-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Ha FB messszendzseren jön egy üzenet értesítésbe nektek is ilyen macska körömbe jelenik meg a szöveg? Régen volt már ilyen ha jól rémlik...
-
Jano_023
őstag
Jó reggelt. Van egy ipad mini 4 készülékem. Az utolsó frissítés óta azt vettem észre hogy töltésnél és néha simán használat közben is nagyon melegszik a jobb alsó hátlapi rész. Nem játszom rajta sima böngészés vagy youtube nézés közben is. Valamit az is feltűnt hogy nyugalmi helyzetben gyorsabban merül mint általában. Mintha valami folyamatosan pörgetné a processzort. Valaki vett észre hasonló dolgokat? Tudok ezzel valamit kezdeni, esetleg küldjem be szervizbe? Előre is köszönöm a segítséget.
-
z67
őstag
válasz
üzenetére
Hozzávetőleg nekem 10-15 ezret ért a kényelem, ennyi a használt eszköznél a különbség a piacon, de ez is relatív. Hardveraprón szoktam venni, elég szórtak az árak. Van aki wifist kínál/kínált ennyiért.Tavaly augusztusban - most visszanéztem - 99-ért vettem a 64-es mini LTE-vel. Előtte a vadonat új 128-ast 130-ért (szintén LTE) akkor volt a nagy készletkiszórás. De akkor volt aki még olcsóbban is tudott venni, talán 120 körül.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
smallmer
üzenetére
Egy mini 4-em van, én a drón reptetéséhez használom a gps-t

Amivel esetleg játszom rajta azokkal nem volt eddig gond, nálam a hordozhatóság volt a fő szempont... produktív munkára nem ezt venném, vannak jóval erősebb modellek is, nem véletlenül ajánlották a többiek is.
A mini legnagyobb előnye... nos, az hogy mini, kis helyen elfér, könnyen hordozható.
-
smallmer
őstag
Első körben mindenkinek köszönöm szépen a válaszát.
(#20474) ittakary
Jelenleg is használok Mobil Wifi eszközt, erről megy az iphone-on is az internet.
Használtat soha, semmiből nem veszek. Nagyon vigyázok minden kütyümre és úgy szeretem, ha én bontom ki és tok+fólia megy rá
(#20476) F.E.K..
iPhone 7 készülékem is van tehát azon tudom használni a GPS-t. Igazából a kocsiban a telefon tartójába nem fér be, illetve nem tudom, hogy mennyire lehet zavaró egy ekkora készülék a műszerfalon használat közben. Van valaki aki használja mint navigációs eszköz?(#20477) z67
úgy vetted észre, hogy amikor wifi-t használ a készülék akkor jobban merül? A Mobil Router egy teljeskörű router, amire pontosan úgy csatlakoznak az eszközök mint egy otthoni routerre. Tehát nem az iPhone-ról van megosztva az internet.PÁR KÉRDÉS MÉG:
- Az iPad Mini 4 jelenlegi hardvere már elavult? értem ez alatt azt, hogy van pl.: olyan játék ami nem fut rajta röccenés nélkül, vagy egyelőre még minden igényt kielégít? Nem sokat játszom, de ha szeretnék akkor ne fagyjon le vagy ne laggoljon.
- Szerintetek egy iPad 2018 sokkal jobb választás mint a mini 4? Utazás közben nem kényelmetlen? Pl előkapni a metrón?
- Kb. meddig lesz támogatott eszköz a mini 4?egyelőre ennyi lenne
köszönöm szépen

-
kkp900
senior tag
válasz
üzenetére
Èn az Xprot ajànlom az Üvegfóliájukat gondolom már van hozzá nekik.12,9 es re rakattam és tökéletes lett.Tokban nekem a gyári szilikon jött be nagyon meg az a pencil tartós fent keresztbe gyári csilliárd !Aliexpessen meg 17 dodo volt,és teljesen ugyan az.kényelmes is szèp is.praktikus is főleg ha veszel később pencilt is esetleg.A tiedhez meg még olcsóbb is a tok.
-
z67
őstag
válasz
smallmer
üzenetére
Szinte az összes Minit végigpróbáltam és nekem az a tapasztalatom, hogy a hotspot csak kínlódás, és főleg csak az akku miatt. Telefon egyáltalán nem opció, az amúgy is gyenge üzemidőt a padlóra teszi. Vagyis én nagyon hamar cseréltem a csak wifiset. Most egy mini 4-et használok, 100 körül vettem a 64est, akkor egy éves volt kb. És alig volt drágább a cellular, csak ki kell várni a megfelelőt.
-
F.E.K..
senior tag
-
válasz
smallmer
üzenetére
Mini4-et csak használtan vennék, új árat egyáltalán nem éri meg.
Cellular pedig nem éri meg a felárat, mivel ma már 5-10k-ért veszel egy Mobil WiFit
nekem egy Huawei E5577C van, de több készülékkel is simán kibír 3-4-5 órát. Táskádba berakod, rákötsz egy powerbanket akkor pedig kb végtelen időt 
nyugodtan vedd neppertől, de tényleg csak megbízhatótól
számla hiánya nem probléma, serial alapján 1 év világgarancia jár a bontatlan termékekre
adásvételi azért nem hátrány
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Sajnos a munkámból kifolyólag elég sokat kell utaznom (napi 2.5óra).
Jelenleg egy iPad Air készülékem van, viszont szeretnék egy kisebb iPadet amit csak pikk-pakk előkapok és nézek rajta egy sorozatot, olvasok vagy internetezek útközben.
Ezek alapján az iPad mini 4 tűnik befutónak. A mai felhozatal alapján ez a készülék egy középkategóriás tabletnek tekinthető?
Sajnos nem tudom, hogy szükségem lenne-e a cellular verzióra. Mobil routerben korlátlan mobilnetem van amit tudok használni útközben, tehát mobilnet miatt nincsen szükség a kártyára. Más pozitívuma van a cellular verziónak a simával szemben? Megéri a felárat?Ha vásárolni szeretnék akkor bátran megtehetem ezt hardveraprón nagyon jó értékelésű eladótól is?
Természetesen új készülékről van szó. Nem kapnék szerintem számlát. Nem hátrány ez garanciáztatáskor?köszönöm szépen
-
Süvi
őstag
Nekem is ilyen Nas van.
DS get alkalmazát rátettem az Ipad-ra, és azzal töltök közvetlenül a NAS-ra.Ha vannak olyan filok, amiket pedig az ipad-on szeretnénk tárolni, azt mérettől függően a Documents (ezzel főleg dokumentumok, könyvek, excel stb.) vagy a DSCloud alkalmazással teszek át.
-
Süvi
őstag
-
Ragnar95
félisten
Nem ezen dolgoznak
Egyértelműen kijelentették hogy nem lesz egy rendszer az iOS és macOS. A fejlesztők számára teszik könnyebbé, hogy kódot megoszthassanak az iOS és macOS appok között, gyakorlatilag csak a UI kezelését kell külön megoldani mostantól mindkét platformra. Így kapta meg a macOS az új beépített appokat, de a 2 rendszer továbbra is teljesen különálló marad. -
SharpSA
veterán
válasz
üzenetére
Na igen, ez nagy betegség sokaknál. Annyi a vagyona, hogy már nem tud vele mit kezdeni, kínlódik, de akkor sem elég. Ha ingyen adná a készülékeit egy évig, az sem kottyanna meg nekik szerintem... Beteg emberek... mindig több, még több... de minek, hova? Ja mer' csak...
-
Süvi
őstag
Na kiderült, hogy dolgoznak azon, hogyan lehet összehozni IOS és Mac-os rendszert.
2019-ben hátha lesz valami.
Remélem még a 10,5 pron futni fog az egeres támogatás
-
törölt tag
Sziasztok!
iPad 2018-hoz milyen kijelzővédő fóliát és tokot tudnátok javasolni? -
Ragnar95
félisten
Természetesen bármilyen kapacitív stylus működik iPaddel is. Én is használtam egy ideig pár száz forintos vastag gumivégű stylust, működött gond nélkül.
Ajánlani mondjuk nem ajánlom hogy ilyenekkel kezeld az iPadet, mert csak ront a használati élményen az összes gagyi stylus, de még a jó stylusokat is csak specifikus dolgokhoz ajánlanám (jegyzetelés, rajzolás), mert az egész rendszer ujjal való kezelésre van kitalálva. -
Süvi
őstag
Elég szép válasz lenne az Apple-től, ha tényleg gyorsulni fognak a korábbi készülékek is IOS12 alatt.
Ha ezt megcsinálják jelentős aksiidő csökkenés nélkül, akkor
-
Jano_023
őstag
Hali frissítettem az ipad mini 4emet az új rendszerre. Azóta nem tudok chromecastre se youtube se twich videokat kitenni. Valaki tudja miért vagy hogy oldjam meg?
-
Ragnar95
félisten
-
Dimaj
aktív tag
A mostani android tabletemhez használok érintő stylust, mert kényelmesebb nekem, csak pötyögni a kijelzőn, meg pár játéknál. Szóval semmi profi rajzprogram vagy ilyesmi. Az ipad is érzékeli ha ezzel nyomkodom majd azt is nem.? Semmi komoly amúgy passzív érintő ceruza egy gumiheggyel a végén.
-
INMOTEP
őstag
Jónapot ,érdeklődni szeretnék Ipad vásárlással kapcsolatban , Ipad Air 2 vásárlását tervezem .Ugye jól értelmezem hogy gps vevő csak a Sim kártyás modellben van ? Ha igen akkor sim kártya nélkül is használható a gps vevő ? Mire érdemes figyelni vásárlásnál ? Köszönöm előre is az infót
-
Ragnar95
félisten
Vannak appok, amik csak iPadre érhetőek el, mert kell hozzájuk a nagyobb képernyő hogy használhatóak legyenek. A legtöbb app univerzális (iPad + iPhone), ezeknél általában csak a UI a különbség a 2 verzió között. Amely appnak nincs iPad verziója, az kis méretben és felbontásban fut iPaden, tehát nem épp nagy élmény használni, de szerencsére ilyen elég kevés van ma már.
-
Dimaj
aktív tag
Tényleg vannak konkrét ipad appok? Miben más mint a sima vagy az iPhone appok?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, adott egy ipad air 10.1 JBvel és egy MagicMouse 2. Több napja kínlódok vele, leszedtem a BT Stacket, de már a párosításnál elakadok. Hiába csatlakozik le a macbook az egérről, hiába kapcsolgatom ki be az egeret nem találja meg az eszközt és így nem tudom párosítani. Mi a trükk? Hogy tudom párosítani őket?
-
Lefty
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Igazabol nem kellene semmit szinkronizalni az oldalak jelszavain kivul. Akkor majd azt csinaljuk, hogy az egyikunk fiokjaval belepunk, icloud ki lesz kapcsolva. Csak az lesz kenyelmetlen, hogy ha teszem azt FB appot hasznal valaki, majd mindig ki kell jelentkezni es a kovetkezonek beirni a jelszavat.
-
Geresics
addikt
Miért nem csináltok egy 3. fiókot? Oda mehetnek az olyan szinkronizálások, amik mindkettőtöknek kell (pl. könyvjelzőbe kedvenc étterem étlapja, közös fotók, videók, stb.), és így a magánszférátok sem sérül, mindenki megtarthatja a saját kedvenc kis privát szinkronizálásait a saját fiókjára (pl. exek elérhetőségei, képei, bármi, ami a másikat akkor is zavarná, ha alaptalan, stb.)
-
Dimaj
aktív tag
Köszi, egy ipad 2018 át veszek szerintem, néztem videót is, elég fürge gép. A mostani android tabletemhez használok érintő stylust, mert kényelmesebb nekem, csak pötyögni a kijelzőn, meg pár játéknál. Szóval semmi profi rajzprogram vagy ilyesmi. Az ipad is érzékeli ha ezzel nyomkodom majd azt is nem.? Semmi komoly amúgy passzív érintő ceruza egy gumiheggyel a végén.
-
A 2017-es iPad szerintem is az Apple leg-vállalhatatlanabb terméke volt. Visszalépés egyértelműen, nem hiába volt lamentálás, hogy mit vegyenek az emberek, azt, vagy inkább az akkor már jópár éves Air2-őt. Ezt valószínű ők is észrevették, mert eléggé gyorsan jött a 2018-as verzió, ami hozza azt a fejlődést, amit korábban elvárt magától a cég. Persze, aki azt mondta, hogy a 2017-es akadozik, az nem mondott valót, mert nem történt ilyen.
Ha munkára kell egyébként, akkor a Pro ajánlott, netezésre, hasonlókra elég bőven a 2018. amivel most már szépen lehet jegyzetelni is. Egy androidos tablet nem fog versenyre kellni vele szerintem.
-
Dimaj
aktív tag
Anno olvastam mikor kijott a 2017 ipad hogy nem volt már megjelesekor se combos készülék, meg kijelzője se.,gagyi panel, meg akadozott össze vissza. Ez van most az ipad 6 2018 al is.?mennyi vel lett jobb hozzá képest a 2018?
-
SharpSA
veterán
Nekem van egy Samsung Galaxy Tab S3 LTE-s készülékem (ami most már eladó), helyette egy szintén LTE-s 10,5-ös Pro-t vettem billentyűzettel. Ez utóbbit így munkára is tudom használni és ugyanolyan gyors, mint a laptop. A Tab S3 itt-ott szüttyög picit. Na meg a Pro képernyője és hangja üzemideje kiváló. Hogy miben rosszabb? Nem rosszabb. A rendszer miatt más, viszont ebben a felállásban napközben laptop helyett az iPad Pro 10,5 van nálam billentyűzettel.
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
parommal mindkettonknek iPhone-ja van, igy kulon iCloud is. Telefonon a netes barangolas nem tul kenyelmes igy vennenk egy 2018 iPad-et. A kerdes, ami felmerult bennem, lehetne azt valahogy kozosen ugy hasznalni, hogy nem kifejezetten valamelyikunk iCloudjaval jelentkeznenk be? Vagy az van, hogy vagy en vagy o jelentkezik be? Lehet esetleg tobb fiok?
-
SharpSA
veterán
A telefonon van akkumulátorok widget, a táblagépen nincs. Vagy csak akkor lesz a táblagépen, ha van még másik csatlakoztatott eszköz?
-
Dimaj
aktív tag
Helló. Mennyire éri meg ipad 6 2018 at vásárolni?
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
iPaden probàlnék a Documents-szel letölteni nas-ra,de csak iPadre enged. Be lehet állítani, hogy a nasra is lehessen? Ha lezárom a kijelzőt, egy idő után megszakad a letöltés. Erre van megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyértelműen kijelentették hogy nem lesz egy rendszer az iOS és macOS. A fejlesztők számára teszik könnyebbé, hogy kódot megoszthassanak az iOS és macOS appok között, gyakorlatilag csak a UI kezelését kell külön megoldani mostantól mindkét platformra. Így kapta meg a macOS az új beépített appokat, de a 2 rendszer továbbra is teljesen különálló marad.

( bocsanat )
De akkor is. Ennyi.