- Milyen TV-t vegyek?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA® driverek topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Steam Deck
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Én Air 2-ről (4G) váltottam Pro 9,7-re (4G). Csak a személyes véleményemet tudom leírni.
- Én nem vennék már olyan tabletet ami nem tud GPS-t és 4G-t mert nem egyszer jött már jól navigációra, vagy hogy külön
- A 4db hangszóró mellett labdába sem rúg a sima iPad-ek 2db hangszórója ami csak az egyik oldalon van
- Laminált, TrueTone kijelző ugyan elsőre nem tűnik akkora durranásnak, de aztán rájössz hogy nagyon jó dolog. Air2-höz rakva pedig azonnal kiveri a szemed mennyivel jobb a kép.
- Pencil-el a Pro igazán megtáltosodik és egészen új felhasználási szokásoknak ágyaz meg. Én pl a nyomtatómhoz sem nyúltam mióta Pro-t használok mert dokumentumokat már "digitálisan" írom alá és küldöm tovább.
- A jobb kamera és a vaku is gyakran használatba kerül (főleg dokumentumok bevitelére, de volt hogy helyszínt/elvégzett munkát/hibákat fotóztam jegyzőkönyv miatt)Az is biztos hogy én már nem fogok sima iPad-et venni mert a Pro számomra annyival többet nyújt hogy megfizethetetlen (mondjuk az Apple azért próbálkozik
). -
umfrider
senior tag
Szia!
Én 12,9”-os prót vettem. Mondjuk első sorban számomra a méret meghatározó volt. Szerintem pénztárca függvénye, hogy melyiket választod. Az tuti, hogy a pro-nak nagyobb a felhasználói élménye, bár, ha kizárólag weblap böngészésre kell, akkor lehet a 2018-as is megteszi.
Videó (itt van 1-2 olyan tulajdonság, ami engem valószínű zavarna)
-
Comes
tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy visszatérek az Ipadesek táborába. Korábban egy Air 2 boldog tulaja voltam, semmi panaszt nem mondhatok arról a készülékről.
Nagyon szemezek a 6. generációs Ipaddel, viszont a picit elbizonytalanít, hogy érdemes-e csak wifivel használni a készüléket, vagy mennyire kifizetődő a hotspotos internetezés.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy érdemes-e így használni pl. ha autóban vagyok, illetve mennyire lenne jobb és hosszabb távú befektetés a Pro változat ?
Válaszotokat köszönöm előre is!

-
Noxy
veterán
válasz
aram01
üzenetére
1-2 app miatt sztm felesleges ide oda regelni Apple ID-t. (Mondjuk nem éppen baj a több is van.)
Elég ha van ott elő ismerős (kolléga), akinek az ID-l fel lehet rakni az adott App-t, ezután már csak a frissítéskor kéri újra a psw.
Pld én három hete UK élő 2 barátom iPhone-ra raktam fel a HorizonGo App-t, mert az nem elérhető az UK AppStoreba. Frissítést majd megoldjuk, ha újra hazajönnek. -
trigorin
aktív tag
Nagyon furcsa az iPadem, tényleg. Rendszeresen, váratlan időpontokban, de általában 30-06 perc használat után lockolja magát, úgy, hogy közben aktívan használom. Elhalványul a képernyő, pár másodperc erejéig megjelenik a homokóra (pörgő izé középen), aztán kidob a feloldó képernyőre.
A múltkor épp játszottam rajta, és emiatt ugrott egy mentésem, nem tudta később visszatölteni az app a fájlt
Megcsináltam már pár hókuszpókusz, amit a neten találtam, de nem segített, ahogy látom. Van tippetek, mitől lehet ez? Most már tényleg kezd idegesítő lenni.
-
BaLee
addikt
Lehet inkább ios specifikus a kérdés szóval bocsi, de az ipadet lehet használni több felhasználóval? Úgy mint windowsban hogy kijelentkezek, majd bejelentkezek mással? Lehet vennénk egy tabletet de jó lenne a felhasználói adatok, oldalak, statisztikák, youtube találatok nem keverednének össze, attól, hogy ketten használnánk. Vagy létezik erre valami más megoldás?
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Sziasztok!
Legújabb érdekesség, hogy ha tölteni akarom a 2016-os 9.7-es Prómat, akkor nem tölt tovább random %-nál (nem töltődik felirat). Használom, merül, beletöltök és mondjuk 76%-nál (Legutóbb 72, azelőtt 8X stb.) abbahagyja, mondván, hogy ő már tuti feltöltötte. (?)
Valakinek ötlet?

Köszönöm szépen.
-
univerzita
addikt
válasz
aram01
üzenetére
A lényeget nem közöltet a első hozzászolásodban. Mégpedig hogy Németországban vásároltad a kártyát. Szerintem nemtudod hozzáadni a holland stórba csak a németbe. De ahhoz,ahogy (Noxy) írta kell regisztrálni a németbe. Jobb megoldás a bankártyyát megadni a holland stórba.
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Németországban vettem, de magyarra van állítva. Hiába állítom át a régiót. Megpróbálom úgy ahogy a kolléga javasolta fentebb.
-
univerzita
addikt
válasz
aram01
üzenetére
Én két stórt használok ( szlovák és magyar) de amikor átváltok másikra akkor annak a email címmel kell beléptem,és amikor vissza állítom akkor pedig a másikkal. Amikor aktiváltad a iPadet milyen stórba és régióba lett állítva? Vagy próbáld meg így -Beállítások -baloldalt iTunes és App Store -jobra legfelül kékkel Apple ID- kis kockába Apple ID megtekintése -itt a Country /Region ( it tedd Hollandia) majd a Country /Region fölött a Payment Information- itt bankártyyát lehet hozzá adni,nekem az van de lehet hogy iTunes kártyát is lehet.Ha nem lehet akkor a régió marad holland és újra próbálni a holland stórba a kódot.
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Adnám is azt a pár eurót állta, csak nem bírom bevàltani a kártyát. Holland storba hogy tudok regisztrálni? Nem elég ha csak règiot váltók?
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Át állítottam Hollandra de ezt írja ki akkor is. Van gyári ja de fizetős.
-
univerzita
addikt
válasz
aram01
üzenetére
Ahogy a üzenet írja a holland stórba lehet csak aplikálni a kódot. A utalványokat csak annak a országnak a stórba lehet felhasználni ahol vásároltad. Angliában vásárlot kártyát csak a angol stórba lehet használni.A másik kérdésedre, a Sonosnak gondolom van aplikáció hozzá a stórba.
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Természetesen nem sikerült.Azért koszonom a segítséget. Azért küzdenek hogy legyen pénz a számlámom mert vettem egy sonos szettet és a probléma hogy nem tudok YouTube klipeket lejátszani mert pár nap után fizetős lett a progi. Esetleg nincs valami ötleted hogy lehetne ezt áthidalni incs valami okos Free app ami vezérelni tudja a hangfalaimat?
-
umfrider
senior tag
Continuity működik iphone és ipad között?

-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Az a gáz hogy ipadem van, más nincs Nincs gépem.
-
univerzita
addikt
válasz
aram01
üzenetére
Én régebben adtam hozzá kártyát de már nem emlékszem hogy eszt iPaden vagy iTunes -al csináltam. Ha a kártyát üzletben vetted akkor ott is meg lehet szerintem oldani,ha viszed a iPadet és a kártyát magaddal. Most próbáltam hogy iPaden a Beállítások -ITunes és App Store -majd kékkel Apple ID - megnyitod és Apple ID megtekintése - itt belépsz a saját ID -val és jelszóval majd küldenek hat számú kódot és belépsz a adataihoz(olyan mintha iTunes -ban lépnél be számítógépen)Nekem itt megjelenik pl.bankártyám. Úgy emlékszem hogy talán ha van olyan lehetőséget hogy -Redeem akkor azzal lehetne.
-
Romvr
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Nem. Apple politikája az hogy az iPad csak netezésre van, ne használd telefonálásra. Ha akarod akkor ott a FT meg az iM. Pedig számomra is egyszerűbb lenne az élet ha nem csak FaceTime és iMessages menne rajta hanem normális GSM hívások és üzenetek is. Igazából nekem csak az SMS fogadási képesség ami nagyon jól jönne mert akkor pár dolgot át tudnék regisztrálni az iPad-re ami mindig (80%-ban) velem van.
Egyedül a szolgáltatói üzenetek jelennek meg (módosul az ASZF és hasonlók).
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Nem tudom hozzá adni a kártyát sehogy, azt írja egfolytában hogy a boltba kell megvenni ezt a kib@szott kártyát, dechát ott vettem most mit tegyek?
-
SharpSA
veterán
Meg lehet valahogy oldani, hogy az LTE-s verzióban levő sim kártyára érkező sms-ek megjelenjenek az iPad-en? Mert most csak a telefon sms-ei jelennek meg.
-
Sz4bolcs
senior tag
-
umfrider
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Nyilván nem mindegy milyen mélységig kell az excel. Függvényezni, diagramokat összerántani, ráadásul, ha A4-be, valamilyen más kötöttséghez kell méretezni az tuti kényelmetlen.
Gyári billentyűzeted van? Azon van valami trackpadhez hasonló funkció?
Ez sem tűnik rossznak, de ezekből fene tudja van-e magyar kiosztású.
Oké, tudom, hogy van EU-s is... -
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Koszonom megpróbálom
-
umfrider
senior tag
válasz
üzenetére
Az tény, hogy nem irodai munkagép. A táblázatkezelés és szövegszerkesztés nehézkes, nem éri el a notebook szintet. Viszont akiknek ez minimálisan szükséges, mégis megoldott. Szvsz.
Jövő héten kipróbálom a cerkát, ami izgat, hogy a kézírásos szöveget gépelt szöveggé tudja alakítani
a többi fícsör pedig majd kiderül. Feleségem építész, ő jobban hasznát venné, viszont első sorban szerkezetek és statikát tervez.A billentyűzet jó lehet hosszabb gépelésnél. Múlt héten 30.000,- volt edigitalba, kár, hogy nem vettem meg, de akkor még nem volt meg az ipad. Már ismét 60.000,-
-
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Csak iPad van

-
umfrider
senior tag
Fundamentánál dolgozok, szóval online készítek ajánlatokat, rögzítek. Ügyfelezés esetén tudunk ingatlant keresni online, partnerbanki termékeket szintén online kalkulálunk.
Nyomtatni tudok vezeték nélkül, projektort pedig ipad-re is rá tudok dugni átalakítóval, ha értekezletet tartok.Továbbá van egy cégem, ami műanyag-fröccsöntött termékeket forgalmaz. Prezentációra, termék bemutatásra bőven alkalmas a tablet.
Eladtam a notebook-om, szóval rá vagyok kényszerülve (:
Persze maradt egy windows-os gép a háznál. Pdf, word és excel olvasás, írás kitűnő, google driveban tárolok mrgosztott anyagokat, online szerkeszthető doksikat. -
aram01
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Most vettem elsőnek itt. Át állítottam Hollandia de ugyanazt írja ki.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok vettem ma feltöltő kártyát app storehoz, be ütöttem a kódot és kiírta hogy ezt csak a holland boltba lehet feltölteni (Hollandiában lakom) most mi a teendő?
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Ipad pro 12,9"-t vásároltam.
Ez valami elképesztőőő... -
válasz
excalibur36
üzenetére
szerintem érdemes lecserélni, de nem mindegy mennyiért
20 körül megéri rákölteni, 40-50 körül eladod 70 körül veszed. Jó fogásokat lehet találni aprón, én pl barátnőmnek 60ért vettem ősszel és még egy gyári Smart Case-t is kaptam hozzá.
más kérdés hogy Air 2-t kapsz 70 körül, iPad 2017et 80 körül ipad 2018at 90-100 körül
-
Alex91
félisten
válasz
excalibur36
üzenetére
Lecerelni erdemes, csak nem arra...

-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ipad mini 2 retina gépet használok.
A kérdésem az, hogy szerintetek érdemes lecserélni az ipad mini 4-re?
Ad annyival többet, mintamennyivel többe kerül?
-
válasz
üzenetére
iPad Pro 10.5in (2017): 10.5 inches, 2224 x 1668, 264ppi, 4:3
iPad Pro 12.9in (2017): 12.9 inches, 2732 x 2014, 264ppi, 4:3Ez a lényeg.
Képminőség teljesen egyforma lesz, mert a pixelméret egyforma, csak az egyiken kicsit több a használható terület, emiatt az olyan programok amik automatikusan átméretezik a kezelőfelületet kicsit nagyobbak lehetnek, vagy pedig több üres helyet hagynak. Bár még nem használtam IOS-t..
Ezek mellé ott van a jelenleg használt kijelzőm ami:
13.5", 3000×2000, 267ppi, 3:2E-mellé vennék egy ipadet de továbbra sem dőlt el melyiket. Elsősorban rajzolásra lenne használva. Itthon vagy ahol van hely ott nyilván jobb lenne a nagyobb, de mindenhol máshol és utazás közben is a kisebb. Kettőt kell vennem..

-
SharpSA
veterán
Nekem az ujjlenyomat olvasó sokkal hasznosabb, mint az arcfelismerő. Szerintem utóbbit legtöbbször kényelmetlenebb használni, ahogy a gesztusvezérlés pár mozdulatát is. Utóbbit iPad-en már használhatom a 12 betával. Kissé körülményesebb, például mint a home duplán nyomása.
-
-
Romvr
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Barokkos túlzással éltem, de a 9,7-ről váltva nagyjából olyan érzés volt.
Valójában ekkorák a különbségek, max kétszeres a kicsi és a nagy között.
(#20813) local1:Ha valóban kijönnek egy ilyennel akkor tuti hogy az első nap megveszem amint kapni. Mert az pont az arany középút a hordozhatóság és a megfelelő képméret között. És valóban az iOS12 -ben behozzák az iPhone X gesztusvezérlést ami a mostani iPad-eket is feldobja használhatóság tekintetében. Bár nem tudom a FaceID-t elképzelni az iPad-en miként oldják meg. Max ha kiszélesítik az "arcpöttyöző" hatósugarát, mert én ritkán hajolok az iPad fölé mikor az asztalon fekszik és fel akarom oldani. Még ritkábban emelem fel, csak hogy aztán letegyem és dolgozzak rajta. A TouchID-val meg csak odanyúlok és kész.
-
Romvr
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Én úgy tudom hogy az SE2-t az Apple cáfolta hogy jönne. Most 3 iPhone fog jönni 3 méretben a mindenféle források szerint XI, XI Plusz, XI Lite ( XI = 11 )(nem végleges név), de a legkisebb lesz az 5,8 colos méret. Én a helyetekben idén nem is számítanék SE2-re. Max jövőre.
-
Romvr
őstag
A 12,9 vs 10,5 vitához:
Nekem is nagy dilemmám. Én szerencsére még bőven elvagyok a 9,7 pro-val, de tél beálltával majd cserélni akarom. Nemrég használtam 2 napig egy 10,5-öst amit kölcsön kaptam de nem fogott meg. Az tuti hogy ha most kellene váltanom másra, nem cserélném a 9,7-emet erre, mert annyival nem adott többet. Kicsit nagyobb, kicsit gyorsabb, kicsit szebb (a vékony kávák bejönnek
), meg jobb a kamerája. De nem érezném akkora előrelépésnek. Persze hordozhatóságban és "csak előkapom, írok egy jegyzetet " használatra verhetetlen az tény.Viszont a 12,9-est is alkalmam volt tesztelni 1 napig és az olyan felemás szájízt hagyott. Szerkeszteni, prezentálni, filmezni és netezni fantasztikus rajta mert kellően nagy így majdnem 4x annyit látni egyszerre mint a kis-tesóján. Kb mintha eddig egy kulcslyukon néztem volna a rendszert és erre valaki kinyitotta az ajtót...az első találkozás elképesztő... csak nem túl helytakarékos ha szállítani kell valahova. Nem mintha nehéz lenne (mondjuk almás billentyűzet tokkal már határeset) csak olyan nagy amikor felkapod az asztalról. A kis oldaltáskám amibe még a 10,5-ös is elfér, ceruzával, töltővel, na ez már nem. Ez már inkább laptoptáska kategória. Azaz nem mindig praktikus hozni-vinni. Míg a 10,5-öst bárhová el tudom vinni egy "szütyőben", majd előkapni és jegyzetelni, netezni. Addig a 12,9 már kényelmetlenül nagy a "csak bedobom és elviszem" kategóriában. Igaz laptopként tekintve rá már nem gond, de akkor meg jön az érzés hogy miért nem a macbook-ot vittem inkább ami meg tényleg laptop annak minden funkciójával... szóval nem tudom

Tehát ha főleg irodában / otthon / kertben akarsz tabletezni, vagy netán grafikusként dolgozol akkor a 12,9-es egy nagyon jó társ. Ceruzával az A4-es mérete miatt nagyjából 2 perc átszokni rá a valódi papírról (hát még digitalizálóról) és van pár app (nem csak adobe) amivel élmény rajzolni vagy tervezni. Filmet nézni vagy képeket amit telefonnal csináltál szintén nagy élmény. Játszani már viszont nehézkes néha hisz nincs az a Yeti aki átérné két kézzel úgy hogy a levegőben tartod

A 10,5-ös viszont az a társ ami szó szerint mindig veled lehet. Méretei miatt egy kis oldaltáskában elfér és bármikor elő tudod kapni hogy megnézz neten valamit, felírj pár jegyzetet, vagy megmutasd az anyósnak az unokás képeket. Nem számít hogy tömegközlekedéssel mész mondjuk, vagy beülsz egy kávézóba, nem fogja vonzani a tekinteteket mint a 12,9-es. Valakinek ez is szempont.
Magam részéről ott tartok hogy megvárom még a szeptemberi műsort mert sokat pletykálnak egy 10,5" méretű házba szerelt 11,4 colos iPad Pro-ről (faceID-val), de ha mégsem villantanak akkor én egy pénzérme feldobással döntöm majd el hogy a 10,5"-os vagy a 12,9"-es legyen.

Mert mind a kettő mellett és ellene is nagyjából ugyanannyi az érvem.
Remélem segítettem (de valószínű hogy nem)
-
Sz4bolcs
senior tag
Nekem azt mondták az iphone SE topicban 2 hónapja, hogy majd júniusban vegyek iphone SE 2-t.

-
Most nem értem, mi ez a lebeszélő hangulat.
1. Az utolsó két segítségkérő most szeretne iPadot venni szerintem, nem ősszel. Akkor jöttek volna ősszel ide, de most tették. Ezért felesleges azt írni nekik, hogy vegyenek ősszel, mert az ki.be.ba jó lesz.

2. Az egyikük átlagos felhasználást írt. Arra a Pro a jobb. Nem kell, hogy ultragyors legyen, de az fontos, hogy jó legyen a képe és a hangja. A sima iPad 2018-nak viszonylag jó a hangja, de elmarad a Pro-tól, a képe viszont nagyon elmarad tőle.
3. Gyorsabb a 2018? Az iPad 10,5 Promon és az iPad Air 2-őmön pont ugyanolyan gyorsan jön be a mobilarena oldala. Miről beszélünk? Filmet is pont ugyanolyan gyorsan játszanak le.
Hál isten....4. Kép. Hát szerintem ezt hagyjuk. A 2018-as képe fasorban sincs egy Pro képéhez képest. Még az Air2-őmnek is jobb képe van. Pl. nem tükröződik annyira.
Innentől nem értem, hogy miért kell félrevezetni őket. Azért bármennyire túlárazott az Apple összes terméke az árkülönbség jelent minőségi különbséget is. Azért olcsó a 2017-es és 2018-as sima iPad, mert pár dolgot kispóroltak belőle és nem azért, mert az Apple egy kedves cég, hogy most egy mindentbele terméket olcsóbban ad, hogy jobban terjedjen.
Szerintem minden érdeklődő nézze meg személyesen és akkor látja a különbségeket.
Bond007, nem értem mi bajod a stílussal. Nem járok kocsmába, nem tudom, hogyan beszélgettek ott.
-
krx21
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Az nem baj. Csak később ne bánja meg az ember.
Amúgy attól vagyunk emberek, hogy nem csak racionális döntéseket hozzunk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
).

a többi fícsör pedig majd kiderül. Feleségem építész, ő jobban hasznát venné, viszont első sorban szerkezetek és statikát tervez.

csak azért írtam.

iPhone-ok minden évben ősszel jelennek meg, tehát júniusban fölösleges volt SE2-t várni, de alapból nem biztos hogy jön SE2...