- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz lEninpApA #37998 üzenetére
Csak K-s procit tudsz húzni.
Max turbo órajelet sem lehet kisajtolni belőle 4 mag esetén, esetleg 1-2 lapban.
1060-at javasolnám, de sok játékban, ahogy épp beszéljük procilimited lenne, ezért talán jobb is egy 1050Ti neked.
Csak nézd meg a videót, amit az előző hozzászólásomban linkeltem.
Kb 1060 alap szintre húzva a 970(játékbeállítás látható) 4690K@4,8Ghz[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
lEninpApA
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok , ryzen configot szerettem volna összeállitani de a ddr4 ram árak meg a szűkös budget miatt kerestem egy alternativ megoldást.
Az egyik havertól sikerült 30k-ért beszereznem egy i7 4770s-t mellé 16 giga ddr3as 1600mhz-es ramot pedig egy 10esért használtan.
Kérdésem a következő lenne : ezt a fajta procit Z-s lappal lehet csak húzni gondolom, 3.9ghz-es turboja van tehát ezt elérni eléggé meg kéne izzadnia szegénynek , de egy 3.5öt valszeg ki lehetne belőle préselni.
Kérdés megéri-e emiatt Z-s lapot venni használtan , vagy inkább egy totál vadiuj 81es v 85ös lapot 3 év garival?
( Az utóbbiakból pedig melyik ajánlott? )
És akkor alap órajelen futtatni , gondolom ezzel se lenne nagy problémája.
A tuning részekhez sose értettem és nem is csináltam , a mostani gépemben is alapon meg az AMD prociValamint annyi kérdésem lenne még melyik videokártya ajánlott hozzá leginkább? A proci miatt mindenképp nvidia-t akarok.
Bevallom 1050ti és 1060 között variálok , tesóm most vett laptopot amiben i7 7700hq van 1050ti-vel és elég szépen futnak neki a játékok ultrán is , igaz vannak fps dropok 48-50re de nem túl gyakran , szóval a budget megoldás azt kivánja , hogy 1050ti elég kell hogy legyen , de ha az időtállóságot nézem 1060al mégis jobban járna az ember de a 6 gigás verzió elég drága , a 3 gigánál meg elfogyhat a vram sokmindenki szerint és ha már új gép ne medium/lowon akarjak játszani pár új játékkal ezt tanácsolták nekem többen is.Előre is köszi a válaszokat !
-
laychi
veterán
Ha arra gondolok,hogy gtx 970 mellett a 4690K így tekert 4,8Ghz-en single playerben bf1 alatt...
alapon (nonK órajelen) 100 % lett volna a prici kihasználtság ésez még nem multi.
Mondjuk a triple buffering is szereti a procit enni,illetve a dx12 jobban eszi,mint a dx11[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
TeeBee73
veterán
válasz Maelephant #37990 üzenetére
Nem kell k-s proci, egy 1070 mellé FHD-s játékhoz. Éppen előtted írtam egy kommentet, a felsorolt játékokat kimaxolt grafikával tudom tudom nyomni Freesync-el, pedig gyengébb a VGA-m.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Gróf...
aktív tag
Egy-másfél? Mire megfogalmazódik benned az a gondolat, hogy: ez már TÉNYLEG kevés, addigra úgy elillan 5 év, mint a huzat!
Egy cimborám idén cserélte le a 2600K-ját, mert viszketett a tenyere, meg mert túl sok pénze volt. Az unokaöcsém legnagyobb örömére. Mivel ő még 3-4-5 évig elketyegteti.
Ezek a "Mai processzorok" Csak csak marketingnyivel erősebbek a szóban forgóaknál és az is csak akkor érvényes, ha nyúzzák őket. A hétköznapi életben bőven megállják a helyüket a 2.-4. generációsok!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
apollo12
veterán
meglepően elég egy 4790 is, nekem a húzott 980ti vígan ki hajtsa bf1 ben meg hasonló proci zabálós gémekben
-
Maelephant
aktív tag
Sziasztok,
izzadt tenyerű rettegést követően sikerült (sem USB-ről, sem a beépített BIOS-beli M-FLASH-ben nem ment) az MSI Windowsos frissítőprogramjával frissítenem a BIOS-t MSI Z87-G43 Gaming alaplapú gépemen, viszont így mégsem költenék feltétlen 300-400ezret egy full új Coffee Lake konfigra, hanem inkább veszek bele egy i7-4790K-t. Úgyis csak híreket olvasok, YT-videókat nézek és játszom (Full HD-ben, GTX 1070-em van és nem veszek 300-ért erősebbet belátható időn belül). Munkaként pedig csak szöveget szerkesztek, nem kell a nagy erő. Ez így kitartana még egy-másfél évig. Véleményeket szívesen várok.[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz F e Z o #37982 üzenetére
Röhögni fogsz. Ez az első procim (adatlapon), hosszú ideje, amit nem tuningoltam. Előtte volt sokminden. E2180, E5300, Q8300, Phenom X-II 955, a mostani viszont kiszolgál mindent alapon is. Játék: egy kis Diablo3, SW: BF, NFS: HP, vagy egy kis Elite: Dangerous. A monitorom Freesync-es, ott a VGA számít úgy is. Jobbára időhiány miatt már csak a régi DVD-ket archiválom, cirka ~8TB-nál tartok de még fele sincs kész.
Ez az első proci, hogy nem érzem szükségét a tuningnak. K-s verzió meg azért lett, amikor vettem, előtte kaptam meg a 30 éves jub. jutalmat.
Habzsidőzsi.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
fx-ről jönnél?
ha igen,akkor lehet jobban megérné picit várnod,esetleg félre tenned és beruházni egy i3 8350K coffee-ra,vagy ha szereted az amd-t és a több szálú teljesítmény szempont,akkor valami ryzen
Persze az sem mindegy,hogy milyen felhasználás.(Én személy szerint maradok az intelnél,nem elfogultságból,logikai okokból )Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Cry0
őstag
sziasztok!
szerintetek megéri még beruházni egy I5-4590-re vagy már csak a skylake 6500-ra?
alap vetően a 6500 as volt tervben de mivel ramokat is cserélnem kéne igy már nem jönnék ki belőle valami jól.
vagy esetleg van más javastal ami pl 6500as szint és használt árba max 35k?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
-
apollo12
veterán
válasz Bjørgersson #37981 üzenetére
de jó neked, nekem sehogy se sikerült így maradt i7 4790 es
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz F e Z o #37982 üzenetére
4,4-en dolgozott, vízzel volt hűtve, viszont a feszt a lap szabályozta neki automatán, az előző tulaj nem szórakozott vele. Magától írta az eladó, még meg is lepődtem. Ha 1,25 alatt menni fog a 4,4-4,5, nagyon fogok örülni.
Szombaton átköltözök az új lapba, aztán szép lassan elkezdem majd tuningolni, én is nagyon remélem, hogy sikerült egy jobb darabot kifognom.Sosem volt tuningolva, mert minek. Akkor minek vesz K-s procit? Sírni tudnék.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #37981 üzenetére
Múltjáról lehet tudni valamit? "Sosem tuningolt" szövegektől, mindig kockásra röhögöm a hasam, mert ugye K-s procit miért vesz az ember, ha nem azért, hogy túlhajtsa. Bízom benne, hogy jobb példány, mint az enyém volt az 1,13V kellett neki a 4GHz-hez, s tűzforró volt..
Tuningra fel Kovy!!H2O über alles!
-
Redneck
nagyúr
válasz Bengio #37978 üzenetére
Érezhető és látható is a plusz teljesítmény, de ha van akkor inkább 4460-at helyette, abból is sok van aprón bagóért sokszor. Erősebb mint a 4430, elég hozzá a gyári rézmagos hűtő is.
A 4570T-t jobb ha kihagyod, ezen a fogyasztás dolgon villanyszámla ügyben nem érdemes lovagolni, már leírták a tutit.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Grózi
veterán
válasz Bengio #37978 üzenetére
Az I3-s azért több esetben hagy benne a 1050Ti-ben,a 4430 azért jobban kihajtja.Az a 84W maximális terhelésen értendő.Ha a gép 4430 vs. 4570T-vel van szerelve és rengeteget játszik a gyerek,akkor se lesz nagyobb a különbség a villanyszámlán mint éves 2-300 Ft...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Bengio
tag
válasz Puma K #37977 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A fogyasztást nem is a melegedés, inkább a villanyszámla vonatkozásában érzem fontosnak, az említett i5-4430 84W, a 4570T pedig 35W. Ez 50W diffi, ha sokat játszik a gyerek, szerintem észrevehető.
A legfőbb kérdésem továbbra is az, hogy megéri-e újabb fejlesztésbe kezdeni proci téren, ha az i3-4330-at akarjuk leváltani, mondjuk az i5-4430-ra? Lesz-e észrevehető, látványos gyorsulás, több FPS, bármi... Úgy is kérdezhetem, hogy a GTX1050Ti G1 Gaming VGA-t mennyire hajtja ki egyik, és mennyivel jobban a másik, ami miatt azt lehet mondani, hogy egy 10-15k-t megéri kicsengetni.
Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
Puma K
nagyúr
válasz Bengio #37975 üzenetére
Szerintem értelmetlen dolog ezen a teljesítményszinten a fogyasztást szem előtt tartani.
Hacsak nem egy szellőzés nélküli cipős dobozba teszed a gépét, hanem rendes számítógépházba, amiben 1-2 venti gondoskodik a minimális szellőzésről-levegőztetésről, akkor mehet egy _sima_ i5-ös proci a gépébe.
Netalántán valami 4C/8T avagy 8C/16T CPU-ról vagy erősebbről lenne szó akkor kellene ezzel foglalkozni, hogy fogyasztás. Már jó pár éve az i5-öt még a gyári Intel hűtő is képes megfelelő hőmérsékleten tartani ami még probléma lehetne a fogyasztásból adódóan.
Korunk jelen állása szerint aki multiplayer címekkel játszik annak ajánlott minimum a 8 szálas CPU.
Ha nincs rá keret akkor mehet a 4 _fizikai magos_ CPU, de akkor azt már ajánlott tuningolni az esetleges akadások minimalizálása miatt, de még így sem fog megszűnni teljesen.A 2C/4T a semminél több ha játékról van szó.
Igen tudom van aki GTX 1080 mellett valami 2 magos Intel-t hajt és úgy multizik... ok.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
TeeBee73
veterán
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Unokaöcsém gépét szeretnénk upgrade-elni, VGA, és táp már megvolt nyáron, erőlteti a CPU cserét is. Jelenleg egy i3-4330-as procit hajt alapon, 8GB DDR3 ram mellett, egy Giga GTX1050Ti G1 Gaming 4GB-os VGA társaságában. Kizárólag játékra használja a gépet, CS:GO-ra leginkább, FullHD felbontásban, max részletesség mellett.
Az i3-at már hirdetem, nagy összeget nem szeretnénk ráfordítani az erősebb proci megvásárlására. Amik jelen pillanatban hardveraprón megfelelőek lennének árban: i5-4570T, vagy TE, valamint egy i5-4430.
A kérdéseim ezzel kapcsolatban, hogy az i5-ök közül a 35 ezer forintos kategóriáig bezárólag fog-e bármilyen érezhető gyorsulást érezni, van-e egyátalán értelme váltani, és ha igen, kell-e a fizikai 4 mag, vagy elég a 2C/4T?
Én személy szerint csak "pénzkidobásnak" látom a dolgot, de ha már mindenképp erősebbet szeretne, odafigyelnék a fogyasztásra is.
Köszönöm előre is a válasz(oka)t.
Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
Redneck
nagyúr
válasz atenzzz #37972 üzenetére
A Z chipsetes lapok a tuningra alkalmasak, a K-s procikat azokban tudod húzni. Singlere nem tudom milyen másik proci kéne, majd a többiek megmondják a tutit. Nem sok single címet tolok mióta ez a vas van.
-
Redneck
nagyúr
válasz atenzzz #37968 üzenetére
4460-am volt, sajnos multiban az is kevés volt az 1060-am mellé. Ha van Z-s lapod és kereted, akkor 4770K vagy 4790K a jó választás, ha nincs akkor egy 4790.
Persze csak szerintem. 4 magos 8 szálas proci alatt semmit sem vennék már.Az igazsághoz hozzátartozik hogy közben a 75-ös helyett 144Hz-es monitort is vettem, ehhez még több kraft kell. Mondjuk ehhez is jobb lenne egy 4790K, még ha húzni nem is tudom a lapomban, de annak az árából kijött egy jó hűtő és +8GB RAM. Nekem így lett a 4790, ami az egyszerű lapommal így csak 10%-kal alacsonyabb órajelű (3,8 vs 4,2 Ghz).
[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz atenzzz #37968 üzenetére
Off: Amit a pénztárcád elvisel.
On: Ez sokmindentől függ. Mire használod? Ha játék, multiplayer, vagy single? Mint már pár hsz-el előbb említettem, a mostani AAA-s játékok multiban szeretik a 8 szálat. Ha csak single, lehet, egy magasabb órajelű i5 is elég. Én szvsz. i7-re szavazok."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
atenzzz
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg egy I5 4440-es processzort használok, de a frissen (tegnap) vásárolt GTX 1060 6GB mellé úgy érzem, hogy ez kevés lesz hosszabb távon. LGA1150-es foglalaton belül maradva, milyen processzort lenne érdemes mellé tenni?
-
laychi
veterán
-
ron8
senior tag
Mennyi az a hőmérséklet ami még belefér cpu-nál?
-
Grave_444
nagyúr
-
ron8
senior tag
Hy! Jelenleg egy i5 4440 típusú cpu-val rendelkezem amit szeretnék lecserélni egy i5 4670-re. A kérdésem az lenne hogy egy 480/8GB típusú vga-val mennyi előnyre tennék szert a 4440-hez képest? Ezekkel a játékokkal játszom: AC: Origins, Battlefield 1, GTA 5 stb...
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
válasz Bjørgersson #37944 üzenetére
Ennek valószínűleg a magas DDR4 ár az oka. Sokkal kisebb a 4790K/7700K c2c különbség minta a DDR3/DDR4 ár differencia.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz F e Z o #37945 üzenetére
Van most egy aprón 85-ért is, természetesen húzva sosem volt. Sírjak vagy nevessek.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #37944 üzenetére
Negyedéve 15k ráfordítással váltottam x97extreme6+4790k+2*8gb gskill 2400-as félkonfigról x99extreme3+5820k+16gb Avexir 2400-es félkonfigra. +2 fizikai mag, forrasztott kupak, quad channel....
H2O über alles!
-
Bjørgersson
félisten
válasz TeeBee73 #37941 üzenetére
A memóriakérdéstől függetlenül próbáltam arra utalni, hogy mennyire nevetségesen túl van árazva az egész Haswell generáció, de főleg a 4790K. Doboz, garis 6700K-t kapni már 65k-ért, a legdrágább aprón jelenleg 75k, 7700K-t pedig 75-85k-ért. Miközben a csudálatos 4790K meg 75-80k. Nevetséges.
laychi erről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
válasz Bjørgersson #37940 üzenetére
Neked lehet, hogy az lenne a helyes út, de én berakhatnám a Z87-es lapomba... És csók!
Valószínűleg a 4790K az órajelével hódít. Akinek az kell...Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
laychi
veterán
Szerencsére ezért tudtam relatív kis bukóval eladni lappal együtt a közelmúltban és átállni coffee lake-re
-
TeeBee73
veterán
Nem szóltam. Gondolom, memória van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gróf... #37939 üzenetére
Ér a nagy büdös lófäszt, főleg amikor 65-ért már 6700K-t kapni. Nevetséges áron mennek a Haswellek...
-
Gróf...
aktív tag
válasz Bjørgersson #37937 üzenetére
Valóban erős kifejezés volt, csak érzékeltetni akartam, hogy nem véletlen jött hirtelen a hetvenre a kilencvenes, mint javított kiadás.
Gyári pasztákról nem illik beszélni ezeknél, mert olyan mintha valakinek a testi fogyatékosságát szajkóznánk. KÖTELEZŐ (!!!!) kupaktalanítani őket! Az enyémen egy hétig se volt.
A tuningjáról meg annyit, hogy évekig 4200-on ment, (1.3V) Majd egy hónapja berágtam és meg-medvésítettem (Thermal Grizzly - Conductonaut) ami még hozott -15 fokot. A gyári pasztától immár 25-30-ra vagyunk! Igen ám, de közel 1.5 Voltot eszik!!! 4500-on. (HWInfoban az 1.620 is feltűnik, mint maximum. (Fogalmam sincs hogy csinálja.) Ennél feljebb (4600) már furcsaságokat művel.
Várom hogy tönkremenjen, hogy bevágjak a helyére egy kilencvenest! Ami ugye a gyári pasztával a dobozból kivéve is simán tud ennyit alap feszen.
Szóval, amikor azt mondom, hogy százszor jobb, abba nekem minden szívásom, könnyem, verejtékem és agyvérzésem, hogy ezt a szart "munkára bírjam", benne van.
Gondold meg! Amennyivel többe kerül a kilencvenes, annyival többet is ér!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
TeeBee73
veterán
válasz Bjørgersson #37937 üzenetére
Akkor nem is adom oda Mikulásra...
De most hallgatok egy kis Elysian-t."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gróf... #37936 üzenetére
Mert nem vagyok hajlandó 75-80 ezret érte kiadni, a százszor jobb meg azért még viccnek is erős. Ugyanaz a takonypaszta van mindkettő kupakja alatt. Cimbinek volt egy 4770K-ja, antituning sem volt, és egy i32 is le tudta hűteni közel némán. Azt kellett volna megvennem.
-
Gróf...
aktív tag
válasz Bjørgersson #37935 üzenetére
Miért akarsz 4770K-t, amikor a 4790K Százszor jobb?
Nekem hetvenes van és szívből gyűlölöm. Igazi antitunningos darab. Azt sajnálom, hogy nem cseréltem le azonnal, amikor kijött a kilencvenes!
Néha mostanában is elkap a harci ideg és körülnézek, honnan lehetne beszerezni olcsón, de nem vagyok kereskedő alkat. Inkább passzolnám el ismeretségi körben bagóért. Felesleges 80 pengőm meg nincs.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Bjørgersson
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz Bjørgersson #37932 üzenetére
Csóringer...
-
Bjørgersson
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz Bjørgersson #37930 üzenetére
Z97-P-m van és i7-4790K. Az nem jó? Kíváncsi vagyok a Thread(t)ripper-re.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz kicsipapucs #37928 üzenetére
A kettőből nem lehet egy jót összerakni?
-
Puma K
nagyúr
válasz kicsipapucs #37928 üzenetére
Ezek után már értem a korábbi hozzászólásod végén a 2 smiley-t
-
őstag
válasz Bjørgersson #37925 üzenetére
Ezt tudja a jobbik:
Ennek az aljáról hiányzik 3db pad. Nem elszíneződött, hanem nincs rajta. Ez egy külföldi fórumos átbaxarintásom. Nem szar FPO, L310B492. Delid, nincs visszaragasztva.A másik meg egy eBay átverés volt, golden batch, L310B491, lecsaptam rá mint légyütővel a szunyogra, de döglötten érkezett, kiderült, hogy egy magja meg van murdelve, Z97 OCF-re van speckó bios, 1 mag 2 szállal indul reset után, azzal szépen megy 4,6GHz-et 3 mag 6 szálon. Ez delid, clu, relid.
[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Gróf...
aktív tag
Mennyit ér egy 4770K?
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Bjørgersson
félisten
válasz kicsipapucs #37924 üzenetére
Hadd lám!
-
őstag
válasz Bjørgersson #37923 üzenetére
Nekem van kettő is eladó, egyik jobb mint a másik...
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Bjørgersson
félisten
Beszarás, hogy ennyire nincs eladó 4770K.
-
Grózi
veterán
-
Puma K
nagyúr
válasz bobalazs #37919 üzenetére
Ne foglalkozz az Aida-val... LinX 0.6.4-gyet eressz rá 4 vagy 8GB RAM használattal 10 körre.
Nálam a Corsair H75 a 2db gyári ventijével max 93°C-ig engedte 4.7Ghz@1.245v-on:
(laza 18°C különbség a #0 és a #3 mag között... delid-ért kiált)
Előtte legalább 2 évig 4.4Ghz@1.115v volt beállítva.
Az órajel és a feszültség is fixre van állítva. A régi 4.4Ghz@1.115v értéknél, csak a feszültség volt fixálva az órajel változott terhelés szerint, de a stabilitás növelése érdekében az órajelet is fixáltam 4.7Ghz-nél.
Így 4.7-en használom 1.245 mellett most már lassan 1 egész hónapja. Játékok alatt 1 szálon terhelve 73°C-ot láttam maximum.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz bobalazs #37919 üzenetére
az,hogy fpu-nál magas hőmérsékletet produkál"extrém terheléa" az nem azt jelenti,hogy van egy stabil rendszered
de te tudod, én nem erőltetem, a te rendszeredről van szó,nekem mindegy,hogy sttabil e vagy semEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz F e Z o #37916 üzenetére
4790k fejlesztett változat,alacsonyabb fesszel beérik,mint a 4770K-k, illetve adaptívnál nem vagy nem annyira száll el az avx-es progik alatt a fesz devils's canyonnál,mint "első gen"-es haswellek alatt.
(#37915) bobalazs
Próbálkozz override móddal fix fesszel és futtass egy ibt-t, aidával mindent csinálsz,csak stabilitást nem ellenőrzöl.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz bobalazs #37910 üzenetére
Terhelés alatt is ennyi a fesz,vagy ennyire van beállítva biosban?
Mivel hűtöd?
CPU voltage mode biosban mire van állítva?(auto v override v adaptív/esetleg offset?)(#37895) bobalazs Alul kell feszelni és már ugyan ott vagy,mint ddr3l-el,de szerintem jobban bírja
Az,hogy mi az ajánlott,meg mit bír 2 különböző dolog.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
1.25v 4770k 4.4 ghz 100 fokos.
Újra lett pasztázva, nem tudok rájönni mit kéne csinálni. -
tom_tol
addikt
válasz Melorin #37908 üzenetére
Nem értelek. Ez volt a kérdésed:
"Használ(t) valaki 4790 IGP-t 1440p monitorral? Képes magából ilyen felbontást kipréselni?"Válasz, igen. Használ, és képes. A lapod leírásában ez van:
"- Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
- Supports DVI-D with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports RGB with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz"[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Köszönöm
-
Melorin
addikt
Használ(t) valaki 4790 IGP-t 1440p monitorral? Képes magából ilyen felbontást kipréselni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest