- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Ismerem, ill. én is a dobozos kiviteleket preferálom, csak a 100 USD környéki ár miatt linkeltem a sticket. Jó lenne tapasztalatokat olvasni valahol az utóbbi kütyü kis ventillátoráról, mert ha elég hűtést ad, akkor szerintem bombajó vétel, csak egy aktív hub kell mellé.
-
interstate76
addikt
Nem tudom. A Pipo X7-ről írták többen, hogy a szellős ház miatt elegendő plusz hűtést ad egy alá pakolt laptophűtő. Abból most az X7S kapható itthon, ami viszont már 42e Ft - ez az az összeg, amire én már azt mondom, hogy nem éri meg. A 30-32e Ft is necces. De hangsúlyozom, hogy ez az én meglátásom, ettől neked érhet 50 ezret is.
-
interstate76
addikt
Én ezt csináltam az első wintelemmel. A mostaninál annyival nagyobb és vastagabb a gyári hűtőborda, hogy - szélességét tekintve - épphogy elfér a házban, és a 2, egyenként 20x20 mm-es kis borda, amiket ráragasztottam, kb. 1 mm-nyit kilógnak felfelé a házból.
Ez utóbbi megoldás eredménye, hogy jelenleg 47-52°C-osak a magok úgy, hogy fut a PMS, a Tixati, a TC, egy vírusirtó, egy weboldalszerkesztő, egy IP-telefonálásra használható program és - 7 megnyitott lappal - a Chrome. Szóval kb. annyira hűvös marad, mint egy laptop. GTA III-mal tudom 70 °C fölé vinni.
Majd még rendelek 5 mm-es vastagságú bordákat, amik a gyárira ragasztva nem fognak kilógni a házból és akkor szépen rájuk tudok illeszteni kívülről még egy nagy bordát, szóval szerintem még legalább 5-8°C-ot nyerek majd. Ami abszolút nem szükséges, de szeretném, hogy minél tovább működjön a kicsike, mindezt úgy, hogy közben normálisan is néz ki.
-
interstate76
addikt
Nem ismerem a Vensmile-t, de szerintem nem ér 20+ USD-t a ventillátoros hűtés a 80 USD-s, eBay-es wintelekhez képest. Ha lenne eu raktárban, akkor talán megfontolandó lenne, de akkor is jó lenne felhasználói tapasztalatok ismeretében vásárolni.
Szerk.: most látom, hogy a Vensmile van eu-s készleten. Kiszállítva 117,29 USD - innentől kezdve neked kell eldöntened, hogy megéri-e a felárat. Én azt mondom, hogy csak akkor fizetnék érte ennyit, ha nagyon meggyőző felhasználói tapasztalatokat találnék róla a neten. Mármint a hűtéséről. De még akkor sem biztos, mert már csak 32e Ft a Wintel a 220Volt.hu-n, hazai garival.
-
interstate76
addikt
Szerintem egyedül arra kell figyelni a "Z3735F/2 GB RAM"-kombó esetében, hogy jó legyen a hűtés, és ezen belül kell megtalálni a legolcsóbb megoldást, ami - ha nem hajtod szét és/vagy hajlandó vagy mókolni a hűtésével - a Wintel W8. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.
Kicsit megdrágult a GearBest-en és nincs eu raktárban. Ezt az eBay-es eladót jó szívvel ajánlom: nekem gyorsan elküldte, és akkora hűtőborda van a cpu-n, amekkora csak ráfér (persze azt nem tudom, hogy egy új megrendelésnél ugyanolyat küldene-e). Ráadásul lehet neki ajánlatot tenni, alkudozni egy kicsit, ill. eBay-en lehet találni még egy kicsit olcsóbb példányokat is.
Persze még egy kis ÁFA befigyelhet, de ez a GearBest esetében is fennáll, ha kínai raktárból rendelsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest