- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Samsung LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
Ilyen mini pc és AppleTV 4. gen. kütyü közt vacillálok mostanság,ami engem érdekelne elsősorban a VGA kártya teljesítménye,ugyanis egy virtual trainerre használnám (zwift.com) ami eléggé számítás igényes program.
Namost van nekem egy Intel HD 4000-es kártyával szerelt laptopom,amin eléggé szegényesen,DE elindul rajta a program,ha esetleg ez is teljesítené a programban előírt minimum feltételeket,akkor komolyan gondolkoznék egy ilyenen,mint egy AppleTV kütyün,de sejtéseim szerint nem fogom olcsón megúszni....
Valakinek tapasztalat ebben a műfajban? Vagy valaki aki lenne szíves,felinstallálná a sajátjára,hogy egyáltalán elindul-e a progi,akkor tényleg hálás volnék érte!Köszönet!
-
GrandS
senior tag
MXIII-G-re szeretnék az SD-re librelec-et tenni. Tudtok egy működő, jó, ajánlott linket ? Köszönöm!
-
válasz
Optika01 #4193 üzenetére
Tökéletesen működik az usb hub,
nálam egy 4 portos van bedugva, rajta lóg egy külső merevlemez, egy külső hangkártya, az egér és 1 pendrive.
Mint kolléga már írta, mindenképp meg kell támogatni egy külső táppal, a hubot.
Az igaz hogy usb2 lassú lesz kicsit, nálam usb3 az aljzat és a hub is, teljesen elfogadható a sebesség, még nagyobb fájlok mozgatásánál is.
Viszont a külső táppal kapcsolatba megoszlanak a vélemények,
az én mini pc-m gond nélkül lekezeli a kikapcsolt állapotba visszajövő 5voltot, a haverom gépe meghülyül tőle, és itt a topikba valaki írta hogy neki majdnem hazavágta a gépét ez a megoldás.
Nálam annyi hogy kikapcsolt gépnél is halványan világít az egér. -
Optika01
tag
válasz
interstate76 #4195 üzenetére
Ok, köszönöm.
-
interstate76
addikt
válasz
Optika01 #4193 üzenetére
Ha nem külső tápos a külső vinyó, amit rá szeretnél dugni, akkor inkább aktív, azaz táppal rendelkező usb hub-ot vásárolj, az a biztos!
Egyébként pedig szerintem a legjobb megoldás a NAS (vagy bármely, NAS-ként funkcionáló eszköz: valakinek elég egy routerre aggatott külső hdd, mások alacsony fogyasztású PC-t/laptopot használnak ilyen célra), és akkor nem kell sem külső vinyókat, sem pendrive-okat használni, hanem mehet minden a hálózaton megosztott adattároló(k)ra.
-
interstate76
addikt
válasz
petakpa1 #4192 üzenetére
Nem, általában működni szokott mindegyik, a gond a tempóval van. Van egy olyanom a fiókban, amelyik nem ASIX chipsetes - ha jól emlékszem, akkor 8-10 Mbit/s-os tempót tud, vagy egy kicsit többet. Az ASIX chipsetesek ezzel szemben tudják a 100 Mbit/s-ot.
Ha valakinek ennél gyorsabb tempó kell, akkor usb 3.0 és gigabit a kulcsfontosságú keresőszavak usb lan adapter után történő kutakodáskor, de ennek - értelemszerűen - csak olyan eszköz esetén van értelme, amelyiken van usb 3.0-s csatlakozó.
-
Optika01
tag
válasz
interstate76 #4191 üzenetére
Köszönöm. Esetleg HUB lehet megoldás? Működhet, ha ilyenbe csatlakozik a billentyűzet és egy külső vinyo?
[link]
Kap elég áramot?
Köszönöm.
Üdv -
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #4191 üzenetére
MIért Asix chipes-t? Ez kompatibilis a droiddal?
-
interstate76
addikt
válasz
Optika01 #4190 üzenetére
Az usb csatlakozó "elbukása" sajnos elkerülhetetlen. Droidos mini pécéből voltak nekem is stick formátumúak, mindegyiket ilyesféle adapterrel használtam. Maradt egy másik bemenet a távnak és annyi. De pl. az MK808B Plus esetén nem is maradt bennem semmiféle hiányérzet: az volt az első kütyüm, amire OpenELEC-et tettem és a mai napig nem hiszem el, hogy mit adott a pár ezer Ft-os vételáráért cserébe.
Amúgy a legfontosabb dolog, amire a kínai "usb to lan"-adapterek megrendelésekor tekintettel kell lenni, az nem más, mint hogy ASIX chipsetes példányt rendeljünk.
-
Optika01
tag
válasz
interstate76 #4189 üzenetére
Ez tetszik, köszönöm, kipróbálom
. Bár így is bukom az egyik USB csatit sajnos.
-
petakpa1
őstag
válasz
Optika01 #4184 üzenetére
Ha közvetlenül a router mellett van, akkor viszont wifi-nek sem szabadna ennyire lassúnak lennie. Az enyém úgy volt lassú, hogy volt egy vasbeton fal + egy LCD TV a router és a MiniPC között, ugyanis a MiniPC az LCD TV hátára van rögzítve.
Wifi channel-ek terheltségét nézted már? Nem olyan csatornán vagy épp amelyen a szomszádok is?
Ha ez nem segít akkor Esetleg egy USB-s Lan kártyával megpróbálhatod használhatóvá tenni a sticket.
-
Optika01
tag
Sziasztok.
Van egy ilyesmi,HDMI-be dugható pc stick-em, aminél most jövök rá, hogy a net sebessége sz@r. digi 500/200- net van, egy WDR3600-as routerrel. Tudom, hogy a digi sebsséget nem fogja produkálni, de a speed test alapján 16/33 azért még is csak kevés, főleg úgy, hogy mellette másik wifis eszközök a 100/100-at tudják.
Nem igazán vagyok hozzáertő, csak a netről szedegetem össze az infokat, ezért kérdésem, hogy ez ennyit tud, vagy esetleg lehet valamit tenni.
adati a gépnek:
proci: x5-z8300
2 GB RAM
WIN 10
háló kártyaroadcom 802.11n Wireless SDIO
Köszönöm a segítséget.
üdv: -
GrandS
senior tag
MXII-G után érdemes Vorke V1 Plus-ra váltani?
Az MX sebességével nem volt gondom, csak a memóriája megtelt, a Kodi meg a többi alkalmazás lefoglalta, időnként a programok adatait ki kellett törölni. -
petakpa1
őstag
-
tlala
addikt
Valaki próbált már ilyen ONtopic készülékkel torrentezni bivalyabb nettel?
Vajon ennek az USB 2-es hálókártyának hol van a határa letöltésben?
A kis Pipo-m remekül elvan a mostani 15 Mbites Matáv ADSL-en, de a hamarosan érkező 500Mbites UPC-n biztosan el fog vérezni.
Kíváncsi lennék, mi lehet ezeknek a dobozkáknak a letöltési maximuma. -
bereske15
csendes tag
Kodi 17.5 -el szórakoztam ma fél napot, meg a windows 1709 -es frissítéssel.
A hangot a kodi csak PCM -be hajlandó továbbítani akárhogy nyomogattam wasapi -ra tettem a kimenetet a pass throug -ot kikapcsoltam, de semmi.
Valakinek valami tapasztalata kodi bitstream ügyben ?
Maradt a Power DVD 17, igaz a kodinak szebb a képe szerintem, meg gyorsabb, zidoo x8 ról váltottam barebone pc -re a zidoo -n nagyon stabil a kodi (ZDMC).
-
bereske15
csendes tag
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #4168 üzenetére
Na kipróbáltam az egyedi méretezés hozzáadását HDMI kábellel történő csatlakozás esetén, de amikor beírtam az 1360x768@60Hz felbontást és próbálom menteni (rányomok a hozzáadás gombra) akkor azt írja ki, hogy a felbontás túllépte a maximális sávszélességet
Így marad a DSub, egyébként ezzel is szép kép van
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4171 üzenetére
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4165 üzenetére
N3450, akkor egy halványan gyengébb... MPC-HC-t MADvr-el használok, ill. MPC-BE-t is próbáltam. A HDR-es 4K virágbolti filmeket nem nagyon játssza le. Bár érdekes módon van, amelyiket a sima WMP lejátssza...
-
-
petakpa1
őstag
válasz
tordaitibi #4167 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom, de nállam a tv nem videokártya oldalon van a probléma. Ha 1280x720-től eltérő felbontást is állítok be a TV azt is lekonvertálja az alőbbire, azaz alul és felül marad fekete, ki nem használt terület.
-
-
petakpa1
őstag
Jelentem z8300 alapú Enybox EW05 MiniPC-mre most kúszott fel Fall Creators update. Elég sokáig elszöszölgetett vele, de végül hibátlanul felment. Amúgy kizárólag médialejátszóként használom Win10 + Kodi-val és teljesen meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy
- a hálózati vezérlő csak 100 Mbites és nem PCI, hanem USB2.0 buszon keresztül van megoldva
- SATA vezérlőre szintén ugyanez igaz (nem PCI, hanem USB2.0 buszon keresztül van megoldva), így ha SSD tennék bele akkor már szűk keresztmetszet lenne az USB2.0
- csak 2 GB RAM-os, de a fenti célú felhasználás során ennek még nem éreztem hátrányát.
Pozitív viszont, hogy
+ van egy USB3.0 port is;
+ van D-Sub kimenet (régebbi Sharp LCD TV-t hajt ami sajnos csak D-Sub-on keresztül hajlandó fogadni a 1366x768 natív felbontását. Ha HDMI-t használok akkor 1280x720 felbontást enged csak)
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #4163 üzenetére
Voyo V1-em sem visz mindent sajna... az meg szerintem ezzel azonos.
-
-
-
bereske15
csendes tag
válasz
interstate76 #4151 üzenetére
Megérkezett a Brix gépem
Windows 10 home -ot (64 bit) raktam rá és 48 órája megy folyamatosan.
Processzor:50-54 fok átlag, a winchester 40-47 fof, igaz az utóbbi 7200 -as és max 2 hétig marad utána csere ssd -re.
Egy munkacsoportra tettem itthon a másik 2 géppel megosztottam a hhd -ket, mindenki mindenkivel lát és beszélget.
Filmet próbáltam: h264 mkv és 2D iso dolby digital és dts-hd hanggal, nincs akadozás.
Dolby atmos -ra lennék kíváncsi vajon a gyári hangkártya ki fogja tudni küldeni?
Eddig jó nagyon kellemeset csalódtam, de szerintem ssd vel és 8gb ramra ( 4 -ről ) upgradelve még jobb lesz majd....
-
-
Lala79
csendes tag
válasz
bereske15 #4148 üzenetére
Az egyik barátomnak HDD vel van szerelve egy j3160-as Brix. Szerinte nagyon klasz a kis gép, de a HDD miatt melegszik kissé. Annyit mondott nekem, hogy jobban járt volna, ha SSDvel szereli inkább. Talán akkor nem melegedne ennyire. Talán lehet jobban járnál Te is az SSDvel, úgy is lesz külső wincsid ahogy olvasom.
-
Üdv, kis segítség kellene, ilyesmi box-ot keresnék , mint a topic témája, vagy újabb procisat.
Hol érdemes nézelődni.
Nem kell túl nagy, max egy SSD-vel fel lehessen bővíteni. Fali TV mögé lenne, WiFi-n , táveléréssel
-
bereske15
csendes tag
válasz
interstate76 #4149 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Pénteken érkezik, jövőhétre minden kiderül.
-
interstate76
addikt
-
bereske15
csendes tag
Sziasztok,
Véleményt szeretnék kérni erről a kis gépről:
Gigabyte GB-BPCE-3455 Brix
Windows10 home
2 X 2 gb Kingston DDR3L1600 Mhz dual
500 Gb Seaget HDD
+ Icy Box dokkoló + 3 TB HDD
0-24 torrent seedelés és média lejátszásra használnám. 3d ISO full hd, 2D iso full hd, mkv h264, mkv h265, 4K videók jövőre.
Hdmi -n keresztül menne a kép és a hang a házimozi erősítőbe.
Melegedés mennyire lesz várható, filmlejátszást a processzor bírni fogja?
Köszi előre is.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #4140 üzenetére
"Nem vitatkozni akarok, de az én tapasztalatom is az, hogy a Z8300-as használható hűtésmod nélkül is, és azért ez igen nagy különbség."
Na, ennyi.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4144 üzenetére
Hiszed sem 53 fok fölé nem szokott menni a hőfok a hűtésmodingal, szóval akkor ezt próbálgatnom kell, vagyis ki kell tapasztalnom.
-
interstate76
addikt
Az a kérdés, hogy mind a 4 magon emeld-e meg az órajelet, vagy csak az egyiken? Ezt így nehéz megmondani. Hány magot használ a játék? Mind a 4-et? Ha igen, akkor próbáld meg, hogy megemeled mind a 4 mag órajelét és figyeld meg, hogy mennyire melegszik. Nálam a 80°C a kritikus szint: ha egy alkalmazás stabilan efelett tartja az éppen használt masinám CPU-ját, akkor vagy extra hűtést kap a vas, vagy nem futtatom rajta az adott alkalmazást.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4142 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül? A Modecom freepc-m esetében a gyári 1330Mhz-et megemeltem 4 magon max 1840Mhz-re. Játék közben mivel írtam World of Tanks játékkal szoktam játszani, ami jelenleg is csak 1 magot használ, szóval jobb a kis mini pc-nek ha csak azon is 1 magon emelem az órajelet, vagy mind a négyen hagyjam játék alatt? Egy magon elvileg lehet erősebb a kis gép??? Na ebben látod semmi rutinom nincs. Én is kaptam a tippet, hogy így állítsam be...
-
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4140 üzenetére
Igazából a tabletem nekem is melegszik, érzésre elég rendesen, de én nem vettem észre ez miatt teljesítménybeli különbséget. Nyilván az újabb gép jobb hűtéssel is rendelkezik, a gyártó korábbiak tapasztalata miatt. De bevallom nem is nyüstölöm annyira
inkább a hűtés moddolt kis pc sticken játszok gyakrabban. Szerintem ezeket a kis mini pc-nek szánt dolgokat tudni kell mire használja az ember. De szerintem a korábban leírtakra tökéletesen megfelelnek. Nem olyan rosszak ezek, annyit tudnék felróni a hátrányukra, jó lenne ha kicsivel erősebb lenne a benne az integrált gpu. De ha ez megtörténne, akkor soha többé nem vennének számítógépeket az emberek
mindenkinek ilyen lenne.
-
interstate76
addikt
Nem vitatkozni akarok, de az én tapasztalatom is az, hogy a Z8300-as használható hűtésmod nélkül is, és azért ez igen nagy különbség. Utóbbit nem használtam sokáig, csak egy néhány napos próba erejéig, szóval nem kampányolok mellette, de azért egyértelműen jobbnak éreztem a Z3735/6F-nél.
(#4139) Mike88 Az én Wintel W8-asaim youtube fhd videóktól és 5-6 ablakos böngészéstől már 70°C felett voltak, ha kaptak még egy kis terhelést, akkor pedig simán megvolt a 80°C. Szerintem abból erednek az eltérő felhasználói tapasztalatok, hogy a kis kínaiak egyfolytában módosítgatták a cucc gyári hűtését. Én 3-nak csináltam moddolt hűtést (2-t magamnak, 1-et egy topiktársnak - itt az egyik saját), és mindhárom máshogy nézett ki belülről. Viszont az is tény, hogy egyiknek sem ártott meg a plusz hűtés, sőt!
Az egyébként teljesen igaz, hogy maga a vas, azaz a Z3735/6F-es CPU és 2 GB RAM elég a tartalomfogyasztáshoz (sőt, módosított hűtéssel 33 GB-os, fhd .mkv file-okat is meg tudtam nézni rajta anélkül, hogy megfőtt volna a kis kütyü). Itt leírtam, hogy szerintem mire használható kompromisszumok nélkül, és mire kompromisszumokkal.
-
Mike88
senior tag
Ezt valakitől hallottad? Mert ez úgy terjeng mint a vírus a windows tabletes topic-ban.
Szüleimnél van egy Wintel CX-W8 (Z3735F) több mint 1 éve. Soha nem volt probléma a melegedésből. Ők alap dolgokra használják, böngésző, skype, youtube, Kodi, és egyéb videómegosztók. 70-72 fok a max. hőmérséklet amit elér (nyáron!), de átlagban 50-60 fok körül van. Nincs rajta semmi buhera. Több féle hűtéssel jelent meg ez a box, valamibe hűtőbordát tettek, valamibe meg egy nagy fém lemezt a doboz tetejébe és e kettő közé thermal pad-et. No ennél ez utóbbi van.
Én nem tudom mit műveltek ezekkel a boxokkal, de pl. ACE boxánál is elégnek kellett volna lennie annak a hűtőbordának, ha arra a hűtőbordára jó a hőátvezetés, rá van szorítva a procira, nem kell még zörögni ventivel is.
Haveroknak van egy Wintel Pro (Z8300) teljesen ugyanarra használják, mint szüleim, kb. ugyanazokat a hőfokokat produkálja ugyanazon feladat alatt, viszont ott már van egy komolyabb hűtés (csak feltételezem egy nagy trágya, ahogy megvan oldva). Ennek már fém az alja, az aljára a hő át van vezetve plusz ugyanúgy fém lap a tetejében erre a hő szintén átvezetve, ha igaz lenne az, hogy a CT kevésbé melegszik, mint a BT, akkor ennek igazolnia kellene ezt az állítást, de egyáltalán nem igazolja!
Itt is elhangzott többször, hogy a CT kevésbé melegszik, csak mindig ott volt előtte az, hogy "állítólag"! Ezen felbátorodva mondtam haveroknak, hogy a Wintel Pro-t vegyék meg a "sima" Wintel helyett, hát melegedés szempontjából jobbnak egyáltalán nem mondható.
Lassúnak a Z3735F nem mondható, abszolút egyetértek azzal, amit Lala ír, ill. ez a tapasztalatom. 1080p youtube videók csak chrome használatánál okoznak problémát, de ezek olyan dolgok, amit jellemzően szükség nélkül igényelnek. Csak egy pipa, aminek meg köll lenni! Mé'? Mer'! -
Lala79
csendes tag
Ezzel igen csak vitatkoznék, ez nem teljesen van így! Nekem személy szerint van egy z3735f es Modecom free pc-m és egy z8300-as Chuwi hi8 pro tabletem. Mind kettő azonos szinten gyors, semmi külömbség nincs szinte a Mhz külömbséget leszámítva. A melegedés az sajnos mind kettő esetében probléma, ezért én is a pc stick esetében hűtésmodot használok. Így viszont nem lehet észre venni a kettő közötti külömbséget. És viszi a youtube filmeket is. Bár én leginkább munkára használom, ennek ellenére néha a WOT-ot is tolom rajtuk. Játék közben sincs szinte köztük külömbség, persze stock alapgrafikán lehet velük csak játszani. És ami viszont mellette szól az a kedvező ár, a hűtést max 2K ból megúszod az sem tétel szerintem. De persze érdemes egy jobb korszerűbb procival szereltet választani annak aki most szeretne mini pc-t vásárolni. Ha budget pc sticket akar valaki vásárolni akkor nyugodt szívvel ajánlom a Modecom Freepc-t, abból is a 32Gb-os verziót. Én nem bántam meg egyik választásomat sem...
-
Solten
őstag
válasz
SunMount3r #4133 üzenetére
Z3735F sz@r, lassu es nagyon melegszik, 1080p YouTube meg tudja akasztani. Min. Cherry Trail.
-
ACE-
addikt
válasz
Nekem pont van egy ilyen eladó. Nekem bevált, de 4K-ra váltottam ahhoz meg kellett egy bikásabb gép. A 4 Gigás cuccok 40-50ezertől kezdődnek. Az enyém most 20ezer, és van rajta moddolt hűtés, bár nem a szépségre törekedtem... Nekem USB-s vinyóról is szépen ment a filmnézés, torrent, stb. stabil volt.
Ja és erről már legyalultam az Androidot, így a Windows 10 van csak a 32GB-os MMC-n. -
interstate76
addikt
válasz
Nagyon drága, ennyit semmiképpen nem ér a hazai gari (legalábbis szerintem).
Emellett melegszik is, én csak hűtésmoddal tudtam médiaplayerként használni.
100-as a LAN csatlakozója és nincs rajta sem usb 3.0, sem SATA csatlakozó - részemről ma már nem ajánlott vétel (régebben volt belőle 2 példányom is, szerettem is őket, de vannak jobb masinák).
-
válasz
Nálam Z8300 procis megy, médiafogyasztásra teljesen bevált, eddig webről, merevlemezről nasról minden formátumot vitt, full HD az igényem, 4k még nem volt, játszani nem játszok, azokat nem tudom hogy vinné.
Tanácsként (mert én is egy hasonló paraméterű mini géppel kezdtem és 2 hét után cseréltem),
ha ragaszkodsz a dual os lehetőségéhez, akkor a 32 tárhely nagyon-nagyon kevés, még egy winnek is, nemhogy még az androiddal is osztozkodnak.
Ugyanezen okból 4G ramnál lejjebb ne add.
Amennyiben nem nasról streamelsz hanem egy, esetleg több hátérvinyóról filmezel, az usb nem túl stabil erre, natív sata port legyen legalább 1.
Az enyém passzív hűtéses, teljesen hangtalan, egy Cenovo nevű, nekem bevált.Kb. ennyi.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Erről mi a a véleményetek: [link] ?!
Vagy mi most a best buy 30-40K környékén?
Tulajdonképpen, sok kérdésem lenne, véletlen vetődött fel bennem ez az Atomos mini-PC téma.
A lényeg az, hogy a mostani mobil T4300-as procis és 4GB RAM-os notim-nál gyengébbet semmi képen sem akarnék.
Netes videók, YT menjen rendesen, akár FHD 60fps-eben is, az erejét tekintve ez a szint az elvárásom.
A másik kérdésem, hogy HTPC-ként mennyire válnak be ezek manapság, milyen az integrált IGP minősége/tudása?!Elég erősek ezek a gépek ehhez, vagy felejtsem el és nézegessek inkább "rendes procis" Intel mini-PC-ket?!
Köszi!
-
interstate76
addikt
Nem vitatkozni szeretnék, csak egy vélemény: a DS115J az 1 magos, 800 MHz-es CPU-val, 256 MB RAM-mal és 1 lemeznek való hellyel szerintem nem annyira ajánlott. Tudom, hogy jó a Syno felülete és sokan szeretik, de ez a vas 25-30 ezer Ft-ért kicsit durva szerintem. Ha már NAS, akkor én elmennék 40 ezer Ft-ig és vennék egy QNAP TS-228-ast (2 magos CPU, 1 GB RAM, 4GB flash, stand by üzemmódban kb. 6 W-os óránkénti fogyasztás, továbbá 2 lemezes és a Syno nasokéhoz hasonlóan jó minőségű felület jellemzi - állítólag a Syno még jobb, de ebben nem vagyok kompetens, csak mások véleményére tudok hagyatkozni).
-
Solten
őstag
válasz
kmisi99 #4123 üzenetére
Nezz korul a kinai webshopokban (ali.... pl.) fanless kis vasakat lehet venni eleg jo aron (N3050, N3150, J3160 vagy regebbi generaciok is megfelenek (j1900 pl.). Bar ezek tobbnyire barebone-ok. Ha nincs video-transzkodolasos igenyed, jobban megeri egy "kesz" NAS-t venni pl. a Synology "beugro cuccai" ajanlottak (DS115j, DS 216j) a jo kis szoftver miatt.
-
Nem, eppenhogy jol mondod,
sokszor nem maga a mini pc hardveresen a korlatozo tenyezo, hanem pl. az enyembe osszesen 3 sor a bios, meg azt sem talaltam meg benne, valszeg. nincs is, hogy kulso usb eszkozro lhogyan lehetne bootolni.
Mondjuk egy linux telepitorol.Tehat ha valaki tudja, egy Cenovo Z8300 mini pc hogy bootol be kulso eszkozrol, az ne tartsa magaba.
-
yanpec
senior tag
Sziasztok
A vèlemènyetekre lennèk kiváncsi. Az ősöknek szeretnèk a nagy gèp helyett egy mini pc-t, mindennapi használatra, főleg netezès, youtube, face, film stb. Èn a Beelink M1 4/64 nèztem ki. A kèrdès azokhoz szólna akik használták már, hogy mennyire jól használható a mindennapokban. A Win10 rendben van rajta, vagy èrdemes ráhúzni egy másikat? Driverek vannak hozzá?
Ha van jobb hasonló árkategóriában, akkor szeretnèk ajánlatokat.
De ha tudtok egy linket, ahol már minden infó egy helyen van azt is megköszönnèm.
Előre is köszi.
-
kmisi99
addikt
válasz
tibcsi0407 #4121 üzenetére
Köszi a választ, azért ez a Voyo eléggé durva, nekem egy intel atom is bőven sok lenne, nas és torrent célokra. Akkor bármelyik kínai csodára lehet rávarázsolni linuxot? Mert az tök jó hír lenne. Nekem tök alap konfiguráció is elég lenne.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
kmisi99 #4120 üzenetére
Nekem is egy OFF Pi2 dolgozik nas-ként, OMV-vel.
Pár hete egy szintén OFF Eee PC 4GB Surf-ra raktam fel OMV-t. Szépen szalad rajta a cuccos, de még nem vitt rá a lélek, hogy rádugjam a Pi2-n lakó mobil vinyót és beállítsam rajta a dolgokat...Azt tudom, hogy a modecomra fel lehet varázsoni linuxot. Elméletileg le is töltöttem ami kell hozzá, de idő hiányában egyenlőre tolódik az a dolog is.
Mindenesetre ha jutsz valamire, légyszi ne tartsd magadban... -
kmisi99
addikt
Sziasztok, az ilyen intel atomos kínai mini pc-k alkalmasak arra, hogy felrakjak rájuk valami linuxot és szerverként futtassam? Jelenleg raspberry-t használok, de az a 100mbites porja és az usb 2.0 miatt kezd már nagyon kevés lenni.
-
Lala79
csendes tag
válasz
g.gergo #4117 üzenetére
Elvileg nincs gond vele, ráadásul.alig fogyaszt valamit. Nekem pont át van ugyan alakítva, a hűtést megoldottam rajta. De szerintem a gyári passzív hűtéssel sem lesz gond. Arra számíts, hogy 1330Mhz amit a gyári verzióban maximum ki tud préselni magából, pont azért hogy ne melegedjen. Lehet emelni a teljesítményt, de azt csak hűtés modingal ajánlom. Nekem is így megy 1830Mhz-en gond nélkül.
-
g.gergo
senior tag
Üdv!
Egy modecom freepc vásárlását tervezem. Amire kell: Egy java alapon írt bot non-stop futttatása, semmi több. Maga az allkalmazás 15-20 mb-val beéri. Bírják ezek a non-stop üzemet?
-
interstate76
addikt
válasz
hattrickuser #4115 üzenetére
Droidos beelinkjeim voltak/vannak (jelenleg 2 itthon, 1 pedig egy rokonomnál), mindegyik problémamentes, de az S905-ös/S912-es mini pécék topikjában is ez volt róluk az általános vélemény, amíg követtem az ott írtakat.
-
hattrickuser
aktív tag
A Beelink termékeivel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Youtube revieweket találtam, de inkább a "hosszútávú" használat érdekelne megbízhatóság tekintetében.
-
nextman
aktív tag
A Vorke V1 utan en is erdeklodnek, mert szeretnek rendelni egyet, most olcso elegge.
Mennyire valt be? -
ACE-
addikt
Na, az van, hogy rádugtam a vinyóra egy normál, 2.0-ás USB kábelt, és azzal természetesen tökéletesen működik. Szóval most így marad, kértem Gearbest-et, hogy töröljék az RMA-t, erre felajánlották, hogy visszautalnak 30$-t
. Úgyhogy most rendelek egy USB 3.0-ás HUB-ot, meg hozzá adaptert, aztán meglátjuk hogy szuperál, Ha úgysem lesz jó akkor marad a 2.0-ás használat, sokkal nem lassabb végülis így sem...
-
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4109 üzenetére
Köszi, kb. ilyen lehet?
[link] -
A dugó külső átmérője 3,5mm,
a belső "lukat" nem tudom mérni, egy vastag zsákvarrótűnél kicsit nagyobb.
Tudom kissé hülye definíció, de nem tudom pontosabban leírni.Ha megvan a hub, nincs a közeledben egy elektrotechnikai, vagy amatőrbolt, vagy jobb villanyszerelőbolt, bemész és kérsz egy szerelhető ilyen dugaszt.
Vagy valami ismerősnél megguberáljátok a tápos fiókot, és belepróbálgatod.
Ha Pécel közelébe laksz, kész megoldást tudok neked prezentálni tökingyé. -
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4106 üzenetére
Hát nekem most egy darabig szerintem marad ez a miniPC.
Az U-s proci jó választás lesz.
Keresem még a megfelelő szerver progit, ezért kérdeztem a Plexet. Most Serviio van, de nem az igazi, kipróbálom akkor ezt a Plex-et, meg úgyis fent van a Kodi, megnézem azt is.
-
interstate76
addikt
Másik laptop.
Olcsón jutottam egy N3710-es CPU-val szerelthez, és ebben Intel HD Graphics 405-ös van, ami lehetővé teszi néhány régebbi és/vagy kevésbé GPU-igényes játék futtatását. Amúgy ugyanazt tudja, mint az előző hsz-ben linkelt Toshiba.
De most elgondolkoztam rajta, hogy váltok egy U-végű CPU-val szerelt masinára. Egy - hozzám hasonlóan - szintén veszprémi HA-s kollegina nemrég egy ilyet állított csatasorba (egyébként itt vette, HA-n), és idle üzemmódban, 2 vinyóval, I3-4010-es CPU-val és GT 840M-es GPU-val is csak 10 watt környékén van az óránkénti fogyasztása (kisebb, mint egy 2 lemezes NAS-é!), ami nyilván megugrik, ha meghajtja, de a teljesítménye is ég és föld egy Celeron N-eshez képest a dedikált GPU miatt (Crysist lazán viszi 1366x768-ban, közepes grafikus beállításokkal, de ez csak egy példa, mert rengeteg szép játék játszható rajta). Lehet, hogy átveszem tőle, mert mégis inkább asztali gép vásárlásán gondolkozik, ami mellé neki felesleges egy ilyen lapos. Csak ne bordó lenne...
A Serviio tudtommal nem képes LAN-on kívüli megosztásra, míg a Plex igen. Telepíted, beszkenneled a különböző típusú médiaanyagokat tartalmazó könyvtárakat, és ha el akarod érni az otthon tárolt zenéidet a világ másik végéről is, akkor bepipálod a távoli hozzáférést és kész is vagy. Semmi parancssori bűvészkedés vagy router-konfigurálás, max. egy port forwardingot kell csinálni (a legtöbb router admin felületén pofonegyszerű, a többin csak simán egyszerű dolog megtenni). Ja, és barátok hozzáadásával osztjuk meg a távolabb élő családtagokkal azokat a családi fotókat és videókat, amik érdekelhetik őket. Így nem férnek hozzá mindenhez, csak amihez az adott barát jogosultságot kap. Mindez full ingyen, Plex Pass nélkül. Egyedül a droidos applikációjukért fizettem (1.500,- Ft körül volt, ha jól emlékszem), de azt sokat használom, így vastagon megérte.
Vannak egyéb különbségek is, de a Serviiot nem ismerem annyira, így nem mennék bele egy részletes összevetésbe.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4104 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy elgondolkoztam rajta, mert két fontos szempontot kielégített volna.
Két kérdés azért, ha szabad.
Mi váltotta le a laptopodat?
Miért Plex? Jobb mint a Serviio? Ha igen, miben? -
interstate76
addikt
Tiszta sor: ha mindenképpen kis doboz kell, akkor a mini PC a nyerő, ha még jó áron is van, akkor meg pláne! Passzív hűtés amúgy laptopban is van, ill. az én nemrég eladott laposomban is N-es CPU van, tehát fogyasztásban nincs különbség.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #4101 üzenetére
Köszönöm, akkor a későbbiekben is vissza-vissza térek majd, ha lesz még kérdésem.
Külön-külön nem volt gond, sőt, most tegnap is minden rendben ment. Lehet a mozgatás, pakolászás, helykeresés közben a külső házak csatlakozója kilazult és ez okozta a problémát... Most találtam nekik stabil helyet, meglátjuk, lesz-e még gond.Korábban olvastam már erről szóló soraidat és tetszett is az ötlet, el is gondolkoztam rajta. Igazándiból a helyhiány és az esztétikai szempontokat figyelembe véve döntöttem végül mégis a miniPC mellett. Így a winyók nélkül teljesen passzív, alig fogyaszt valamit és kis helyet foglal. Ez mindhárom fontos kiválasztási szempont volt, mert hálóban teljesíti feladatát, így hangtalan kellett legyen, 24/7-es üzemben fog teljesíteni, ha összeállt a rendszer, így minél kevesebbet fogyaszt, annál jobb, valamint eléggé limitált hely van a TV alatt a többi kütyü mellett. Mondjuk az se volt utolsó szempont, hogy jó áron jutottam hozzá a kis masinához.
-
ACE-
addikt
válasz
tordaitibi #4094 üzenetére
Esetleg meg tudnád mégis mérni a tápdugaszt? Mert van itthon nekem is USB-s töltőm, és akkor rendelnék hozzá kábelt is, és talán megoldódna a problémám.
-
interstate76
addikt
Bőven elfér itt ez a téma (sztem lehetne "wines mini pécék" is a topik címe).
Szerintem nagy valószínűséggel tápellátási hiba. Ha csak az újat dugod rá, akkor no problem?
És bocs az OFF-ért, de nem állom meg a dolgot: többek között a 2 natív sata csatlakozó által adott 2 vinyóhely (1 a "normál" helyén, 1 pedig optibay keretben) miatt szoktam (kijelző nélküli vagy normál) laptop-alternatívákat javasolni az úri közönségnek. Nagyon kevés hátrány mellett jópár másik előnye is van a mini pécékkel szemben, feltéve persze, hogy a leendő tulajnak elfér egy kicsivel nagyobb doboz ott, ahová a mini pécét szánja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest