-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Nem rapszódikus, hanem helyesen kezeli és beosztja az erőforrásokat az apple.
Ez legyen amit elsőre megtanulsz új ipadesként
Szóval itt semmi nem rossz, hanem megfontolt.Egyébként tényleg nagy idiótaság, ahogy ezt kezeli. Főleg ha mondjuk egyszerre 10 programot kell frissítenie. Borzalom. Az ios11-el még romlott kicsit a helyzet, adj hálát, ha nem láttad a 10-es app store-t, mert csak vágyakoznál vissza.

-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
új vagyok még ios- téren, kérdezni szeretném, hogy a szöveg gépelésénél valahogy elő lehet szedni javaslatokat? autómatikus cserétől Isten őrizz, de javaslat megjelenítésnek örülnék, de azt meg nem találom a beállításokban.
-
Az App Store másnak is rapszodikus (sokadikra indul el a letöltés, ha elindul, és 150 megánál kisebb appok)? Bocsi a sok kérdésért, csak kezdő ipados vagyok (avagy én bénázok vagy ilyen most a helyzet).
-
Megjött az ipad pro 10,5, nagyon szuper. Lenne egy olyan kérdésem hogy a hotspot hálózatnevét meg lehet változtatni (tehát hogy pl. ne az alap Tamás ipadja legyen hanem pl. kis doboz)? Sehol nem találtam ilyet. Köszönöm!
-
-
agabe
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ha nagyjabol hibatlan elmenyt akarsz ios11-el akkor sajna mar csak a pro-k johetnek szoba igazan. Akar a tavalyi, de akkor meg mar inkabb az ideiek 4giga rammal.
Air2, es ipad2017 egy kb 3 evvel ezelotti szintu (meg ha ipad2017 egy evvel kesobbi soc-al is jott , de air2 A8X-e eleg jol tartja az A9-el a lepest) ami azert meg most is egesz jo, de eleg nagy a kulonbseg az uj pro-k javara es nem csak a 120Hz-es kijelzo miatt.
Az kicsit elgondolkoztato, hogy ipad2017 eseteben a hardver 2 evvel ezelotti, a kijelzo meg regebbi verzio pedig korabban minden ipad a leheto legerosebb soc-al volt felszerelve megelozve aktualis iphone-okat. Igaz ez most a pro-kban talalhato meg, de a tavalyi 9,7-esben meg a ram mennyisegenek emeleset is kihagytak.
Ennel kb meg egy ev varhato amig elsoranguan fognak mukodni, de ios12 alatt mar valoszinuleg meg-meg csuklanak. 12,9-es verzio talan jo lesz meg ios12-vel (sokat szamit a dupla ram), de ios13-at mar csak az idei prok fogjak jol futtani. -
kezo0
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
Azért azt nem mondanám, hogy semmi gond. A multitask eléggé döcögős, le is írtam nemrég itt, hogy úgy belefagyott rögtön az első napon a mini 4, hogy csak a forced restart segített. Utána viszont összekutyulódott a camera rollban a fotók időrendi sorrendje... Végül egy iTunes-mentésből kellett visszaállítást csinálnom, ami eldolgozgatott vagy fél napig a fotók visszaállításával... Mit mondjak, azóta nem igazán erőltetem a multitaskot.
A képernyő elforgatása néha nem működik, ilyenkor csak restart segít – ilyen se volt korábban.
Plusz sokkal gyorsabban merül, mint a 10.3.3 alatt. -
zeus_2k14
senior tag
-
szasanyi
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Így voltam én az iPad3-mal, azzal kiegészítve: több alkalmazás nem volt letölthető, mert arra már az iOS10 sem jött. Jelenleg egy jó állapotú (és jó árú) Air2 használtan még jó vétel (mert a korábbo kiindulási pont kábé az volt, hogy mit érdemes használtan megvenni és mit nem).
-
madgie
titán
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
bigsee
üzenetére
iPadről se látod a Minit? iPhone-ról látod az iPadet? Sajna csomószor szkeptikus az AirDrop, főleg a megjelenés utáni első 1-2 évben volt, hogy bármit próbáltam nem működött, aztán egyszer csak frissítés nélkül megjavult, majd megint rossz lett később... Szerencsére az utóbbi időben nem volt vele problémám.
-
bigsee
addikt
AirDrop jól működik nektek? Mac Mini-ről akarnék küldeni, de nem látja az iPad-ot. Már mindent kapcsolgattam, ki-be, le-föl. IOS11 és High Sierra (megjegyzem, hogy iPhone-ra megy minden gond nélkül).
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt19900
üzenetére
Air2 jó választás ez biztos, az 1-ben nem vagyok biztos mert azt nem ismerem. De hátha van itt olyan akinek az első Air van és megmondja a frankót.
-
zsolt19900
őstag
köszi mindenkinek, mini 2től felfelé kezdtem el nézelődni ill. air 1 vagy 2 őket nézegetek, ezek vannak most képben
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Mini 2-vel még el lehet lenni, de az iPad 4-et nem ajánlanám.
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt19900
üzenetére
Ahogy a Topikgazdánk mondta, nem egy problémás jószágok. Nyilván állapotfüggő a dolog, meg hát 3 nap - 1 hét próbagarit ki kell alkudni a vételárba (ami itt kábé általános, legalábbis a régi és megbízható tagok részéről).
Én pölö iPad3-at adtam el nemrég újszerű, hibátlan állapotban amit az új iPad (2017) váltott. A csere oka alapvetően az volt, hogy már az iOS10 sem támogatja (most meg már az iOS11 az aktuális verzió) és sok alkalmazás emiatt nem tölthető és futtatható rajta, és persze sebességben is elmaradt a mostani szériától. -
Ragnar95
félisten
válasz
zsolt19900
üzenetére
Airnél régebbi készüléket már nem vennék, de persze attól is függ, mire és mennyit lenne használva. Gari hiánytól nem kell félni, nem igazán van az iPadeknek típushibája, 3-4 évet simán elmennek gond nélkül.
Van a családban egy iPad 3, ami már 5 éves, de semmi gondja azóta se, persze nem egy fürge jószág már. -
szasanyi
félisten
válasz
zsolt19900
üzenetére
Állapot és ár függvénye a használt vásárlás, DE - saját véleményem szerint - olyat már nem érdemes venni ami nem támogtja az iOS11-et. Azt a listát pedig itt, az alsó részen találod.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Manapság az meg mennyire használható?

-
zsolt19900
őstag
sziasztok az lenne a kérdésem, nézelődtem a használt piacon érdemes még most ipad 4 et vagy pedig ipad mini 2 öt vásárolni használtan?
ez vagy egy huawei t3 10-es között vacillálok (a huaweit újonnan venném persze), de ahogy elnéztem még mindig eléggé gördülékenynek számít az ipad rendszere
vélemény? féljek tőle ha nincsen gari stb? vagy -jó persze szerencse kérdése is- de szoktak ezeknek tipushibái lenni?
-
Ragnar95
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Azt se felejtsük el, hogy nem érted van a gép, hanem hogy a felhasználók minél nagyobb részének igényeit kielégítse

A sandboxing az egyik legrégebbi elv, amire az iOS épül és pontosan a biztonság az egyik oka ennek, ami egyáltalán nem esti mese. Ha minden program csak a saját fájljaihoz fér hozzá (ugyebár ez a sandboxing lényege röviden), elég nehéz kártékony programot írni.
Ráadásul az Apple macOS-en is jó ideje az adatbázis-alapú fájlkezelést nyomja és próbálja elfelejtetni az emberekkel a fájlstruktúra szintű fájlkezelést, de sokaknak ezt is nehéz elfogadni/megérteni, hát még a sandboxingot. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Azt azért ne felejtsük, hogy a gép van értem és nem fordítva.

Azért arra is kíváncsi lennék, hogy mi a fene az a nyomós ok arra, hogy ilyen kretén az apple?
A biztonság az esti mese, azt meg lehet oldani ezen korlátok nélkül is.Abban igazat adok neked, hogy ez végül is egy játékszer, annak meg el kell fogadni, hogy olyan, amilyen és talán nem is kéne arra használni próbálnom, amire nem való (munkára).
-
vadászcsiga
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
Nem fut iOS5-ön. Trükkösen kell leszedni. Először asztali gépre, aztán ipaden a kompatibilis verziót.
-
univerzita
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Puffin
-
gergo5991
őstag
válasz
joey04
üzenetére
igaz ez iPad topic, de én iphonén ugy oldottam meg a yt-on való zene hallgatást és közben telefonozást hogy:
1. megnyitottam a yt-on a zenét elindítottam
2. kiléptem a yt-bol
3. alulról felhuztam a control centert és ott a zenelejátszóban a yt maradt bent, mint utoljára játszott multimédia, és onnan a play gombal elindítottam. aztán control centert vissza lezártam és a háttérben ment a ytról a zene közben meg safariztam / gameltem.Ugyanígy engedte a háttérben filmet is hallgatni
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Belépek a totyikba (ismét
) egy iPad 1 3G 64GB tal!. iOS 5 fut rajta és valahogy jobban bejön design ügyileg mint a 11.
De a kérdésem a következő. Tudtok nekem olyan böngészőt ajánlani ami ki tudja tenni a youtube-ot teljes képernyőre? Csak mert a safari valamiért bent felejti a tabokat és a google search bar-t is. Igazából, 10K ért vettem, szerintem ennyit ért. telecsapom sorozattla aztán majd lesem főzés közben 
-
zeus_2k14
senior tag
igazából eladnám az Ipad-et. De 45-50.000-ért felesleges eladnom.
-
-
blakey
titán
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Otthon futó szerver, NAS amiről le tudod játszani a filmeket, sorozatokat, akár Plex segítségével, de FTP-n keresztül is mehet, így nem kell tárolnod az iPaden, persze ehhez kell net, vagy beszerzel egy olyan wifis HDD-t amit magaddal viszel és arról játszod le.Pendrive is lehetséges, de az azért nagyon specifikus eszközöket igényel.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Milyen megoldás létezne erre konkrétan? Múltkor már feltettem a kérdést

Adott egy Ipad mini Retina 2.gen - 16 GB. Megvan már 2 éve talán. Filmet akarok rajt nézni utazáskor, munkahelyen ha van rá időm. Főként sorozatokat. Milyen megoldás létezik? 16 gb sokra nem elég.. Penrive-ot vagy valami mást h tudok csatlakoztatni?
Köszi
-
ityam
őstag
ezekszerint nincs akkor még mindig rendes multitasking

pedig reménykedtem. Ez a youtuboos zenehallgatás hiányzik játék közben. Játékot hang nélkül játszok mindig de zenét sokszor szívesen hallgatnék közben.Nem youtubebol hanem tabra felrakott zenével sem tudja megcsinálni a tab ezekszerint? még nem raktam rá zenét így nem próbáltam. -
ityam
őstag
frissítettem az ipad promat mert hallottam hogy multi task már szuper lesz a legújabban. Hát lehet hogy én vagyok hülye de hogy oldható meg hogy ki is használjam a multi taskot? pl egy youtubeos zenehallgatás közben tudjak játszani valami játékot?
vagy ennyi multitaskot azért ne akarjak? -
gergo5991
őstag
egy ipad pro 10,5 ös cellular mennyivel merül gyorsabban egy cellular nélkülitől? van most lehetőség 12 gigás mobilnettel kivenni a 10,5 64 gigás cellular verziót 180e-ért.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Mini 2-őn milyen az iOS 11?
Nem akarom felrakni, a sebesség most sem csúcs, szerintem ez csak rosszabbodna..Ha valakinek van tapasztalata, szívesen olvasom

-
Jano_023
őstag
Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni, Ios 11. A gyors menüben vagy minek hívják lehet ki be kapcsolni a wifit és a Bluetooth. Na már ha itt kikapcsolom akkor sajnos egy idő után vissza kapcsol. Nem lehet beállítani hogy ez kikapcsolja a wifit és a Bluetooth ne csak a kapcsolatot bontsa?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
access_denied
üzenetére
Napokban kapcsoltam ki én is, mert a tablet és a telefon sosincs egy helyen.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
access_denied
üzenetére
iPhone-on Beállítások>Telefon>Hívások egyéb eszközökön
-
Ragnar95
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
iPhone-on Beállítások>Telefon>Hívások más eszközökön (vagy valami hasonló, angolul használom a rendszert)
-
RobexX10
aktív tag
válasz
access_denied
üzenetére
Tapbleten beállítások/FaceTime hívások iPhone-ról ki
-
access_denied
senior tag
Alap kérdés, melyik eszközön és mit kell kikapcsolni, hogy a tableten ne jelenjen meg a telefonhívás? Atableten ki van kapcsolva a facetime, de ez nem volt jó

-
nofi
addikt
válasz
üzenetére
Tekintve, hogy szinte minden eszközöm és a rajtuk található programok angolul vannak, ha elkezdek keresni valamit nekem sokkal relevánsabb találatokat ad az angol. Tech, gadget, film, zene, játék, stb. téren is sokkal naprakészebb, illetve bővebb találat van angol nyelven mint magyarul és emiatt megszoktam, hogy gyakorlatilag ha leülök netezni az 90%-ban angol nyelvű találatokat részesítem előnyben - remek példa erre az ipades wiki link is, a magyar oldal lényegében egy kivonat.
-
En mg annyit hozzafuznek nem csak kiallitasi darabokat szoktak ilyenkor eladni, ha nem pl: amiket felbontanak es ilyen-olyan indkkal vissza visznek azaz nem full originalt termeket veszel meg ilyenkor kvazi: akcio kereteben...
Ja es ezt tapasztalatbol mondom. Vettem a polusban egy i7 et aminek az aksija fullra le volt merulve , majd visszavitttem hogy ki akarom cserelni , mert tudtam anno mikor vettem gy samu tablagepet es fullra le volt merulve az aksija (persz zsir uj volt) az hibas lett par nap alatt. Ebbol kiindulva es a forumon es megkerdezve arra jutottam fogom vissza viszem meg az nap es kerek egy cseret. Igy is tettem , majd emberkedtek velem s alig akartak kicserelni monddvan ezt ok igy csak bukoval akcio kereteben tudjak csak eladni majd masnak. Mondom na az szep... -
nofi
addikt
válasz
Tompo92
üzenetére
1. találat, végül lejjebb görgetve lesz egy szép összefoglaló táblázat
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Szintén új vagyok iPad témában..
Valaki leírná az elmúlt pár év iPad-jeit? Mert eléggé lemaradtam és zűrzavros ez az Air meg 8féle méretű pro
Melyik mikor jött ki stb stb
Köszi
-
Nnobi
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt a topikban apple fronton nem, héten szert tettem egy ipad pro 10.5 re és olyan gondom van , hogy mióta feltettem a ios 11 et azóta sleep módban random újra indul. Mikor használom nem fagy le nem indul újra, de ahogy leteszem, és mondjuk nyúlok hozzá x idő múlva kéri a jel kódot és nem fogadja el az új lenyomatom.
Ekkor beírom a jel kódot és akkor megint megy bizonyos ideig!Csinálhatja ezt esetleg valamilyen program illetve hardveres lenne a gond.
Köszönöm előre is , hogy foglalkoztok a problémámmal.
-
psg5
veterán
Ne sajnáld az MM-et. Gyanítom azért akciózták be mert a boltokban maradt kiállítási daraboktól akarnak megszabadulni mielőtt jön az új szállítmány.
(persze ez csak tipp) Netes rendelésnél 10-15 nap mire jönne ez már eleve fura volt felhívtam őket és ahogy látszik is a neten, egyes áruházakban elérhető viszont kiderült, hogy csak korlátozott készlettel (lásd 1-2db)...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ez legyen amit elsőre megtanulsz új ipadesként

Valami elment a frissítés után.

De a kérdésem a következő. Tudtok nekem olyan böngészőt ajánlani ami ki tudja tenni a youtube-ot teljes képernyőre? Csak mert a safari valamiért bent felejti a tabokat és a google search bar-t is. Igazából, 10K ért vettem, szerintem ennyit ért. telecsapom sorozattla aztán majd lesem főzés közben