Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
válasz
ricsi8800gt #36698 üzenetére
Nekem most nagyon de nagyon össze vissza napjaim vannak. Remélem reggel 10-ig vagy du. 6 után lehet.
-
NFree
addikt
Pont így voltam én is , habár a te procidba még számomra lett volna egy kis tartalék up neki.
Legszivesebben megtartottam volna 24/7 es gépnek igaz lassan 3 éve nyúztam a haswellt de még mindíg semmmi de semmi nem indokolta a cserét csak a trémárk , nem baj a köv konfig lessz az utolsó ezt már eldöntöttem vga-ba meg egy 980 ti ha összejön. -
NFree
addikt
válasz
tom_tol #36691 üzenetére
Nem nem sikerült, remélem a köv gazdija sem teszi , Teljesen kinyírni még nem sikerült egy darabot sem volt lábégetős kondi lepukkan q6600 , meg 4770k kondi nélkül , de mind működött.
Csak most jó áron vannak még a hardverek , töbnyire netezek meg a lányok meséznek . Sok volt a 4790k . legtöbb tesztet amit akartam már lefutottam, igaz lehetett volna javítani itt ott 5,2-5,3ghz lett volna a cél , de még a hűtőládás projekt alszik télig meg nem bírtam volna már várni , ráadásul a 7700k-k meg nagyon magasra teszik a lécet.
Így nagy elkeseredésemben , hogy csak itt ált szinte kihasználatlanul eladtam . játszani majd akkor fogok ha meglessz a mass effect hez a magyarosítás. addig meg majd lessz valahogy. töbnyire böngészek filmezek meg trakizok .
egyébként fura , mert 12db vga-ba meg itt álla pénz de ugye azok jobb procival többet is tudhatnak .
kicsit bolond vagyok . -
NFree
addikt
Uraim búcsúzom , néha néha még benézek, mindenkinek sok sikert a Haswell-hez.
Eddigi legjobb konfigom volt , de itt volt az idő .
Köszönöm minenkinek a hasznos tanácsokat egyebeket . Sziasztok -
Melorin
addikt
válasz
#Morcosmedve #36682 üzenetére
Csak i7 lett, egy sima 4790.
Jó áron volt, na,
Magamat ismerve úgyis megállapodtam volna 1-2 hét tuning után egy 4GHz 7/24-ben. A 4690k-t is annyin járattam 1 évig. Elég volt arra amire nekem kellett. Most inkább skippelem ezt az 1-2 hetet, pénzem is több maradA K nélküli procit is lehet kevesebb fesszel járatni vagy azt sem tudom majd piszkálni, az is a K privilégiuma?
-
Melorin
addikt
Üdv,
Nemrégiben lecseréltem a 4690K-mat egy G3258-ramert kellett a pénz de újra pénz állt a házhoz, így ideje lenne lecserélni egy i5 (4690K) vagy i7-re (K nem K?), de akárhogy próbálom magam meggyőzni arról, hogy nekem i7 kell, ha a neten fellelhető teszteket nézem nem valami nagy a teljesítmény-előnye egy i5-el szemben.
Nem vagyok valami nagy multis de azért egy PvZ GW2 befigyelne (Frostbite 3 engine). Inkább Civilization VI-al, Assetto Corsával tolnám és régebbi játékokkal.
Lightroomot és PS-t használok főként, ezekbe a jelen Pentiumom bicskája eléggé beletörik.Ti mit tanácsolnátok, melyik legyen?
-
TeeBee73
veterán
-
Redneck
nagyúr
válasz
MK VII #36672 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, anandtechen találtam egy komplett tesztet. Nem erőltetem, esetleg ha RAM-ot cserélek (2x8GB) és ár/érték arányban jobbat találok, majd azt veszem. A memóriavezérlőt jobban terheli ha 4x4GB van bent, vagy nincs különbség a 2 modulhoz képest?
TeeBee73: Köszönöm, de csak ha téged is érdekel az eredmény! Miattam ne pazarold az időd!
-
-
TeeBee73
veterán
válasz
Redneck #36670 üzenetére
Ha csak IGP-t használsz, ott sem lesz CL9-1600/CL10-1866MHz között külömbség. (Ha játékokban gondolkozol, ott a memória mennyiség számít, ill. a pályák közti betöltés sebessége, SSD-ről futtadod-e, vagy HDD-ről)... Szvsz.
Mod: Redneck: Jövő hétvégén tudok csinálni HyperX Black/1600MHz vs. HyperX Blue/1866MHz tesztet. (Az időzítéseket nem tudom, teóról vagyok).
-
Redneck
nagyúr
2X4GB HyperX XMP CL9 (1.5-1.65V) Kitem van jelenleg. 9-9-9-27-1T-1.65V-1.2V IMC beállításon megy, ez az XMP profil.
A lap weboldala DDR3 1600 Mhz Dual Channel Supportot ír, de a memóriatámogatási listán 1866-os és magasabb órajelű memóriák is szerepelnek. UEFI-ben is kiválasztható több magasabb órajelű profil.
Meg lehetne a jelenlegit próbálni 1866MHz CL 10 időzítéssel a maximális 1.65V-on vagy teljesen felesleges mert nem menne?
Esetleg inkább próbáljam szűkebbre venni az időzítéseket mert az a járható út?
-
TeeBee73
veterán
válasz
Puma K #36661 üzenetére
Bus frekinél ez már igencsak degradálná a procit, szvsz, el sem indulna a masina. Másik lapban is érdemes lenne kipróbálni. 102-103 MHz felett is egészségtelen, úgy tudom. Ha tényleg így küldi a deszka, rövid időn belül elő lehet szedni az ásót, hogy legyen hely a procinak a kiskertben...
-
jacint78
addikt
válasz
MK VII #36650 üzenetére
Nem a meghibásodás arányáról van szó, hanem a hibák mibenlétéről, arányban az emesí viszi zászlót.
Ráadásul mivel "műszaki" szemmel nézem az ilyesmiket azt is tudom, ha valami akár működőképesen is gagyi és ez tökéletesen igaz a gagyibájt cuccaira. Nézd csak meg a videókártyáikat a ventilátorok zörögnek, rengeteg fütyülő sípoló kártya, ráadásul még a hűtők sem passzolnak a nyákhoz, dobozból kiszedve görbék a kártyák amik idővel mégjobban görbülnek, hátlap nélküli 1070-ek pedig V alakúak, egy csávó multkor kettőt küldött vissza. A legolcsóbb, leghitványabb ótvar szar a gigabájt! Az mi volt amikor az űrtechnika X79-es lapjaikon kigyulladtak a fetek, mert egyszerűen rosszul volt megtervezve a nyák és a középső fetekeről nem vezette el a hőt rendesen. BIOS-t sem képesek normálisan megcsinálni egy bughalmaz az egész, sok idő mire bekapcs után képet adnak, mert valójában többször is újraindulnak, mert nem sikerül nekik elsőre, de nem mindíg ugyanúgy, mikor hogy sikerül. Jónéhány lapjuk van ami újraindulásra egyszerűen képtelen, inkább lekapcsol és újra bekapcsol, hát vicc az egész. Érdemes poszt kódokat író kártyát dugni a különböző gáyrtmányű lapokba, vicces, hogy a gigabájtok mit szenvednek mire sikerül elindulniuk.
Részemről működésképtelen, veszélyeshulladékgyár a gigabájt..
Ami a tuningot illeti, érdekes módon egy olcsó hurka ASUS lapnál (enyém) 4 fázissal megoldották, azt amihez a gigabájt féléknek nyolc fázis kell (vagy valójában 4 fázis, megduplázott fetekkel és folytókkal ugye...) különben túlmelegszik a VRM.
Volt gigabájt és asus 1366-os lapom, mértem áramot annó.
Core i7-920 @ 4GHz 1.248V teljesítményfelvétel 12V-on
Gagyibájt X58
CPU+FPU 10.5A
FPU 12.6AASUS P6T-SE
CPU+FPU 8.5A
FPU 10.0A -
MK VII
veterán
válasz
jacint78 #36648 üzenetére
Na látod ezért nem vagy illetékes abban, hogy ajánlod-e a Giga lapokat..
Én órás vagyok, Diesel, Michael Kors, Fossil, Police, DKNY stb-stb szervizben dolgoztam... Annyi szemetet még nem javítottam mint akkor... És biztos vagyok benne, hogy itt a topikban is van olyan akinek semmi baja pl a Police órájával..
Sőt tovább megyek... Ismeritek a Breitling, Tag Heuer, Cartier, Omega, Rolex óramárkákat? Mert azokat is javítottam sokat.. Ugyan úgy tönkremennek mint az 50 ezres órák csak ugye ott egy szerkezet szerviz mondjuk egy Breitlingnél ami chrono-s ott kezdődik, hogy 130 ezer..Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy egy olyan ember aki szervizben dolgozik bizonyos dolgokkal, az soha nem fogja ajánlani azt amit javít, mert míg nálam megfordult kb 15 Giga lap addig a Te kezedben 15000, ugyan úgy ahogy nekem a hőn szeretett Diesel meg Police órákból sok ezer darab. Én azt mondom rá, hogy szarok, mert tudom, hogy azok, más meg odáig van értük..
Ezért nem is adok tanácsot óravásárlásban, csak tényleg nagyon havernak, barátnak, mert sértődés a vége..Na, de OFF OFF.. Srry...
Takarítson az illetékes, ha zavarja.. -
MK VII
veterán
válasz
jacint78 #36637 üzenetére
Na látjátok ez teljesen lutri az összes lapnál, hogy ki mit ajánl kerülendőnek..
Én pl semmiképp nem kerülném a Giga lapjait.. Soha egy sem halt meg és semmi gondom nem volt velük pedig kb a 15. Giga lapot nyúzom 775-ös platformjaim óta.
Jelenleg is Giga Z97-ben hajtom a procijaimat gond nélkül.
Máskülönben nekem Asrock-kal csak annyi a bajom, hogy számomra totál katyvasz a BIOS-a... Képtelenség kiigazodni rajta.(#36639) laskr99
Én úgy tudom, hogy már nem... Külön cég lett... -
Grózi
veterán
válasz
kicsipapucs #36642 üzenetére
Nem.Stabilan ki voltak tesztelve adott fesszel(Ibt+Prime+Aida órákon át és játékokkal is),Ibt maximum mellett is a legmagasabb maghőfok 85 fok alatt maradt és mint írtam is 1,25V alatti Vcore-l.
-
HoaryFox
őstag
válasz
F e Z o #36636 üzenetére
Egy szóval sem szidtam az Asrock-ot, muterék otthoni gépében van egy, jól tartja magát, de az UEFI-je nekem borzalom. Meg volt 1-2 dolog vele, mait csak nagy Google-keresések árán tudtam csak megoldani (pl. hogy legyen oly' rendes és kapcsolja le az USB-ket, amikor kikapcsol a gép)
-
-
Alpi.
addikt
válasz
F e Z o #36636 üzenetére
Nem ilyen modern cpu volt egyik sem meg azt a 120-at csak ugy irtam. A lenyeg, hogy nagyon magas homerseklet volt (nem volt kontakt hutovel) es emmellett magas fesz is.
Ertelmes setupnal szinte kizartnak tartom, hogy degradaljon.
Nitrozott prociknal sem latni romlast pedig ott azert elofordul, hogy Intel altal megszabott hatarerteken kivuli feszt kapnak. -
laskr99
addikt
Mi a baj az Asrockal? Asus leányválalata vagy valami ilyesmi.
-
HoaryFox
őstag
Félig-off
Ki mit ajánlana / használ Z-s chipsetes microATX méretű deszkát i7-4790k-hoz?
Olyat gondoltam ki, hogy ha már egyszer i7-t akarok venni, akkor legyen már tyuning is egy pici (nem ilyen 5 GHz a cél, csak olyan 4,4-4,5), csak a kedvenc márkámnál, az Asus-nál már nem találok sehol újat, HA! se nagyon bővelkedik.
Amit még elviselnék, az a Gigabyte (AsRock lapoktól herótom van)
-
r92king
tag
Üdv, valaki tudja, hogy miért kellett a feszt feljebb emelnem, hogy a rendszer stabil maradjon? Kb 2 évig ment stabilan a rendszer 1.165V///4,4 Ghz-en a 4670k. Prime95 is ment órákig most meg kér 1.210V-t különben Prime95 1 sec után lefagy.
-
zs198
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #36618 üzenetére
Igen a "z"-s deszkások a tuning alaplapok ha minden igaz. Z87...z97...stb.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Balathruin #36615 üzenetére
Értem köszönöm, magasabb órajel lett volna a lényeg, de akkor az bukó.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Balathruin #36613 üzenetére
Értem, tehát a bckl emelés sem megy itt gondolom.
-
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni tuning kérdésben?
4570 processzort szeretnék Gigabyte GA-H87M-D3H alaplapban tuningolni. Van erre lehetőség?
-
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy kis stabilitástesztet LINX-szel. Az i5-4670K procim így fut 10 körös teszt után:
- 4.0 GHz - 1.200 V
- 4.2 GHz - 1.205 V
- 4.4 GHz - 1.210 VEmellett Az AIDA64-nek mindhárom órajelen hiba nélkül végigfutott a sebességtesztje és az összes benchmark-ja. Szerintem stabilnak mondható 4.4 GHz-en is és a feszültség értékek sem magasak. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest