Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mike88

senior tag

válasz Solten #4137 üzenetére

Ezt valakitől hallottad? Mert ez úgy terjeng mint a vírus a windows tabletes topic-ban.
    Szüleimnél van egy Wintel CX-W8 (Z3735F) több mint 1 éve. Soha nem volt probléma a melegedésből. Ők alap dolgokra használják, böngésző, skype, youtube, Kodi, és egyéb videómegosztók. 70-72 fok a max. hőmérséklet amit elér (nyáron!), de átlagban 50-60 fok körül van. Nincs rajta semmi buhera. Több féle hűtéssel jelent meg ez a box, valamibe hűtőbordát tettek, valamibe meg egy nagy fém lemezt a doboz tetejébe és e kettő közé thermal pad-et. No ennél ez utóbbi van.
    Én nem tudom mit műveltek ezekkel a boxokkal, de pl. ACE boxánál is elégnek kellett volna lennie annak a hűtőbordának, ha arra a hűtőbordára jó a hőátvezetés, rá van szorítva a procira, nem kell még zörögni ventivel is.
    Haveroknak van egy Wintel Pro (Z8300) teljesen ugyanarra használják, mint szüleim, kb. ugyanazokat a hőfokokat produkálja ugyanazon feladat alatt, viszont ott már van egy komolyabb hűtés (csak feltételezem egy nagy trágya, ahogy megvan oldva). Ennek már fém az alja, az aljára a hő át van vezetve plusz ugyanúgy fém lap a tetejében erre a hő szintén átvezetve, ha igaz lenne az, hogy a CT kevésbé melegszik, mint a BT, akkor ennek igazolnia kellene ezt az állítást, de egyáltalán nem igazolja!
    Itt is elhangzott többször, hogy a CT kevésbé melegszik, csak mindig ott volt előtte az, hogy "állítólag"! Ezen felbátorodva mondtam haveroknak, hogy a Wintel Pro-t vegyék meg a "sima" Wintel helyett, hát melegedés szempontjából jobbnak egyáltalán nem mondható.
    Lassúnak a Z3735F nem mondható, abszolút egyetértek azzal, amit Lala ír, ill. ez a tapasztalatom. 1080p youtube videók csak chrome használatánál okoznak problémát, de ezek olyan dolgok, amit jellemzően szükség nélkül igényelnek. Csak egy pipa, aminek meg köll lenni! Mé'? Mer'!

• Lala79

csendes tag

válasz Solten #4137 üzenetére

Ezzel igen csak vitatkoznék, ez nem teljesen van így! Nekem személy szerint van egy z3735f es Modecom free pc-m és egy z8300-as Chuwi hi8 pro tabletem. Mind kettő azonos szinten gyors, semmi külömbség nincs szinte a Mhz külömbséget leszámítva. A melegedés az sajnos mind kettő esetében probléma, ezért én is a pc stick esetében hűtésmodot használok. Így viszont nem lehet észre venni a kettő közötti külömbséget. És viszi a youtube filmeket is. Bár én leginkább munkára használom, ennek ellenére néha a WOT-ot is tolom rajtuk. Játék közben sincs szinte köztük külömbség, persze stock alapgrafikán lehet velük csak játszani. És ami viszont mellette szól az a kedvező ár, a hűtést max 2K ból megúszod az sem tétel szerintem. De persze érdemes egy jobb korszerűbb procival szereltet választani annak aki most szeretne mini pc-t vásárolni. Ha budget pc sticket akar valaki vásárolni akkor nyugodt szívvel ajánlom a Modecom Freepc-t, abból is a 32Gb-os verziót. Én nem bántam meg egyik választásomat sem...

Új hozzászólás Aktív témák