- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Optika01 #4193 üzenetére
Tökéletesen működik az usb hub,
nálam egy 4 portos van bedugva, rajta lóg egy külső merevlemez, egy külső hangkártya, az egér és 1 pendrive.
Mint kolléga már írta, mindenképp meg kell támogatni egy külső táppal, a hubot.
Az igaz hogy usb2 lassú lesz kicsit, nálam usb3 az aljzat és a hub is, teljesen elfogadható a sebesség, még nagyobb fájlok mozgatásánál is.
Viszont a külső táppal kapcsolatba megoszlanak a vélemények,
az én mini pc-m gond nélkül lekezeli a kikapcsolt állapotba visszajövő 5voltot, a haverom gépe meghülyül tőle, és itt a topikba valaki írta hogy neki majdnem hazavágta a gépét ez a megoldás.
Nálam annyi hogy kikapcsolt gépnél is halványan világít az egér. -
interstate76
addikt
válasz
Optika01 #4193 üzenetére
Ha nem külső tápos a külső vinyó, amit rá szeretnél dugni, akkor inkább aktív, azaz táppal rendelkező usb hub-ot vásárolj, az a biztos!
Egyébként pedig szerintem a legjobb megoldás a NAS (vagy bármely, NAS-ként funkcionáló eszköz: valakinek elég egy routerre aggatott külső hdd, mások alacsony fogyasztású PC-t/laptopot használnak ilyen célra), és akkor nem kell sem külső vinyókat, sem pendrive-okat használni, hanem mehet minden a hálózaton megosztott adattároló(k)ra.
-
interstate76
addikt
válasz
Optika01 #4190 üzenetére
Az usb csatlakozó "elbukása" sajnos elkerülhetetlen. Droidos mini pécéből voltak nekem is stick formátumúak, mindegyiket ilyesféle adapterrel használtam. Maradt egy másik bemenet a távnak és annyi. De pl. az MK808B Plus esetén nem is maradt bennem semmiféle hiányérzet: az volt az első kütyüm, amire OpenELEC-et tettem és a mai napig nem hiszem el, hogy mit adott a pár ezer Ft-os vételáráért cserébe.
Amúgy a legfontosabb dolog, amire a kínai "usb to lan"-adapterek megrendelésekor tekintettel kell lenni, az nem más, mint hogy ASIX chipsetes példányt rendeljünk.
-
petakpa1
őstag
válasz
Optika01 #4184 üzenetére
Ha közvetlenül a router mellett van, akkor viszont wifi-nek sem szabadna ennyire lassúnak lennie. Az enyém úgy volt lassú, hogy volt egy vasbeton fal + egy LCD TV a router és a MiniPC között, ugyanis a MiniPC az LCD TV hátára van rögzítve.
Wifi channel-ek terheltségét nézted már? Nem olyan csatornán vagy épp amelyen a szomszádok is?
Ha ez nem segít akkor Esetleg egy USB-s Lan kártyával megpróbálhatod használhatóvá tenni a sticket.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Optika01 #3912 üzenetére
Na ez a kérdés engem is érdekelne...
Hogyan lehet a sticken resetelni a biost?
Az enyém volt service-ben pár hónapja, és állítólag ezt csinálták vele. Szóval engem is érdekelne, van-e valakinek infója arról, hogy hogyan lehet?
Még nem szedtem szét annyira, hogy megnézzem. -
badabum
tag
válasz
Optika01 #3910 üzenetére
nem biztos hogy zárlatos, a panelon szokott lenni egy elem (hasonlóan mint a számítógépes alaplapokon),[itt írtam mi lehet a megoldás]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged