Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
9.valahány, a legutolsó ami kijött rá.
Nem merem megadni az icloud nevet/jelszót így ebben az újraindulós formában, nehogy valami spyware legyen rajta. Nyugodtan mondjátok meg, ha hülyeség az aggodalmam, de az, hogy böngészés közben történt, egy kicsit aggaszt.
Arra gondoltam, hogy itunes-ból indítok egy restore-t, és újként állítom be. -
Sziasztok!
Olyat csinált tegnap az iPad-em (iPad 2), amilyet még nem láttam.
Böngészés közben restartolt, majd restart után az a képernyő jött, hogy állítsam be az iPad-et első használatnál, vagyis a wi-fi beállítása, majd kérte volna az iCloud felhasználónevet és jelszót, mintha egy visszaállítást indítottam volna el rajta. Ez mi lehet? Nem mentem tovább a wi-fi hálózat kiválasztásán mert nem akartam róla mindent törölni.
Szerintetek mi történhetett?
-
apple87
senior tag
Sziasztok Tudnátok ajánlani ipad 2018 hoz, jófajta tokokat, ti milyeneket használtok?
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Szép estét mindenkinek. Aprón árulnak iPadokat. Gondolom nézitek a hirdetéseket..Érdemes innen venni, vagy inkább hivatalos helyről vásároljak új készüléket?
Gondolom ezek az aprósok számlát sem adnak róla? Ha új készüléket vásárolnátok honnan vennétek? Magyarországon belül természetesen.
Köszönöm a segítséget.
-
emre33
addikt
Sziasztok!
IPAD Air (IOS 10.3.3, A7 cpu) helyett most egy IPAD 2017 (IOS 10.3.3, A9 cpu) modellt használok.
Bizonytalan vagyok az IOS frissítésben.
Gyors, jól működik.Böngészésre, zenehallgatásra és youtube-ra használom, itthon, néha külföldön. Semmi másra.
kb évente 2-3 alkalommal navigációra (Waye és ggole maps)
Azon gondolkodom, hogy nem frissítem, kb soha.
Most IOS 11.3 sincs sok kedvem felrakni.IPAD AIR a 11-es IOS nagyon belassult
Jól vagy rosszul teszem?
Kössz
-
törölt tag
Sziasztok!
iPad vásárlás előtt állok. Ár/érték arányban az alábbi célokra melyik lenne a legjobb választás?
- Filmnézés
- Tanulás
- Netezés
- 1-2 játék -
apple87
senior tag
válasz
univerzita #20168 üzenetére
És ezt a tubex programon belül csináltad vagy youtub programban?
-
Geresics
addikt
biztos volt már, de mivel most keresek épp tokot, ezért nekem aktuális - gondoltam hátha másnak is:
szifon.com -> tokok-foliak-toltok-kiegeszitok-az-uj-ipadhez/ -
apple87
senior tag
válasz
univerzita #20166 üzenetére
Azt hogy kell?
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni iPadon hogy a YouTubet háttérben hallgatni? Vagy azt hogy lehet megoldani? -
törölt tag
Tegnap nézegettem icloudot, és azt írja, hogy 1,3 gigányi backup van rajta, de nem tudom megnézni, hogy mi, és csinálni se tudok vele semmit. Ipaden elvileg kikapcsoltam minden backupot, hogy tudom megnézni, hogy mit másolt fel a szerencsétlen?
-
abopeti
tag
válasz
univerzita #20160 üzenetére
Köszönöm!
-
abopeti
tag
Sziasztok!
Még soha nem volt ipadom, ezért előtte itt kérdeznék párat, hogy arra amire használnám, megfelelő lesz-e. Az első kérdésem, hogy 3GB-nál nagyobb filmet rá lehet másolni a gépre, vagy úgyanúgy lehetetlen, mint Fat32-es pendriveknél és androidos tableteknél? Ha nem, akkor van rá megoldás, vagy teljesen feljtős? -
moleculez
veterán
Mindkét billes kérdésre:
Stabil ölben tarható megoldás nincs, sajnos mindig borul valamerre.
Ha nem szövegbevitelre van elsődlegesen használva(ami valószínű, hisz akkor nem tabletet választanátok), akkor inkább egy jobb tok, és BT bill, ugyanis a bill extra súly, vastag, azt is hajtogatni kell ( kialakítástól függően), akkor is ha nincs rá szükség(Tehát mindig...).A kommentet pedig nem kevés youtube review végignézésére alapozom, mint konklúzió, tényleg beleraktam ebbe a kérdésbe pár órát, és mindenhol ez jött ki. Kompromisszumos, és a legtöbb user nem használja ki.
Amit javaslok: YouTube, sok összehasonlító videó, mert rengeteg jó megoldás van a piacon, amelyik szimpatikus azt megvenni. Pl az Apple smart keyboard nagyon jó értékelést kapott, csak ugye bitang drága. Ha tényleg kell, én ugyanis arra jutottam, hogy nem kell, nem gépelek annyit. Ezt is képernyőn pötyögtem, minimális félreütéssel.
-
Geresics
addikt
Kukucs!
A zasszony a hétvégén megkapta szülinapjára az új iPad 2018-at. Mondjuk azóta (a szokásosnál is jobban) az őrületbe kerget, de ez most mellékes.
Viszont muszáj lesz tokot vennünk, már csak a 2 gyerek miatt is.
- A legfontosabb igény az volna, hogy fel tudja támasztani pl. sorozatnézéshez.
- Létezik olyan tok, ami billentyűzetes? Vagy javasolt inkább egy (jófajta) tok, és külön bill.?
Ha volnának linkek, azokért külön hálás lennék!Rendszeresen ebay-ezem, de ennek még neki sem álltam, és gondoltam végre ne a saját káromon tanuljam meg, hogy mi jó, és mi nem...
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ipad 2018 hoz billentyűzetet ?
Olyasmire gondolnék, hogy ölben vagy a térdemre téve is lehet jól használni és stabil.
-
cooi11
senior tag
Síkertül!
Véletlen frissítettem.
Köszönöm mindenkinek! -
cooi11
senior tag
válasz
gzbotii #20153 üzenetére
Elváltam.
Ha náluk voltam használtam, most ügyködöt rajta a fiam és ez sült ki.
Én ráérek így tőletek kérek segítséget.
Köszönöm a türelmeteket, a DFU rész megy most az ipadon, de legalább valami történik.
Megint azt írja : ipad letiltva kapcsolódás az ituneshoz
Mit csináljak? -
cooi11
senior tag
válasz
univerzita #20149 üzenetére
Nem.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem!
Rendszer visszaállítás történt és ezt írja ki:
"ipad letiltva kapcsolódás az ituneshoz"
Ha Csatlakoztatom a PC-hez nem történik semmi.
Le kell valamit tölteni a PC-re?
Vagy mit tegyek?
Semmilyen adat nem kell az ipadról! -
atees
őstag
Sziasztok! Ipad air, 11.3 alatt csak nalam k**va lassu es kb hasznalhatatlan?
-
Ringman
félisten
sziasztok!
a 6. gen ipad + pencil elég nekem, ha a fő profil pdf-ek (tervek) feliratozása, kézi skiccek megrajzolása + net&mail? eddig az ipad pro-kat néztem, de drágának találtam, a sima ipad+pencil bruttó 150k-s ára már barátságosabb.
az uag metropolis az ajánlott tok? hajlamos vagyok leejteni dolgokat, és nem szokásom hímes tojásként kezelni az eszközeimet.
billentyűzet nem kell hozzá, van egy bt mecha billentyűzetem, amit tudok hozzá használni
köszi a választ!
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje mozgatja a fantáziám a billentyűzetes tok az ipadhez. Olyant keresnék másodsorban, hogy széthúzható 2in1 módon. tehát legyen egy tartója, beleteszem összecsukom csókolom, de védje is felül úgy hogy ha nekem csak képernyőkéntz kell akkor ne kivarázsolni kelljen hanem kihúzom a tartóból és kész.
Másodikként de első sorban egy ilyen érdekelne [link] de a bonyodalom, hogy az új 9,7es(2017)hez nem találok már ilyent. De úgy láttam hogy sima airhez volt anno. Ha olyant találnék az jó lenne az 5. generációshoz is ugye? valamint találni még valahol ilyent magyar kiosztással? egykét oldalon láttam még magyarként de készlet sehol nincs belőle... Szomorú szamurájként fanyalogva az angol is megfelelne, de jobb lenne a magyar. Valakinek van tippje honnan szerezhetném be ? Igazából ha ilyen lenne csájniz megoldásként( ugyanilyen elven működő, széthúzom akkor tab hátulját még védő tok ) akkor az is megfelelne
-
Ragnar95
félisten
Mondjuk én pont nem a leejtés miatt használok fóliát iPaden. Izzadtság amikor letörlöd a kijelzőről olyan gyorsan tud mikrokarcokat okozni, mint a huzat. És akinek izzad a keze gyakran, az tudja, hogy nem megoldás, hogy "töröld meg használat előtt" és a hasonló jótanácsok. iPad 3-am kijelzője tele volt mikrokarccal emiatt, Air 2-re rögtön kibontás után ment is az üvegfólia.
-
Romvr
őstag
válasz
#05304832 #20137 üzenetére
Magát a pillanatragasztós tubust én is. Sajnos amit "pillanatragasztottam" került még frissiben az iPad kijelzőjére leejtés miatt (aztán ragaszthattam újra) és ezért szennyeződött a felület. Még sosem történt hasonló az előtt de áldottam az eszem hogy 0 day fóliát tettem rá.
Amúgy veled volt már olyan hogy a leeső iPad törte be a laptopod kijelzőjét? Velem ilyen is volt már
Talán pont ilyen esetek miatt vagyok óvatos. -
Romvr
őstag
Mond ezt az Air 2-mnek amire egyszer véletlen pillanatragasztó került. Egyszerűbb volt lehúzni a fóliát és újat rakatni rá. Én inkább óvatos vagyok ilyen téren. Minden eszközömön leejtés biztos tok és fólia. (vagy üvegfólia, de a Pro-ra azt nem mertem tenni a toll miatt).
Mondjuk nálam mindig ott az iPad mert munkaeszközként is használom.
-
moleculez
veterán
Pro 2nd gen kijelzője nagyon gyűjti az ujjlenyomatot... Lehet azért mert nagyobb felület, vagy nemtudom miért, nagyon zavarja szemem. A telót egy héten egyszer a pólómba törlöm, azt kész, ezt naponta kéne törölni, világos háttér előtt nagyon zavaró. Valami megoldást tudnátok ajánlani rá?
-
Ja még valami, ami nincs az új iPad-ben: gyorstöltés. Ez rendkívül hasznos ficsőr a Pro-mon.
-
mattheus
őstag
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ipad 2018-at.
Érdemes rátenni fóliát,könnyen karcolódik?
Milyen fóliát tudnátok ajánlani és honnan? -
-
törölt tag
Ma megérkezett az új, 6. generációs iPad-em. Minden jó. 👌 Mondjuk sok mindenre nem lesz használva
, böngészés, Facebook, Instagram... szóval tényleg semmi memóriaigényesebb dolog. Erre viszont tökéletes.
-
moleculez
veterán
válasz
#05304832 #20105 üzenetére
Azt hiszem ez a tökéletes összefoglalása a Pro vs nem Pro-nak. Hardveresen is eltérés van, sztem az ipad nem kapott 4gb RAM-t mint a pro, de ugyanakkor sikerült ésszerűen kötni kompromisszumokat. Nekem 12.9-es Pro van, nyilván én se vennék már mást.
Más: Apple Pencil: jegyzetek, és képszerkesztés Affinity Photo-ban. Nagyon hasznos, jobb mint akármilyen Wacom cucc.
-
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok! tegnap egyik pillanatról a másikra letapadt a home gombom
teljesen funkcionál olvassa az ujjlenyomatot , de olyan mintha zselébe lenne tapasztva nem kattan csak minimálisan.
Mit lehet ilyenkor tenni ? Néztem youtubeon elvileg alkohollal kellene bedörzsölni azt még ma megpróbálom .
Járt már valaki így ? Gondolom megbontani nem érdemes , mert akkor több a kár mint a haszon
Ipad Air 2 a beteg -
mattheus
őstag
Eddig csak iMovie-t használtam, de az a MAC -es verzió képességeihez képest (Youtube-on néztem pár bemutatót) használat során szegényesesebbnek találtam, így elkezdtem gondolkodni a LumaFusion app beszerezésében.
De még mindig nem tudom eldönteni, hogy fogom-e annyit használni, hogy megérje-e nekem a Pencil vásárlása.
-
Süvi
őstag
válasz
SharpSA #20113 üzenetére
- Net (10%)
- Előadásokon, megbeszéléseken jegyzetelek (ez kb. 30%)
- Szövegeket olvasok (dolgozat, tananyag, beadandó), azokban aláhúzok ill. beírok ez kb 30%
- PDf szerkesztése (pár dolog beírása, alapvető szerkesztési feladatok) 5%
- Emlékek, Imovie szerkesztés
- Yamaha Musicast távvezérlés -
Süvi
őstag
válasz
mattheus #20106 üzenetére
Én anno a cerka miatt vettem a Pro-t (először 9,7, most 10,5)
Nagyon sokat jegyzetelek a Notability alkalmazásban ill. aláhúzásra, anyagok kijegyzetelésére, kijelölésére használom a Documents by Readdle és a PDF Expert ebben tökéletes, nekem a Pencil mindig a kezemben van.
Eddig minden Ipaden volt üveg, de a 10,5-nek annyira jó a kijelzője, hogy erre már nem tettem, természetesen Case van hozzá +egy tok, amikor kimozdulok.
Mostanában szerkesztettem Imovie alkalmazásban több videót, könnyebb vele.
Te milyen alkalmazással vágnál filmeket? -
Romvr
őstag
válasz
Én 9,7 Pro-hoz használom a pencilt. Amiben verhetetlen:
- Jegyzetelés
- Kézi rajzolás (jegyzetekhez néha készítek kis rajzokat)
- Távoli elérésnél könnyebb a Windows felületét azzal nyomogatniKarcot nem fog okozni mert puha műanyag a vége, de nekem azért van egy fólia a kijelzőn biztos ami biztos. Én nem bántam meg hogy vettem hozzá, mert nagyjából tényleg olyan mintha egy jegyzetfüzetbe írnál... persze elsőnek kis megszokást igényel, hiszen könnyebben csúszik az üvegen a műanyag mint a papíron a toll.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Hacsak nem jegyzeteléshez vagy rajzoláshoz kell, nem fog szerintem többletet adni a Pencil. Nem szoktam videót vágni iPaden, de visszagondolva arra a pár alkalomra amikor véletlenül mégis kellett, nem tudok olyan részletet felidézni a műveletből, amiben segített volna egy Pencil.
Karcoktól nem kell félni, puhább az Apple Pencil anyaga, mint a kijelző üvege, így nem tudja megkarcolni, de ha félted a kijelzőt, üvegfólia sosem árt rá.
Pletykáltak 2nd gen Pencilről, de lévén hogy most volt egy keynote, ami az oktatásra fókuszált és új iPad jött Apple Pencil támogatással, de új Pencil nem, így én a következő iPad frissítésig semmiképp sem számítanék új Pencilre.
SharpSA: 2016-ban jelent meg, de tavaly a 10.5"-os Pro megjelenésével ki is vezették a forgalomból, róla van amúgy szó
-
mattheus
őstag
Apple pencil-t mennyire használtok Pro-hoz vagy új iPad-hez?
Mennyire lehet mondjuk jobban, kényelmesebben illetve precízebben videót vágni ?Mennyire kell félnem az esetleges karcoktól? Gondolom, ha tiszta a toll és a felület is, akkor nem, de feltételezem vannak itt nálam jóval tapasztaltabbak.
Apropó: Lehet tudni a második generáció érkezéséről? Érdemes lehet addig várni ?
Köszönöm!
-
SharpSA
veterán
válasz
szabogabor10 #20100 üzenetére
Átlagos felhasználásnál szerintem egyik sem lényeges különbség főleg az árkülönbség miatt.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
szabogabor10 #20100 üzenetére
2 hangszóró 4 helyett
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest