Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
laskr99 #34999 üzenetére
Akkor mondhatni, sikerrel zárul a projekt lassan
Rendben. Ha a ventilátorvezérléssel nem boldogulsz, dobj egy privátot és megnézem az enyémben holnap, mi hova van dugva. Arra emlékszem, amikor összeraktam, hogy felül és hátul volt egy kis kavalkád, ültem előtte és gondolkoztam, hogy ez akkor most hogy van? De utána rendben volt...
-
Petya XT
senior tag
válasz
laskr99 #34997 üzenetére
Nekem kicsit soknak tűnik, de próbálj meg telepíteni, ha fenn van a hűtő normálisan. A BIOS-ban állítsd be a hővédelmet, olyan 70-75 fokra, mert telepítés alatt dolgozni fog, és ha túlmelegszik, a folyamat alatt esélyed sem lesz monitorozni. Így ha baj van, leáll. Akkor viszont meg kell nézni a procihűtőt. A rendszer alatt már tudod figyelni....
A ventilátorvezérlőre visszatérünk( ha gondolod küldd el a házad típusát, bár nekem nagyon ismerős/ Zalman Z9 Plus/, ebben az esetben szerencséd van, nekem is ez van meg tudom nézni pontosan mi hova van kötve a tetején/
-
Petya XT
senior tag
válasz
laskr99 #34995 üzenetére
A ventilátor vezérléssel ne foglalkozz....Azt majd kimazsolázod később. Nagyon magas a CPU hűtő fordulatszáma, és a terheletlen hőmérsékleted is. A CPU hűtőn minden lábat benyomtál rendesen? Az ideális olyan 30-35 fok volna, és olyan 1000-1300 körül kellene lennie az RPM-nek... Milyen procid van? Remélem nem 4790....
-
Petya XT
senior tag
válasz
laskr99 #34985 üzenetére
Átnéztem, nem tünt fel semmi, egyet kivéve. A hűtőnél az a kábel nem lesz úgy jó, most is majdnem beleér a lapátba. Vagy vezesd el normálisan, vagy vedd le a hűtőt és fordítsd meg, kábellel lefele, nehogy baj legyen belőle... Ha van monitor rajta, majd írd le a konkluziót
-
Petya XT
senior tag
válasz
laskr99 #34983 üzenetére
Persze, nyugodtan indítsd el, baja nem lesz attól, hogy nincs rajta monitor. Legalább szétnézel belül, hogy minden rendben van el (ventik mennek, stb), meg kb azonnal kiderül a bekapcsológomb kábelét jó helyre dugtad e
. Ha minden klappol bekapcsal leállítod, majd monitor rá, BIOS átnéz, és próbáld ki a Reset gombot is....
Bármi rendellenes dolgot látsz indításkor, vagy 4 mp bekapcsológomb, vagy húzd le a tápot...de nem hiszem
-
soneec
tag
Sziasztok!
Adót egy 4790k delidelt procim ami 4.4en ketyeg és egy thermalrihgt axp100r hüti.
Kupak alatt clu felette thermalgrizlyA bajom az hogy magasak a hőfokok játékok alatt eléri a 70-t, idle 38-40 mindez egy 22fokos szobában.
Ez egy elfogadható érték ilyen proci hűtő mellet?
-
válasz
F e Z o #34969 üzenetére
Értem a ramok nem izgatnak jók nekem 1600mhz-en is. Most viszont autora raktam a feszt és így is jó a szorzó beállítja amit én megadok neki, csak túl sok feszt ad neki azt meg nem bírja a hűtő vagy jobban mondva a paszta a cpu-nál. Úgy látszik csak offset esetén nem működik a szorzó emelés.
-
Üdv.
Beújítottam egy 4770K-t és próbálkozok a tuninggal egy asus h87-me alaplap társaságában, de nem jutok dűlőre.
A probléma az, hogy hiába állítom be a szorzót pl 41-re csak 3.9GHz-re tolja fel az órajeleket. Arra rájöttem, hogyha manuálisan állítom a cpu feszt, akkor viszont jó, de ha offsettel próbálkozok nem. Mi lehet a gond, mit kéne kikapcsolni? Csomó féle állítási lehetőség van amúgy.
-
laskr99
addikt
válasz
F e Z o #34956 üzenetére
Kértem segítséget a sulis rendszergazdától de elhajtott.
Ott kezdődik a baj ,hogy:
Proci,HDD,24 pin bekötve és valami hd audio is.Első usb portok is bent vannak.
A hdd led, Power led stb is elvileg mert másképp van a lapra írva.
3 venti benne az összes 3/4 pin foglalatban de egynek nincs helye. Az előlapon van egy venti szabályzó ami 2 ventit tud szabályozni. Rádugtam egyet de nem jöttem rá honnan kap majd áramot.Van valaki szaki aki tudna segíteni Csepel környékén?
Nagyon nem értek még ehhez.Segítséget előre is köszönöm.
-
laskr99
addikt
Beraktam a procim és mikor húztam le a kart ilyen ropogó vagy milyen hangot adott. Az mennyire gáz?
-
Booker87
csendes tag
sziasztok. I5 4460 / 4590 procik max. mekkora karit képesek kipörgetni 100%-ban? (pl.: RX480 & GTX1060)
-
LW
őstag
Sziasztok!
Nemrég upgradeltem a HD7950-3G-t egy GTX1060-6G-re, viszont játék közben úgy látom, hogy nem kúszik fel a GPU load-ja 100%-ra. Egy i5-2400 procim van most. Javulna a játék teljesítmény ha kicserélném egy negyedik generációs i5-re? Mondjuk i5-4590. Esetleg fontoljak meg egy teljes architektúra cserét (i5-6500, DDR4)?
Köszönöm, ha leírjátok a véleményeteket.
-
Fisherhun
tag
válasz
laychi #34938 üzenetére
Online.
Figyeltem a procit, videokarit afterburnerrel, hwinfo.
Mindent beállítottam maxra 80-100fps t kaptam de ha körbe néztem egy nagyobb téren nagyon beszaggatott de közbe az fps nem nagyon változott.Megnéztem a proci csutkán ment de abszolút 100%
Kipróbáltam azt is, hogy a v-sync et bekapcsoltam. Itt már jobb lett kicsivel de ha ki mentem a térre megint tapasztaltam a szaggatást (ilyenkor a proci elérte a maximális teljesítményt megint). A videokártya kihasználtság 50-60% volt meg se érezte. A hőmérséklete olyan 60 fok körül volt procinál szintúgy . -
Fisherhun
tag
Sziasztok!
A véleményeteket kérem.
Megéri váltani 4690k-ról 4790k-ra ?
(Azt vettem észre, hogy a Division szenvedősen megy egy 1070 es társaságábanpersze nem egy címről van szó de ennél nagyon látványos volt a drop)
-
törölt tag
-
törölt tag
-
balika55
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás?1. Fix fesz + fix órajel
2. Minden energiagazdálkodási folyamat be van kapcsolvaA Fix fesz + fix órajelnél érezhetően többet eszik a proci?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Redneck
nagyúr
válasz
SoulReaver #34928 üzenetére
Több alkalommal vásároltam eddig giannitól és sosem volt gondom vele. Valószínűleg a csomagküldés miatt volt bonyolultabb, mert én mindig személyesen boltoltam le a kért termékeket.
-
SoulReaver
veterán
válasz
colossal89 #34927 üzenetére
Ha veszel, te indítod az értékelést. Gianni-val nekem már volt csalódásom nem egyszer... Sosem a megígért időpontban küldte a dolgokat. Mindig "közbe jött valami" Az utolsó vásárlásomnál már vissza is mondtam emiatt... Aztán LeC másnapra küldte ugyan azt és olcsóbban.
-
colossal89
tag
válasz
laskr99 #34914 üzenetére
Én már vettem LeC től 2DB fél konfigra való alkatrészt több 100 ezres tételt, nagy megelégedésemre. Kettő eladótól szoktam venni nagy tételt ő az egyik, másik Gianni. Garoztattam is már, semmi baj nem volt jött a gyári új fóliás alkatrész. Csak értékelni nem szoktak, így amit vettem tőlük semmi értékelésem nincsen tőlük.
-
laskr99
addikt
válasz
SoulReaver #34923 üzenetére
Majd jövőre az I5-4690 meg a GTX 1060-nál már titokban lesz
Most csak egy szerény gamer gépet vettem. I3-4170+8gb ram+1tb hdd éés majd egy 750 ti. -
laychi
veterán
Én anno asus r7 260x dc2oc-t vettem tőle.
gyári selejt volt,gyári oc-t nem tudta megfelelően hozni,csikozott pöttyözött,alapból 50-60 fok volt,mert 2d helyett 3d beállításon ment...pfff
visszavittem,cserét kértem,de nvidiára(amivel akkor még nem foglalkozott,csak amd kártyákat árult) egy giga gtx 750Ti 2gb-ot kértem tőle és meg is kaptam(2-3k-t kellett ráfizetnem,de nem bántam meg)
Rendes srác,tőle vannak a ramjaim is meg tőle volt anno a 3570k-m is -
-
laskr99
addikt
válasz
SoulReaver #34921 üzenetére
Hát igen
. Én pénzem de veszekednek ezért . Inkább iponrol megrendeltem +7k-ért azt nyugi van.
-
laskr99
addikt
válasz
SoulReaver #34919 üzenetére
Rendben köszönöm szépen a válaszokat. Közben családi nyomásra boltból kellett vennem... Pedig megérte volna tőle. Majd legprofibb.
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Valaki vásárolt már LeC nevű eladótól új 1150-es box processzort?
Láttam az értékeléseket, csak érdeklődni szeretnék a véleményéről. -
Plasticbomb
addikt
válasz
F e Z o #34912 üzenetére
forditva. A hibernáláskor lementi a memoria tartalmat a hdd/ssd-re és kikapcsol, alváskor tartja a memoriában ás csak alvó állapotba kerül a gép. win8 ota hibrid leállitas van, ami a rendszer dolgait menti rambol háttértárolóra, a többit rendesen betölti. (pontosabban valami ilyesmi...)
-
F e Z o
veterán
válasz
Balathruin #34910 üzenetére
Szerintem a hibernálás is a memóriában tart mindent, tekintve hibernált állapotban a gép kevesebb energiát fogyaszt, mint alvó állapotban, és indításkor a korábbi állapotába áll vissza (igaz, nem olyan gyorsan, mint alvó állapotból). Innen idézve.
-
Melorin
addikt
válasz
Balathruin #34910 üzenetére
Ezzel most mit szeretnél mondani? Hogy nem létezik olyan, hogy leállítás? Na ne már. Nálam sem alvás, sem hibernálás nincs, így fastboot sem. Normálisan leáll a gép és kész.
-
F e Z o
veterán
válasz
Balathruin #34908 üzenetére
Nekem pl ki van kapcsolva a hibernálás is és leállítom mindig a gépet is. Teszem azt ha lenyomom a táp főkapcsolót, akkor ugye veszik a ramból is az adat, márpedig az akkor nem hiberáció.
-
mazacar
tag
válasz
Balathruin #34906 üzenetére
Mindig kikapcsolom ahogy kell, nem szoktam alvo módba rakni.:/
Mióta mutatja a hibát azóta szoktam tapasztalni egyfajta villogást is a képernyőn meg a hang is néha megakad.:/ -
mazacar
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ide írok, de nem találtam megfelelő topicot..:\
Asus maximus VI Gene lapom van és a Q-CODE folyamatosan 40-et jelez.
Tudja valaki milyen hibát jelez?
Az esetleges segítségeket előre is köszönöm!Az alaplap könyvében egyáltalán nem találni ilyen hibakódra magyarázatot..:\
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #34886 üzenetére
Időközben sikerült próbát tennem (megjött a CPU-m, így felszabadult a G3258). Így itt a válasz is:
A B85M-ITX 2.30 BIOS-a még a Microcode 19 előtti verzió. Ezzel megy a tuning is és elindult a Windows 10 is. Szóval nem fogadott fekete képernyő, aminek nagyon örülök.
Viszont a non-z oc funkció és a szorzóállító már nincs a 2.40 és a 2.50 BIOS-okban. Így nálam ez az első eset, hogy nem a legfrissebb BIOS-sal használok valamit. De a "szükség" rákényszerített most.
Amúgy kisebb tuning jön majd össze ebben a B85M-ITX lapban, mint amit elértem a Gigabyte Z97M-D3H-val. De valahogy erre is számítottam... Azonban még tesztelnem kell.
kovlui: Szívesen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest