- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Bluetooth hangszórók
- eGPU tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz laychi #35897 üzenetére
Megnézem majd. ATX szabvány és Hyper TX 3 volt az lazán elfért.😆
A Windows reinstall akkor reális? Ha nem muszáj kihagynám azt az 1-2 órás program telepítősdit.A BIOS-t megnézem holnap, úgy emlékszem a legfrissebb, év végén vettem.
Szerk:
Vettem, megszűntem, csak ha fontos, akkor kérdezek![ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
laychi
veterán
válasz SECTORnooB #35898 üzenetére
1,2V-tal 4,5-t menne,
1,3V körül pedig 4,7GhzMondom,kb mint az enyém,nekem 1,008-1,016V közt ugrál a biosban,szóval kb ugyan azt tudhatják a procijaink.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz Redneck #35896 üzenetére
A házad specifikációjánál mekkora maximális hűtő méret van megadva?
Inkább ide irányítalak,mert vannak,akik jártasabbak a témában.Összefoglalót olvass,mielőtt kérdezel
Mivel nem mai proci a haswell,vagyis nem most jött be,ezért biztos van már pár kérdés 4790k-val kapcsolatban,így a keresőt is igénybe veheted.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz SECTORnooB #35892 üzenetére
Akkor az kb ugyan az,mint az enyém,nem rossz darab
(#35891) F e Z o
Valóban, az lenne, de nekem fordult már elő haswellnél is illetve még i5 3450-ről i7 2600-ra váltáskor
Ez oldotta meg.[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz laychi #35887 üzenetére
Nincs miért csak azért kérdeztem mert nem vágom s nem találtam , de akkor az általad említett hűtő szerintem már megfogja fogni bőven a procit kinézetre simán tud annyit mint egy achilles.
(#35883) SECTORnooB
lassan megérne egy komolyabb kitesztelést az a proci , ha tényleg ilyen alacsonyfeszes delid+hidegvizet neki[ Szerkesztve ]
vga
-
laychi
veterán
válasz SECTORnooB #35888 üzenetére
Kérdeztem korábban,hogy mennyi az alap feszültséged kiresetelt biosnál,azt megnézted?
(#35889) RedneckNem tudom win 8 és 10 esetében megoldották már e,de win7-nél az volt,ha 4 mag 4 szálas proci volt a gépedbe,illetve, ha azzal volt telepítve az oprendszer,akkor a 4mag 8 szálas i7-nél is cak négy szálat látott,vagy 2 mag+HT, vagy 4 mag.
Msconfg-ban a rendszerindítás fülön a spec. beállításoknál be kell lőni a processzorok számánál a 8-at, majd újraindítani.
Van hogy ilyenkor is feladatkezelő csak 4 szálat lát, ilyenkor meg lehet próbálni megint,hogy kivenni a pipát,a rendszer így automatikusan állítja,,újraindítani és utána már jó szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
de,bocs telóról voltam,asszony simsezett...
(#35883) SECTORnooB 1,02 vagy 1,2V?
Linxnél normális,ezért írtam,ha nem linxelsz.(#35884) Redneck Bios fel kell,hogy ismerje a procit és nem szabad túlfesszel indulnia. Annyit ad neki,amennyit alapból adna.
Rendszer alatt lehet majd egy kis gebasz a HT miatt,de az meg orvosolható msconfigból[ Szerkesztve ]
-
128bit
tag
Sziasztok
AMD vonalról váltanék a következő hetekben intelre.
Azt szeretném kérdezni ,h egy RX 470 vga hoz melyik intel procit vegyem meg ?
A leg költséghatékonyabb variáciot mondjátok ha kérhetném !
3 as vagy 4 es generácio , i5 elég vagy kell a i7 ?
köszi(medence gépész) 06708810076
-
Redneck
nagyúr
Ha kicserélem a CPU-t, kell CMOS clear, vagy elég ha indítás után belépek és beállítom? Csak azért kérdezem mert nem akarom egyből túlfesszel kezdeni, és ez az első UEFI-s lapom.
-
SECTORnooB
addikt
Éppen a Linx et futtatom és 1.020 vcore on 4.3 ghz nél tartok felmegy egészen 89 fokig semmi az égadta világon nem piszkált bele ennyire a cpum lelkivilágába ez még normális?
-
Puma K
nagyúr
válasz Redneck #35876 üzenetére
A Corsair H75 + 2 gyári ventije erre képes.
Ezért akartam volna rá ház moddal (Corsair R200) egy EK-XLC Predator 360-at belefaragni (mondjuk nem jártam telejsen utána hogy 100%-ig befért volna-e mert a méricskélés elmaradt és csak a gondolattal játszadoztam mi lenne ha...), de közben a Ryzen-hez kidobálták Predator hűtőket EK-éknál
Házból meg nagyobbat nem akarok... Corsair 750D Airflow tetszetős, de számomra már túl nagy és nagyobb gépházat nem szeretnék... sőt...EK-tól jön valami más AIO
Számomra úgy tűnik a kép alapján, hogy lesz 4 féle AIO termékük.[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
laychi
veterán
válasz SECTORnooB #35868 üzenetére
amúgy mi alatt is stabil? mivel tesztelsz?
-
laychi
veterán
válasz SECTORnooB #35877 üzenetére
neked csak a naná szólt, a többi rednecknek
1, 2V-ig szerintem elmehetsz, ha nem linxelsz
ott 4,4-4,5ghz-nek mennie kell.kiresetelt biosnál mennyi a vcore alapon?
[ Szerkesztve ]
-
-
Redneck
nagyúr
válasz Puma K #35875 üzenetére
Köszönöm! Látszik hogy más hűtés van rajta!
Arra se vennék mérget hogy a deszkám képes lenne minden magon Turbo órajelre. 4460-nal nem ment, nincs benne a funkció. Nem tudom a K ilyen téren mennyiben más.
-
Puma K
nagyúr
válasz Redneck #35873 üzenetére
Pont az ilyen hőfokok miatt fixáltam a 4,4Ghz-t 1.115v mellett és állítottam még ezt-azt.
4790K, 4400Mhz, 1.115v, AIDA64, 16 perc, stability stress test:
Úgy tűnik a Core #3-nál jó a paszta
Anno mikor még csak papíron létezett a nulláról épített konfigom, de i5 4460 mellett tudtam, hogy nem fogom megállni a CPU órajel és fesz állítást később egy majd K-s proci társaságában ezért vettem kapásból Z chipset-es alaplapot... az már más kérdés, hogy gyári hibás volt az Asrock Z97 chipset-es lap.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Redneck
nagyúr
Ez már azért jobban néz ki. Alacsonyabb fesszel, csak 4,0Ghz-en:
Mindenkitől szeretnék elnézést kérni, hogy teleírtam a topikot, de nagyon fontos lenne hogy használható procit vegyek. A segítséget/észrevételeket elfogadom, és köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz laychi #35871 üzenetére
Mindenképp veszek majd hűtőt, de egyelőre nincs több keretem. A 4,0Ghz pedig kéne, mert a mostani sajnos karcsú a GTX 1060-hoz, és multiban kéne a magasabb minimum fps. Plusz pár single játékokban is vertikális szinkron határon vagyok minimum fps-ben, ami miatt bekapcsolt szinkronnal röccen néha. Zavar, és a Fast Sync sem segített. G-Sync monitorról egyelőre nem álmodom.
Gyári hűtővel, alulfeszelve ha megy a 4,0Ghz fixen, már nyugodtan alszom. A jelenlegi 3,2Ghz 4 magon, sajnos nem elég.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz SECTORnooB #35868 üzenetére
naná
Redneck le tudod azt 4ghz alá is szabályozni, akár egy 4770k szintjére vagy mégjobban a feszt pedig leviszed 1V alá és akkor nem melegszik el annyira.
Ezekre a procikra meg érdemes jó/jobb hűtőt venni, pl broken vagy noctua, esetleg aioEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
NFree
addikt
válasz Redneck #35866 üzenetére
A gyári cooler sajnos nekem is ezt csinálta 4,4ghz en 1,115v al
de egy középkategóriás hűtő el kell vigye szerintem . Lehet defaulton futott a proci , s a feszből itt ott még lehet lecsípni. akkor még javul . de az intel hűtő felejtős.(#35868) SECTORnooB
persze próbáld meg ha nem megy akkor dobj rá még 0,020-0,030v ot .[ Szerkesztve ]
vga
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
most "optimalizálgatom" a 4690K-mat 1.1 es Vcore-on 4.1Ghz-s stabil érdemes bepróbálni a 4.2Ghz-t ezzel a feszkóval? -
Redneck
nagyúr
válasz F e Z o #35863 üzenetére
Lehet le tudom boltolni a CPU-mat egy 4790K-ra +kp-ra.
Ezeket dobta gyári hűtővel a CPU. Szerintetek nagyon gáz? Én kértem egy 30 perces Aida tesztet, ugyanis nekem eddig elég jól bevált ha max hőmérsékleteket kellett néznem. Igaz eddig csak i5-tel és AMD-vel próbáltam, de azoknál megmutatta azt a maximumot ami huzamosabb játék alatt előfordulhatna.
Ezek a képek, véleményeket elfogadok!
Szerk:
Látom hogy fél óra alatt volt max 12% throttling. Játékra kéne, és elég nekem ha 4Ghz-en megy, de egyelőre gyári hűtőm lenne csak. Mit gondoltok? Delidre érett példány? Nem nagyon szeretnék ezzel foglalkozni mivel még garanciális és félek is tőle.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Most tárgyalok egy 4790K-t. Gyári hűtővel használnám, nem OC-ra csak játékra és zeneszerkesztésre kell. Az én lapomban talán még a 4 magos Turbó órajel sem megy. Nem tudom, nem ismerem az Inteleket, előtte AMD-m volt.
A srác rendes, leteszteli gyári coolerrel is, mert fosok hogy throttlingolna nálam.
Szerk:
CS:GO-ra, BF-re és GTA V-re kell.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Akkor abszolút kizárva a H97-nél is a tuning lehetősége "K"-s prociknál? Vagy a Microcode 19 előtti BIOS-sal még mehet a történet? Mert a gyakorlatban ezt összehoztam már egy G3258 és ASRock B85M-ITX társaságában Feleségem gépében. Megy a tuning - bár az is igaz, hogy a CPU VRIN-t nem tudtam benne szabályozni.
A piacról, boltokból eléggé eltűntek a számomra jó kis ASRock Z97M Pro4 és ASUS Z97M-PLUS lapok. Azonban ASRock H97M Pro4-et még mindig lehet kapni. Jelenleg egy Gigabyte Z97M-D3H-t használok az i5-4670K-mhoz. De lassan lejár a gari a lapról és frissítenék alaplapot.
Válaszokat előre is köszönöm!
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
TeeBee73
veterán
válasz hegegabi80 #35822 üzenetére
Én is az x-kenőset javaslom, plasztikkártyával, de gitárpengetővel is csináltam már...
Szintén MX-4-et használok, szinte mindnhez.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
laychi
veterán
válasz GeneraL_XTX #35858 üzenetére
Mondjuk nálam 4,4 ghz-ig funkcionál ez jól, aztán muszáj nekem manuálisan állítani, mert nálam meg pont kevesebbet ad, mint ami kellene. de 4690k, nem 4790k, szóval eltérés lehet, mivel ott eleve jóval magasabb az órajel.
-
laychi
veterán
válasz GeneraL_XTX #35832 üzenetére
Megpróbálhatod azonos fesszel,bírnia kellene normál esetben,de én arra gondoltam,hogy beírod a szorzót,esetedben 46 és nem állítassz feszt.
Valószínűleg 1,3V fölé lövi már be a lap,abból általában 100-120mV lefaraghatóEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
NFree
addikt
válasz Redneck #35855 üzenetére
A lap suportjába benne van vinnie kell 100% volt anno valami kisebb deszkám nekem is, még ennyi fázis sem volt rajta mint a tieden s boltba mondták akár bele tehetem a 4790k -is csak akkor épp 3258am volt b85 ös lap volt s lehetett tuningolni 4ghz en járattam benne a kis 2 magost . De lehet , hogy volt is benne csak utánna eladtam. s kis szünet után vettem másikat .
Nem hiném , hogy baj lenne a lap +k-s proci kombóval .[ Szerkesztve ]
vga
-
NFree
addikt
válasz Redneck #35853 üzenetére
Szerintem ilyen középkategória elviszi, nekem jelenleg egy Xigmatek Achilles hűtő dolgozik a procin anno 775-nél élte fénykorát , és simán okés 4,6ghz en 1,22v al . csak linx-el nem bántom.
Alapon egy kicsit alulfeszelve nem hiném , hogy gondot jelentene egy nem gyári hűtő.vga
-
-Solt-
veterán
Köszönöm, de ehhez kellene satu, hőlégfúvó, stb... még az ismeretségi körömben sincs olyan műhely, garázs, bármi egyéb ahol van satu és a helység olyan állapotban van (nem folyik mindenhonnan az olaj), hogy CPU-t akár a közelébe vigyek!
De a tippet köszönöm!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
duc
aktív tag
válasz -Solt- #35849 üzenetére
Hőlégfúvóval megmelegíteni majd precíz satuval szétnyomni vált be nekem. Nem mertem pengével nekimenni, sokkal ügyesebbnek kell lenni mint a satus megoldásnál. Alumínium lapokat hajtogattam a satu pofáira, majd maszkolószalaggal rögzítettem. Megnéztem egy képet neten a deliddelt pcb-ről, hogy melyik oldalon vannak az SMD alkatrészek, nehogy lenyomjam őket. Befogtam a satuba a procit, melegítettem, hajtottam egy kicsit, megint melegítettem és így tovább. Simán szétjött. Ha rossz megoldás lenne, nem ezen az elven alapulnának a 3d nyomtatott megy CNC-vel mart delid szerszámok. Csak durván hangzik elsőre, hogy satu... arról sokaknak egy nagy rozsdás tömb jut az eszébe, nem egy precíz műszerészsatu.
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
NFree
addikt
Kaby topikban folyton emlegetik az emberkék az ilyen delid tool -t szinte ithon nyomtatják őket filérekért . De ha nem is , biztosan olcsóbban mint a bolti , kérdezősködjetek ott , sőt már van pár emberkének lehet a közeletekben.
vga
-
-
Redneck
nagyúr
ASUS B85M-GAMER lapom van. Milyen CPU-ra érdemes minimum váltanom platformon belül? Magasabb minimum fps jó lenne.
Szerk:
K-s i7 csak alapon + Turbo órajelen menne ebben a lapban? Nem tuningos dolgot akarok, csak egy szálon erősebbet. Ha nem lehet, marad ez.[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz Vigneau #35836 üzenetére
Köszönöm és köszönöm szintén duc kollégának is a teszt értékeket,amit küldött
Emellett döntök én is és a lehetőség megmarad akkor egy dedikáltra,ha majdan kelleni fog.Besírtam az előbb,amikor megláttam a singlecore teszteredményt,hogy péppé verte az FX9590-emet
Jövőre én is visszaállok intelre
Köszönöm a segítséget! És főleg,hogy ilyen gyorsan reagáltatok
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz djyuri #35831 üzenetére
Feleségem is egy 3.6GHz-re húzott G3258-al nyomul, stabil és relatív hűvös gép volt a cél. Youtube, Deezer, fájlmegosztók, stb. Simán elvan vele és még dVGA sincs a gépében. Bár kifejezetten olyan lapot választottam Neki, amit lehet így is bővíteni, ha a szükség úgy hozná. Mindez egy CM 110 Elite-be préselve.
-
-Solt-
veterán
Urak,
Van itt valaki aki tervezi delidelni (de hülye szó) a processzorát?
www.smart-bus.hu
-
NFree
addikt
válasz GeneraL_XTX #35832 üzenetére
Ha 4400 hez 1,2 kicsit fölötte kell a stabil órajelhez akkor 4,6 hoz legalább 1,26-1,28v kell kb . de lehet meglessz 4,5 1,23-24 körül akkor az már baráti. Biztos ilyen sokat kér 4,4 hez ?
kiváncsi leszek hogy boldogul vele a kraken , számolj be majd légyszi érdekel az a hűtő.
Előfordulhat hogy tévedek 4,4 en nem lett kitesztelve az enyém de 1,115v al nem volt gondom , lecseréltem a gyári hűtőt , s visszaraktam 4,6 ra 1,22v on . hátha megy a tied is annyin . ibt 80 fok fölött van , linxet nem engedem rá.[ Szerkesztve ]
vga
-
djyuri
őstag
válasz Vigneau #35829 üzenetére
Köszi. Igen a tesztértékek is ezt igazolják,amit mondasz.
Így akkor viszont a dedikált vga már maradhat benne és tarthatom a 80-82k összeghatárt.
Nehéz mostanság "netezős" gépet összehozni,mert egy GTA sok esetben kevésbé terhel,mint egy facebook,amiben mondjuk tolnak egy angrybirds-t.
Köszi. Másik boltot kellett keresnem a proci miatt,de van ott is,amit már kinéztem a pcx-en.
duc őőőő
Hoppá. Elbírja a több ablakos böngészést meg a facebook-ot,youtube,skype...stb?[ Szerkesztve ]
-
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Egy facebook/youtube gépet kértek tőlem.
Mivel magam is tapasztalom,hogy a facebook mennyire szívja a gépeket,ezért intel mellett döntöttem nekik.Kérdés:
A Core i3 4160 elég lenne FHD kijelzőre dedikált vga nélkül?
Vagy maradjak a 3460-nál és tegyek mellé egy R240-et?Köszönöm!
-
laychi
veterán
válasz GeneraL_XTX #35826 üzenetére
nem szükséges kikapcsolni,mivel magasabb értéket adsz meg,mint a maximális turbo boost lenne,ezért automatikusan figyelmen kívül hagyja a rendszer,és a beállított érték lesz a mérvadó.
-
Vigneau
félisten
válasz MK VII #35824 üzenetére
Én meg végigpöttyözöm a felületet a tokozás szélétől számított 2-3mm-ig és középre helyezve óvatosan átmozgatom a hűtő talpát a CPU tetején ide-oda. Szvsz mindenkinek van bevált módszere, amire esküszik.
-
MK VII
veterán
A valóság pedig az, hogy azt a pasztázást fogod preferálni amelyikről többet hallasz..
Én is a processzor közepére egy fél borsószemnyi híve vagyok. Sosem csalódtam benne, sosem volt rossz a pasztázásom... Ha most én is elkezdem mindenhol ezt terjeszteni, hogy ez így jobb akkor ezt fogod elhinni...
A lényeg, hogy akármelyik módszert is használja az ember, nem szabad túlzásokba esni és keveset sem szabad tenni. A mennyiség a legfontosabb... -
Sifre
senior tag
Én mostantól a metált fogom használni.
-
hegegabi80
addikt
válasz #Morcosmedve #35821 üzenetére
Nos akkor nézz utána, hogy elvileg az X terül el a legjobban. Én eddig a plasztik kártya szétkenőset alkalmaztam.
A cpu hűtés topikban is az X javasolt. -
#Morcosmedve
veterán
válasz hegegabi80 #35820 üzenetére
Jujj, X paszta, azzal aztán levegős is lehet...plusz szedheted ki a socketből. Fél borsó a közepére, rànyomni a hűtőt középpontban, majd egyenletesen meghúzni-bepattintani a hűtő rögzítést.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
hegegabi80
addikt
Nos úgy néz ki probléma elhárítva.
1. az egyik láb nem volt teljesen jól bepattanva (push-pin)
2. kevés volt az mx-4 paszta, a közepén voltak üres részek
3. X pasztázás alkalmazva.
idle 29-32 fok körül, prime alatt max 58 fok és még nem is ment maxon a venti. majd letesztelem assetto alatt is
Pedig már készültem házat és cpu hűtőt cserélni. Attól függetlenül lehet meglépem. -
laychi
veterán
válasz Góliát #35817 üzenetére
nekem volt 2 példányom,az egyik 1,28V-tal 4,4-et ment,de az bedöglött,a másikkal szerencsém volt,az 4,6Ghz-et ment
előbbi costaricai,másik malay volt.
vannak,voltak jobbak is, meg rosszabbak is,elég nagy a szórás.
igazából mindenkinek magának kell kitapasztalnia mit bír,még hűthető és normális feszültségen megy,nem horror magasan.
jobb toronyhűtőkkel delid nélkül 1,2-1,25V-ig érdemes elmenni,fölötte már jobban kéri a feszt a stabilitáshoz alapból,ha még el is melegszik mellette,az nem igazán kedvez a tuningnak.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Góliát
őstag
i5-4670k-val van valakinek tapasztalata, hogy mennyi Ghz hozható ki belőle? Köszönöm
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
laychi
veterán
válasz GeneraL_XTX #35813 üzenetére
Szia
Elég,ha a vcore-t állítod először,nem is kell rögtön minden értéket változtatni,hogy utána ne tudd mi miatt instabil.
először nézd meg,ha csak a szorzót állítod,vcore feszültség piszkálása nélkül mennyit ad automatikusan a lap,aztán abból kezdj el faragni
feszültségbeállítás lehet adaptív is,de avx-nél érdemes ránézni,hogy nem e rádob a normál terhelési feszültséghez képest, ha rádob a feszre,akkor érdemesebb override módba rakni.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv uraim!
Szeretném kicsit húzni az új 4790k-m de nagyon régen volt utoljára tuningolható procim. Néztem az összefoglalót ott írva vagyon hogy manuálisan kell beállíthatni a dolgokat de az nekem eddig kínai
Nem működik úgy a dolog, hogy a vcore-on és a szorzón kívül mindent autón hagyok? Vagy milyen hátrányom szármozik abból ha nem manuálisan állítgatom be a dolgokat?
Jelenleg a lapom (msi z97 gaming3) auto oc funkcióját használom, de nem tetszik, hogy foxen 4400mhz-re állítja az órajrlet, ha nem csinálok a géppel semmit se akkor is :
A cél egy olyan 4,6hgz lenne minden magra.
Előre is köszi a válaszokat!
-
NFree
addikt
válasz laskr99 #35808 üzenetére
Ki kell próbálni, tudod nincs 2 egyforma hardver hátha elbír vele, ha nem akkor sem kell berezelni, csak tudsz rá később venni egy hűtőt.
az 1 már lehet megtekeri a procit rendesen multiba . Ha meglessz ragd rá , indísd el az aida stabilitás tesztet az sokat el fog árulni.vga
-
NFree
addikt
válasz laskr99 #35806 üzenetére
Talán attól függ az adott játék menyire terheli le.
Pár napig gyári hűtőt használtam bőven alulfeszelve (4,4ghz 1,115v) 4790K, cinebench, aida stabilitás teszt 100 fokig tekerte a procit . Ha nem is valami nagyágyút de mindenképpen ajánlatos szerintem egy normálisabb hűtő ezekre a procikra. Jelenleg egy jópáréves Xigma achilles van rajta 4,6ghz 1,22v minden rendben csak nem linxezek .
de majd a fesznek is utáa kel járni amennyire lehetséges mi az adott minimum amin még stabil marad a rendszer ugy talán esélyes , de ha kifogsz egy magas vid-es szar pasztás darabot akkor nem .vga
-
laskr99
addikt
Majd tervezek venni egy 4770-et és az lenne a kérdésem,hogy ha oem verziót veszek+rézmagos inteles hűtőt akkor az játék során le fogja tudni hűteni <70 fokra?
-
hegegabi80
addikt
Lehet meg van a ludas. Amikor átpasztáztam cpu-t, akkor bontottam meg az MX-et. Igaz kinyomtam egy kicsit az elejét, mert ugye ott volt a híg lé. Lehet még többet kellett volna, hogy a jobb állagú legyen.
Na majd holnap megnézem. -
F e Z o
veterán
válasz hegegabi80 #35801 üzenetére
Kupakhő van megadva a gyártó oldalán, nem a maghőfokok...
H2O über alles!
-
Czvik2.0
tag
válasz hegegabi80 #35801 üzenetére
Gyári hűtővel nekem is annyi volt a 4160. Aztán vettem egy i5 öt, az i3 at odaadtam tesomnak az i5 rezes hűtőjével mx 4 pasztával rögtön csak 60 fok körül van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest