Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Én inkább dobozost vennék (nem azért, mert ilyet nyúzok éppen, hanem a melegedés miatt).
Szerk.: ezen nincs aktiválva a Win.
-
Mike88
senior tag
Azt hiszem akkor más a "gond", valszeg nálad is, ahogy nálam is, leállítja a windows a HDD-t, azzal a különbséggel, hogy míg nálam ekkor is látható az indítópultban, nálad olyan, mintha lecsatlakoztatnád az eszközt, nyilván más az elektronika, de csak tippelek. Engem is érdekel a téma egy ideje, mert ez a sok indítás, leállítás biztos, hogy nem tesz jót a winyónak, nem is kikapcsolni szeretném, hanem beállítani, hogy amennyiben nem használja a winyót pl. 10 perc után álljon le, ne 1 perc után. Ha nálad is ez okozza ezt a jelenséget, akkor viszont neked ezt teljesen ki kéne kapcsolnod. Időm vagy inkább kedvem nem volt eddig ezzel foglalkozni, most, hogy írtál erről, rákerestem s ezt találtam: [link] A leírásban lévő method 2-nél található frissítési packot töltöm le éppen, hátha megoldja ezt a problémát. Egy teljes frissítés valszeg javította volna ezt, de nem pazarolom a helyet. Érdekes mondjuk a dolog, mert elvileg áprilisi javítás, ami meg most fent van, az novemberi kiadás.
-
-
tlala
addikt
Már lepattintottam az árnyékoló lemezt a prociról, ott is kb. 0,5 mm-es, kék ragacsból van kivágva egy-egy kis négyzet a két chipre, talán az egyik még vastagabb is, amelyik az alacsonyabb chipen van. Ez a kék kis ragacs.négyzet köti össze a chipet a sík takarólemezkével.
A gond a doboztetőnél van, ott nehéz ráfektetni a doboztető síkjára, a beragasztott tartó miatt (lásd hűtőborda szerelős képeimen).Amúgy a legegyszerűbb megoldás egy 15x40 vagy 45 mm-es külső méretű alumínium zártszelvény alkalmazása lenne, ami teljes hosszban végigfutna a dobozban hosszirányba, és az lenne a procin a "hűtőborda".
Fent és lent ki kéne köszörülni belőle részeket, hogy a doboztetőre is ráfeküdjön ragaccsal vagy hűtőpasztával (kiköszörülve azokat a részeket, ahol a műanyag beragasztott távtartó alap van), a másik oldalán, a chipek felől pedig kiköszörülve azokat a részeket, ahol a panel alkatrészek magasabbak, mint a hűtendő chipek. (Ott, ahol az a fekete kerek ferrit vagy mi van, meg a sárga kerek aksi, stb.)
Miután ez a zártszelvény hosszban "oldalfaltól-oldalfalig" futna, egyfajta csőként ki is vezetné az oldalsó perforált nyílásokon a hőt. Ezt úgy lehetne még forszírozni, hogy az ember felállítja az oldalára a Pipot, hogy egy "kéményhatás" is létrejöjjön a zártszelvényben.
Filléres anyag, meg egy kis szakmunka. -
tlala
addikt
Nálam a 12 mm magas hűtőborda alatt még bőven maradt hely, szerintem olyan 15 mm lehet a teljes távolság, amit tovább bonyolít, hogy ott középen van az a négy távtartót rögzítő "X" alakú műanyag vacak, ami a tetőhöz van ragasztva. Ahol az fut a proci alatt, ott nem fekszik fel a hűtés a doboztető anyagára.
De a full ragacsos megoldás nem jó ötlet sajna.
A ragacs hővezető tényezője sajnos elég rossz, általában 2-3,2 W/mk, a drágáké 5W/mk (pl. ez), a méregdrágáé 7 W/mk. Ezzel szemben az alumínium hővezető képessége kb. 200 W/mk, a rézé 400.
Tehát az optimális megoldás: minimális ragacs és vastag (magas) hűtőborda. -
Lifeforce
őstag
Itt vagyok, már kaptam emiatt telefont.
Az egyik eu a másik uk csatlakozósok, sorry érte.
Nincs ezzel semmi baj, forward e-mail, leír, és már is küldenek hozzá átalakítót ingyen és bérmentve.
Sajnos előfordul, ezért tartunk ilyen átalakítót egy rakattal.
Mivel fóliázott, ezért csak az enyémet néztem meg, az eu plugos volt, így nem kezdtem el kibontogatni.
Viszont délutánra ki kellett bontsuk őket ezért. -
SUPREME7
őstag
Semmi közöm hozzá, de felhívtad a boltot megkérdezni, mielőtt itt "leégetted" őket, hogy bocsika, jár-e egyáltalán hozzá? Gyanítom, hogy igen, vagy ha nem, akkor csak-csak szóltak volna. Megértem a gondodat, de mielőtt nekiálsz itt nyafogni, rájuk csöröghettél volna. Vagy írhattál volna privátot az illetékesnek.
-
GrandS
senior tag
Pl: Átalakítók
-
Mike88
senior tag
Már hogy, mire gondolsz? Hűtőbordaként használva? Mert arra a hűtőborda a legjobb, nem véletlenül olyan a kialakítása, amilyen. Alul tömör, majd azon lamellák állnak, hogy jól átjárhassa a levegő. Hőhídnak a dobozra viszont lehet hogy jó, ha arra gondoltál. Mint már írtam teljes mértékben ezzel a módszerrel van megoldva egy általam használt boxban is a hőhíd a prociról a dobozra.
-----------------------------
Véleményem szerint a felfordított házzal max. annyit lehet elérni, hogy alaposan felmelegítjük az amúgy is meleg NYÁK-ot, hisz a meleg levegő felfelé száll, így azt fogja majd érni elsőként a meleg levegő, oldalirányból biztos, hogy nem fog annyi hideg levegő beáramlani, hogy a meleg levegőt az kiszorítsa, de meglehet győzni, mert kettes voltam fizikából.
-
Laza...
addikt
Ugyanmár, 0 szellőzés mellett mit vársz?
A pipo sem áll le, hanem rohadtul belassul, mivel túlmelegedés esetén vissza veszi az órajelet 50MHz-re, és gyak. olyan lesz minden mint egy lassított felvétel. Kell rá egy normális hűtőborda, és problem solved. Nekem most max 77fok fél óra 100% proci mellett, bedobozolva - a jelenlegi, átmeneti hűtésemmel. Ha megérkezik a másik, nagyobb borda, szerintem nyáron sem lesz melege
-
smithsys
aktív tag
A 753-as hozzászólásban látható borda mérete 85*45*13 mm. Az egyik hosszanti irányban még tudod növelni a méretét, mert elfér a házban akár még 5-6 centi, viszont a többi irányban már túl sok alkatrész helyét kellene kivagdosni a bordából, ami meglehetősen megbonyolítaná az elkészítését.
A minimál méret pedig lehet akár a proci mérete amit én elfelejtettem megmérni. Ha jól rémlik valami külhoni oldalon láttam 2*2-es réz hűtőtönköt, ami ráragasztható a procira.
Amikor én csináltam, az egyszerűség és az itthon megtalálható alkatrészek voltak a irányadók, azért lett olyan amilyen. Egyébként egyenlőre elégedett vagyok az eredménnyel, 60 C fölé még nem ment a hőmérséklet, igaz hogy nem nyúzom 3d játékokkal. :-) -
Csak olyat vegyél, amit valaki már kipróbált, vagy itthon vedd meg, mert sajnos ezeknél az eszközöknél sok az átverés, hiba. Nekem az elsőt vissza kellett vinnem, mert nem működött (az egyik szín nem ment át), a másodiknál annyira eltolódott a kép, hogy nem tudtam behozni középre a monitor állító funkciójával (ez monitor hiba volt, de nálad is előfordulhat), a harmadik jó lett.
-
Billu
aktív tag
-
zoltan6
addikt
én ezt vettem 2000ft-ért
New 1080P HDMI Male to VGA Converter Adapter With Audio Cable For PC HDTV Black
igaz nem ehhez a kütyühöz hanem munkahelyre mindig tv-s set top boxhoz,de kipróbáltam itthon egy vga lcd monitorral,teljesen jól működik. -
zoltan6
addikt
válaszolok én,hőmérsékletet nem mértem,de kézzel megfogva nem tűnik melegnek,én az office-t nem telepítettem fel.így van 14gb szabad helyem.
amik rajta vannak:
Az összes windows frissítés
kodi (xbmc)
kodi launcher
total commander
vinrar
wifin én nem használom,de kipróbáltam stabil volt.hálókártya sajnos usb alapú,nekem akkor dobálta a netet amikor alvóra kapcsoltam a gépet,utána kikapcsoltam az energiagazdálkodásnál,hogy ne kapcsolja ki a windows energiamegtakarítás miatt,most azt csinálja így hogy eltávolítható eszköznek ismeri fel a hálókártyát.
kodi-val használom nas-on tárolt filmek lejátszására,az 500db filmekből ami vegyesen dvdrip,bdrip,dvd.iso,blu-ray.iso,eddig 1 db filmet találtam ami megizzasztotta.az egyetlen 40gb-os blu-ray iso filmem.A gyűrűk ura-a király visszatér.lejátsza,de félpercenként megáll pufferelni,lehát hogy optimális beállítással ez is menni fog.távirányítom méh nem jött meg hozzá.egyenlőre bluetotth-os egérrel,billentyűvel használom.
Összességében én elégedett vagyok vele,médialejátszónak vettem,fényévekkel többet tud szolgáltatásban,tudásban, mint az előző egreat r6s médialejátszóm,bár azzal sem volt semmi bajom,csak a kodit jobban testre lehet szabni.ráadásul még netezhetek is vele este ágyból fekve. -
zoltan6
addikt
ott van az ára a linken:
180 dollár (kb.48000ft) +áfa
úgy hallottam europában nem fogják forgalmazni,de ez nem biztos, osztrák ebay-en 102 ezer ft-ért láttam.
egyébként szerintem viszik mint a cukrot,mert most sincs raktáron,szerintem az idei év slágartermékei a mini pc-k lesznek. -
han_lev
senior tag
Játékra még nem, de a tulajdonságai nnen olvasva talán választ adhatnak egy két kérdésre.
Angol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okos Otthon / Smart Home
- Konteó topic
- Tőzsde és gazdaság
- GTA V
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest