- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs198
aktív tag
Kérdés:
A CPU magok közötti eltérésnél mennyi a normális?
i5 4690k
És 1. mag: 31 fok
2. mag: 32 fok
3. mag: 28 fok
4. mag: 34 fokKöszi
Üdv. -Zsolt-
-
-
dragonfx
veterán
válasz Redneck #36488 üzenetére
1155 to 1150,valtas.
Cpu megvan tokeletes.elado.
Lapom bexart.es uj garis b75os lap nincs sehol.hasznaltba meg nem bizok mert ha az asus ie bexart akkor mas....kenyszeru valtas ez.nincs penzem most 1150 i5re. Ezert marad ez a megoldas."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Redneck
nagyúr
válasz dragonfx #36486 üzenetére
Nem jó a mostani i5-ös? Downgradelni akarsz? Ahol elég a 2 mag ott gyorsabb lenne az i3, de ahol kell a 4 ott az i5 leverné. A HT némileg ki tudja segíteni, de nem helyettesíti a 2 magot.
zs198: Jobb VGA csak akkor segít ha megfelelő CPU van alatta.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
dragonfx
veterán
Sziasztok.
I3 4130-4170 teljesitmenyerol erdeklodnek jatekokba. Akinek van volt.
B85 os chipsethez menne.8 gb ram es egy 7770 tarsasagaban kesob gtx1050 a cel.
Ez igy okes lenne?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Devastate
csendes tag
Rendben akkor 4790k lesz köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz Redneck #36481 üzenetére
Azonos órajelen kb 10% az előnye a 7700k nak viszont trémárkra brutálisat ráver , én már cseréltem volna csak ugye rengeteg a bukó a 4790K meg hétköznapi használtra is sok, nekem ezért marad szerintem még jó ideig . Lehet ki fog szolgálni még egy 1080 at is . az meg nem most lessz addigra lessz már 9xxx is
vga
-
Redneck
nagyúr
válasz Devastate #36476 üzenetére
Szerintem számold ki mekkora kiadás és el tudod dönteni mi éri meg. Én a 4790K-t választanám, ha az i5-öd mellé van normális lap és hűtő. 7700K-hoz DDR4-re kéne váltanod. A jelenlegi memóriáid biztos nem érnének használtan annyit hogy a váltás jó döntés legyen, de neked kell kiszámolnod.
Minden a matekon múlik.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Devastate
csendes tag
sziasztok !
Érdemes az i5 4690k 4.4Ghz-ről 4790k-ra váltani vagy full platform csere 7700k-ra?
-
zs198
aktív tag
válasz jacint78 #36472 üzenetére
Én is erre gondoltam.
És a Brocken ennél még jobb lenne gondolom!? Csak sajna ez fér be nekem a házba. (max. 154mm magas lehet). Még az Alpenföhn Brocken ECO-t mondták még. És az is beférne. Nem tudom azzal esetleg nagyobb különbség lenne-e?! De később úgyis vízre váltanék ha 4,4-re felrántom.Üdv. -Zsolt-
-
jacint78
addikt
Jaa, hogy ez Ben nevis? Azt hittem valamelyik Brocken, ha ezt produkálja a ben nevis, akkor tényleg jogosan fikáztam a kúler másztert. Addig ajánlatos használni, amíg jó értékeket produkál, a gyártók által definiált max TDP legfeljebb a csövek kapacitását jelzi, de azzal nem nagyon kell foglalkozni, szerintem inkább marketing szöveg, mint valós adat..
Nem, IBT-vel 120 környéke 140-et a prime produkált. Ez egy 4690K 4.5GHz-en 1.255-ön, gyári kupakkal.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
őstag
-
jacint78
addikt
válasz Puma K #36452 üzenetére
Az FPS nem igen változik, a mikrolaggok szünnek, vagy csillapodnak (ha van mikrolag persze) a gyorsabb ramoktól. Annó BF3-ban nagyon sokat számított a lag szempontjából (nem netes lag.-ra hanem az apró megakadásokra kell gondolni persze).
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Van valakinek tapasztalat és esetleg mérése(i) (főként játékok minimum-átlag FPS értékei érdekelnének) azzal kapcsolatban, hogy az i7-es procik teljesítménye hogyan változik a RAM sebességének a növelésével?
Kinek mennyi volt a maximum órajel RAM-ok esetén amit el tudott érni és 24/7-ben tudta/tudja használni?
Tudom-tudom játékok helyett inkább bench, 7Zip-WinZip-WinRar és munkára való programoknál ütközik ki igazán a RAM sebességének az előnye, de esetleg méricskélt-e valaki játékok közben.
Nézegetem ezeket a 8/16 Ryzen procikat de eléggé kísérleti nyúlnak érzem azokat akik váltottak rá... így a mostani rendszeremet szépen fokozatosan szeretném csúcsra járatni ésszerű keretek között, adott alkatrészek cseréjével a CPU-n kívül...
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
MK VII
veterán
Szívemből szóltál.
Ugyan így vagyok én is ezzel a dologgal... Alig van előrelépés. A Haswell nagyon jó proci lett.
Nálam még jön egy i7 upgrade Haswellből, majd talán 1 év múlva. Azzal meg megint elleszek még 3 évig simán. Szóval majd talán a 10-11. gen körül fogok upgradelni.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Sziasztok, én már több mint 1 éve az uncore-t 4.4ghz-en használom, adaptive módban van és 1.161-et kap max, úgy voltam vele ha ezzel a fesszel megy ennyit akkor így hagyom... a 4.6-hoz mert eredetileg ezt akartam beállítani oda már azért több kell... 1.2v fölött... ezt meg nem szerettem volna , Tudom h sok értelme nincs de mintha picit direktebb lenne az egész gép vagy csak placebo de így valahogy jobban érzem magam na meg a gépet is
Most nézegettem 1 friss tesztet , igaz az új AMD proci volt a középpontban... de engem az i7 7700 érdekelt... Igaz, ezek alapórajelen voltak tesztelve de akkor is... Nincs akkora előrelépés proci szempontból (gondolkodtam én is a platformváltáson... de egyelőre maradok... itt, amíg nem jön valami komolyabb proci...), pl az aida tesztben mindenhol többet kapok igaz nekem 4.8-on gurul a proci (szinte kezdetek óta) , szerintem ez nem rossz (most hagyjuk h azt is tuningolni lehet stb mert ezzel tisztában vok csak azt akarom kihozni hogy szerintem még a rendszerem nem érett meg a váltásra és akinek szuperál a procija , ramja annak sem ) , pl a Cinebench R15 tesztben is pont annyit kapok mint az i7 7700K és DDR4 páros 980 pontot...
Jó lenne a csere az újdonság miatt.. de olyan sok értelme még nincs... majd ha jön egy komolyabb proci ... na majd akkor... A videókártyáknál azért más a helyzet mint itt... proci fronton...¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
korcsi
veterán
válasz ricsi8800gt #36446 üzenetére
CPU input voltage
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
NFree
addikt
válasz ricsi8800gt #36444 üzenetére
Cpu cache voltage sok az 1,33v az alap asszem 1.05v ha nem babrálod az uncore-t (nem szoktuk) csak trémárknál akkor állíts be neki 1,1v ot és annyi , ha trémárkolsz akkor 4,5ghz ig elég kell legyen 1,2-1,28v is de léggel nem ajánlatos 1,3v fölé menni . meg a bemenő feszből próbálhatsz kicsit lecsípni , minden fain.
vga
-
jacint78
addikt
válasz Rison77 #36439 üzenetére
AVX stressz teszttel bármit rakok rá 10 másodperc alatt kiakad 100°C-on, nem AVX teszttel megáll hetvennéhány környékén, BF4-ben jól szellőző házban ilyenkor 60°C környéke, ez nyáron lesz 70 kb.. Ja és nekem B2 van ugye egy ventilátorral max 1100rpm fordulaton.
Redneck
Ja megtaláltam, de ott valami nagyon első verzió lehetett, mert csak 4 csöves. Járt már nálam néhány ilyen borda, de 4 csövest még nem láttam ebből.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Redneck
nagyúr
-
jacint78
addikt
Ebben a magasságban szerintem nem nagyon találsz az ECO-nál hatékonyabb hűtőt. Okosan úgy csinálták a talpat, hogy mind az 5 cső egymás mellett van és közvetlenül érintkeznek a processzorral, bár az i32 is-nek is hasonló a talpa, de csak négy csöves és a lamella megoldása nem az ideális.
type your text here..
-
laskr99
addikt
4790 BOX vagy OEM? BOX 3 év garis és az OEM csak 1. Érdemes venni 1 és garis oemet? Elvileg úgy hallottam a procik nem romlanak el. Első indításkor kiderül,hogy jó vagy nem. Redneck és a többiek: Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz tom_tol #36422 üzenetére
Haha látom a "titkod": LLC4!
Köszi a plusz infókat!
Köszi a leírást!
Ma lehet próbálkozok még vele, és megnézem mire jutok.
Igen 2x 8GB RAM van a gépben, de ahogy elnézem az ő eredményeit még a 4x 4GB RAM sem okozott gondot neki: [link]
Az error szövegét majd akkor figyelem, mert általában csak egy csalódott Ó... kiejtése után nyomtam az újraindítás gombot a gépházon.
A Linx-szet csak azért eresztettem rá, hogy kiütközzön az azonnali instabilitás.
Viszont... a hőfokmeg az "egekben" a mostani hűtéssel.Igen-igen tudom, hogy más-más minden proci.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Puma K #36420 üzenetére
a cpu vcore voltage-t emeld meg 1,2V-ról 1,22-1,24V-ra 4,7Ghz-hez, ha kékhalálozik whea uncorrectable errorral
Ne tesztelj linx-el,még nincs rendes hűtésed, inkább realbench meg game.az, hogy tom_tol-nak megy 1,2V 4,7Ghz,az nem azt jelenti,hogy neked is fog, nem egyforma a pprocitok, pl nekem 1,3V kell a 4,7Ghz-hez,van akinek kevesebb, van akinek több
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
NFree
addikt
válasz Puma K #36423 üzenetére
Ha lehet álítani valahol a bemenő fesz droppon (load line calibration ) asszem akkor azt ajánlatos kicsit erősebre veni a közepes beálításnál , mondjuk ha 5 van akkor négy ha high vagy extreme akkor high , és még ennek ellenére nem árt adni neki 1 kis +feszt mind bemenő mint vcore szinten mondjuk 1,72 a be és legyen 1,22 v core. ha nem is tudod hűteni linxre de a hátköznapokra elég kell legyen . használj intel burnt-t de 4,7 en léggel tuti nem lehet megfogni oda víz kell 70 fok fölé megy el fog hasalni . de lehet már 65-nél is .
ilyen órajelnél sokat számít a hűtés (rengeteget) de ha mondjuk a fent említett feszekkel hétköznapi használat alatt nem megy 70 fok fölé akkor használhatod nyugodtan , s nem kell kínozni felesleges ha tudja az ember ha jó a hűtés a proci tudja . ha jól látom 2x8gb memcsi van a gépben .
Kérdezd meg tom menyivel hajtotta 2x4gb ? ram miatt is lehet szívni a haswell kényes rá .most néztem 2x8 volt asszem , hát nem tudom egyenlőra akkor a memrészt hagyjuk.[ Szerkesztve ]
vga
-
NFree
addikt
válasz Puma K #36420 üzenetére
Nem tudom tom_tol nál milyen lapban volt de lehet egy kis llc-t nem ártana erősebre venni- a táp eléggé csücskös ha épp a teljes rendszert kell kiszolgálja de mondjuk csak egy proci stabilitáshoz elég kell legyen . én azt mondom nincs két egyforma hardver más környezetben másképp viselkednek a dolgok ki kell tapasztalni. Egy jó hűtés és egy jó táp azért nem árt . Jó proci gratt hozzá
vga
-
Puma K
nagyúr
válasz laychi #36416 üzenetére
Ma teszteltem délután a procit... 1,2v-tal (és vccin 1,7v-tal minden más auto) a 4700Mhz Cinebench alatt stabilnak tűnt, mert lement 3 kör is egymás után. Linx-szet elsőre hanyagoltam és ráeresztettem (volna) egy Rise of the Tomb Raider benchmark-ot, de betöltés után ahogy jött volna a mérés kék halált dobott a gép.
Újraindítás után kb 5 percig bírta az azonnal indított Linx-szet majd kék halál.
Szerintem a hűtés (egyik gyenge pont) és a táp (másik gyenge pont) sem bírja stabilan etetni a gépet. Szerintetek is ez a kettő komponens a rákfenéje az egésznek esetemben?
tom_tol vízzel hűti/hűtötte (AIO vagy épített?) a 4790K-t, és rendes tuninghoz való tápja van EVGA G2 750W ahogy elnézem az adatlapját
Volt egy érdekesség... az alaplap egy újraindulás után (nem emlékszem már, hogy én indítottam-e újra vagy kék halál után nyomtam a restart gombot a gépházon), az összes elmentett BIOS profilomat elfelejtette-eltüntette
Így "nagyobb kedvet kaptam" BIOS-t frissíteni a legutolsóra verzióra (egyel előtte lévő volt fent).5 kör Linx, 3 kör Cinebench és ~40 perc Overwatch után 4400Mhz és 1,1v-on hajtom. Így nyertem a korábbi 1,115v-hoz képest -4fok-ot (kb).
Az 1,075v is egy ideig ment 4400Mhz-vel, de arra dobott egy fekete képernyőt pályabetöltés után az Overwatch és a Linx próba is megfektette 2 perc 30 másodperc utánA ház meg van mi lesz, már csak a ventilátorok közül kell választanom: B12-P vagy B12-PS és hogy darabszámot tekintve mennyivel tömöm ki a házat. CPU hűtő meg... majd valami lesz
[ Szerkesztve ]
-
zs198
aktív tag
válasz laychi #36416 üzenetére
Aida-t használok a linx-et azt nem vágom
Az is valami tesztelő progi?
A feszültséget még nem állítottam be. A szorzót 40-ről indítom és úgy megyek majd felfelé 100MHz-esével és ha nem indul a gép, vagy nagyon melegszik akkor kap csak plusz feszkót. Legalábbis így írják a pro-kÜdv. -Zsolt-
-
laychi
veterán
Mekkora feszen megy a 4,4Ghz? ha nem linxelsz és stabil a beállítás, akkor elég lehet rá.
Amúgy alpenföhn brocken, thermaltake macho, meg felffelé noctua nh d14 és társai(duplatornyos hűtők), aioEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
zs198
aktív tag
Sziasztok! i5 4690k-nál 4,4Ghz-hez milyen jobb léghűtést ajánlotok?
Jelenleg cooler master hyper212 van. Az nem túl combos 😃Üdv. -Zsolt-
-
laskr99
addikt
Ti proci cserénél újra raktátok a rendszert vagy csak simán be és mehet a régivel?
-
laychi
veterán
válasz Rison77 #36406 üzenetére
ott már a linx jobban be is fűt,közelíthetsz a 100 fokhoz is, ezért mondtam,hogy ne linxelj,emelj vcore feszt,ahogy Grózi írta, más állítva van egyébként a biosban?
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
Rison77
senior tag
válasz laychi #36404 üzenetére
Köszi, végül 4,4 lett 1.17 Vcore-al. Lefuttattam egy 2 órás realbench-et, 65-67 fok volt maximum amit elért. Illetve 2-3 óra intenzív játék (bf1,gta online) amik szeretettel tolják maxon a procit 63-64 fok volt a max. Ha nem akarok kísérletezni vele mennyi a max fesz amin még ezt bírja, akkor ez így hosszútávon maradhatna?
-
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy eljött az ideje kicsit megráncigálni a 4690k-m fülét. A lap alatta egy msi z97 gaming 5. Így elsőnek lefuttattam egy linx-et, jelenleg egy brocken 2 hűti. Játékok alatt sose láttam 55 felett. Linx alatt turbo-val bekapcsolva 77-80 fokot produkált 1.112 Vcore-al a 3,9Ghz. A célom egy állandó 4,2 talán 4,4 Ghz lenne, átolvasva az összefoglalót, beállítom manuálisan a szorzót, kikapcsolom a turbo-t, Vcore-nak kezdésnek megfelelne 1.16V vagy ezt már nem igen tudnám hűteni? -
blu79
addikt
válasz ricsi8800gt #36401 üzenetére
Szia, már én is várom mert jó procinak tűnik nagyon
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest