- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
válasz
ricsi8800gt #36298 üzenetére
-
prokxy
veterán
válasz
SoulReaver #36295 üzenetére
1.3-on megy a 4.6, de az 4.7-hez már 1.35V kell, de az 2 óra BF1 után kifagy. 1.37-tel sztem sima lenne, de nem ér annyit, h elvérezzen.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
SoulReaver #36295 üzenetére
Ritka jó példány lenne ha menne neki annyin
-
prokxy
veterán
válasz
SoulReaver #36290 üzenetére
Én visszavettem 1.27V-ra és 4.5-re, így még kevésbé melegszik, meg kb alig hozott vmit az a 2-300Mhz, epénisznek meg nem kell!
-
Puma K
nagyúr
válasz
SoulReaver #36290 üzenetére
Nem Linx-szel játszok
-
Puma K
nagyúr
-
guftabi96
addikt
válasz
prokxy #36280 üzenetére
Ez ilyen.
Elérted a végét.
Bár az az 1,3+v az kicsit már szúrja a szemem.
Csak egy példa: anno az fx-emet használtam kb egy évig, tuningolva. Prime ment hiba nélkül másfél órát. Ibt lefutott. Soha egy fagyásom nem volt.
Odaadtam öcsémnek a procit, alaplapot, hűtőt. Nála 20p euro truck simulator kifektettevissza kellett venni az órajelet, hogy ne dobjon kékhalált állandóan.
Én maradnék a helyedben az eredeti beállításokon, 1,3v alatt. -
prokxy
veterán
válasz
MK VII #36283 üzenetére
Igen, ezt olvastam, de én nem IBT-vel játszom, hanem a BF1-gyel, ahol totál értelmes hőfokok vannak. De este csinálok HWinfos screeshotokat!
(#36284) ricsi8800gt: Ok, de én már 1.37-ig mennék el, hőfokok rendben!
Egy próbát tettem IBT-vel, hááát, max performance-on ment a H110i GT Akasa apache ventikkel, nem igazán volt hatékony, ott már TT-zett a drága, de a büdös életben hasonlót el nem ér játék alatt, max ilyen 70 fok és még csendes is a hűtés, max 1100rpm!
szerk: nem szeretném ezt a procit elveszíteni, mert messze még a 8-as széria, lehet visszaveszem 4.5-re, azt vitte 1.27V-on!
-
MK VII
veterán
válasz
ricsi8800gt #36284 üzenetére
"Távozott már az örök szilícium mezőkre innen CPU ami 1,3V-tal üzemelt huzamosabb ideig."
A nem lesz semmi baja és ez között óriási különbség van...Írd azt, hogy szerinted nem lesz semmi baja, de ne jelentsd ki...
-
ricsi8800gt
addikt
1,3V-al még nem lesz semmi baja. Főleg ha tudj a hűteni.
-
MK VII
veterán
válasz
prokxy #36282 üzenetére
Ha jól vettem ki a beszélgetésekből, erre már kaptál választ.
Már az 1,3V is sok!! Távozott már az örök szilícium mezőkre innen CPU ami 1,3V-tal üzemelt huzamosabb ideig.
-
Victor91
tag
válasz
prokxy #36280 üzenetére
Szerintem határértéken van a CPU, ha kicsit több fesztől sem lesz stabil akkor sajnos akkor elérted a végét neki.Ír valami hibakódot? Annak idején az én 4770k-m az első még 4.4-en sem volt hajlandó menni, a 2. ment 4.6-on hasonló feszekkel mint a tied. Szóval nem rossz eredmény
-
prokxy
veterán
Srácok az miért van, hogy 4.7-en megy a 4770K 1.35V-tal BF1 alatt kb 2 órát, majd egyszer csak kifagy és restart? Oké, adjak neki plusz V-ot, de akkor miért megy ennyi ideig? Melegedni nem melegszik úgy, nem értem én ezt...
-
laychi
veterán
válasz
wildpig #36277 üzenetére
MIvel nagyobb értékre növeled a cpu frekvenciáltal,azáltal az lesz az "új boost" frekvenciád,tehát terhelés alatt 4,5Ghz-en fog ketyegni a továbbiakban, illetve ha be van állítva speedstep,akkor az igényeknek megfelelő órajelen hajtja automatikusan a lap
ennek ellenéra a minimális 800 és a max turbo vagy beállított,ami többnyire megy a proci -
wildpig
tag
Bocs, de lenne egy rohadt amatőr kérdésem, lévén még soha nem húztam procit.
Ugye adott a 4.00GHz base, meg a 4.40 turbo. Mi történik a turbóval ha a base magasabb mint a turbo, például 4.50GHz? Arányosan nő, vagy egyszerűen megszűnik létezni? -
wildpig
tag
válasz
MaidenFan #36256 üzenetére
Megy, én is H-s Asus lapban járatom. Elvileg átlagban 10%-ot ver a K a non-K cpu-ra, alap órajeleken.
Na meg soha nem tudhatod mikor lesz Z-d. Én se terveztem, de ugye soha nem elég, szóval tervben van.
A videót holnap délután küldöm, váratlan közös szabadidőm lett a barátnőmmel. Bocsi. -
-
Redneck
nagyúr
válasz
MaidenFan #36266 üzenetére
4460-ról váltottam, nonK 4790-re B85 lappal. 3,8-on megy az összes mag maximális terhelésen. 4,2 lett volna ha K-t veszek, de az húznivaló, ezzel a lappal pénzkidobásnak éreztem.
A gyári coolerrel eljátszottam, de elég meleg és hangos volt. Szóltak is hogy ne erőltessem, kapott rendes hűtőt.
Szerk:
Igen. Egyébként persze jobb a K, neked kell tudni mi mennyit ér meg. Eredetileg én is arra pályáztam. -
prokxy
veterán
válasz
Puma K #36271 üzenetére
FHD-n tolom, adatlapon lévő cuccokkal, feljebb a 144hz miatt nem szeretnék menni, de lehet, hogy ez lesz.
i7 7700K-ra már nem váltok, majd a 8-asra, remélhetőleg összekapják magukat Inteléknél, hátha a Ryzenre reagálnak és már nem kell a vatta új procival úgy kezdeni, hogy delid...egyébként a sajátom nincs szétkapva, de már nem is tervezem.
Köszönöm a válaszod! -
Puma K
nagyúr
válasz
prokxy #36267 üzenetére
Mekkora felbontáson játszol?
Az 1070-1080 topikját olvasva, próbáld meg 1440 vagy 1620p-ben.
A felbontás növelésével egyre jobban a GPU erejére helyeződik a hangsúly mint sem a CPU-éra. 1080p-ben jobban kiütközik a CPU esetleges gyengesége.
Esetleg kérdezd meg az 1070/1080 topikjában, vagy itt nVidia Maxwell / Pascal tulajok OFF topikja ki milyen grafikai beállításokkal és felbontáson hajtja a GTX 1080-at BF1-ben. Esetleg még a procira is rákérdezhetnél ki mivel hajtja az 1080-as kártyáját az említett játékban.
-
prokxy
veterán
válasz
R̲e̲m̲ #36268 üzenetére
Adaptive-val néztem, az nem jött be...sajnos ott azt a kis offsetet hozzáadta jó esetben, viszont így is fagyott a game. Manual-lal pedig nem, ezt javasolták több helyen is, csak ugye ilyenkor kap több V-t, fogyasztás nem tud érdekelni, inkább az, hogy emiatt lesz-e baja...
-
prokxy
veterán
Úgy érzem kevés a 1080-hoz az i7 4770K még 4.7-en is...persze ram függő is a dolog (4x4GB 1600/C9), de látszik, hogy szinte maxon megy BF1 alatt:
szerk1: ja igen, ez úgy merült fel, hogy a 1080-at monitorozva ugrál a kihasználtság, 8x és 9x% között, 1070-nel ilyen nem volt. Aztán néztem MSI AB-vel, hogy a proci egész sokat megy közel maxon...
szerk2: egy dolog zavar ebben a Manual feszállításban, hogy amikor 800Mhz-en megy a CPU, az akkor is azt a 1.35V-ot adja neki...
-
MaidenFan
tag
válasz
F e Z o #36264 üzenetére
Értelek mondjuk akkor inkább a 4790k-s cpu-t veszem meg bár kicsit soknak tartom a +12ezer forintot érte de akkor már menjen 4Ghz felett ha tud gondolom azért kicsivel "előrébb" leszek vele mint a 4460-nal, remélem alap Coolerrel nem lesz probléma mondjuk nyáron érdekes lesz a szobában amikor 35 fok felett lesz a levegő
-
F e Z o
veterán
válasz
MaidenFan #36258 üzenetére
Azért van ez így, mert ha több magot használ az alkalmazás, akkor nem az egymagos turbó órajelen megy az összes mag. A "K"-s dologgal nem értek értek. Nem mindegy pl, hogy egy 4790 nonK, ami ugye a legerősebb 4 magon HT-val 3,8GHZ-en megy vagy 4790k ami meg tud bőven felette. 4,5-46GHZ minimum.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
#Morcosmedve #36262 üzenetére
na ezt nem értem...
Én ugy tudom, hogy a "speedstep" pont erre van kitalálva, hogy akkor hajtsa a magokat magas órajelen, ha szükséges.
magyarán, ha belövöm fix 4,4re speedstep nélkül, "több fps-t kapok"? -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
MaidenFan #36260 üzenetére
én többnyire LoL-ozok, ott 800-2400 közt jár a procim, bár az egy kevésbé erőforrásigényes game
BnS-ben már más a helyzet, de ott sem mindig megy turbon, inkább 3-4ghz között
nyilván ki lehet akasztani, ha minden energiagazdálkodási opciót kikapcsolsz és a "sync all cores"-t bekapcsolod, akkor mind a 4 mag szinkronban csúcson fog menni, bár ez a fogyasztás rovására megy. -
-
MaidenFan
tag
válasz
laychi #36257 üzenetére
Értem köszönöm, akkor lényegében nincs nagyon értelme K sorozatot venni vagy nincs igazam?
4.2ghz-re gondolok hogy a non K kicsivel lassabb sőt szinte semmivel vagy nem jól mondom?
Majd még utána akarok járni hogyan lehet folyamatosan turbo-n járatni mert gondolom ha terhelés alatti is van akkor sem mindig megy turbo-n én a 4460-nál ezt vettem észre. -
MaidenFan
tag
Sziasztok!
Ha jól tudom és láttam akkor elvileg mennie kell egy 4790k-nak is egy Asus H97M-E alaplapba attól függetlenül hogy K-s processzor ugye?
Bár nem tudom mennyire éri meg a +400Mhz a boost clock de akkor már megveszem a K jelzésűt, tuningolni természetesen nem fogok és nem is tudok elvileg ezzel a lappal.
Aida szerint 22.05 a BIOS verzió tehát mennie kellene vagy nem jól tudom?!
Asus lapján láttam a cpu támogatásokat elvileg nem lehet gond.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
laychi
veterán
válasz
Redneck #36244 üzenetére
Ahogy le lett írva,asszony játszott,kikapcsolt a gép, aztán be már nem,erre keltem fel álmomból
A proci 1 hónapos volt,nem volt szénné linxelve meg semmi.Costa Ricai volt a proci,valahogy nem egyezett ki az msi lapommal,bejelentkezéskor kezdetektől fogva röcögést éreztem, a bejelentkező hang is el volt torzulva stb.
Ezt későbbiekben észrevettem a delidek során is.
Minden esetben előzőleg kipróbáltam a procikat hogy működnek e(nehogy valaki döglött procit hozzon,aztán leskalpolom és nem működik mikor jön érte és rám hárítja a felelőséget,hogy én csesztem el),illetve, hogy milyenek a hőmérsékletek,mennyit sikerült nyerni a deliddel.CR prociknál mindegyiknél jelentkezett ez a hiba abban a lapban, frissebb biosoknál is,malay prociknál nem,vietnam-i nem járt nálam
lehet a lap volt a ludas,az nyírta ki,nem tudom. Tápom ki lett mérve,azzal nem volt gond és a későbbiekben sem,mert tavaly decemberig az volt meg, 2x4670k 1x celeron,1x4790k,illetve a mostani 4690k is azzal ment.
a 2.4690k,illetve az utána volt procik malayok voltak, a celeron volt még CR,de az biosfrissítéshez lett megvásárolva csak.Az pár órát töltött a lapban,1-2 tesztet lefuttattam vele,hogy az árához illetve gagyiságához képest mit tud.HT: voltak játékok,amiknél előny volt, volt ahol jobb volt az fps,ha ki volt kapcsolva, alapjaiban szerintem játékmenet közben nem sokat veszel észre,de erre majd írnak a többiek valamit.
-
wildpig
tag
Megoldódott közben a teljesítménybeli gondom egy win reinstalltól. CB15 már 843. Egyelőre elleszek egy darabig a stock cooler-rel.
-
prokxy
veterán
4770K 4.7-en, eddig bírta, most volt egy fagyás BF1 alatt, majd restartolt. Adjak a procinak több feszt?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Redneck #36249 üzenetére
Monitorozni csak HWiNFO-val tudok, mert a RivaTunerSS nem jelenik meg játékon belül.
Prociból 2 mag átlag 29%-on teker, a másik kettő 10% körül mozog a többi szál nem csinál semmit.
A VGA átlag 12%-on dolgozik.
Próbáltam VGA driver-ben átállítani hogy ha indítom az Alice-t akkor mindig maxon tekerjen a VGA, de a GPU 1506Mhz-nél nem megy feljebb, még tuningolva sem. Az Nvidia Physx-et átállítottam 1070-re, de az sem hozott semmit. Ha a felbontást átállítom 1080p-ről 2160p-re akkor sem történik semmi pozitív változás.Játék közben a tippeket adó megjelenő ablakoknál beesik az FPS és akadozik, majd azt lenyomva megszűnik a darabosság. Viszont néha gondol egyet és akad mikor csak sétálgatok és semmi extra nem történik... egyik másik játék sem csinál ilyesmit.
Érdekes mennyire nem használja ki a gépet...
-
Redneck
nagyúr
válasz
Puma K #36248 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Eredeti Steames, csalódott voltam pár óra után, mert amúgy tetszett.
60 fps-re raktam a gyári 31 capet, kipróbáltam smoothframerattel és nélküle, v-sync on/off, valamint forced beállítással is. Néha megállt 0,5-1 másodpercre majd vígan ment tovább. PhysX Low-Medium-High tesztet is toltam, de nem volt megoldás.Mindenkinek köszönöm a tanácsokat! A Pure Rock jó vétel volt, és simán elfér.
CPU igényes játék alatt 57 fokos volt a legmelegebb mag, rövid AIDA64 stressz közben pedig 67-66-67-66 fokot mértem. Szinte hangtalanul, alacsony fordulaton forgott, a gyárival már rég süvítve throttlingolt volna. A ház hűtési házirendjét kicsit testre kell szabnom, most Silent módban ment, elég gyér légszállítással.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Redneck #36244 üzenetére
Felrakom megint és megnézem hogyan terheli a gépet.
Ha problémát tapasztalsz egy program futtatásánál akkor előbb érdemes próbálkozni a Feladatkezelőben az adott program-játék prioritását feljebb venni a Folyamatok fülön belül és ott a Magas lehetőséget választani.
Tapasztalataim alapján ez megoldja a problémát amely rendszerint régebbi játékoknál jelentkezik.
-
prokxy
veterán
Átraktam 1.32V-ra, FIX-re és a 4.6 eddig stabil a BF1 alatt, hőfokok max 73 fok volt.
Persze IBT alatt TT-m van!
1.32 onnan jött, hogy egyik ismerősömnek ennyivel megy a 4.6, ma azért még az 1.3-at megpróbálom. Ha azt viszi, akkor marad 4.6-on, ha nem, akkor 4.5-re vissza. DE a 4.7-et azért még megpróbálom 1.35-tel! -
NFree
addikt
válasz
prokxy #36245 üzenetére
Szinte sehogy , itt a vége. Örulj neki , hogy megy 4,5 öt. itt a vége . 1,27v pont elég 24/7 re én nem mennék feljebb feszben . a következő lépcső sztem 1,31v körnéke a stabil órajelhez de az már nem hűthető , hacsak nincs chillered. egy jó átlagos 4770k ennyit tudott anno. (goldenek mentek jobban de ritka )
-
prokxy
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítsége kellene, hogy a 4770K-ból picit még préseljek ki, jelenleg 1.27V-on megy 4.5Ghz-en(+offset), azonban ha 4.6-ra rakom és 1.29-et adok neki, akkor kifagy a játék.
Oké, menjek feljebb, DE: ott az offset és már 1.37-39V-okat mutat a HWinfo max VCORE-ra játék/IBT alatt...
Kérdésem, hogy állítsam inkább manual-ra a VCORE-t, vagy meddig mehetek el? -
Redneck
nagyúr
válasz
laychi #36243 üzenetére
Kerestem a topikban és ezen megakadt a szemem:
4670k(megpusztult) - ez hogy történt?Más:
Régebbi játékoknál ki kell kapcsolni a HT-t, vagy nem kavar be?Csak azért kérdezem mert pár napja az Alice: Madness Returnst futtatva megmagyarázhatatlan akadásokat tapasztaltam, de alig használta a CPU-t és a GPU-t is. Mindent kipróbáltam, végül arra tippeltem hogy mivel portolt játék, lehet az újabb nV kártyát vagy annak driverét nem kedvelte. Letörlés után jutott eszembe hogy HT nélkül is meg lehetett volna próbálni.
HT off esetén maradhat a beállított fesz?
-
laychi
veterán
Akkor lehet nem török a csúcsra,sőt kicsit visszább leszek,és hogy a tuning megmaradjon a kis lelkemnek egy i3 7350k-ra ruházok be
aztán majd látom hova tovább,akkor a ddr4 legalább már meg lesz alapnak
-
laychi
veterán
válasz
MK VII #36237 üzenetére
nekem a haswell 3 éve van már,unalmas már kicsit, 2x4670k +4790k,most 4690k,msi z87 g43,msi z97 mpower,gigabyte z87x ud5h, msi z97 g43... elég volt
előtte a sandyből és ivyból volt ez-az,azon gyorsabban átfutottam,ezt több ideig húztam így is mint terveztemszóval nem leszek el vele 4-5 évig
-
laychi
veterán
na most lehet nem is fog kelleni,az említettt ram...
300Eur-ért vinnék a proci-ram-lap kombóm
csak kérdés akkor,hogy kaby,vagy a sötét oldal
-
Puma K
nagyúr
Helló!
BIOS-on kívül Windows alól van lehetőség olyan beállításra, hogy az órajel folyamatosan maximumon teker kizárólag az adott programon belül?
VGA driver-ben van ilyenre lehetőség, hogy adott játék/program exe-t kiválasztva a VGA nem csökkenti az órajelét... hasonlót keresnék CPU esetén is.
Üdv
Puma -
Alpi.
addikt
-
laskr99
addikt
Átlag mennyi alulfeszt visel el omlás nélkül az i3? Most vettem vissza 0.1 voltal és stabil volt 1 óra BF4 alatt.
-
laychi
veterán
2x8GB HyperX Fury 1866Mhz Kit-tel van valakinek tapasztalata OC terén?
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #36181 üzenetére
Alaporajel, 98A, 186W, vcore ? Ez nekem nem all ossze. 98A melle kozel 1.7V kell, hogy 186W-os fogyasztas jojjon ki. Ok, vccin-el szamol. Akkor viszont milyen fogyasztas jon a 81W-os magok melle meg, hogy tobb, mint duplaja lesz ? Szerintem ezek rossz ertekek. Nekem hwinfo egesz jol kiadja a becsult fogyitbevallott tdp-hez viszonyitva. De mi ugysem ertjuk ezt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
F e Z o #36212 üzenetére
Én is így gondoltam, de le lettem hurrogva. K nélküli vonalon elég tud lenni, főleg ha jobban sikerült darab. Ha jobb a paszta az enyémen, valószínűleg meghagyom, igaz a zaj kicsit zavart, és én is jobban szeretem a hűvös alkatrészeket. Delid után biztos bőven elég lett volna.
Ettől függetlenül még egyszer köszönöm a tippeket, nem lett rossz konfig a kis egyszerű lappal és házzal. Nekem nem ért meg +20-at egy jobb alaplap, +20-at egy K-s proci, és +15-öt egy új ház.
-
Redneck
nagyúr
Nekem is bőven elég volt a 4460-ra (stressz alatt 68-69-67-63 fokos magok), de a 4790 is elment vele (legmelegebb játékban 80-80-77-75). A hangereje és a hőmérsékletek miatt nem erőltettem, nem egy komoly darab. Delid után azért kíváncsi lennék rá.
Most szereltem fel a Pure Rockot, legkésőbb holnap beszámolok a tapasztalataimról.
-
wildpig
tag
Non-K i5-tel nekem is tökéletesen végezte a dolgát a stock cooler. Hangja se nagyon volt. Bezzeg a Devil's Canyon...
ijk90: oké, ezért kérdeztem meg inkább először. Múltkor a gtx topikban is túl alapjaiban magyaráztam el valamit valakinek. Használd egészséggel!
-
Melorin
addikt
válasz
TeeBee73 #36208 üzenetére
Teljesen jó a gyári hűtője, én is azzal használtam néhány napig a 4690K-mat és tökéletesen végzi a dolgát, hát még egy non-K-val. Nem kell azért annyira kelteni a pánikot
Stock coolerrel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 3 3200G processzor
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest