- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
LGA1551 b150m alaplapot vennék.
Fontos az SPDIF kimenet. Hátul ma már egyik alaplapon sincs, csak alaplapi van tüske csatlakozó hozzá.
Az Asus-okon 4 lábas (+5v/üres/SPDIF/föld) van, a GigaByte-okon 2 tüskés (SPDIF/föld).
Ahogy néztem, a +5V az csak akkor kell, ha optikai kivezetést szeretnék. Jól gondolom? A 2 tüskés verziónál menni fog az RCA SPDIF?Illetve ~8 méteres RCA kábel SPDIF-hez kapható valahol?
Köszi!
-
benfolds
őstag
válasz
dgyuri0123 #73244 üzenetére
tesóm lakik kint, és mivel a múltkor mondtátok, hogy arrafelé olcsóbbak a használt cuccok, ezért eszembe jutott, hogy vele hozatok valamit. a francia ebayt nézegettem, de csak nagyon kicsit voltak alacsonyabbak az árak, és a választéktól sem voltam elájulva.
-
benfolds
őstag
sziasztok! tudnátok tanácsot adni, hogy franciaországban melyik oldalakat érdemes nézegetni, ha használt hifi-t akar az ember?
-
Károgó
csendes újonc
válasz
krichd1 #73222 üzenetére
Most kaptam egy tippet valakitől h a Harman-kardon felé lehetne még próbálkozni az erősítők terén. De gondolom végtelen a lehetőségek tárháza, azonban a 25e Ft számomra az értelmes felső limit. A következő lövésem egy Pioneer mos-fet-es erölködő lenne. Egy két tuti tippet még meghallgatnék. (Most még bizakodom a Denonban mert a hangsugárzót is lecserélem állókra. Sokkal zeneibb és lélegzőbb, de egyben sterilebb mint a Technics. Ha megjön a lélegzés mellé a sodrás, akkor megállok. Nem szeretnék dugóhúzóba kerülni.
)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Speeedfire #73240 üzenetére
" Pedig a boltban bejött a sokak által nem kedvelt marantz szettel (pm6006, cd6006) is."
Azért nem értem, mert a PM6006, egy minden szempontból "harmatos" erősítő, de a Roteltől sem fogsz olyat hallani, amire igazán vágysz, szerintem. Ha csak egyik oldalon fejlesztesz, az nem elég.
Bár, ha ennyire tetszett a hangja, akkor a szobáddal lehet csak gond...helyezd el másképp a dobozokat. Húzd el a faltól legalább 50-60 centivel, próbáld közelebb elhelyezni őket egymástól, forgasd be, stb, stb.
Vagy vegyél egy PM6006-ot.Csak vicc volt...
-
Speeedfire
félisten
válasz
dgyuri0123 #73177 üzenetére
De nekem eddig is "csak" a hangzással volt bajom. Részletességre, térre elég volt a régi szett is. A mostanival pedig már túl is lőttem. Egyedül a hangzás, ami még nem az ami nekem kell. Pedig a boltban bejött a sokak által nem kedvelt marantz szettel (pm6006, cd6006) is.
Pont, hogy nem akarok építkezni, sosem akartam. Én csak hallgatni akarom.
krichd1: Utána nézek ezeknek a kábeleknek, hátha itthon is be tudom valahol szeretni őket és meg is tudom hallgatni. -
Mikisys
őstag
válasz
#99499520 #73225 üzenetére
Hasonlókat írtam Én is, de úgy látom sokan gyorsan felejtenek.
Adott egy sztereó erősítő például, ami 200W-ot vesz fel a hálózatból.
Van benne minden, Equaliser, filterek garmadája, villogó LED-sor csatornánként és csak 2x50W jön ki belőle leadott teljesítményként 8Ohm-os hangsugárzóra.
Ez így tökéletesen valós adat.
Egy komplett erősítő hatásfoka ugyanis, kb. 50%, amiből a fenti adatok alapján pontosan annyi jön ki, mint a leírt érték.
Egyes kapcsolóüzemű erősítők ettől lehet, hogy jobb hatásfokot mutatnak, tehát a kimeneti teljesítmény lehet akár 2x80W-is, de ettől több nem lesz. Ne tévesszük össze ezt a kapcsolóüzemű tápegységek adataival.
A 100%-ot pedig semmi sem érheti el, mert mindenhol vannak veszteségek, amik a hatásfokot csökkentik, de hát ezt tanulta mindenki, aki a 8-általánost elvégezte és nem az iskola mellé járt.BUÉK!
Üdv!
-
krichd1
addikt
-
MCGaiwer
addikt
-
Mikisys
őstag
válasz
∂яσнυη #73233 üzenetére
Ha megfelelően működik, akkor ne bántsd.
Egy megfelelően működő készülékben nem cserélgetünk találomra alkatrészeket, mert semmi értelme, ettől jobb nem lesz.
Ha viszont hibás, mérhetően rossz valamilyen alkatrésze, akkor azt muszáj kicserélni, akár az eredetinél jobb minőségűre is.
Ha viszont másra vágysz, akkor add el, és vegyél mást.BUÉK!
Üdv!
-
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok,
Próbálom kitalálni, mi lenne nekem a legjobb megoldás.
Mozizáshoz és "porszívós" zenehallgatáshoz keresek valami hangkeltő eszközt. Ebből következik, hogy nem a high-end, tiszta hangzás a legfontosabb, bár azért törekednék rá. Néztem sok.1-es rendszert, de úgy gondolom, egy normális stereoval jobban járnék. Esetleg egy Soundbar + stereo vagy sub kombó is szóba jöhet.
Keretként 150-re gondoltam csak a hangfalakra. Van egy Onkyo erősítőm, ami stereoban oldalanként 200W-ot tud, de szerintem 10edét nem használnám ki, ugyanis a szoba 25nm.
Ájánlották a Klipsch R-20B soundbart, de a márkáról vegyes véleményeket is olvastam. Egyébként lehetőségem lenne egy pár Klipsch RF-81 II vásárlására is, ami nagyjából 120 ezerre jönne ki
Milyen irányban lenne érdemes nézelődnöm?
-
Burt1793
veterán
Köszi, ilyet kerestem, rendeltem is egy hasonlót. Viszont csak olyan volt raktáron, amihez nincs Left, Right kábel a kapcsoló és a hifi közé, még azt is kell szereznem. Remélem sokáig fogja még bírni a hifi (10 éves Panasonic), ha összefossa magát, akkor ez egy drága és felesleges beruházás (kábelek, bluetooth cucc, átkapcsoló, macera), hiszen az összes új hifi tud bluetooth-t alapból.
-
Burt1793
veterán
Boldog Új Évet!
Van egy régebbi hifim, amire egy bluetooth audio adaptert szeretnék kötni jack rca kábellel, viszont a pc-m már rá van kötve a hifi aux bemenetére ugyanilyen kábellel. Meg lehet valahogy duplázni az auxot, hogy ne kelljen kábelekkel bohóckodni? Értelemszerűen egyszerre csak egy forrást használnék amúgy is, de dugdosás nélkül szeretném. Most rendeltem meg az adaptert, TPlink alap cucc, 7 ezerért.
Köszönöm!
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Korábban itt ajánlottatok nekem falra akaszthatós hangfalakat, konkrétan a Canton Chrono CL 510.2 -t. El is érkezne a vásárlás ideje, viszont nekem ez a mokka szín egyáltalán nem passzol a lakásba, és hajlandó lennék a darabonként 70 euróval drágább Canton Chrono SL 510.2-t megvenni. Kérdés, hogy ebben az emelkedett ársávban, tehát összesen 450 euró környékén kapok-e jobbat amit a falra tehetek?
-
johnywalker
őstag
válasz
Kiskokó #73217 üzenetére
A fórum régebbi Hsz-einek vagy az összefoglaló komoly értelmezésének olvasása megelőzne az ilyen Hifi alsóiskolás kérdéseknek egyenkénti értelmezési vagy felvetési hiányosságaitól.Jó néhány alap mozi kérdés értelmezhetően tisztázva van, mi az ami keresendő és mi az ami lényegtelen.
-
akos86
aktív tag
Dali ZENSOR 7 (140k) főleg progressive house zenehallgatása ajánlott vétel? ÁR/Érték aránya milyennek mondható. Mekkora előrelépés enne egy Jamo E350-hez képest?
-
Kiskokó
veterán
Köszi köszi!
Érthetőek.
Kukulec - Igen ezt "szakmából" kifolyólag néztem én is hogy ha egyszer x watt a áramfelvétele... akkor valószinűleg nem árt annak a közelében lenni a megadott W értéknek se -
Mikisys
őstag
válasz
Kiskokó #73211 üzenetére
Sejtésem alapján itt megint némi félreértés van, a paramétereket illetően.
Az adatlapok néha hazudnak, néha olyan terebélyesek, hogy nehéz eligazodni rajtuk. Amelyik korrektnek, használhatónak mondható, az legalább megadja, mit, hogyan kell érteni, melyik szabvány szerint adják meg az adatokat.
Amelyik erősítő többet ad le kimenőteljesítményben, -az adatlapja szerint - mint amit felvesz a hálózatból, az egy hazug állat, olyant nem szabad megvenni, tartani.
Megadhatják egy erősítő kimenőteljesítményét egyetlen frekvencián, pl. 1kHz-en 100W, de 50Hz-en ugyanez csak 20W, vagy 15kHz-en 25W-ot ad le. Na akkor ez hány Wattos erősítő? (Hangsugárzó szempontjából a legnagyobbat vegyük figyelembe.)
Itt jön be a képbe az, hogy mekkora torzítás mellet adja le azt a teljesítményt, amit írnak róla?!
Normális sztereó hangerősítő az leadja a névleges teljesítményét, 20Hz-20.000Hz között bármilyen frekvencián.
Profi végfokok esetén pedig, a teljes frekvenciatartományt értik, hogy 20Hz-20.000Hz között leadja a névleges teljesítményét.
Nos, ezen utóbbiak valóban "Wattosabbnak" hallatszanak, a házi cuccoknál, de a házi cuccok között is vannak olyanok, amik végig tudják a leckét, nem csak egyetlen frekvencián.
Ugye ez érthető? Mármint érthetően írtam le?
Nos ez a különbség mindig fennáll és hangsugárzóknál is hasonlóan jelentkezik.BUÉK!
Üdv!
-
kukulec
őstag
válasz
Kiskokó #73211 üzenetére
ha jól sejtem ezt az erősítőt nézted ki. a 2*140 watt 10% torzítás mellett jön ki. a 2*115 watt 0,7%-nál, de 4 ohm esetén. mindezt úgy, hogy a specifikációk szerint 175 watt-ot tud kiszedni a falból. ugye értjük, hogy mi a bibi. nem véletlenül szólnak elég vékonyan ezek a darabok. lehet, hogy tudja a ráírt számokat, de akkor az 2*100 kehes póni, míg egy másik mondjuk tud 2*50-et, csak azok éppen angol Shire-ök.
-
Dorian
félisten
válasz
Kiskokó #73211 üzenetére
Értsd már meg, h a ráírt Watt-szám semmit nem jelent. Eleve rengeteg féle módon lehet mérni (pl. torzítás függvényében), amik mind különböző értéket adnak, egyszerű marketing eszközzé silányult. A ráírt terhelhetőség (tól-ig érték) alsó értékénél legyen nagyobb az erősítő teljesítménye, ennyi.
-
-igu-
veterán
válasz
Kiskokó #73211 üzenetére
Engedd el a watt/forint dolgot. Meghallgatsz egy cuccot, tetszik a hangja, belefér a keretbe és elég hangosan szól (és nem csak max. hangerőn, hanem marad is benne tartalék), akkor vedd meg és világbéke.
Részemről befejeztem a témát, a véleményemet leírtam, a többiek számokkal is próbálták szemlélteni, innen kezdve csak vergődésnek érzem a téma további boncolgatását ezen a vonalon.BÚÉK neked is! Pezsgő, lencse, virsli, miazmás.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Mathiask #73209 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Kicsit kezdem megérteni. Olvastam is egy cikket a Decibelről, tisztában vagyok ezzel a dupla erő kell a +3db eléréséhez stb.Ez tök jó amit leírtál Mathiask.
Ezzel így nagyjából nincs is bajom és meg is értem, meg minden.
Már csak egy kérdésem maradt ami miatt még mindig azt mondom hogy nem látok tisztán, az PEDIG az amikor, te most itt szépen leírtad hogy 85W a hangfal, 100W az erősítő stbstb az én példámból kiindultál, levezetted tök jó tök fasza!
De itt jön a KÁOSZ... mert ilyenkor jön másik 3 ember és elkezdi ecsetelni hogy "húúú hát az az a erősítő az sehol nincs 100W-os meg így megy úgy",bőven elég az 50W stb.
Tehát még mindig furcsa (minőséget leszámítva) hogy egy 100ezer ftos erősítő akkor miért 100W és egy bármilyen 300ezer ft os minőség erősítő meg miért áll meg 2x75 wattnál...mert hogy ugye "ott már igazi a watt'
Értem én hogy marketing meg ilyenek de akkor is.. ne hogy már adatok alapján ne lehessen nagyjából kiindulni mit tud valami.Értem én ezt a Wattozást... emlékszem mikor 10 éve bejöttek ezek az 1000W-os 80ezer ftos stereo hifik... persze oké egyértelmű..az nem az igazi WATT , túl is van tárgyalva.
Na de hogy ugyan ezt Nem lehet tudni az erősítőknél hogy most akkor egy 100ezes yamaha 2x100W... de most akkor mégse... de akkor végül is milyen teljesítményű? honnan szopom ki ? (hallgatáson kívül persze)Köszi szépen még egyszer a fáradozást hogy felvilágosítsatok.
BUÉK mindenkinek!
-
Mathiask
senior tag
válasz
Mathiask #73209 üzenetére
Elfelejtettem hozzátenni a szobaméretet is. Nyilván nagyobb térbe érdemesebb nagyobb teljesítményt választani. Mondjuk én személy szerint(amivel nyilván nem kell egyetérteni) 20-25nm körül 88-90dB-es érzékenységű hangfalnál nem ijednék meg a 30W-tól se. Innen lehet feljebb, lejjebb érzékenység, szobaméret, igények szerint menni. Szerintem.
-
Mathiask
senior tag
válasz
Kiskokó #73202 üzenetére
"Arra 85w-ot írtak... Mellé a Yamaha erősítő ami volt a szettben 2x100/140w-ot tudott...
Ennek ellenére ti itt 50W-okról beszéltek... "A hangfal max terhelhetőségének és az erősítő max teljesítményének nem kell feltétlen megegyeznie. Ez visz téged félre.
Azért nem kell feltétlen megegyeznie, mert normál körülmények között az otthoni hifiben még hangos hangerő mellett se érjük el se a hangfal max terhelhetőségét, se az erősítő max teljesítményének a végét se. Ezek a maximum értékek amiket képesek elviselni.
Teljesen mindegy hogy ha a hangfal 85W-tal terhelhető és az erősítő 100W max teljesítményű ha már 2*5W-tal zenét hallgatva kimész a világból olyan hangos. Az 5W kevesebb mint a 85W-os max hangfal terhelhetőség, tehát ez ok, mint ahogy az erősítő is ok, mert 5W-ot ad le, de bírna 100-ig többet is. Mint ahogy az is mindegy hogy a hangfal max 200W-al terhelhető és az erősítő 80W-ot tud. Mert ha 5W-al hallgatod akkor az mind a kettő határértékébe bőven belefér.
Ezek az általános esetek amibe a felhasználók 90%-a belefér.
Menjünk tovább.
Ott van a hangfalak érzékenysége, ami azt mondja meg hogy 1W teljesítményre mekkora hangnyomást képes leadni. Vegyük azt hogy 90dB-el szeretnél zenét hallgatni, ami azért elég hangos. Ha 90dB érzékenységű hangfalad van akkor erre 1W teljesítményre van szükséged. (ha 100W-os az erősítőd a maradék 99W kihasználatlan marad) Mivel 3dB-el több hangnyomás növeléséhez kétszer akkora teljesítmény kell, ezért ha szeretnél 93dB-el zenét hallgatni akkor ahhoz 2W teljesítmény kell a 90dBes érzékenységű hangfalhoz.
Ha mondjuk csak 84dB érzékenységű a hangfalad és szeretnél 93dB-el zenét hallgatni ahhoz 8W teljesítmény kell.
Szerintem a Wattokat azoknak érdemes néznie akik tudják hogy határhelyzetben szeretnék használni a hifi-t. Pl alacsony érzékenységű hangfalat tudatosan extrém hangosan akarnak hallgatni. Akkor esetleg kellhet 150W, amúgy nem valószínű hogy otthon hangosan hallgatva is kb 30-50W felé menne az ember. Tehát mindegy hogy 85W vagy 200W van-e ráírva a készülékekre, mert soha nem éred el azt a teljesítményt, -
Mikisys
őstag
válasz
Mikisys #73203 üzenetére
Folytatva a hangsugárzók terhelhetőségéről szóló "tanulmányt", a közel 40-éves tapasztalatom, mérések, installációk, szervizelések alapján állítom, hogy a mai korszerűnek nevezett házi sztereó, illetve házi mozihoz való 10-20cm átmérőjű hangszórók legjobb esetben is névlegesen 50W terhelhetőségűek. Azok a pici hangszórók szépek, sok is van belőlük és mégsem nem szólnak nagyot, hacsak nem éppen kidurrannak.
Lehet rájuk írva esetleg többszáz Watt, de az maximum csúcsban egy másodpercig lehet érvényes, különben leég a ház, nem csak a hangsugárzó.
Régen, ha egy hangszóró 35W terhelhetőségű volt, akkor azt legfeljebb 25-30W-os csöves erősítőhöz alkalmazták, akár otthon, akár a mozikban! Más kérdés, hogy ezek a hangszórók közel 100dB/1W/1m hangnyomással, hatásfokkal szólaltak meg, vagyis lényegesen hangosabbak, mint a mai korszerűnek csúfolt kisebb-nagyobb hangsugárzók, amik jó esetben talán 85-88dB/1W/1m hangnyomást képesek kelteni.
Azért írom ezt, mert nem csak a terhelhetőség, hanem a hatásfok is számít, ami ezekben a dB(deciBel)-mennyiségekben nyilvánulnak meg. Azt jelenti, hogy ma kell bizony a 200W-os terhelhetőségű hangsugárzó és kell hozzá bizony a 100W-os erősítő, végfok, csatornánként, persze, hogy egyáltalán valamilyen méltányolható hangerőt legyen képes kelteni az a pici, vagy nagy álló dobozka, a maga 200W-os terhelhetőségével, mert a hatásfoka az gyatra, jó ha megvan a 85dB.
Az a bizonyos 15dB-es eltérés igen nagy különbség, gondoljuk meg, hogy a +3dB az kétszeres teljesítményt jelent ugyanazon a hangsugárzón, de nem lesz kétszer hangosabb ettől, csak hamarabb leég.BUÉK!
Üdv!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kiskokó #73202 üzenetére
Az ár és a minőség figyelemre méltó "tulajdonság", mert (általában) kéz a kézben járnak. A wattoknak ehhez pedig semmi köze. Illetve annyi, hogy 1 (jó minőségben megszólaló) watt ára igen drága..
Hadd mondjak egy "hazai" "szemléltető" példát. Egy kezdő 4/4-es hegedű kb. 100e Ft. Egy mesterhegedű kb. 1,5 milliónál kezdődik. Na most, feltehetnéd a kérdést, "mi kerül ezen a hegedűn" 1,5 millió Forintba? Háááát, a hangja... ezt vagy elfogadod, vagy sem, de 100 ezerért olyan hegedűt kapsz, amit nem öröm hallgatni, ezt garantálom. Ezt próbáld átkonvertálni sztereóra... -
válasz
Kiskokó #73202 üzenetére
Komolyan mondom NEM ÉRTEM!
Még a múlt évezredben tanultak alapján lehet összefüggéseket találni. Ohm, Watt, dB, Zenei teljesítmény, sávszélesség (+/- 3dB), ésatöbbi...És ha hozzávesszük amit (#73203) Mikisys írt, akkor helyén is vagyunk.
Régebben még megadtak normális értékelhető adatokat, aztán beköszöntött a PMPO időszak, onnantól kb. tájékoztató jellegű adatokat adnak meg.
Valahogy olyan érzésem van, hogy az erősítő értékét szorozd meg gyök-kettővel (
), és az alatt ne is keress hangfalat teljesítményben. Szerintem üzletági sajátosság, hogy kiírtották a valós adatokat - persze ez is csak egy vélemény; lehetne arra szakosodni, hogy az egyes eszközöket újra lemérni, hogy mi a valós, mi pedig képzetes a közzé tett adatokból, de minden a mérési módszeren múlik.
Így a halandóknak marad a gyökkettes szorzó, meg a szinergia keresése.Bú Borbála, Bú Béla, Bú Boglárka, Bú Barnabás ---> ők BÚÉK
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Az otthoni, kezdetleges hangtechnikamhoz szeretnek vásárolni egy uj RCA kabelt. A gepem (szerintem, es nagy valoszonuseggel) noname hangkartyajaval es az erositovel kotnem ossze, ami mar egy 17 eves darab, bar ez azthiszem hogy erositoknel annyira nem is nagy kor. A ket hangfal szinten ugyanennyi idos. Viszont ugy gondoltam ezeket akkor mar egy kevésbe noname RCA kabellel kotnem ossze. A kerdesem, hogy mellyek ezek a markak, es esetleg hol tudom oket beszerezni.Elore is koszonom a segitseget
Udv -
johnywalker
őstag
válasz
Kiskokó #73202 üzenetére
Nem is fogod.Mert a számtech sok alkotó eleméhez képest itt nincsenek állandók, amik egyértelmű minőség mutatók lennének.Nincs teljesítmény per fogyasztás mutató, sok az egyéni preferencia és izlés kérdése- főleg utóbbi.A Wattok és ohmok a mai készülékeknél, hangkeltöknél (egymásra túllicitálva) szinte marketing elemek.
-
Mikisys
őstag
válasz
Kiskokó #73195 üzenetére
Össze-vissza írnak itt alant mindent, ne figyelj rájuk.
A hangsugárzó terhelhetősége nagyobb legyen, mint az erősítő legnagyobb kimenő teljesítménye.
Mivel a hangszórók torzítása igen magasra nő, ha erősen meghajtják, célszerű, ha a hangsugárzó mondjuk 200W-os és az erősítő pedig 100W-os. Az erősítő még 100W-on sem torzíthat jelentősen, persze ha túlvezéreljük, ami gyakran igen jellemző eset, akkor már akár 20W-al is tönkre lehet tenni a 200W-os hangsugárzót.
Példa: Hangsugárzó 8Ohm/200W, ehhez az erősítő pedig 8Ohm-ra 100W legyen, mindkettő névleges adat.
De önmagában ez sem jelent semmit, hanem a hangszórók "ránézésre" is feleljenek meg a fenti példának. Sok a téves adat, félrevezető adatok, félrevezető specifikációk, értelmezhetetlen egyéb jellemzők megadása félrevezethet, tehát mindenre figyelni kell.BUÉK!
Üdv!
-
Kiskokó
veterán
válasz
Ear001 #73200 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Ear : Ezzel a cikkel csak az a baj.... hogy most akkor nem lehet teljesitményt meg hangerőt meghatározni semmi alapján? Most komolyan? ne vicceljünk már...
Nem akarom elhinni. A decibel / érzékenység közel nem egy teljesítményre utaló adat..szimplán a hangfal energiafelhasználásnak "hatékonysága" de ha a Watt-oknak sincs értelme akkor mi alapján lövi be az ember hogy mekkora hangerejű rendszert szeretne ( a halláson kívül)...
Ez komolyan mondom hihetetlen számomraTegyük fel ott a Klipsch Rm15 amit akartam venni. Arra 85w-ot írtak...
Mellé a Yamaha erősítő ami volt a szettben 2x100/140w-ot tudott...
Ennek ellenére ti itt 50W-okról beszéltek... ami? mit is hajt?
Ha én kiválasztok egy 200W os 400Ezer FT-os Hangfalat tegyük fel Klipsch RP 28...
Ahhoz akkor egy 300ezer Ftos Marantz ami tud 2x80W ot elég? (mert ebben rendes a Watt? ?)
Komolyan mondom NEM ÉRTEM!
Nem vagyok egy hülye gyerek de ti itt fizikai alap dolgokat nyílvánítotok körülbelül nem létező dolognak.
Bocs ha idegesiítő vagyok de nem áll össze a kép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kedvenc zene a mai napra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest