- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz
üzenetére
Pont, hogy IOS 8-al kezdett el egy halom dolog változni, amik jóval erőforrás igényesebbek lettek.
Egyáltalán nem , kizárólag IOS-ra jellemző jelenség a lassulás. Anno a referencia Nexus 7 tabletet nyírt ki teljesen egy frissítés. Tudom, hogy az lenne a szép világ, ha egy 5 éves készülék is úgy futna, mint a legújabb, de ez álomvilág. Jelenleg sokkal hamarabb elavulnak a hardverek, mint mondjuk 10 éve.XP és a win10 között óriási a különbség (közte vista,7, 8)
Ahogy az IOS 6 és a 11 között is. (közte 7,8,9,10) -
galaxys80
veterán
válasz
üzenetére
Bemagyarázzák maguknak hogy erősebb vas kell az új rendszernek.
Nincs ezen mit belemagyarázni. A világ bármely rendszerén így működik ez.
Van egy 13 éves laptomom. Anno XP-vel gyors volt , mint a villám. Most Win10-el egy lajhár sebességére csökkent. Tervezett elavulás? Ki volt aki betervezte? Microsoft? A gyártó?
Ugye nem gondolod te sem komolyan, hogy az IOS 6 és a 11 között csak néhány apróság a különbség?(#19796) domerator
Érdekes amit mondasz, mert a pont a hétvégén került a kezembe sógornőm Mini 2-je. Nem állítom, hogy villám volt, de messze nem volt olyan szörnyű, mint nálad.
-
domerator
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
En se hinnem ha hallanam... safari fel percre befagy nagyobb oldalaknal, hireket nezegetni vele felejtos. Hihetetlen. Ilyen merteku lassulast nem tudok mar az eltelt idore fogni, igy a szegeny tablet konkretan mehet a kukaba, semmire se jo. Ez nem veletlen, en nagyon apple hivo lettem, de a szandekos lassitas szamomra eddig bizonyitva van.

Szerk: igen... es ugyanakkor a 4s-em ami most tartalek telefon, szarnyal a 6.1.3-mal

-
xors
senior tag
Köszönöm a segítséget, Air 2 lesz a nyerő szerintem.

-
SharpSA
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
Akkor nem jelentős különbség, legalábbis nekem. Nagyobb méretű kijelző nem kell. Egyébként én is a sima felé hajlok inkább.
-
domerator
veterán
Na az ios 11.3 beta5 végleg elintézte a mini kettőt... most már netezni se lehet vele, egy oldalt se képes végiggörgetni... már csak reménykedem az ios 12-ben, hátha megkegyelmez nekünk Timur és csapata.
-
SharpSA
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
A Pro egyébként miben jobb a simához képest, amit ki is lehet használni, a hangszórókon kívül?
Még mindig nem tudom, hogy a mini vagy a sima legyen. A mini jobban tetszik méretre, de gondolom a kisebb akku miatt kevesebb ideig is bírja egy töltéssel ugyanolyan használat mellett. Van ezzel kapcsolatban valakinek saját tapasztalata? -
xors
senior tag
Sziasztok!
iPad fronton nagyon nem vagyok képben, Macem meg iPhone -om van. Viszont édesanyámnak kéne vennem egyet, és azon agyalok melyik generáció/modell lenne a legmegfelelőbb neki.
A mini az kicsi, azt ki is lőttem. Inkább a 9.7"
Max pár éves modellt keresek, használtan venném az biztos. Wifi only elég. Tárhely nem fontos.
100k környéke a használtpiacon a cél.
Nagyrészt netezne meg olvasna rajta, esetleg néhány egyszerűbb appot futtatna.Air -rel érdemes foglalkozni? Vagy inkább Pro első gen? Nem igazán tudok dönteni, segítsetek!

-
bigsee
addikt
válasz
kkdesign
üzenetére
Reggel 15 perc játék, nappal olyan 2-3 óra Spotify zsinórról, mobil netről. Plusz hotspot a mobilnak.
Négy után Wifi-ről 1,2-2 óra game, net és mail. Most vagyunk 73%-on.
Ehhez meg jön olyan 1 óra net, ugyanennyi game, majd este 2 óra film. Wi-fi-n asztali gépről cuppantva. Olyan 40-50 körül lesz este, amikor elmehet aludni.
Reggel újra.
Oké, nem szoktam csutkara meríteni, egyszer-egyszer kimarad egy töltés, akkor olyan 15-19% körül szokott maradni benne.
Szerk: egyébként nem azt mondtam, hogy naponta lemerült, hanem hogy naponta töltöm.

-
toza
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
koszonom.
ez akkor "megoldodott".
marad a sorozat szam.koszonom.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Ipad 2017em van, más esetleg nem vette azt észre, hogy az appok mostanában jobban eszik az akkut?
Amikre gondolok, az youtube, safari, fb, messenger, viber(ez nemannyira).iOS 11.0kor csatlakoztam a táborba, utána egészen kb az utóbbi 2 hétig ámultam béámultm, hogy nyüstöltem ezerrel a tabletet és kihúzott egy majd teljes hetet a kezeim alatt. Most meg nagyon max 4 nap. és annyira nem nyúzom már, hisz már "nem újdonság". Amit megnéztem, kezeltem az alkalmazásokat a beállításokban, megnéztem hogy minden használt alkalmazás már ios 11 ready-e. újratelepítettem az alkalmazásokat, de valahogy megcsappant a szufla benne :/ valakinek van javaslata, észrevétele?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
univerzita
üzenetére
Igen, akkor van benne SIM foglalat.
-
toza
senior tag
-
Seep
senior tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Meg veletlenul se frissitsd, csak 1GB ram van benne, az IOS11 alatt egy lassu @#$% lenne.
-
csabiks
senior tag
válasz
kissoliver
üzenetére
LL/A - Device from the United States.
-
kissoliver
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy melyik régióba tartozik ez az ipad (5th gen 2017)? MP2G2LL/A
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Nem.
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
ipad mini 3 tulaj lettem
vadi új, ios 8.1 van rajt
érdemes le frissíteni 11 re? -
Ragnar95
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Minden iPadre 1 év hivatalos Apple világgarancia van, tehát amennyiben tényleg bontatlan az iPad, lesz rá hivatalos Apple gari.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Ha tök újat adnak el a sufniban, akkor érvényes a világgari aktiválás után.
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Ismerős venne új iPad 2017 9.7 128GB modellt, a kérdés, hogy bármelyik sufni GSM-ben megveheti és hivatalos garija lesz rá? Ahogy néztem árukeresőn, 130-150 ezer között van az ára, 150 lenne normálisabb boltokba. Előre is köszi! -
Ragnar95
félisten
válasz
Rage47
üzenetére
Prok frissítési ciklusait nehéz kiszámítani sajna, hiszen 2015 szeptemberben jelent meg az első 12.9"-os Pro, rá fél évre '16 márciusában a 9,7"-os Pro, utána viszont több, mint 1 évet kellett várni a frissítésre, '17 júniusban jött a 10.5"-os és 2nd gen 12.9"-es modell.
Szóval júniusban akár érkezhetnek is frissített modellek, de ezt semmi sem garantálja. -
Ragnar95
félisten
válasz
leslieke
üzenetére
Márciusban szokott lenni az iPad keynote, de mióta megjelent a Pro széria, ez a szokás erősen felborult. Tavaly márciusban jelentették be az iPad 2017-et, de az új Prokat júniusban. Én amúgy a helyetekben nem fűznék túl sok reményt új Minihez, nem véletlenül nem frissítette az Apple jó ideje, messze nem hozott annyi pénzt, mint a nagyobb modellek, a Prohoz képest pedig ez hatványozottan igaz.
-
-
csabiks
senior tag
Urak!
Smart keyboard megeri az arat?
Az is az uj pillango mechanizmusos tecnika? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
Sok mást sem.... feltettem volna a Chrome-ot így 8.4.1 alá, egy régebbi verzót ajánl fel, de nem tudok bejelentkezni, mert az emailcím után, mikor kéri a jelszót, nem dobja fel a billentyűzetet, csak gondolkodik.
De végülis gyorsabb az ipad, mint 9-es szoftver alatt és ez a lényeg.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
excalibur36
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Nem volt...
-
univerzita
addikt
válasz
excalibur36
üzenetére
Gondolom akkor nem volt iCloud -ba mentés. Szerintem eszt szervizbe tudnának megmondani.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Van arra valamilyen mód, lehetőség, hogy egy alaplaphibás tab memóriájából le lehessen menteni a rajta levő képeket, dokumentumokat?
-
kkdesign
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ezt ezer éve Magyarósi Csaba is mutatta úgy emlékszem, ezek szerint azóta sem sikerült megoldani az Ápölnek

Más téma:
Figyelem a topikot, volt erre már pár hsz, Hogy valamiért egyrészt nem akar elfordulni néha néha az ipad 2017 kezelőfelülete. Ha " újra" vissza és elforgatom nnan már jó, vagy ha el/vissza lépek a docktól/vezérlőcenterből, akkor is. Javaslat volt, hogy ami nem ios 11re frissíttt app, azt töröljük. Most ezt megcsináltam de azóta is csinálja sajna... Egyébként nekem az csak egy adblocker volt, amit régen frissítettek. Azt most lecseréltem egy másikra. Van esetleg valakinek ötlete még, hogy ezt hogy lehet kiküszöbölni? Első Almás termékem, kicsit zokon veszem, hogy végigfrissítgetve 10.akármiről azonnal 11.0-ra majd onnan a legfrissebbig sem javult meg a dolog.. Vagy van valami diagnosztikai program ilyesmikre?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Van egy iPad Mini, 8.4.1 -es szoftverrel. Az a gondom, hogy nem enged bejelentkezni az app store-ba. Kéri az apple id emailt és jelszót... beírom... a mac-en egyből felugrik,hogy engedélyezem-e... rábökök, hogy engedélyezem, megjelenik a hatjegyű kód, de közben az ipad kiírja,hogy nem lehet bejelentkezni és nincs is hová beírjam a gépen megjelent 6 jegyű számot.
Tudtok erre megoldást?
-
lindermen
senior tag
Mi okozhat újraindulásokat, úgy hogy előtte le is fagy pár másodpercre? Random és nem appfüggő. iPad Mini 4. Mintha IOS11.3 béta óta csinálná. Visszaállítást elkövettem, de mentesből visszament minden...
-
Seep
senior tag
válasz
mukibuci
üzenetére
Az ipon link nyilt meg nalam. Ha a masodik es a harmadik kepet nezed akkor latod, hogy a hangero gombok folott is van mikrofon. Ilyen csak az Air 2-n volt. A 2017 es ipad celularnal a felso muanyag betet kozepen van a masik mikrofon.
De fentartom, hogy lehet csak Iponon vannak rossz kepek.
-
btudos
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
iPad Mini 4, iPad (erre hivatkoznak a legtöbb helyen iPad 2017-ként), iPad Pro 10.5, iPad Pro 12.9, ezek a jelenlegi iPad kínálat tagjai, az elsőt kivéve mindegyik 2017-es modell.
-
btudos
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Te írtad, hogy Pro verzió, ezért gondoltam felhívni rá a figyelmed, de akkor ezek szerint sima iPad-re keresel tokot, így már tiszta.
-
-
Sziasztok. Az új iPad 2017-hez(Pro) az Apple nem gyárt gyári smart case-t? Csak covert találok mindenütt. Köszi!
-
válasz
szabogabor10
üzenetére
ez természetes: nekem is kicsinek tűnik egy 42mmes óra után egy 38as, egy Plus után egy sima iphone, itthoni 27es monitor után egy 24es munkahelyi
nem új

-
-
Troy.
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
Igaz, kiváltani nem, de háttérbe tudná (nálam) szorítani a telefont pl. Legtöbb dolgot amit telefonon csinálok, tudnám tablet-en is, innentől fogva telefonáláson kívül sok mindenre nem használnám.

(#19710) local1: Köszi, szinte biztos rabja lennék, mivel szeretem a kütyüket. Még nem döntöttem, de nem vetettem el a vásárlást.
-
csabiks
senior tag
Nekem bevalt a tab, el is adom a lapost, netezni elso osztalyu, masra nem is hasznalom

-
Rob700
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Köszönöm! Én ehhez láma vagyok sajnos... Most azt csináltam, hogy az összes mappát és bennük lévő több ezer képet feltöltöttem Google Drive-ra és onnan böngészem a képeket.
Azt tudja valaki, hogy egyszerre több képet hogyan tudok átnevezni? Elég szánalmas, hogy pl Google Drive-on is egyenként kell ezt megtegyem... -
psg5
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
Koszi! Kiprobaljuk a masikat!
-
bigsee
addikt
Nekem évekkel ezelőtt kellett egy eszköz, amin tudok este, ágyban filmet nézni. Olvasni nem tudok, mármint olvasni tudok
, csak könyvet/e-book-ot nem, asszonyt zavarja a fény, így lett tablet. Ennek a jelenlegi darabja egy 9.7-es pro. Mindamellett melóba is előfordult, hogy kellett, meg amikor nyaralunk, akkor is jól jön.Más: a 11.2.6-al mintha jobb lenne az üzem idő. Másnak nem tűnt ez fel...?
-
szasanyi
félisten
válasz
spyduck
üzenetére
Ilyen a "legjobb" ismerős... nem ad annyit érte amibe kerül, hanem csak amit ő elképzelt viszont a kívánalmakat elég konkrétan meghatározza. Hogy nekem mennyire elegem van már az ilyenekből... és mind1, hogy iPad, laptop, PC a téma.
Esetleg beszélhetne vmelyik Apple vezetővel, hogy neki 80k-ért adjanak újat és tunkpum.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Szomszédom minden nap azzal nyaggat, hogy mikor hozok már neki egy ipad-et. Amennyiben lehet még valahol kapni bruttó 80.000 forintért valami újat az lenne a legjobb. Ha nincs ilyesmi sehol (én december óta sehol nem láttam), akkor 40.000 forintért valami használt kéne. Neki csak internetezésre és facetime-ra kéne. Erre jó lehet egy első generációs ipad mini?
A legnagyobb segítség az lenne ha linkelnétek pár jó deal-t. Jöhet privátban is, köszönöm!
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Rob700
üzenetére
FileExplorer pro.
Gepre se kell dugni, indit egy ftp szerver es ugy csinalhatsz kedvedre mappakat, mint windows alatt. Kepeket, videokat lejetsza, mutatja. Illetve latja az osszes smb megosztast, pl otthoni pc, nas stb.. mindent elerhetsz vele.
Itunes egy sz@r. Meg az IOS korlatok is inkabb onszivatasra jok, de a hw az tagadhatatlanul versenykepes, es nincs igazan jo androidos tablet a piacon. Ha lenne nem kuzdenek en se az IOS-el, kompromisszumokkal megszokhato. -
Ragnar95
félisten
Nálam kiváltani semmit nem váltott ki, kiegészítette inkább az Apple ökoszisztémát. Főleg egyetemi jegyzetelésre, metrón szakkönyvek olvasására (regényekre jobb a Kindle), ágyban netezésre, játékra használom. A jegyzetelésen kívül mindegyik megoldható lenne a notebook/telefon valamelyikén is, de kényelmesebb iPaden megoldani ezeket.
Kiváltani maximum akkor tud szerintem az iPad notebookot, ha napi 1 óránál kevesebbet használod otthon a gépet és akkor is csak netezésre, emailezésre, stb, ami iPaden is megoldható. -
Rob700
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Azzal is próbáltam de az a baj, hogy nekem ugyan úgy kellene megjelenjen mint laptopon több ezer kép külön-külön a megfelelő mappába. Ezzel a programmal meg beömleszti az egészet...
Most teljesen tanácstalan vagyok... iTunes-al ha kijelölök egy mappát és szinkronizálom ipaddal akkor eljesen jó, meg is jelenik külön a mappa de amint egy másik mappát is rá akarok szinkronizálni az elsőnek felrakott mappa eltűnik! Kezd elegem lenni... -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Egy ideje már őrlődöm, hogy vegyek-e tablet-et vagy sem. Családban van két iPad (9,7") is, ritka alkalmakkor nyomkodom. Leginkább telefonon és asztali gépen szoktam híreket olvasni, youtube-ot nézni, fórumozni, tanulni stb. Tetszik az iPad hosszú üzemideje.
Nálatok milyen eszköz(öke)t váltott ki?
(Kell-e még egy eszköz, amire vigyázni kell, tölteni, illetve még több idő(?) fog elmenni kütyü nyomkodással?) -
-
Rob700
senior tag
Köszönöm!
Másik probléma: A laptopról szeretnék pár mappát áthúzni iPad-ra ami több ezer képet tartalmazna. iTunes-al ezt elméletileg meg is tettem, 4000db képet szinkronizált egy órán át majd miután befejezte nem kis felháborodással tapasztaltam, hogy az iPad-on egy kép sincs... Viszont ha ha a fotókon belül rámegyek a keresésére ott vannak a képek... de a keresőből kilépve egy sem látszik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Filmgyűjtés
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen okostelefont vegyek?
- Léghűtés topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

nyilván más a felhasználási szokásunk de azért 1 nap alatt sztem én nem tudnám sehogy lemeríteni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)