok időt rászántam a keresésre.
@Sordoran:
Engem az engedmény vonzott leginkább, de letettem róla. Tetszett ez a tendencia az utóbbi pár évben, ahogy erősödtek az alapgépek, viszont az áruk mégis valamelyest mérsékelt maradt.
Aki alapból droidos vagy windózos, annak nem feltétlenül jön be az iPad. Családon belül is eltérhetnek a szokások/megszokások. Nálunk demokrácia van ezen a téren. Mindenki olyan eszközt választ magának, amilyet akar. :) Droidos táblákra sem volt eddig panasz. -
-
patyil
tag
válasz
mazsiii92 #38605 üzenetére
Te tudod mennyit ér meg a történet neked, de ha a 2GB ram és a chip ennyire kevés, és hosszabb időre tervezel én nem mennék 4gb ram alá.
Használt játszik?
2020air is tökéletes lehet jó akkuval, esetleg valami korábbi pro model 4-6gb rammal.Esetleg rendeld be 14napos elállással és próbáld ki megfelel-e, ha nem akarsz rá sokat költeni és mégis tennél egy próbát a 9el.
-
consono
nagyúr
válasz
mazsiii92 #38356 üzenetére
Nem veszem kötekedésnek, és teljesen jogos amit írsz. Csak azért emeltem ki, mert sok év androidozás után szoktak berzenkedni az emberek. Nálunk a családban csak én vagyok Apple használó, mindenki más Androidot használ sok sok éve, de néha mindegyik gyerek rajzol az iPaden. Nekik pl. konstans probléma, hogy nincs vissza nyíl
A külső alkalmazások telepítése az másik téma, az engem nem zavar igazán, így is annyi app van a Store-on, hogy lehet mindenre bőven találni. Eddig még nem jártam úgy, hogy valami hiányzott volna, ami Droidon elérhető. Vagyis de, és ez pont megint a walled garden része: képek és videók megosztása csak AppleTV-vel megy rendesen, az pont nincs itthon, a többi cast-olós protokolt meg az iOS nem támogatja natívan (külső alkalmazást próbáltam párat, de azok is szerencsétlenek voltak). Szóval a Samsung TV-N nem tudom rendesen Meg mutatni a nyaralási képeimet...
De folyton feljön a fileokat kezelés itt is, ami még mindig béna szerintem az iPaden. Lementek valamit egy alkalmazással, de ha nem mentem el/ osztom meg máshova, akkor a többi app nem tudja használni? Ez mi? Nekem pl.ami hiányzik az az alkalmazás adatok törlésének a lehetősége. Tudom törölni az alkalmazást, úgy, hogy az adatok megmaradnak, vagy mindent alkalmazásostól...
Leginkább tényleg bosszantó apróságban jelentkezik a zártság amiket megszok az ember, de az első napokat, heteket meg tudják keseríteni. -
moleculez
veterán
válasz
mazsiii92 #37680 üzenetére
Ha jól számolok idén jár majd le a 2 év amit az AS-ra való átállásra szántak, szóval simán lehet, hogy resetelik az egész termékciklust, és Q3-4-ben Összeáll egy teljesen új kínálat, minitől mac pro-ig. (Ez utóbbinak is esedékes egy ARM kezelés). De majd meglátjuk.
Új iPad Airnek ahogy mondtad semmi értelme nem lenne. Chip hiány van, a benne lévő A14 pedig úgyis elég mindenre.
-
-
Parson
addikt
válasz
mazsiii92 #32102 üzenetére
Hm. Szerencsére nem sürgetös nálam a szitu, türelmesen tudok várni, de a kiváncsiságom felélénkült. Igazából az Air 4 nagyon jó lenne, de nekem Logitech Combo Touch vagy ehhez hasonlo tok + billentyüzet kell, amik bármikor szétszedhetöek. Most is percenkent szedem le, meg rakom össze öket, sokkal kényelmesebb, mint ha még a billentyüzetet is tartani kellene. Na és ez az Air 4-hez még nem elérhetö opció...
-
Parson
addikt
-
DGery
aktív tag
válasz
mazsiii92 #30548 üzenetére
Az összes árlistában már benne szerepel...
Viszont az árak sem a legbarátibbak...pl.:
https://www.telenor.hu/mobiltelefon/arlistaszerk: jah, és rendelhető is, beszéltem tegnap épp a flottás kapcsolattartónkkal
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
mazsiii92 #29735 üzenetére
Olvasni ilyen találgatásokat is, pár hét múlva kiderül. Abból kiindulva, hogy csak sajtóközlemény lesz, én inkább a sima iPad-ra tippelnék, az Air talán kapna "rendes" bemutatót.
Végül is ha jönne egy picit olcsóbb AIr 4 vagy lejebb menne az Air 3 ára, annak is örülnék.
-
kalanchoe
senior tag
válasz
mazsiii92 #28658 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A lényeget pont kifelejtettem a hozzászólásomból, bocsánat
felhőnek OneDriveot használok, 1 TB-s tárhellyel. Alkalmazások között többnyire a számomra alapokat tartanám, Office csomag (vagy az almás megoldás), social media, fotó-videószerkesztő, rajz app, meg egy-két játék, és tulajdonképpen ennyi. Fájlokat többnyire a felhőben tárolnám, és az aktuálisan fontosakat hagynám meg magán a készüléken. Így lehet, hogy elég lenne a 64 is, vagy hosszabb távon betelhet? Elégnek tűnik, csak nem szeretnék később tárhelyhiányba ütközni.
(#28662) flimo
Ezt még átgondolom, de többnyire csak rövid időre, vagy ritkán lenne rá szükségem, szóval lehet elég a wifis változat is. -
kalanchoe
senior tag
válasz
mazsiii92 #28554 üzenetére
UTöbbnyire én is erre gondoltam, szerintem egy A11 már teljesen jó lenne egy sima iPadbe. Air frissítés szerintem annyira nem aktuális, a tavalyi modell durván jó.
(#28555) Alex91: egy 64-128-256 gigás lineup tökéletes lenne, 32 szinte mindenkinek kevés, 64 meg már jó.
-
-
Ádám16
addikt
válasz
mazsiii92 #28365 üzenetére
Én is tapasztalatból írom: átlag használatra semmi baj nincs az ipad5-tel, ahyog a 6-tal sem, és elég a 2GB.
A srác 50-ig keres iPadet, miért ajánlotok neki duplaennyiért? Főleg hitelre. Max a split view, es nehany brutal app, ami megfogja az iPadem (be-belaggol ott), semmi más.Értem, és tudom, hogy van ettől jobb, és 2Gb RAM van benne, de az alapokra 2-3 évig még jó lesz. Max rajta kell hagyni az iOS 13 legutolsó verzióját.
-
-
válasz
mazsiii92 #24905 üzenetére
Velem is ez történt múltkor az Árkádban lévő Istyle-ban pedig ott vettem a billentyűzetet... De az ott az emeleten lévő maszek szervíz rendes volt és adott egy tippet hogy majd mindegyik Istyle ilyen, kivéve a Váci utcai (Ferenciek tere magasságában lévő). Kipróbáltam és ők ki is cserélték. Egyébként mint jogász azt mondom hogy jogilag nem reménytelen, csak totál nem hatékony. Ki fog ilyen tételért hónapokat/éveket szívni. Inkább megkeresem a pénzt nyugiban és őket messze elkerülöm (bár ha a váci utca nem jön be, egy határozott írásbeli tértivevényes felszólítással még bepróbálkoztam volna). Bár én a szokásos ilyen meg ilyen jogom mellé beírtam volna kiemelten a fogyasztóvédelmhez fordulok és nyilvánosságra hozzom kitételt is
Az alapprobléma szempontjából az ipadem azóta jó, ami sajnos nem teljesen jó hír szerintem. Anyósoméknál abban a szobában használtam ahol új földelést csináltak. És az ipadon ez a 4 csík “rezgés” alapban volt, nem is töltés közben... Szerintem ez nem olyan kóser, de ez már itt off, csak úgy érdekességként.
-
Madwe
nagyúr
válasz
mazsiii92 #22939 üzenetére
Egyrészt manapság szvsz felháborító ha valakinek nincs egy synology nas a lakásában, másrészt az is ha nincs netflix és prime előfizetése ha ért angolul
Amúgy viccet félretéve, ahogy felettem is láthatod, sokaknál a laptopot kiváltja, de kel pc videot vágni, fájlokat mozgatni stb. Na,ármost én továbbra is tartom, h az emberek nagyrészének valójában arra sincs szüksége, mert nem vág videót, nem kell wordöt szerkesztenie otthon általában. Azt az évi 1-2 kitöltendő office taskot meg, ami magán, sunyiban el lehet végezni a céges laptopon is, szigorúan munkaidő után, persze
-
Madwe
nagyúr
válasz
mazsiii92 #22934 üzenetére
Neked nem. Én meg több mint fél éve nem vittem haza céges lapost saját gépeket meg rég eladtam. Semmi szükségem nem volt rá, nem akartam cipelni haza a munkát sem. Virágboltba a nasommal jártam, okostévémhez se kell pc. Doksit, emailt ritkán írok otthon. Azaz semmihez nem kellett pc, egyedül a mobil kijelzőjén ami macera volt az a fórumozgatás kb, szóval gyk. a ph miatt vettem egy pro-t
Egyénfüggő. Annak, aki nem dolgozik otthon, kiválthatja. Annak, aki kreatív munkát végez, kiválthatja. Sok esetben nem, de bizonyos esetekben igen.
-
Jakesz
addikt
válasz
mazsiii92 #22934 üzenetére
De ez függ a felhasználástól is. Aki pl Office-szal dolgozik vagy photoshopol, ott persze, hogy nem tudja kiváltani. De aki csak netezik meg filmet néz, ott már más a helyzet. Nem kell gép előtt görnyedni, és úgy mozog vele a házban, ahogy akar. Cserkó is csak a BF5-tel játszik, ami miatt igazán érdemes bekapcsolnia a gépét, de ez csak alkalmi felhasználás. A netezés mindennapos, ami otthon sokkal kényelmesebb egy tableten, mint egy telefonon.
-
Süvi
őstag
válasz
mazsiii92 #21637 üzenetére
Érdekes ez a kérdés (garancia csak a hétköznapi nyelvben van, hivatalosan jótállás és szavatosság)
Korábban egyértelműen meg volt különböztetve, hogy milyen többletjogok vannak magyarországi hivatalos partnertől való beszerzés esetén magánszemélyeknek (1 év jótállás, 2 év szavatosság Mo. vs. 1 év jótállás 1 év szavatosság külföld)A nem hivatalos helyekről vásárolt készülékek többnyire külföldi eszközök, nem Magyarországon hozták forgalomba, ezért volt rájuk 1 év "világgarancia" és nem volt meg a 2. évre járó szavatosság, amelyet a magyar törvények biztosítottak.
Most ez nincs külön szedve, de érdemes lenne elolvasni a PTK-ban.
-
NGA
addikt
válasz
mazsiii92 #21617 üzenetére
Mi a szavatosság?
A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni.
Fontos, hogy termékszavatosságról csak olyan hibáknál lehet beszélni, amelyeknél a hiba már a forgalomba hozatalkor megvolt (gyári hiba), és a végfelhasználónak kell bizonyítania, hogy a termék már hibás volt.
Utólagos meghibásodás ha jól tudom nem ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest