Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz interstate76 #2403 üzenetére

Hát, ilyen a mesében sincs! Több ilyen külső hdd-házikóm is van, természetesen nemcsak azt próbáltam korábban sem, amiben a wintel állandóan eldobálta a vinyót, hanem rákötöttem mindenféle variációt (cserélgettem a házat, a vinyót, az Y-kábelt és a tápot is).

2 nappal ezelőtt észrevettem, hogy megüresedett egy fekete színű, gondoltam, azt még kiróbálom (úgyis egy WD Black HDD-ről beszélünk, hát legyen fekete házban! :) ). Beleraktam a vinyót, rádugtam a wintelre és azóta vígan kezeli (2 amperes külső tápot kap). De közben a másik ház, másik vinyóval szépen működik egy másik (androidos) mini pécén, szintén külső táppal, tehát az a külső ház és az az Y-kábel is jó.

A lényeg: számomra teljesen érthetetlen módon a helyzet megoldódott. Most is a wintelről pötyögök, miközben a vinyó vígan pörög, mert a menyecske rákapott a Plex-re. Nagyszülőknél már be sem merem üzemelni, mert szétpörgetnék a lemezt! :D

Ja, és a Wintel pedig 45-50°C-os, pedig futnak a szokásos progijaim (vírusirtó, PMS, Tixati, böngésző). A belső hálózati elérés olyan 30-45 Mbps-mal működik, ami ugyan lassabb, mint amilyen egy NAS esetén lenne, de így, hogy nem dobálja el a vinyót, le nem cserélném semmi pénzért.

Csináltam rajta egy kis játéktesztet: régebbi, point and click kalandjátékokat (pl. Syberia 1-2) simán futtat, a cpu pörgetése és/vagy felmelegedése nélkül. Majd még kipróbálok rajta ezt-azt, a hétvégén biztos lesz időm.

Új hozzászólás Aktív témák