- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz laskr99 #37196 üzenetére
IBT-ben sem ? Mert idle/játék alatt tényleg nem annyira fontos ha jó a szellőzés.
Nekem amúgy ilyen egy U12S mellett:
+ játék alatt (~15 perc SWBF): [kép]
Ahogy figyelgettem egy jobb hűtővel még lehetne nyerni olyan 4-5 fokot, mer elég melegek a bordák már az IBT után
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Melorin
addikt
válasz ricsi8800gt #37191 üzenetére
Akkor megnyugodtam, nem a hűtővel nem a procival és végképp nem a delid utáni kupakvisszaragasztással volt a gond.
Minden a legnagyobb rendben -
-
Enigma1945
őstag
válasz macssessz #37186 üzenetére
A haswell i5 modernebb, ezáltal jobb az egyszálas teljesítménye is, kevesebbet fogyaszt, és ahogy fentebb is írták a kollegák, később jobban fejleszthető.
Katt a részletekért
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
macssessz
tag
válasz TeeBee73 #37184 üzenetére
Miért ?
Játékoknak nem jobb egy i7 még ha régebbi is? Vagy valami más oka van?
Úgy tudom a játékok figyelik a proci típusát is. Nem jobb egy nagyobb típusjelű?
Ha lehetne hosszabb távra 4-5-6 évre terveznék a géppel, a mostani gépemet is 2010 vagy 2012-ben raktam össze.
Vagy pont ez miatt? Nem ismerem teljesen ki magam a mostani HW szériákban. Próbálok okosodni a netről.
Köszi
Józsi[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz macssessz #37182 üzenetére
i5-öt vegyél ez esetben,
de ne a legolcsóbb leggagyibbat(írtad mik a lehetőségek)
későbbiekben tudsz fejleszteni, kaphatók még hozzá bőségesen lapok,ha beadná a kulcsot
ha el is fogynak az üzletekből a használtpiacon még mindig nagyobb eséllyel fogsz találni
"k"-s procinak b75-ös lapban egyébként sincs semmi értelmevagy ha megoldható,akkor inkább orientálódj a skylake- kabylake felé a ddr4 miatt is
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
macssessz
tag
válasz laychi #37181 üzenetére
Bocsánat!
Nem írtam, hogy esetemben az i7 az 1155-ös, az i5 az 1150-es. Ezért gondolom, ez az i5 modernebb mint ez az i7.Tehát a kérdésem:
Melyiket érdemesebb megvenni és miért azt? Vennék hozzá most egy 2GB-os videkarit, talán később 4GB-ost. Játékra lesz a gép, nem cél a legújabb játék és a full felbontás.
A mostani gépem
Gigabite _GA-EP43-UD3L alaplap,
Intel Core Duo E8400 2x3GHz proci,
GeForce GTX 560 1GB video kari,
4x 1GB Ram,
beszámításra kerül.Proci : i7 2600K 1155 + új EKL hűtés
Alaplap : Asrock B75 Pro3
RAM: új 2 x 4 Gb DDR3-1600 HyperX kittvagy
Proci: i5 4570 1150 + új EKL hűtés
Alaplap : új Asrock B85M Pro4
RAM: új 2 x 4 Gb DDR3-1600 HyperX kitt
Köszi előre is a segítséget
Józsi[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz macssessz #37180 üzenetére
Mitől lenne az i5 modernebb? Azonos széria
Ha online multi megy,akkor javasoltabb az i7 vannak játékok,mint pl a bf1,ami singleplayerben ultra beállításon a húzott i5-ömet 90-100% proci használatba veri a gtx 970 mellett.
i7-nél 70-80% körüli ez tudtommal,és biztos lesznek később is proci igényesebb játékok.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
macssessz
tag
válasz TeeBee73 #37174 üzenetére
Üdv!
A mostani konfigom Gigabite _GA-EP43-UD3L alaplap,
Intel Core Duo E8400 2x3GHz proci,
GeForce GTX 560 1GB video kari,
4x 1GB Ram,Ezt beszámítva és 65-öt ráfizetve tudnám megvenni a fenti konfigokat. Csak nem tudok dönteni.
Az i7 talán bikább, játékok talán jobban preferálják az i7-et.
Az i5 talán modernebb és energia takarékosabb, bár ez nem hiszem, hogy sokat számítana.
Későbbiekben nem hiszem hogy 50k körül vennék újabb procit.
30-40 körül hamarabb nagyobb videkártyát majd egyszer.Köszi a segítséget
Józsi -
Melorin
addikt
válasz ricsi8800gt #37177 üzenetére
Akkor miért ilyen meleg 4GHz-en? A 4690K-m 4600-on 1.2V-on volt ilyen gyári pasztával.
-
laychi
veterán
-
Melorin
addikt
válasz ricsi8800gt #37164 üzenetére
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Gépcsere előtt vagyok.
Melyiket érdemesebb megvenni és miért azt? Vennék hozzá most egy 2GB-os videkarit, talán később 4GB-ost. Játékra lesz a gép, nem cél a legújabb játék és a full felbontás.Alaplap : Asrock B75 Pro3
RAM: új 2 x 4 Gb DDR3-1600 HyperX kittvagy
Proci: i5 4570 + új EKL hűtés
Alaplap : új Asrock B85M Pro4
RAM: új 2 x 4 Gb DDR3-1600 HyperX kittKöszi előre is a segítséget
Józsi -
laskr99
addikt
válasz laychi #37168 üzenetére
Nekem ennyit mondtak:
Warner (2017. 06. 23. 17:33:41): Hello. My name is Warner and I'll be helping you today.
Me (2017. 06. 23. 17:35:20): Hello!
How much is the maximum allowed voltage for an intel cpu in generation 4-7? Is 1.7V okay for an I7?
Warner (2017. 06. 23. 17:36:15): I see
Warner (2017. 06. 23. 17:36:26): Glad to assist you with your inquiry
Warner (2017. 06. 23. 17:37:43): Usullay it is 1.25V
Warner (2017. 06. 23. 17:37:47): Also
Warner (2017. 06. 23. 17:38:00): due overclocking goes against the life of the unit
Warner (2017. 06. 23. 17:38:21): this is a technique that is handled by the user risk
Warner (2017. 06. 23. 17:38:26): however
Warner (2017. 06. 23. 17:38:32): Allow me to share the following links
Warner (2017. 06. 23. 17:38:42): To monitoring the processor temperature, it appears as Package Temperature
Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU)
https://downloadcenter.intel.com/download/24075/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU-How to Use the Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU) for Processors
http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/processor-utilities-and-programs/000006022.htmlTo diagnostic the processor
Intel® Processor Diagnostic Tool (iPDT)
https://downloadcenter.intel.com/download/19792/Intel-Processor-Diagnostic-ToolThe Intel® Processor Diagnostic Tool video
http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/000005567.html
Me (2017. 06. 23. 17:39:48): Thanks for the links. I will check that. And what is the maximum overclock frequency for an I7-4790K?
Warner (2017. 06. 23. 17:40:05): no information
Warner (2017. 06. 23. 17:40:07): again
Warner (2017. 06. 23. 17:40:30): overclocking is a technique that goes against the life of the unit and the processor warranty
Warner (2017. 06. 23. 17:40:32): that is why
Warner (2017. 06. 23. 17:40:41): there is no information about it
Me (2017. 06. 23. 17:41:09): Okay. Thanks for the help. Bye! -
laychi
veterán
Nem kitaláltam,az egyik support-os mondta a napokban,kíváncsiságból mondom megkérdem már ők mit mondanak,mert 24/7 mi 1,25-1,3V-ot ajánlunk maximum a beeső újdonsült(vagy régi tuningba most kezdő) tulajoknak.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
A gyártó ajánlása szerint 1,5V olatt és maximum turboboost órajelen lehet járatni
mindezt delid nélkül akár gyári hűtővelHoppá, dupla, na mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Kilian #37163 üzenetére
a dark rock 3 se a legütősebb hűtők közé tartozik,valamint az sem mindegy mennyire szellős a házad,milyen vga és egyéb alkatrészek fűtik be még a rendszered.
-
Kilian
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire normálisak egy CLU-val delidelt 4790k-nál ezek a max hőfokok ?
IBT, Aida FPU: ~87°C
BF1 alatt ~72°C
idle, böngészés mellett: 34-44°CHűtő egy Dark Rock 3, MX4-es pasztával. A proci 4.5 GHz@1.15V-on megy jelenleg. Azt még észrevettem, hogy ha 90%-ra tekerem a ventit akkor tudok nyerni 2-3°C.
Szerintetek a hűtő lenne már kevés vagy a delid nem sikerült jól ? Ügyeltem rá, hogy szétkenjem, bár a kupak aljára nem mertem sok CLU-t rakni csak egy nagyon picit nehogy véletlenül a kis áramkörökre is menjen.
Ugyan ragasztottam, de nagyon keveset használtam, még féltem is, hogy nem fogja majd meg.CnC Forever!
-
Weareus
addikt
válasz F e Z o #37160 üzenetére
Igen, ilyesmit hallottam én is. Sőt, még olyat is, hogy teszt alatt jó volt, játékok alatt jó volt, és egy "smafu" program megnyitásakor pedig (pl. egy böngésző) lefagyott. Ezért is lehet jó egy oc-setupot 1 hétig életszerű használat mellett tesztelni, mielőtt az ember továbblép.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zs198
aktív tag
Hmmmm.
Egy általános kérdés:
Van köztetek olyan , kedves fórumtársak aki túlfeszelte a CPU-t és ezáltal tönkrement?
Pusztán kíváncsiság...
Hogy mit bírnak.....[ Szerkesztve ]
Üdv. -Zsolt-
-
Grózi
veterán
válasz Weareus #37153 üzenetére
Nem lesz semmi baja,megvédi a beépített védelem.És hangsúlyozom tesztelni nagyon jó-az életben nem kap ilyen terhelést játék alatt a cpu.
(#37154) Popes[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Weareus
addikt
Köszi a teszt-ajánlást.
Alkalmasint játékra lesz, tehát a cél nem az, hogy megfőzzem, high, meg very high beállításokkal, ha érted mire gondolok...
Szvsz nincs olyan játék, amúgy sem ami ennyire leterhelné a procit, mint egy ilyen szintetikus teszt. Itt standard beállításokkal 10 kör simán lefutott, stabil maradt és nekem ennyi elég. Nyilván nem örülnék, ha játékok alatt 80 fokos lenne a proci, de talán ez a veszély nem is fenyeget.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Grózi
veterán
válasz Weareus #37142 üzenetére
Very high vagy maximum-ra állítva lenne az még jóval több is...Én mindig ezzel tesztelek cpu hűtést,az ilyen Cinebench meg társai csak csiklandozzák a procit.Jó stabilitást tesztelni+ha ez alatt nem throttingol a proci(90 fokos maghő alatt jó véleményem szerint),akkor nem lesz gond a hűtéssel.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Weareus
addikt
A setupban valaki segített.Offsetet 4.8-nál elsőre belőni...
Egyedül neki sem álltam volna.[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
válasz Weareus #37141 üzenetére
Az AVX (Advanced Vector Extensions) egy utasításkészlet. Az általad futtatott tesztprogi alatt használatba van ez az utasításkészlet és emiatt lesz olyan forró a CPU. Remélem, jól írtam le.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Weareus
addikt
válasz cyberkind #37143 üzenetére
Aventyr kollégától van, de ezt talán tudod.
Hétvégén fog beköltözni egy Phanteks Enthoo Primo házikóba. Úgy látom, jól érzik magukat együtt az Asrock deszkával.Amúgy léggel hűtöd?
Áh, most nézem Noctuád van. Nekem is volt, szerettem, (NH D14), első osztályú hűtő.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Lefuttattam tízszer, standard beállításokkal, max hőfok 83 fok volt. Köszönöm, ebből ennyi elég.
Órajel: 4.8 Ghz@1.2 v
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Anubis_9 #37140 üzenetére
Nem tudom, mi a rosseb az az avx (ok, advanced vector extensions, de azon kívül ) de van hogy 80 fok fölé emelkedik a cpu maghőmérséklet.
(81-82). 4.8 Ghz-en vagyok, 1.2 volton.P.S.: közben megnéztem. Valami lebegőpontos számítás, ami odab@szcsizik a hőfoknak, az már biztos!
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz laychi #37138 üzenetére
És az pont úgy jó?
Amúgy fingom nincs hol kell ramot állítani.
Ott állítsam, ahol az előbb 1024 volt?
Legyen 4096?[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Közben sikerült win network frame-t kellett telepíteni. Lefutott párszor az inter burn teszt, ezt kaptam:
(#37118) Grózi Odavert a hőfokoknak is rendesen. Mondjuk a cpu 4.8-on van. Ilyen magas hőfokok mást tesztekben közel sem voltak. Mi a rossebbel "kínálja meg" a cpu-t ez a teszt?
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ketten is linkelték az intel burn test-et, letöltés még oké, de utána hibaüzenettel el sem indul a telepítő.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Weareus #37131 üzenetére
Fps-t meg tudja növelni,ami hasznára válik az embernek.
Nézz meg összehasonlító teszteket játékoknál az újabb generációs procikhoz viszonyítva.
Nem csak a proci teljesítmény javára írható a magasabb minimum/átlag és maximum fps,hanem a magasabb memória órajelnek is köszönhető, függetlenül attól,hogy effektív lazább az időzítés.IGP-t használva még többet jelent,bár azt játékra nem igen használja az ember.
-
Weareus
addikt
válasz laychi #37129 üzenetére
"Játékoknál tud hasznot hozni a magasabb ramfreki"
Na, én meg mindenhol azt hallom, hogy a ram frekvencia az kb. játékoknál pont hogy mindegy.
Akkor most?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
laychi
veterán
válasz laychi #37129 üzenetére
bezárt böngésző és képmetsző,kilépve a tálca jobb sarkában lévő alkalmazásokból 727 pont:
a ramsebesség azonos,csak épp a procit nem terheli semmi
szóval azonos proci és ram órajelen 3 különböző "környezetben" mért 3 különböző eredmény
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Balathruin #37128 üzenetére
futtattam egy tesztet 4,7 Ghz-en a 4690k-val 709 pont 1600Mhz rammal, kb azonos körülmények közt 50%-os ramtúlhajtással 2400Mhz 713 pont.
Bőven lehet mérési hiba is
Játékoknál tud hasznot hozni a magasabb ramfreki,illetve pl videókódolásnál, ott is eléggé érezhető.
Szerk.:
Most direkt a hsz-em után 2x újrafuttattam 2400-as memókkal ,annyi,hogy a képmetsző meg van nyitva,meg 1 böngésző füllel több és máris csak 700 illetve másodjára 702 pontot kaptam...[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Balathruin #37126 üzenetére
uncore/ring/ cache igen számít,
én személyszerint és sokan mások sem vettünk észre változást ramsebesség állítás esetén,vagy csak minimális különbséget,ami mérési hibahatáron belül vanEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz Weareus #37123 üzenetére
Semmi köze a vga-nak a cpu benchmark részhez CB15-ben
A felbontásnak sincs.
Ramsebesség is mindegy, 1600-on és 2400-on futtatva is ugyan annyi pontot kapsz(1-2 pont differencia elhanyagolható.
Valószínűleg rendszerfrissítés vagy valami leterhelte korábban a procit és emiatt volt kevesebb a pont.Amivel minimálisan növelhető a teljesítmény,az a vring órajel emelése,de ez sem hoz számottevő hasznot,illetve máshol instabilitást okozhat. Van amelyik procinál pl ezt egyáltalán nem érdemes piszkálni,még a feszt sem csökkenteni, mert fehler lesz a vége.
Javaslom olvasd el az összefoglalót,ott fel lettek sorolva tesztprogik,illetve talán nem lett idesorolva az occt,ami szintén nem rossz stabilitás teszt
(#37124) r92king Nálad is más lehetett a gond, ennél a proginál többünknél tesztelve nem volt változás ram órajel állítás esetén.
Sok más proginál hasznot hoz, lásd 3dmark, aida64 memory benchmark, x.265 benchmark,cpu z benchmark, stb[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ok, 18-19 körül otthon leszek, akkor lefuttatom.
Van a cpu-z-nek egy cpu stress testje, azt próbáltam.
Próbáltam a Cinebenchet.
Próbáltam az xtu-t.
Akkor ezek felejtősek?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
F e Z o
veterán
válasz Weareus #37119 üzenetére
Intel Burn Test Tudtommal nem avx-es.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Weareus
addikt
válasz F e Z o #37116 üzenetére
Csak ismételni tudom magam:
"
És valóban: visszavettem a monitor felbontását, hogy kevésbé terhelje a vga-t és most 959 pontot hozott a cinebenchben."Magam is megdöbbentem ezen, és csak azért próbáltam ki, mert kolléga említette, hogy 4.8-on ez a pontszám sovány, hiszen neki 4.4-on többet hozott.
Mondom, akkor megpróbálom a felbontást.
És láss csodát...[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Weareus #37115 üzenetére
Fix dolgot számolna a program - teljesen mindegy, hogy milyen felbontásban - egyedül a cpu és a ram sebessége kelljen, hogy mérvadó legyen cpu tesztnél, mint pl egy 3DMark CPU physics tesztjénél. Tehát számomra a cinebech R15 továbbra sem mérvadó akkor,ha CPU összehasonlításról van szó.
H2O über alles!
-
Weareus
addikt
válasz F e Z o #37114 üzenetére
És a ram? És a driver? És a felbontás?
Gondolod, hogy ugyanannyi pontot fogsz kapni cpu-tesztben egy 800x600-ban lefuttatott teszt esetén, mint mondjuk full hd-ban vagy ne adj isten 4k esetén?
Cinebenchben biztos nem, én próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
-
Weareus
addikt
válasz Weareus #37112 üzenetére
Utánatúrtam kicsit.
Befolyásolja a vga (anti aliasing miatt), a driverek és a ram sebessége is a pontszámot.
Nekem most egy gts 250-es vga van, ddr3-as rammal (512 MB!), szerintem ez kavar be. Talán ezért is mondta Aventyr kolléga, hogy pontszámokkal egyenlőre ne foglalkozzak, csak a stabilitással.[link]És valóban: visszavettem a monitor felbontását, hogy kevésbé terhelje a vga-t és most 959 pontot hozott a cinebenchben.
[ Szerkesztve ]
-
-
r92king
tag
válasz Weareus #37109 üzenetére
Nem kicsi az a 825 pont? Nekem dob a 4770k 4,4 Ghz-en 866-ot.
(General)
Egyébként héten váltottam 4670k-ról, de nem érzek semmit. Nem lett gyorsabb. Igaz most több pontot kapok benchmarkokban, de kb ennyi. Most 4,4-en megy stabilan, ennyit ment a 4670k is. Szerintem az i7-ben maradt még tartalék többet is tudna, csak nem vágom mit kéne még állítani a Biosban. Giga Z97 Gaming 3.
VRIN : 1.75v
VCore: 1.21v
CPU RING :AUTO. Ha ezt állítom akkor még a BIOS is fagy
A C stateket érdemes kikapcsolni vagy nem sok mindent befolyásol?[ Szerkesztve ]
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
Weareus
addikt
válasz TeeBee73 #37107 üzenetére
Köszönöm.
Anubis_9: Én is most vettem.Közben készült egy Cinebench is érdekességképp:
[link]Az xtu most töltődik youtube-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ezt a képet most csak úgy beteszem ide:
Aventyr kollégának a segítségért:
Lapka: 4790k, deszka: Asrock Z87 Oc Formula
Cpu stress test alatti hőfok, órajel, etc lásd a fotón.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz MasterMark #37053 üzenetére
Azt azert lassuk meg, hogy a 2 csucs 1150-es lap (igen, tuningra gondolok) egyike sem volt Asus termek. Mint ahogy 1151-nel meg az Asus uralja a mezonyt ! Nem vagyok egyik marka mellett sem, mint ahogy ellene sem, de az effele "x szar, csak az y a jo" hozzaalast sosem ertettem. Lehet szeretni vagy akar rajongani is egy gyartoert, de kijelenteni (ebben az esetben), hogy csak az a jo, a masik meg tuti szar szerintem korlatolt nezopont. Peace...
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
válasz Johni5 #37097 üzenetére
Jó hát ők cégen belül lehet hűtőkamrában nézték ekkora fesszel,hogy még bírja,nem ég ki a chip a nyákból
Meg nem gyári " hűtővel",hanem ipari kompresszorralÖrülök,hogy ismét életet leheltem a topikba.
Holnap megkérdezek egy másik inteles kollégát,kíváncsi vagyok más hogyan nyilatkozik a témáról.Jól elcsesztük mindenesetre a k-s procik megvásárlásával,szerintem mindenki adja el és cserélje nonK-ra a prociját.
Meg a fránya Z*7 chipsetes lapjainkat is kukázhatjuk asszem...Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest