Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz
ricsi8800gt #35099 üzenetére
windowsban a proci használat minimum, maximum?
-
ricsi8800gt
addikt
Most már csak azt kellene tudnom hogy ha nincs terhelve a procika akkor miért nem esik vissza a core speed és a feszültség ami 1,17.4,5Ghz megy egyfolytában
-
bobalazs
nagyúr
Fura dolgokat olvasok ki Hwinfo64ből és Open Hardware Monitorból egyaránt:
-
Vigneau
félisten
Szvsz, ha megy, akkor csak az 1.60 előtti BIOS-sal. 1.30 - 1.50 jó lehet, de nem mondom 100%-ra.
-
Grózi
veterán
Srácok,rég volt szóval kéne egy megerősítés:
G3258-t lehet húzni H81-s lapban?Konkrétan Asrock H81M-DGS R2.0-ről lenne szó. -
MK VII
veterán
Olvasgattam ezt a topikot és úgy látom, hogy be lehet állítani, hogy mind a négy mag turbó órajeleken menjen. Konkrétan majd a 4690-est akarom beállítani úgyhogy jövök segítségért.
Ez alapján el tudok indulni? Igaz Giga lapom van, de gondolom hasonlóak a beállítások. Ilyenkor feszt is kell adni még neki gondolom. Na, de majd kiderül mennyi feszt kér alapon, meg, hogy a hűtésem, hogy bírja.
Hétfőn meglesz a proci.. -
laychi
veterán
válasz
ricsi8800gt #35064 üzenetére
cpu vcore voltage mode-ot állítsd be manuálra vagy fix,vagy valami,ne tudjon plusz feszt dobni a proci a beállítotthoz képest.
Egyébiránt miért egy kiresetelt biosról küldessz képet, miért nem a beállításodról?
-
MK VII
veterán
válasz
Melorin #35077 üzenetére
Na igen... Mivel nekem sürgős és max hétfőig vagyok hajlandó kitolni a vásárlást ezért kiesik a tied.. Meg gondolom 55-ért nem is adnád el. Többet semmiképp nem adnék 4690K-ért..
Különben Aqua-nak írtam ,hogy hogy gondolják, hogy egy rohadt 4690K 85 ezer, az i5-6600K meg 75 ezer...
Miért érzem azt, hogy rohadtul fent tartják a Haswellek árát, hogy az újabb hardverek felé tereljék a vásárlást?
Elég lehangoló..
Sokkot kaptam a 85 ezres ártól... Kész katasztrófa.. -
Melorin
addikt
válasz
ricsi8800gt #35064 üzenetére
Csak én nem látom, vagy tényleg nincs olyan kép amin a vcore-t adod meg kézzel?
-
MK VII
veterán
-
Már 1.16-on vagyok feszügyileg, tegnap játék alatt kifagyott.
-
MK VII
veterán
Bánni biztos nem bánom meg. A jelenlegi processzoromnál fényévekkel jobb ez is, mert jelenleg nincs .
Majd a következő K-s lesz.
Meg mi van, ha egy űber antituningos példányt fogok ki.. Na látod azt bánnám. Ennél nem kell aggódnom, hogy nem megy 4,2-nél többet, mert max 3,9-cet megyAm jó áron is van.. 46k újonnan, bontatlan.
(#35071) Grózi
Mi vagy Te? Kisördög a vállamon?
Nem győzködöm magam. Határozott vagyok mint a 3 lábú szék. -
MK VII
veterán
Az első mondatottal határozottan egyet kell értsek.
Pont ez az.. Hogy a szívem a tuningolható prociké, de lehet, hogy kompromisszumot kell kössek.. Egy húzható i5 lehet, hogy már overkill lenne a videó kártyámhoz és feleslegesen költenék rá.
Ha hétvégéig beesik apróra max 55-ért egy 4690K akkor lecsapok rá. Ha nem akkor kénytelen leszek venni simát. Hétfőn járok pesten és gondoltam akkor egyúttal el is tudnám hozni. Postára ebben a kászoban semmit nem bíznék, ha nem muszáj.Na azt hiszem nem is gondolkodok tovább...
Megérkezett a procim az apróra korion által.. 4690 sima nem K. -
MK VII
veterán
Köszi..
Az a helyzet, hogy alapvetően 3,6ghz-en használtam alulfeszelve.
Mikor játszottam csak akkor tettem fel 4,5ghz-re. 1,275-1,280V-on ment vccin 1,184 volt.Egyébként kérdés...
Kell nekem egyáltalán K-s proci? Tudom ki más tudná, ha nem én..
Középkategóriás VGA-nál erősebbet nem fogok venni kb sosem, illetve előreláthatólag nem.
4690K lenne a kiszemelt, de jelenleg amik voltak aprón mind jegelve vannak... 55 ezer forintot szánnék rá maximum.
Viszont ugye itt jön képbe, hogy pl egy RX460-hoz minek kellene K-s proci? VGA-t cserélni nem mostanában fogok, maximum, ha rám szakad az OTP akkor, de akkor már procit is..
Jól gondolom, hogy egy 4460 vagy egy 4590 elég lenne számomra? Azok már 40-45 ezer környékén is vannak aprón. -
MK VII
veterán
válasz
ricsi8800gt #35061 üzenetére
Elvileg mindegyiknél F12. Pendrive kell igen, ami fat32-re van formázva
-
ricsi8800gt
addikt
Asrock esetèben ha BIOS kèpet akarok akkor mit kell nyomni? Kell pendrive ugye?
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt #35058 üzenetére
4790K-hoz 1.30+ kell.
(#35057) Vigneau : Az asszonynak van pont egy eladó?
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt #35048 üzenetére
Bios verzió 1.30+? Egy cmos reset lehet nem ártana, aztán auto beállításokon megnézni mennyit kap a proci, majd manuálisan belőni a feszeket. Nézd meg turbo nélkül is, akkor mennyi feszt kap a proci.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
kicsipapucs #35053 üzenetére
Vcore-t nem mutat valami miatt a HW. Vid-et igen
-
válasz
ricsi8800gt #35050 üzenetére
Tipp csak, de szerintem VID-et mutatnak. Nézz rá majd HWiNFO-val, hogy a VID résznél egyezik-e ezzel az 1,26xV-tal a kiírás, ileltve lejjebb görgetve láthatod a programban a vcore sort is, az a cpu feszed.
Golden az új proci?
-
LW
őstag
válasz
F e Z o #34950 üzenetére
Köszi. Utánaolvastam és tényleg CPU gyilkos egy játék, főleg multiban.
Nem váltottam platformot, tizenpárezer ráfizetéssel találtam egy i7-2600-at, meghozta a kívánt eredményt. Ez a videó szemlélteti, hogy mekkora a különbség. -
MK VII
veterán
Na skacok... Úgy néz ki, elhalálozott a kis Pentiumom..
Nem is értem, hogy hogy. Overwatchal nyomtam mostanában. Kifagyogatott aztán utoljára már ki is kapcsolt.. . Meleg biztos nem volt. Delidelt volt. Max terhelésen 4,5ghz-en 55-60 fokig ment fel.
Jó kis kocka volt. Béke poraira.
Most pár hónapig gép nélkül leszek míg összekaparom vagy a 4690k vagy a 4790k árát....
Na, de majd jövök tuninggal. -
laychi
veterán
válasz
ricsi8800gt #35048 üzenetére
biosról csinálj képeket pls
OC Tweaker -->Fiver configuration
CPU VCORE VOLTAGE MODE? Hogy van beállítva? -
ricsi8800gt
addikt
Proci csere lett a gèpembe, i5 4690K-rol i7 4790K-ra. Kèrdèsek az hogy ha a biosban be állítok neki 1.150V akkor mièrt mutat a win7-ben minden program, Aida, HW, Cpu-z 1.263at?Deszka Asrock Z97 extreme3. Auto fesz kikapcsolva csak kèzin adom neki a feszt. 1.170 volt a max amit a biosban adtam neki de 1.263 mutat a programok. Ez mièrt van?
-
Petya XT
senior tag
Öröm hallani, én sem tudtam megválni tőle.
Nem olyan régen kezembe akadt egy-két Haswell I3, talán 4330, de ebben nem vagyok biztos, ebben 4 MB Smartcache volt, meg egy HD4600. Hát pörgött nagyon. Meglepődtem rajta, igazi méregzsák volt...
A srác játszani vette, de azt nyilatkozta, hogy teljesen elégedett.
-
Alpi.
addikt
[Vasarnap delutani XTU]
Ezt raktam ki vasarnap, vizzel. Eleg finom feszekkel lefutott es a pont is vallalhatoan alakult.
Es ott vannak az uj ramjaim !Nem terveztem mar 2x4 ddr3 vasarlast, de ezt nagyon nem bantam meg igy utolag !
-
Alpi.
addikt
válasz
Petya XT #35044 üzenetére
Megmondom oszinten, haswell I3-al nem volt meg dolgom. Ez 1-2 napon belul valtozik. Epp most allitok ossze egy 4160 as procis gepet. Az biztos, hogy miutan talalkoztam 6100-val, valtottam is arra 24/7 szinten. Termeszetesen csak ugy, hogy a 1150 a 4790k-val szinten maradt, csupan kilepett a mindennapos hasznalatbol kizarolag az oromszerzes es hobby kategoriaba lepve ! Mivel tovabbra is imadom es szazadszorra is elvezetes Haswellezni , egyelore keptelen lennek megvalni Tole!
-
Alpi.
addikt
Ez egy skylake I3-nal mar nem olyan egyertelmu dolog. Akinek volt dolga ilyennel, erti miert.
Masreszrol az alaporajeles 2500k-ba is rejlik nemi plusz. -
-
laskr99
addikt
válasz
colossal89 #35037 üzenetére
Nekem pont az említett i3 van. Eddig 750 ti-vel minden 60-on ki van akadva. Wt,wows stb maxon. Wtben max néha leugrik 53-ra.
-
colossal89
tag
válasz
core i7 #35035 üzenetére
Massive Multi player játékokban, BF1, War Thunder, Stb számít a 4 fizikai mag, még ha fejlettebb architektúra is az i3 amit írtál. Én biztosan nem váltanám le a 2500K-t egy újabb i3-ra. Single player alatt nem nagyon lehetne észrevenni a különbséget a jelenlegi 1050Ti-vel, csak egy erősebb kártyával pl: 1070 de ott is az i5 jönne ki jobban.
-
válasz
ricsi8800gt #35034 üzenetére
Így látom én is, anno a vantage alatt ami nem volt stabil az linx szerint stabil volt.
4770k. Majd felrakom vantaget is.
-
core i7
addikt
Sziasztok sok teljesítmény vesztés van egy alap órajelenhasznát i5 2500K i3 4170-re cserélése esetén?
VGA GTX 1050Ti -
ricsi8800gt
addikt
válasz
SzlobiG #35033 üzenetére
Milyen procirol is van szó?Az ilyen Linx meg IBT cpu terhelő programokat el kell felejteni mert olyan szinten meg tekerik a procit hogy még amelyiken CLU van még az is be ugrik 85 fokra.R15 meg a Vantage cpu tesztek jobbak és úgy játéka alatt is el mennek ha ezekkel lövöd be
-
válasz
ricsi8800gt #35030 üzenetére
Most 1.151 egyenlőre jónak tűnik. A legjobb teszt a mindennapok használata én ezt anno megtanultam a 3770k-s időszakban volt hogy a linx futott 8 órát vagy még többet mondván stabil a cpu aztán egyszer csak jött a kék halál. A játékok olyan szintű terhelést úgysem adnak mint az említett programok szóval így a hűtés is elég lesz csak legyen stabil.
Majd még az Uncoret felrakom 40-re.
-
HoaryFox
őstag
válasz
#Morcosmedve #35024 üzenetére
és (#35025) Melorin köszönöm a választ! Ezt mindenképp akkor kitesztelem
-
Vigneau
félisten
válasz
ricsi8800gt #35030 üzenetére
Az OCCT v4.4.2 is remek teszter.
-
válasz
#Morcosmedve #35027 üzenetére
Ja tudom, hogy linx és társai kellenének, de azzal tuti kifeküdne a hűtőm és nekem a játékok alatt lesz fontos támpontnak meg jó az aida is. Eldobja megyek feljebb feszügyileg most 1.151-en vagyok.
Most vettem ezt a hűtőt nagyobb nem igen férne be sajnos, szóval meg kell elégednem ezzel amit tud.
Oksa akkor 40-et majd beállítom.
-
1.146-al másfél óráig bírta az aida stabilitás teszt utána indult újra mac 84 fokos volt a mag. 1.143-1.146 között ugrált a fesz.
Kéne a delid neki nagyon, de mivel a játékok alatt úgyse fog így melegedni sztem nem szedem le a kupakot.
A chace szorzó növelése jár valami sebesség növekedéssel? 38-on van most, de auton 39-re rakja.
-
Melorin
addikt
válasz
HoaryFox #35023 üzenetére
Játszogatásra biztos elég lesz
De miért is olyan tragédia ha valami bottleneckezik? Nem lesz játszhatatlanu lassú, egyszerűen csak lehetne még több fps-ed egy erősebb procival. De lehet h bőven elég fps-ed lesz ezzel az i5-el is.
Gondolj bele ha meg veszel egy bivaly i7-et akkor meg a 1070 lesz a bottleneck -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Előzőleg írtam már ide egy i5-4460 és egy GTX1060 párosításával kapcsolatban. Nos, a sor úgy hozta, hogy egy GTX1070 lett beszerelve a gépbe, nem tudom, mennyire okoz "bottleneck"-et a proci.
Szóval: elég lesz az i5-4460 fHD-ban játszogatásra vagy ideje cserélni mondjuk egy i7-re?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
#Morcosmedve #35020 üzenetére
Holnap kipróbálom annyival. Viszont ahhoz már lehet delidelni kéne elég magasak a hőfokok nálam is igaz nekem is csak egy gammax 300 van rajta. Eléggé stabil a fesz legalább is a cpu-z szerint igen.
-
válasz
#Morcosmedve #35018 üzenetére
Akkor az enyém egy gyengébb darab lehet ezek szerint. Kíváncsi leszek mekkora fesz fog kelleni neki, hogy stabil legyen.
-
Érdekes mert nálam a 4.1ghz-et 1.120 fesszel viszi, de a 4.2ghz-et már 1.135-el sem. Nagyon megnő a fesz igénye 4.1 után.
-
soneec
tag
válasz
SoulReaver #35011 üzenetére
Mi az a minimum általánosságban amin meg elindulna 4.4en?
Nem is várok egy ekkora hűtőtöl nagy csodát, de ez a max ami befért a kuckóba (silverstone rvz02).
Ha nagyon melegedne nyáron kikapcsolom a turbót. -
laskr99
addikt
Jó lett a gép és gyors is
Köszönöm mindenki segítségét! -
Petya XT
senior tag
válasz
dogab93 #35004 üzenetére
Igen, gondoltam erre, hogy esetleg ez a példány ilyen. Mielőtt hűtőt váltottam, szétnéztem a fórumokon, mert megijedtem, hogy tönkremegy, de volt aki panaszkodott, volt aki rákontrázott azonnal, hogy nem is melegszik, ebből azt szűrtem le, hogy ilyen-olyan. Volt aki nem tudott vele együtt élni, és Xeonra váltott, én meg vettem egy hűtőt.
..5 venti az már komoly, tudsz aludni, ha megy a gép? Én mindig ahhoz lövöm be a ventik számát...
-
dogab93
tag
válasz
Petya XT #35003 üzenetére
Szerencse kérdése is mennyire forrófejű darabot fog ki az ember.Az enyém alulfeszelve idle gyári htővel(szarral) olyan 30-38 fok között szokott lenni ,terhelve pl witcher 3,bf4 közben 65-70 fok körül ,amióta cseréltem egy 5k-s hűtőre azóta kb 6-7 fokot csökkent mindkettő érték,mondjuk a gépházamba van 5 venti csoda hogy nem repül el az asztalról
-
Petya XT
senior tag
válasz
dogab93 #35002 üzenetére
Erős a cucc, de nálam valamiért képes volt..hogy is fogalmazzak...hektikus melegedésre. Néha az egyik pillanatról a másikra képes volt a gyári hűtővel akár 15-20 fokot is melegedni, terhelt állapotban meg olyan 75 fok volt. Volt 4770S procim is(mondjuk az kisebb TDP értékkel bírt), annál ugyanezt nem figyeltem meg.
Nem is segített rajta csak egy Zalman CNPS teljesen réz hűtő, az lehűtötte a kedélyeket. Teljesítményre..hát tényleg egy álom, de a gyári hűtő az kuka volt nálam, ezért írtam
Alulfeszelni nem próbáltam, ahhoz nem annyira értek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- BestBuy topik
- MIUI / HyperOS topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest