- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
12 beta 3 kintvan, este felteszem 9.7 Pro-ra, jövök majd a tapasztalatokkal

-
krx21
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Okés. A lényeg, hogy átgondolt dötés legyen.

-
SharpSA
veterán
Lényegesen jobb a 10,5 Pro képernyője és a hangszórói is. Nekem már csak ez is megérte, de a billentyűzettel együtt már csak ezt a készüléket hordom magammal. Benne van egy sim kártya és teljes a készülék bárhol is vagyok. Ja meg még hozzá ott van az egyik végén normál, másik végén lightning csatlakozós pendrive ha más lehetőség nincs. Igaz én munkára is használom a készüléket, de így mindent meg tudok vele oldani.
-
-
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Őszig meg malmozzon a két ujjával???? Vicceseket írsz. Főleg, hogy szinte semmi sem biztos abban, hogy jön és.mennyivel lesz jobb.
-
Lipton
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
180 nettóban 141... 130-ért meg nem vennék egy használtat.
A mostani alapján elég sokáig fogom használni, nem szívesen veszek semmi ilyet használtan. Nem is értek annyira a területhez, hogy tutira ne nyúljak bele valamilyen megpiszkált/refurbished/stb. gépbe így nem kockáztatok. -
válasz
hszilard666
üzenetére
Annyiért már újat is kapni.
Mikor volt ez? -
Lipton
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek nagy része "adat", amit értek is, csak mit jelent ez user szinten valóban.
Most egy IPAD2 van, amit azért cserélünk le, mert már nagyon a végét járja (akku ko, töltőnél a csatlakozó haldoklik, sokszor leesett és néha elmegy a képe, stb.). Amennyiben működne, nem cserélnék le, mert "nincs igény jobb gépre" arra amire használjuk.Viszont ha már venni kell akkor a nagyobb sokkal jobban tetszik, kizárólag a méret (én nem egyéb teljesítmény?) miatt tetszik a 12,9 pro.
Így is megéri a 2017-es?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Lipton
üzenetére
30%-al gyorsabb cpu 40%-al gyorsabb gpu teljesítmény a 2017-es javára, kb 100g-al könnyebb is. A tárhely is nagyobb azt hiszem az újabbnál (32 vs 64gb) ha alapmodellt néztél. A panel kb ugyanazt a felbontást és pixelsűrűséget tudja, de magasabb a képfrissítése. Apple pencil rajozolásnál vagy scrollozásnál nagyon kijön a difi. És erősebb a panel megvilágítása is. 8 vs 12 Mpixel a hátsó kamera (nem tudom számít-e) 1. vs 2. generációs a touch id (gyorsabb és pontosabb az ujjlenyomatos feloldás)
Ezek alapján nem kérdés hogy a 2017-es jobb annyival. Nem mellesleg időtállóbb is lesz.
Valamint érdemes számításba venni hogy 2015 óta a polcon rohad már a cucc, az aksija már most sem lesz 100%-os, mert álltában is gyengült azóta. (hiába töltik gyárilag x %-ig hogy tovább bírja az állást) -
Lipton
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
A 12,9 pro 2 verziója között gondolkodom. A első (2015?) van még 180-ért, a frissebb (2017?) pedig 230k-tól. Itt látom a spec-ben, hogy más a proci meg pár egyéb változás, de nem tudom, hogy ez felhasználói oldalról mit jelent. Bőven jó az első verzió vagy megéri a második +50k ráfizetéssel?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Lipton
üzenetére
Ha kell a nagyobb kijelző akkor megéri, viszont most már nem vennék. Hamarosan jönnek az újak.
Én is éppen kivárok mi lesz, mert erősen agyalok hogy Macbook Pro vagy iPad pro. Manapság már kb mindenre elég a tablet amire venném, és jóval olcsóbb is lenne. Ugyanakkor jelen állapotban egyiket se szabad már megvenni, ősszel sanszos hogy jönnek az újak. -
Lipton
őstag
Mennyire éri még meg ipad pro 12,9 első verziót venni? Net teljesen általános használat. Azért 180k vs 230k nem mindegy.
-
felárral tényleg nem éri meg, de ha ugyanannyiért találsz használt garisat, mint egy új 2018as, akkor inkább Pro-t vennék én is. Az a sztereó hangszóró ég és föld

barátnőmnek majdnem mi is új iPad-et vettünk, de végül 90ért találtam egy rózsa iPad Pro 9,7-et eredeti Smart Case-szel.
-
Geresics
addikt
Hali,
asszony kapott nemrég egy 2018-as iPad-et.
Itthon ASUS RT-N56U router van.
Most telepítettem a Media Server-t, hogy elérje a rajta levő fájlokat, és a routerben engedélyezi az iTunes szervert (iTunes Server Name: ASUS-iTunes beállítással).
Hogyan tovább?
-
csab2
veterán
Nem találom az iPadem számláját. Ha ne adj isten probléma lenne vele, akkor a szervíz kéri a számlát?
-
válasz
bladekettő
üzenetére
Egyértelmű a pro előnye. Ennyi felárat bőven megér.
-
bladekettő
tag
Sziasztok!
Nem tudok dűlőre jutni, hogy a 2018-as iPad-et vagy a 9,7"-os iPad Pro-t érdemesebb megvenni?
A pro +25k lenne
-
sebgutkopf
őstag
Persze mukodik. Nekem angol Logitech klaviaturam van a 9.7-es pro-hoz. Annyi, hogy feltelepitettem hozza a magyar kiosztast, igy akar az angol kiosztas a hw bill-nel akar torolheto is. Minden ott van ahol egy rendes magyar billentyu eseten csak a bill felirata az eredeti angol. Minden ekezetes betu a helyen. Nekem megfelel, igaz en tudok rendesen vakon 10 ujjal gepelni, tehat ugyse nezem mi van a gombokon, felolem ures is lehetne.
-
Süvi
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Van neki egy saját alkalmazása.
-
Süvi
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Nekem van egy ilyenem és tudja ezeket.
-
csab2
veterán
Szerintetek egy 2017-es ipad-et mennyiért lehet eladni? Kifogástalansn állapotban van.
-
univerzita
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
SD kártyás wifis pendrive kell. Hasonló :[link] Vagy külső wifis HDD amiben van sd kártya foglalat.
-
hibavissza
veterán
Üdv! Nyaralásra nem vinnék laptopot csak iPad-et. Viszont szeretném a fényképezőgép sd kártyáját egy külső hdd-re másolni és onnan megnyitni az iPad-en a fotókat. Mi a megoldás erre?
-
umfrider
senior tag
válasz
Lipton
üzenetére
Nincs nekik raktáron és nem is tudnak rendelni belőle. Beszéltem velük telefonon. De valóban megtévesztő. Gen 1-et árultak.
Szerintem nem számítana számodra a különbség. A gen 2-ben jobb az újjlenyomat olvasó, jobb a hardver. Na meg a 120 Hz.
Szvsz ha valóban jön az új ipad akkor a gen 1 hamarabb fog elöregedni. Ár kérdése, hogy megéri-e. Meg szubjektív vélemény. -
Ragnar95
félisten
Most komolyan neked áll feljebb, mert miután beleegyeztél a vásárlás feltételeibe azzal, hogy rányomtál a vásárlás gombra, nem állhatsz el a vásárlástól?

Ha hagyná az Apple, hogy frissítsd a meglévő appjaidat, amíg tartozásod van feléjük, akkor simán vissza lehetne élni a dologgal.
Adj meg egy bankkártyát az accountodhoz, azzal fizesd ki a tartozásod, majd kérj refundot és töröld ki a bankkártyád. Rég túl lehetnél az ügyön, ha nem hisztiznél és az Apple-t hibáztatnál a saját hibád miatt... -
Dimaj
aktív tag
De már lement a telenoros számlámhoz tartozó limit, ha akarnék se tudnék vásárolni már ... ez nagyon kiábrándító amit művel az Apple Store. Nem enged egy appot se le frissíteni ,mert amit utoljára akartam vásárolni ,nem tudtam kifizetni mert megtelt a vásárlási limit.. ez vicc esküszöm ... és meg kötelezni akar hogy vegyem meg, mert nem enged frissíteni semmit.. vicc..... szánalmas inkább ...
-
Dimaj
aktív tag
válasz
Warter
üzenetére
Egy kicsit visszaemlékezve az történt ,hogy egy játékban alkalmazáson belül vásároltam Telenor havi számlázásra ,elköltöttem a havi korlátot ,aztán szerettem volna még vásárolni ,de azt már nem engedte mert megtelt a limit .és azóta ha bármilyen programot le szeretnék frissíteni nem engedi mert azt írja erősítsem meg a fizetésem .de mégis hogy tudnám ezt kitörölni hogy ne kérje hogy az utolsó tételt megvásároljam amit szerettem volna ?nagyon idegesítő és több olyan fontos Program van amit szeretnék le frissíteni ....
-
Mr Bond 007
őstag
Üdv!
Olyan gondom lenne hogy az eddig jól működő iPad 3 wifi (újonnan vettem, nem másodkézből) ma reggel aktiválást kért, és hiába írtam be az aktuális icloud adatokat, szürke maradt a következő gomb. Így most mi van? Más belefutott már ebbe?
Furcsa, mert nem csináltam semmit vele, előző este csak böngészés volt rajta, update már jó ideje nem jön rá. -
arin
csendes tag
Szia,
Sikerült szereznem egy magyar kiosztású mini billentyűt valahonnan (Rapoo).
Hát, ha teheted ne vegyél magyar kiosztásút
Amúgy nem lenne vele semmi gond, de alapvetően az is számít, hogy apple vagy windows hoz való e a billentyűzet, mert pl. ennél konkrétan a "í" és a "0" fel van cserélődve, nem igazán lehet vele mit kezdeni - más fórumon is írtak erről. (persze itt meg okoskodta valaki, hogy már miért ne mennének a billentyűk lol) A dobozán persze az volt hogy jó iPad hez - hát nem teljesen az.Na sebaj, ettől függetlenül lehet megtartom, mert bár sok speckó karaktert nem találni rajta (konkrétan csillagot nem lehet vele összehozni) viszont magyar szöveget elég jól lehet vele gépelni, nekem kényelmes.
Valószínű beszerzek mellé egy angol kiosztásút is, de ha engem kérdezel az angol a nyerő (pl. ha olyanra vetemedsz, hogy kódolsz ipaden, vagy csak simán akármihez sokat kellenek a []{}*<> jelek), mert ott eddig úgy láttam minden a helyén van, nem kavarnak be az ékezetes betűk.Üdv!
u.i.: minden bizonnyal az Apple Magic Keyboard mini verziója jól kezeli a karaktereket, azt nem próbáltam mert baromi drága, nekem annyit nem ér. (mondjuk ezt biztosra nem tudom, de azt sem tartom kizártnak, hogy valamiért nem jó a sima iPad hez, hogy csak azért is megvetessék veled a pro -t
) -
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok! Van valakiknek infója arról, hogy idén jön új Pro ? Mondjuk a 10.5 utódja vagy valami.. Thx
-
Dimaj
aktív tag
Tegnap vásároltam alkalmazason belül az egyik játékban . Ma pedig előjött egy olyan probléma hogy nem tudom frissíteni az ingyenes appokat, (YouTube , stb), mert ha ranyomok , előjön egy fül hogy válasszam ki mivel szeretnek fizetni, mintha vásárolni szeretnek megint.... pedig nem... mit kellene csinálnom hogy ez eltűnjön ?
-
NGA
addikt
Tudtok ajánlani olyan 9,7 tokot, ami a tollat is tárolja?
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Ipad Pro WIFI 64GB 12,9-et keresek.
Az árukereső első találata 180k ami eléggé érdekes, mert mindenhol máshol 230-tól indul. Mi a trükk ebben, mennyire szabad megvenni egy ilyet? Milyen garanciára számíthatok itt "12 hónap gyártói garancia" néven?köszi
-
Bocaa
senior tag
Van olyan program amivel ‘digitalizalt otthoni dvd gyujtemeny’ darabjait feliratosan letudom jatszani?
-
Romvr
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Köszi a tippet. Azzal már ment. Ennyit az iTunes-ról

-
Romvr
őstag
Sziasztok.
Kb 200 éve nem használtam iTunes-t most mégis odáig vetemedtem hogy feltettem.
A probléma az hogy semmit, de semmit nem tudok átszinkronizálni, se kábellel, se wifin. Kijelölöm hogy minden zenét és filmet vigyen át. Ám amikor rányomok hogy "sync" akkor 4 lépésen megy keresztül fent az alma-logó mezőben, nagyjából 2 másodperc alatt és aztán ennyi. A készülékre nem kerül át semmi, szaggatott karikával jelzi csupán az iTunes-on belül a "Devices" szekcióban a tartalmat.
Hibát nem ír ki, üzenetet nem dob fel egyszer sem
Hogy a pékbe kell rávenni hogy átmásoljon mindent amit kijelöltem? Már szétszed az ideg!

Köszi a segítséget előre is!
Üdv,
Romvr -
Sz4bolcs
senior tag
Megvan, köszi

-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok! Be lehet állítani valahogy wifi only ipadet, hogy amikor hívnak telefonon (iphone se), azt az ipad jelezze?
-
Pew
tag
válasz
univerzita
üzenetére
Igen azt láttam, de abból nem láttam vezeték nélkülit. Konkrétan a Logitech Key to Go érdekel. Ez hasonlít legjobban az apple smart keyboardhoz ami tetszik nagyon, csak nem 57 hanem 17 ezer, és nekem előlapos flipes tokom van, ahoz nem is lenne jó a smart keyboard... Csak az angolban/németben van. Ha lehet rendesen használni már venném is 😀
-
Pew
tag
Sziasztok!
Angol kiosztású külső billentyűzetet mennyire lehet/éri meg használni? Alig van magyar, ami van vagy drága vagy túl nagy. Úgy lehet használni, hogy érzékei a magyar ékezetes betűket a speciális karakterek helyett ami az angol kiosztáson van? Tud e ilyet, be kell e állítani valahol vagy nem tudja? Ha nem is milyen tippetek van angol billenytűzet használatához?Köszi

-
Ragnar95
félisten
válasz
mouzrr
üzenetére
Így van, minden Apple eszközre 1 év garancia van. Kiegészítőkre nem lehet Apple Care-t venni, de a Pencil nem is nagyon tud meghibásodni, szóval arra fölösleges is lenne szerintem.
Így van, Apple Care-t külön megveheted bárhol is veszed magát az iPadet, annyi a lényeg, hogy az eredeti garanciaidő lejárás előtt kell megvásárolnod és beregisztrálnod. -
Ragnar95
félisten
válasz
mouzrr
üzenetére
1 év világgarancia van minden Apple termékre, így külföldi MM-ban vásárolva is érvényes lesz rá. Apple Care-t tudsz venni az iPadre, ez 2 évre bővíti ki a garanciát (tehát +1 évet ad az eredeti 1 év mellé), ez a legjobb megoldás ha kevésnek találod az 1 év garit, mivel Apple Care-el hivatalos garanciád lesz 2 évig.
-
mouzrr
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat.
Gazdasági szakon tanulok, viszont nem szoktam mindent lejegyzetelni, és jó lenne ha a megnyitott pdf-ek mellé tudnék esetleg jegyzetelni, vagy azokra rajzolni, ezért gondoltam az ipadre főleg. Laptopon eddig sem jegyzeteltem túl sokat, inkább füzetbe írtam, szóval nem lenne visszalépés szerintem.
Néztem pár videót, és olvasgattam teszteket is már, eddig nagyon tetszik. Ha pl. külföldi MediaMarktban veszem, akkor 1 év garancia érvényes rá itthon is, ez hosszabbítható valahogy?
Vagy erre csak akkor van lehetőségem ha az iStyle-nál veszem meg?
-
Ragnar95
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Imádtam!

Már egy sima 2018-as is atomvillanás azokhoz képest.