Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
Nekem egyszer volt amd-s gépem. Még az athlon64... Igazából nem tudok rosszat írni róla, mert amire kellett, jó volt.
-
MK VII
veterán
válasz
SoulReaver #34291 üzenetére
Vannak. Ugyan úgy ahogy én is minden nap olvasom az FX topikot.
-
TeeBee73
veterán
válasz
SoulReaver #34291 üzenetére
Mondjuk, én. Van 5 Inteles és 2 AMD-s gépem.
(Az 5 Intelből 2 laptop. Ott nem rúg labdába az AMD.) -
zaja8
aktív tag
válasz
SoulReaver #34289 üzenetére
Ha ezt látnák az amd tulajok, már nem élnék
-
zaja8
aktív tag
válasz
SoulReaver #34286 üzenetére
Teszt alapján elég.
5930x 2-3 plusz fps-t hoz. Ami már kevéske, az az i3 illetve bármelyik Amd. -
zaja8
aktív tag
válasz
kicsipapucs #34285 üzenetére
Prime 95 (27.9)
-
-
Hannibhál
őstag
1070 mellé szerintem(főleg ha alacsonyabb felbontáson vagy pl fhd) jól jön minden egyes plusz mhz. a másik h eléggé sokat eszik 4,3-on legalábbis szerintem, de ha jól emlékszem azt írták valamikor ebben a fórumban h 1,3ig ,,rendben" van de azért várd meg h más is megerősítse a szavaimat
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 4670k Proci amit jelenleg 4,3ghz-en használok 1,23v-al. A 4,4ghz-hez már 1,27v-ot kér hogy stabil legyen.
Szerintetek megér ennyi plusz feszt, vagy maradjak a 4,3ghz-nél?
A közeljövőben egy gtx 1070-et hajtanék vele.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver #34279 üzenetére
Persze, csak megnézem, hogy mit vettem
-
laychi
veterán
Érdekes...mondjuk én mindig az én procimból indulok ki és az alapján a tiédnek is jobban kellene mennie.
Mondjuk a devils canyon már egy javított széria, nem emlékszem sajnos anno a haswellemnél hogy volt.
Próbáld meg megint magasabb órajelen, de ezúttal emelj a vccin voltage-t(nálad lehet vrin-ként szerepel(nem keverendő a vring-gel) -
SoulReaver
veterán
Ha csak újra indul, akkor adjál még egy kis feszt a procidnak.
Ha a táp nem bírná, akkor csak simán kikapcsolna és kész.
Ezek az én tapasztalataim.
(#34275) zeee
Előbb a procit állítsd be, amilyenre szeretnéd, illetve amilyenre hagyja magát.
Utánra ráérsz vga-t meg ramot tuningolni.
-
zeee
senior tag
-
laychi
veterán
válasz
Melorin #34273 üzenetére
Ha a táppal lenne gond,akkor alacsonyabb órajelen is ugyanúgy eldobná.
Gyenge a procija,ennyi fér bele.
Haswellek közt nagy volt a szórás és többnyire tuningban nagyon gyengén teljesítettek.
Anno mikor procikat delideltem járt olyan nálam,ami éppenhogy vitte az 4.1-et picivel 1,3V alatt.Zeee. Cpu core voltage mennyi alapon? kiresetelt biosban(újraindítás után)
A videón látható proci nagyon jó darabnak tűnik a 0,944V-os alappal. Az én 4690k-m 1,016V-on megy alapon(3,5Ghz) az a proci még sok feszt is kap a videóban...1,3V körül 4,9-et tudnia kell. -
zeee
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hajtott a kíváncsiság is, ill Assetto Corsa-ban onlinba 24 autó esetén, főleg rajtnál azért szépen leesik az fps. Gondoltam ha már adott a tuning lap meg K-s proci, talán ezen lehet javítani valamennyit. Eme videó alapján 4400mhz-nél Valley 1.0 (mert épp az esett kézre) alatt újra indult a gép. 4300Mhz-et sem bírta. Most úgy néz ki 4200Mhz stabil, max 60 fokig ment fel a proci. Tudom nagyon hülye kérdés, hisz ezer meg ezer oka lehet, de vajon miért nem tud többet? Azért ezzel a lappal 4.6Ghz-n is szépen kellene ketyegni az olvasottak szerint. Az adatlapomon fel vannak tüntetve a cuccok. Kicsit bosszant a dolog bevallom. Ha valakinek esetleg lenne valami ötlete, hozzáfűzni valója, hogy merre induljak el, mi lehet a ludas, stb, nagyon hálás lennék.
-
Puma K
nagyúr
"Számomra az derült ki, hogy a 4790K meghúzva és a kártyákat az itteniekhez hasonló módon picit járatva az ideális megoldás, hiszen alig hoznak az új platformok"
Forrás: [link]
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #34268 üzenetére
Hát igen morfondírozom én is a kaby val kapcsolatba csak számolgattam nagyon nagy lenne az ára a váltásnak .
1.328 az szép. hát én kívánom hogy találd meg a számításodat, szerintem az én procim átlagos kb ilyenek szaladgálnak itt összevissza. igaz ettől pont rosszab is lehet meg jobb is amolyan jó kőzépút.
Az biztos ha delidelném akár linxelni is lehetne vele 4,7ghz en , de pont ez az 100 mghz ért nem nyesem meg a linx miatt. Max nincs kitesztelve de ha felrakom 4,7 re 1,27v környékén s linx-t nem indítok akkor szinte mindent tehetek jáchatok bármi. de ha ráengedek valami izzasztó progit egyből vége van szegények.
Na indulok melózni .
Mindenkinek kellemeds délutánt. -
duc
aktív tag
-
Laraxior
titán
Eddig 1.328V-on volt stabil 4.5GHz-en az enyém, de amióta leszedtem a kupakot, 1.315V-ig mentem le vele, nem tudom hogy hol a vége. De segített rajta az biztos.
Ez is bőven elég, fejleszteni itt már csak 6/12-es processzorral lehetne, de ott meg a fél gépet szintén cserélni kell.
Majd meglátom a Kaby Lake-nél mi a helyzet, hátha szánok rá pár tízezrest... de még az is feleslegesEz a Delid Die Guard, csak amolyan hobby-féle. Kipróbálom a CLU-t közvetlenül a mag és a blokk között, aztán ha jó, akkor megcsinálom ugyanezt a GPUnál is, ott is réz a talpa a blokknak.
De szólj, ha eladó lesz a procid, én szívesen leszedem a kupakját
Még akár saját használatra is
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #34261 üzenetére
Nem tudom hogy áll most a piac , mennyibe fájna kicserélni a procit , de szerintem el lehet adni a tied 65k körül 75-80 ért már szokott lenni 4790K Legutóbb volt egy forumtársé ha jól emlékszem 75-ért adta delidelve volt s nagyon ment .Nekem volt 4770k 4,4 et ment 1,25v körül 4,5ghz nem jött már össze linx stabilra delidelve sem. Utánna vettem egy 4790K-t az 1,26v al 4,6 ot tudott linx stabilan, delideltem 4,7 már nem jött össze(felesleges volt) 70be beszámítattam a mostani procimba ez 1,23v környékén megy 4,6 -ot stabilan de nagyon meleg nincs delidelve s nem is lessz . Sztem piac lessz nem soká.
Szóval végig jártam a lépcsőt s félek , hiábba veszel ezt azt a procihoz sajnos magas feszes nem lessz jó. De ne legyen igazam. -
Laraxior
titán
9ezer forintbol mit upgradeljek?
Mondjuk ugy h van felesleges penzem es nem tudtam mire kolteni.
1151 updatet nem akarok, 4790K megint sok.
Kiprobalom, felteszem az aproba... Ugyis elviszik. Bukta nincsen rajta egy filler sem. Ezelott is 10k-ert volt kint, en is annyiert dobom fel es kesz. -
NFree
addikt
válasz
Laraxior #34244 üzenetére
Jó nagy marhaságot csináltál . írtam legutóbb , hogy kupak nélkül nyersz talán 3-5 fokot , de én kipróbáltam anno igaz nem clu -val , de sima pasztával nem sokat hozott kupak nélkül. Igazi javulás akkor volt mikor megkapta kupak alá a clu-t . Inkább cpu upgrade re költötted volna a pénzt.
Ha nem megy értelmes feszen a cpu akkor nem éri meg vele vacakolni.
24/7 re 1,28v nál, én nem adnék többet a procinak . A tied meg sajnos ha jól emlékszem nem igazán megy jól ezen a feszen , delidelni azokat érdemes amik mennek legalább 4,7-4,8 at 1,25v körül. Persze a többi procinak sem árt de nem nyer vele az ember sokat -
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #34249 üzenetére
Ja, most hogy látom, még a lefogató sincs a lapban... egy álló háznál nem is olyan egyszerű
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #34245 üzenetére
Aki ezzel a csavarkittel is tönkreteszi az meg is érdemli. Ezzel tartja a távolságot a blokk, közel sem engedi, max ha nagyon balfasz a user, és hozzávágja a blokkot a CPUhoz...
-
Laraxior
titán
Mire megrendeltem és úton is van a Delid Die Guard, arra sikerült megtalálni a kupak nélküli processzorokhoz készült felfogatót: [link]
Csessze meg, ez 4$, a Die Guard meg 30$
-
MK VII
veterán
válasz
Balathruin #34242 üzenetére
Félreértés ne essék.
Persze, hogy használható, de..... (Amit fentebb írtam). -
MK VII
veterán
válasz
LLKobe #34236 üzenetére
Na igen.. Egyre jobban kijön az online játékoknál, hogy kell a sok szál.. i7 alatt már nem is nagyon lehet tervezni annak aki ilyen játékokkal akar játszani.
(#34241) ll-kobe
Na igen, de az i5 egy erősebb VGA-ba már hagy benne.. CPU limit lesz online játéknál i5-tel ez nem kérdés..
Ha jól emlékszem kisza25-nek volt i5 4460 GTX960-nal és nem tudta online BF3 vagy BF4-ben kihajtani a VGA-t.. Pedig a GTX960 még nem is a bitang kártyák közé tartozik. -
-
LLKobe
veterán
Tegnap csapattam egy kis BF1 bétát, hát kemény hogy i5-tel 4,4Ghz-en mind a 4 mag szinte konstans 100%-on megy
Mondjuk nagyon szépen megy a játék, de ezen azért meglepődtem.
-
lanw
aktív tag
válasz
kicsipapucs #34219 üzenetére
Szia,
köszönöm,megpróbálom,csak most értem haza,de majd neki ugrok! -
MK VII
veterán
válasz
haiiro_o #34230 üzenetére
Na igen.. Kemény dolgok ezek.. Egyik haver is szopott mint a torkos borz. Én interurbán már órák óta segítettem neki meg chaten is mire kinyögi, hogy be van dugva egy gamepad adapter a gépébe.. Már darabokra szedte 10x a gépet az usb-ben meg ott volt a vezeték nélküli adapter. Kihúzta és tádáááámmm.. Minden tökéletesen működött.
A lényeg, hogy megvan a bűnös. -
Laraxior
titán
Úgy látom az 5GHz-es CPU már jegelve van
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
SoulReaver #34226 üzenetére
jaaa, akkor semmi, azt nem olvastam
akkor a ház is be kavarhat, így van. akár egy beragadó reset gomb is lehet ludas, jártam már így, egy napig szívatott a gép -
SoulReaver
veterán
válasz
Lacielvtárs #34225 üzenetére
Már mindent cserélt, lapot, hdd-t, nem hiszem, hogy mind2 lapban szar lenne a bios vagy valami beállítás, főleg alapon.
Én arra tippelek, hogy a házban valami vezeték vagy kapcsoló a ludas. Esetleg optikai meghajtó nélkül, meg minden felesleg nélkül kell először megpróbálni..
Nekem is volt régen ház problémám, de az egy rozsdás gané volt
) gondolt egyet és kikapcsolt a gép mindig. Ház nélkül meg semmi baja nem volt. Aztán új házban meg még meg is köszönte a gép
(#34224) haiiro_o
Esetleg még a sata kábeleket cseréld le, vagy ami nem a táp kábelek része(elosztók, toldók)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
haiiro_o #34223 üzenetére
ezek valószínűleg azért nem segítenek, mert biosban van a gond, ok hogy a legfrissebb van fenn, akkor azt rakd fel újra
lehet sérült vagy valami belefagyott.
ha az nem segít, akkor én a hdd-re tudok gyanakodni
de az asztalon összerakás is járható út, no meg egyesével üzemeld be a hardvereket.
akkor ki kell derülnie melyik okozza. -
haiiro_o
tag
válasz
SoulReaver #34222 üzenetére
Oké kipróbálom és írok majd.
-
haiiro_o
tag
válasz
Lacielvtárs #34221 üzenetére
A legfrissebb bios van rajta.. Rendszert is ujra raktam már, bár hdd nélkül nem próbáltam.
Végső megoldásként már a procit is teljesen letakarítottam alkohollal de ez sem javított rajta. Természetesen nem látszik rajta sérülés sem.
Ksznm az eddigi tanácsokat. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
haiiro_o #34220 üzenetére
esetleg egy bios frissítés?
ok hogy volt reset, de az nem szokott mindig segíteni.
nekem is volt ilyen évekkel ezelőtt, és a bios frissítés megoldotta a gondot.
valamint húzz le minden hdd-t, mert az is meg szokta viccelni az indítást, és kipróbálni úgy is csinálja e. a venti pörgés meg azért van, mert nem töltött be a bios, ami gondolom vezérli a ventijeidet, szerintem -
haiiro_o
tag
válasz
SoulReaver #34218 üzenetére
Igen tápot, hdd-t, ramokat, alaplapot is cseérltem. próbáltam vga nélkül is. integráltal.. bios reset is megvolt és még mindig csinálja.. Most már ritkábban indul ujra de nagyon lassan tér magához bekapcsolás után. A nagy asus felirat is elég sokáig van monitoron és utánna még tovább fekete kép..
Ezt is furcsállom hogy terhelés v játékok közben is teljesen stabil.. csak bekapcsolásnál szórakozik..
Még annyit figyeltem meg hogy ameddig be nem jön a rendszer végig elég keményen pörgeti a ventiket...
Config:
Asus B85 Pro Gamer
I5 4690
DeepCool neptwin w2 --1 ventivel
Gigabyte R9 280x
2x8GB Kingston hyper x black 1866
120GB kinston fury ssd
1TB WD Blue ezex
CoolerMaster B600 v2
FractalDesign R5
+3 14cm es ventiköszi.
-
Szia!
Na, átnéztem a biosodat. A legfrissebb verzió van fent? Ha nem, rakd fel azt és utána a következő lépés. Ha fent van, akkor csak a következő lépés: állítsd a CMOS clr jumpert on állásba (vagy ha nincs rajta jumper, akkor zárd össze valamivel), vedd ki az óraelemet. Mindezt lekapcsolt tápegység, kihúzott tápkábel mellett. Hagyd így pár percre, aztán vissza minden. Indítsd el a gépet, menj a biosba és nyomj egy set default opciót és mentsd el, lépj ki. Újraindítás után újra lépj be a biosba és indulhat az újrakonfigurálás. Nem légbőlkapott gondolat, ASUS biosok be tudnak ennyire hülyülni, hogy csak így tisztulnak ki.
A képeid alapján én ugyanígy állítanám be újra, mint volt, kivéve ezeket:
Filter PLL: low PLL
BCLK: 100.1
Internal PLL overvoltage: Disabled
CPU System Agent Voltage Offset: +0,050V
Analog IO, Digital IO: auto
Initial Input Voltage: 1,900V
PCH Core Voltage: 1,050VHa gondolod, próbáld meg és jelezz vissza.
szerk.: ha elindul és megy, akkor kezdd el csökkenteni a mag feszültségét. Tesztre a Prime95-öt ajánlom, 27.9-es AVX1-es verziót, custom módban, 1344-1344k módban, in place FFT-vel. 10 perceket elég, ha fut kezdésnek minden csökkentés után.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. Adott egy 4690 es proci asus b85 pro gamer lapban kingston ram al. Egyszer csak bekapcsolás után elkezdett ujraindulgagni a rendszer betöltése közben. Minden mást alkatrészt próbáltam cserélni már még az alaplapot is. Produkálhat ilyet egy proci? Ha beindul egyébként teljesen stabil.. köszi.
-
lanw
aktív tag
válasz
kicsipapucs #34212 üzenetére
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Melorin #34202 üzenetére
Ezt csak ennek az egy oldalnak sikerült kihoznia, komolyabb oldalakon más a helyzet. Ezt leszámítva akkor éri meg, ha kihasználjuk a komplett platform előnyeit, skylake egyébként jobban hűthető és elérhetőbbé vált a 4,6-4,8 sokkal nagyobb százalékban a k-s modellek esetében.
-
Melorin
addikt
válasz
#Morcosmedve #34195 üzenetére
[link]
Akárhogy nézem, nem igazán érné meg Skylake-re váltani egy 4790K-t. -
SoulReaver
veterán
válasz
#Morcosmedve #34200 üzenetére
Nincs mit! Igazából a ddr4 miatt is gyorsabb. Proci annyira nem.
Dx12 alatt? Vagy dx11?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest