-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
mouzrr
üzenetére
Tartalom fogyasztasara tokeletes! Nekem van asztalim, van noti, de legtobbet az iPad van hasznalva, amiota az is van. A notihoz is kell asztal, mashogy kenyelmetlen hasznalni, a tablet meg szinte mindenhol jol hasznalhato. Kicsit mas logika kell hozza, de pl. en errol levelezek, netezek, taviranyitok, filmet,TV-t nezek, iranyitom a torrent letoltest, rendezgetem a NAS-om tartalmat stb. Van, hogy napokig nincs bekapcsolva az asztali iMac...
-
mouzrr
őstag
Maradna mellé laptop, de azt csak itthon használnám. Jegyzetelésre és olvasásra kéne, csak féltem hogy nem annyira jó rajta írni stb. De majd valahol kipróbálom azért. Soha nem volt még Apple eszközöm, ezért kicsit félek is hogy hogyan tetszene (vagy épp nem). Sokkal kényelmesebb lenne azon tanulni pl. ágyból mint laptoppal.
-
Süvi
őstag
válasz
mouzrr
üzenetére
Én sokat jegyzetelek vele kézírással, tollal, nagyon jól lehet vele, szeretem. Annyira megszeretettem a kézzel jegyzetelést, hogy a következő laptomom esetében is olyan szeretnék, amire lehet írni.
Függ a felhasználási területtől, szokásoktól is, de szerintem nem tud teljesen kiváltani egy laptopot.
(Még nem tudok tapasztalatot írni, mert csak a következő hónap elején érkezik nekem, de szerintem érdemes lenne ránézned pl. a Thinkpad Yoga 370-es készülékre. Itt az aprón nagyon jó áron ki lehet fogni jó készülékeket) -
mouzrr
őstag
Sziasztok. Valaki használja jegyzetelésre, tanulásra az Ipadjét? Elgondolkodtam, hogy laptopot leváltsam egy 2018as verzióra, és kíváncsi lennék kinek milyen tapasztalata van jegyzeteléssel és tanulással az ipaden.

-
NGA
addikt
Vettem egy ipad 2018-at tollal. Mennyire karcolja a toll a kijelzőt?
-
trigorin
aktív tag
A 2017-es iPadem az utóbbi időben azt csinálja, hogy miközben nézem az HBO Go-t, kábé 30 perc elteltével egyszerűen lockolja magát. Be kell újra jelentkeznem, újra elindítanom az app-ot, kikeresnem a filmet, odapörgetnem, ahol tartottam, és folytathatom.
Aztán csinált olyat is, hogy Youtube-on néztem egy hosszabb videót, aztán nem bírtam sem lehalkítani, sem leállítani, nem reagált semmire, míg végül nagy nehezen megint jött a pörgő izé, és a feloldó képernyőre dobott.
11.3.1 van rajta.Van esetleg e téren tapasztalatotok, javaslatotok?
-
aram01
nagyúr
Sziasztok valaki hajt Sonos play 1-et? Leszedtem hozzá a gyári sonos appokat de nem a legjobb. A youtubenál meg kell vennem a licencet, ami pár euró ami nem sok csak maga az app igénytelen. Nincs valami más alternatíva? Ha fizetős az sem baj. Szak ez így nem jó.
-
xors
senior tag
Köszi!!
Valóban a dokumentumokhoz bármilyen felhő jobb. Ismerősnek lenne, és a TeamView az sarkallatos pont, mert sokat használja. De ha rajtam múlik akkor átvált felhőre

-
xors
senior tag
Van aki esetleg TeamViewert használ iPaddel, hogy windowsos gépet elérje? Érdekelnénk a tapasztalatok, hogy mennyire használható. Pl dokumentumokat meg tudja -e nyitni stb.
-
Dimaj
aktív tag
válasz
norberto_th
üzenetére
De ilyen elenyésző a statisztika valóban , csak ugye mindig a rossznak van a legnagyobb hangja.. kapcsolj csak be egy híradót
Ha ott megölnek egy embert, minden ember gyilkos ? Nem. Csak kevesen, ugyan ez van itt is. -
norberto_th
aktív tag
Már ne is haragudj, de évek óta Apple termékeket használok, kicsit utánna kellene járni, hogy valóban van ilyen. Szerintem örülj neki hogy nálad nincs, csak kopogd le gyorsan, mert nálam is 1-2hét után jelentkezett...szal csak okosan

Egyébként azért cseréltem telót, mert azthittem már nem jo a telóm...(szervízben azt mondták minden oké, de ha egy este 100-ról nullára merül a telóm, munkába indulás előtt nem épp kellemes érzés) mondjuk szerettem volna cserélni, de nem most, így nem kellemes azt olvasni hogy egyébként szoftveres probléma, és a százalékos megjegyzés sm pontos, mert ismerős körökben nem egy iphone érintett. De sok itt az észkombájn megint

-
Friczy
senior tag
Az ilyen hibáknál kérdés, hogy vajon mennyi lehet a látencia. Az, hogy 500-an jelentették az Apple felé, nem sokat jelent, itt is már többen panaszkodtak, hogy náluk jelentkezik, és szerintem ők nincsenek benne az 500-ban (bár ki tudja). Ha meg már nyilvánosságra került a hiba, és akit érint inkább abban bízik, hogy egy hibajavítással kijavítják, és nem fogja jelezni ugyanazt a hibát az Apple felé. Tehát az 500 a valóságban sokkal több, ez a szám ugyanúgy rossz hivatkozási alap, mint a fórumok, amelyek meg többnyire a 'nagyon sok hiba van' felé torzítanak.
(ja, és nálam sem jelentkezik, se SE-n se Ipad Pro-n

-
Dimaj
aktív tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Persze, most olvastam 500 users jelentette a problémát Apple felè.. a több millióból ... Ès ha millióan leírják hogy nekik milyen jó , akkor bezzeg mindenki frissitene, és nem lenne baj, de persze meg kell élniük az újságíróknak is minden fele jelentéktelen témákból ..
-
Ragnar95
félisten
válasz
Ádám16
üzenetére
X-en nincs problámám, Air 2 cserébe tényleg jobban merül 11.4 óta.
Amúgy ha mindenki beírja, hogy nála jó a rendszer, legalább megszűnik a fórum azon hatása, hogy csak a rossz/hibás működésről lehet olvasni, így azt hihetik az olvasók, hogy mindenkinél sz@r a rendszer, csak mert a nagy többség, akinél jó, az nem írja be naponta, hogy jó
-
Dimaj
aktív tag
válasz
Ádám16
üzenetére
De minek rágódsz ezen ha nem is neked van problémád ,nem mintha tudnál bármit is csinálni ... Tessék az alattad hozzászólónak pont nincs semmi baja velük .. Én ezeket a “sírásokat “ mindig fenntartással kezelem amúgy is, mert sajnos vannak olyan felhasználók is, akik ezen egyszerű készülékekhez is buták ,nem tudják használni normálisan .
-
Ádám16
addikt
SE-m és iPad2017-em van, nekem nincs problémám. Ettől viszont másoknak van, és volt is az iOS11-gyel, ezt kár tagadni, és azt mondani, hogy nekem minden flottul megy. Lehet, hogy a következő frissítés a te készülékedet teszi használhatatlanná, mert ha egy éjszaka alatt 35%-ot merül standby módban, az kb. már a használhatatlan kategória. Nekem munkaeszköz is, és nagyon nem örülnék, ha nem tudnám intézni a dolgaimat egy rossz frissítést követően.
Szerintem alá kéne írnia az Applenek a 11.3-at a 6S, és az air2 tulajoknak, vagy javítsák a dolgot minél hamarabb. -
Ádám16
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
Ennek őszintén örülök, de ne írja már be mindenki, hogy neki nincs vele gond.
Az eddigi tapasztalatok alapján a 6S-t és az Air2-t érinti leginkább a probléma. Belőlük pedig van user rendesen a világban. -
Ádám16
addikt
válasz
norberto_th
üzenetére
Az iOS 11 sem az überstabilitása miatt fog megmaradni az Apple történelemkönyvében. A 11.3-ra beérett, de ez a battery drain a 11.4-nél nagyon gáz.
-
Sz4bolcs
senior tag
Nektek is bugzik a messenger az esti update óta?
-
norberto_th
aktív tag
Nagyon szuper, az iPad Air 2-m is lemerült csutkára az ios 11.4 miatt, meg a 6S-em is...van már róla cikk is, ez ultra gáz, szétcseszi az akksit is a folyamatos lemerülés..ráadásul nm is egyik pillanatról a másikra, iphone6S-en 1 hét elteltével, iPaden 2 hét. Marha gyorsan javítani kellene

-
Dimaj
aktív tag
Az Apple ID és icloud lehet ugyan arra az email címre regisztrálni egyébként?
-
Lefty
addikt
Parommal itthonra vettunk egy 2018 iPad-et, gyotrelem a telon bongeszni, netezni, youtube es egyebek. Viszont kozos hasznalatban lesz. Jelentkezzek be talalomra egyikunk apple accjaval kikapcsolt icloud mellett (hogy a masik cuccait ne szinkronizalja ra, mivel kozos a gep), vagy hasznaljuk account nelkul? Lattam youtube-on, hogy lehet.
-
-
Dimaj
aktív tag
válasz
megema
üzenetére
Azonnal vidd be egy istyle üzletbe... Új Ipad és 6karc van rajta meg pixel? Nemár.. De arra kíváncsi lennék hogy a patent gyári csomagolású, és fóliázott dobozában hogy karcolodott össze neked. Még ha a karcokat nem tudod bizonyítani hogy ilyen volt már mikor kivetted a dobozból, de a puxelhiba miatt vissza kell vinni...
-
krx21
nagyúr
Letöltöttem az Antutu Benchmark-ot. Hogy lehet elindítani még egyszer? Nem aktív az újra indít gomb...
-
megema
őstag
Karcok eltávolítására van házilagos módszer? Tegnap kaptuk kézhez az iPad 6-ot, és gyárilag van 6-7 apró, de mély karc a kijelzőjén. Ezzel még nem is lenne különösebb gond, de használat közben látható a karcok egyik végén egy pixel / subpixel hibára hajazó pont, ami az üvegen van.
Lassan mást sem csinálok az Apple termékekkel, mint gyári hibákkal viszem vissza őket, így ha van bevált módszer, inkább elkerülném a cseréltetést. Sosem lehet tudni milyen selejtet adnának megint.
-
SharpSA
veterán
válasz
kovbandi82
üzenetére
Na nekem pont a bögészés az egyik, aminél látszik a "gyengesége".
-
narobik
tag
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata iCentre garanciával?
Az állapotnál azt írja alkatrészre vár
Szerintetek ez cserés lesz? -
btudos
nagyúr
válasz
Antonio
üzenetére
A laminálás a kijelző és az előlap viszonyára vonatkozik, a Mini 4-nél és a Pro modelleknél nincs rés a kettő között. Egymás mellé téve látható, hogy a sima iPad kijelzője mélyebben van a készülékházban, de ha nincs összehasonlítási alap, sose fog zavarni. A tükröződésgátló réteggel dióhéjban ugyanez a helyzet, az sem fólia formájában van a készülékeken.
-
válasz
Mela Kehes
üzenetére
mondták páran hogy a 11.4 segített rajta, de alapvetően csodára ne számíts
1GB RAM már nem a 11 alá lett tervezve... Van Air 1 a családban, ugyanaz a CPU tudom miről beszélek
alapvető feladatokra: netezés, zene, youtube, stb kitűnően alkalmas iOS 10-zel de iOS 11-gyel csak olyannak, ajánlanám aki nem rendelkezik modern 2-3 GB RAMos Apple készülékkel: értsd, nem veszi észre a laggolást, a várakozásokat, magyarul a lassulást
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Mini 2 mennyire lehet még naprakész? Úgy értem simán megy rajta a legújabb szoftver?
-
Antonio
senior tag
Sziasztok
szüleimnek lesz véve egy 2018 as Ipad. Már megrendeltem + 1smart tokot is, és azon elmélkedem érdemes e le fóliázni. Rá is kerestem fólia szóra itt a topicban. (még nincs nagy tapasztalatom tablet téren)
Azért gondoltam rá mert apple oldalán sima ipaden kívül Pro hoz és mini hez is írva vagyon hogy "Teljes egészében laminált kijelző" + "Tükröződésgátló bevonat" amit én annak tudok be hogy sima ipad nincs fóliázva ... erre itt a topicban keresgélve valaki pro-t is [link] (duplán?) le akarja fóliázni ... vagy most a fólia illetve az apple oldalán az összehasonlító táblázatban szereplő "Teljes egészében laminált kijelző" + "Tükröződésgátló bevonat" mást jelent?

-
Ragnar95
félisten
-
krx21
nagyúr
Kérdésem az, hogy a sok számomra felesleges előre telepített program közül melyiket nem érdemes vagy nem szabad letörölni?
-
Dimaj
aktív tag
Igen mi tabletosok akik több órát használják egy nap így gondoljuk de az emberek 90% attól még feleslegesnek tart otthon Tabletet tartani PC és telefon mellett. Ezért is halt meg jóformán a tablet piac nincs verseny, nincs kereslet, nincs innováció, nincs miért erőlködni. KB csak az Apple, Samsung, és huawei próbálja kiszolgalni azt a kevés érdeklődőt, semmi extra, sablonos Tab okkal.
-
Dimaj
aktív tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Csak nem akarnak valamiért jó androidos tableteket gyártani, csak a Samsung.. Pedig itt nem beszélhetünk olyan technológia rol amit ne tudnának androidos fronton is ugyan már... Ipad 2018 ba is 5 éves Kijelző, kamera, meg külső van... Egyszerűen a mai mobilok már akkorák, és sokrétű felhasználásra alkalmasak hogy nem vesznek Tab létét az emberek... Ezért nem is erőlteti senki cég se se nagyon...
-
SharpSA
veterán
válasz
kovbandi82
üzenetére
Nálam van S3, de szerintem az iPad jobb választás. Igaz nekem 10,5 Pro van.
Az meg erős túlzás, hogy az S2 villámgyors, az S3 sem az mindig. Főleg ha az áruházból frissítések települnek. De ha neked elég gyors az S2 is, akkor azt kell eldöntened melyik rendszer jó neked.
-
Ragnar95
félisten
válasz
kovbandi82
üzenetére
Ha van a háznál mindkét eszköz, akkor van elég jó összehasonlítási alapod a kettőről, csak te tudod innentől eldönteni hogy a te igényeidnek melyik felel meg jobban. Egyéni preferencia kérdés nyilván a döntés, de én azt mondom (és valószínűleg mindenki más is itt a topikban, köztük sok telefonon Androidot preferáló kolléga is) hogyha tablet, akkor mindenképp iPad. Egyszerűen az iPadek árát olyan alacsonyan tudja tartani az Apple, hogy semmivel sem olcsóbbak a használható droidos tabletek sem, cserébe a használati élmény ég és föld, mivel nagyon szembetűnő, hogy a Google és az androidos gyártók elengedték erősen a tablet vonalat, mivel túl későn szálltak fel a hajóra és addigra az Apple és az iPad előnye túl nagy volt. Telefonoknál nem ez a helyzet, ott sokkal közelebbi a verseny és sokkal inkább egyéni apróságok döntik a mérleg nyelvét egyik vagy másik irányba, de a tablet piacon még mindig egyértelműen az Apple az egyeduralkodó.
-
Ragnar95
félisten
válasz
kovbandi82
üzenetére
Ahogy előttem is írták, mindent be tudsz állítani hogy szinkronizálódjon-e vagy sem. Appok automatikus letöltése is kikapcsolható de még ha be is van kapcsolva, akkor is csak a letöltés automatikus, ha törlöd az egyik eszközről az appot, attól függetlenül a másikon megmarad.
-
Noxy
veterán
válasz
kovbandi82
üzenetére
Mindent be lehet állítani a beállításokban mindkét eszközön.
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, ha veszek egy Ipadet, és ugyanazon ID- vel lépek be, mint az Iphonen, akkor ki tudom választani, mit szinkronizáljon le? Speciel az üzeneteket nem szeretném, ha szinkronizálná. Továbbá az appokat is lehúzza elvben, de ha az Ipadról törlöm, az Iphoneról nem fog törlődni igaz?
-
Dimaj
aktív tag
A szafari böngésző miben jobb ha jobb valamiben mint a Chrome és fordítva?
-
Sz4bolcs
senior tag
Az energiasűrűség a kritikus tényező, nem az, hogy hányszor dugod rá a töltőre. Elég a laptop aksira gondolni, ami ugye battery saver üzemmódban is folyamatosan töltődik 40%-ra, és így is kitolja az élettartamát. De mondom, hétköznapi használatnál értelmét veszti ez a kalkulálgatás, annyit lehet tenni, hogy az ember nem dugja rá máris töltőre, amint 80%-ra esik a töltöttség, hanem azért hagyja járni 60-40%-on is a kütyüit..
-
krx21
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Igazából ezt végig sem gondoltam, azért tudnék rá mit mondani. A lényeg, hogy nincs rá nagyon szükségem, de azért csdálkozok, hogy nem tud...
-
krx21
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Nekem pro van és úgy néz ki nem tud rezegi...

-
-
Sz4bolcs
senior tag
Nem szereti. Egyiktől sem lesz baja, de hosszú távon az akku élettartamát csökkenti mindkettő (és főleg a mélymerülés). Ettől függetlenül én is szeretem fullra tölteni, meg reggel 100%-on levenni a töltőről, de az élettartam szempontjából optimális (és kevéssé életszerű) a folyamatos 30-40% körüli töltöttség.
-
krx21
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Értem köszi.
Rezegni nem tud az iPad pró.? -
domerator
veterán
válasz
aram01
üzenetére
"Sziasztok tegnap sikeresen be repedt az üveg az air 2-ön. A kijelző nem sérült. Tud valaki infót hogy és mennyi a javítás? Koszonom."
"Akkor elméletileg lehet csak üveget csereltetni? Csak kérdés hogy itt Amszterdamban hol találok jó szervizt"
Ha Amszterdamban élsz, akkor tőlünk milyen választ vársz hogy mennyi a javítás?

Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha ott megölnek egy embert, minden ember gyilkos ? Nem. Csak kevesen, ugyan ez van itt is.