Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59346 üzenetére
Valóban nem, mert a szobában és a műhelyben mértem. Az enyémről. Igen.
BBéci
Általában azt teszem, de néha akkora tévedéseket vagy olyan stílusban ír, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Bár hagyni kéne teljesen belemenni, mert akkor garantáltan megtörténik a moderátorok általi kizárása.liszi70
Értem, hogy mire gondolsz, de pont arról van szó, hogy az alapból torzított hang még torzabbul szólal meg, ami nagyobb hangerőn egy egyszerű erősítő számára túl sok lesz és nem bírja krafttal. Hangsugárzó oldalon meg inkább megfelelnek a metálnak a zárt hangsugárzók, főleg az olcsóbbak közül. -
Természetesen nekem is volt alsó kategóriás dobozom régebben, jó néhány. Például ez az Unitra. Itt volt membránátmérő is rendesen. Tény, hogy abból az időből nem emlékszem problémára a metál megszólaltatása kapcsán.
De hozzátartozik, hogy akkoriban még más értékrend szerint hallgattam zenét, tehát valószínűleg egyáltalán nem releváns az akkori tapasztalatom.
Blattida : Kösz! OK, persze, torzított hang, de nem a "torzítás" nem tetszik nekem. Nem nagyon tudom megfogalmazni, de ilyen katyvasz az egész. Na mindegy, nem hiszem, hogy tudjuk ezt analizálni rendesen. Lehet, hogy ráakasztom a milkás erősítőre a 10k-s unitrát, hátha megjön a metál fíling.
ű
(#59348) BBéci "Ignorálni kellene, beszélgessen saját magával!"
Volt rá kezdeményezés, többet ártott, mint használt. Csak még jobban elmérgesült a helyzet tőle.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
simongab #59345 üzenetére
Tegyük fel így van.
Miből gondolod h., a linkel wadia cuccokban nem foglalkoztak ezzel a sajátossággal.
Itthon szoktam mérni a hálózati feszt 226-235V között mozog.
Ha valóban leesne 160-170V a hálózati fesz. akkor már itthon semmi nem működne. A tv, pc, mosógép, mosogatógép, stb, mind lekapcsolna. Szóval nem életszerű amit írsz."Valaki leírja h., az A, AB, B, D, osztályokon belül, mit jelenetének a single-ended, parallel push pull fogalmak?"
Ezt senki nem tudja?
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #59343 üzenetére
Hogy ne mindig a vicc legyen. Én már kipróbáltam, nem volt a hangjával semmi baj, a feszültségingadozást itt a fővárosban nem lehet szimulálni, ezért a basszus elfogyást nem tapasztaltam. De könnyű belátni hogy ez a probléma mindaddig fennál amíg nem használunk komoly hálózati jelkondícionálót és szünetmentes rendszert. Én ilyen rendszert itthon nem használok. A tervezett erősítőben jelkondícionáló már van, de ezeket a hullámokat nem fogja meg.
-
blattida
nagyúr
válasz
Dorian #59336 üzenetére
A teljesítményt elsősorban a hangszórók terhelhetőségére értettem, nem az erősítőére, de igazad van, mert nem fogalmaztam egyértelműen.
liszi70
A metál az egy eleve torzított műfaj, eleve torz hangokkal, ami miatt a hangsugárzó és az erősítő torzítása is hallgathatatlanná teheti ezt a műfajt otthoni körülmények között.
Ezért is fordul elő gyakran az, hogy a kis és olcsó rendszereken is tud jól és hallgathatóan, nem fárasztóan szólni.simongab
Ott van, tanulj meg olvasni is. Látom, azért nem hazudtolod meg magad, tolod tovább a bunkóságot és butaságot, nem baj, csak csináld, Te jársz vele rosszul, de láthatóan sosem fogod fölfogni. Én csak örülök neki. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #59332 üzenetére
Én azért mozogtam alsóbb kategóriában. Lehet, hogy lenne ott metálra megfelelő doboz, de nekem nem azokat sikerült beválasztani (Mission mv8, Dali Concept, MA RS5). A GS20 az első amin már tudom élvezni a zúzósabb zenéket. Nagyjából már tudja követni a tempót és nem egy katyvasz lesz az egész. Na meg jóval többet tud alul mint az előző dobozok. Lényegében egy GS10 rárakva egy szub tetejére.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #59339 üzenetére
Tegye fel a kezét a bármelyik valamirevaló erősítőjeiből hány a D osztály? Nekem 0
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59333 üzenetére
Nem azért van létjogosultsága D osztálynak mert bárki mondja, hanem a való élet bizonyítja, folyamatosan. Az, hogy neked erről lövésed sincs, mert csak a stúdiós munkatársak adják neked a vélt valóságot, attól még az életben bizony, tetszik, nem tetszik, high endben is egyre gyakoribb a D osztály.
-
simongab
senior tag
válasz
blattida #59335 üzenetére
Namost mi itt készülékekről beszéltünk, egy Pioról és egy Denonról, de nem akarlak összezavarni. A teljesítményfelvétel ami a hátuljára van firkálva, amiről a vita szólt az a hálózatról felvett teljesítmény Több tápegység van egy valamirevaló erősítőben, a kiszolgáló áramköröknek és az előerősítőnek is van áramfelvétele. Általában ezzel jellemezzük egy készülék teljesítményfelvételét. Az hogy a Te esetlegesen összetákolt szarod mennyi áramot vesz fel a szekunder körben az teljesen irreveláns és félreviszi a vitát.
Az meg hogy mi lehet egy adott hálózatban, és mi van arról érdemes lenne vitatkozni, de asszem ha én 250 et mondok akkor jönne az hogy 150
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #59332 üzenetére
"Metálhoz teljesítmény és méret kell, más nem."
Elvileg igen, csak nagy teljesítmény és elegendő membránátmérő kell. Gyakorlatilag meg nem ezt tapasztaltam (persze ez nem jelent semmit).
A régi koleszos Videoton - dübörögtetés után sok év rendszerfejlesztés után legközelebb a HTA-val hallgattam szívesen metált. Addig egyszerűen nem szólt jól, hiába lettek nagyságrenddel jobb cuccaim a Vidinél. Ill. hiába volt pl. az előző Hivox erősítőm 2x80 Watt, ez a mostani meg 2x30. -
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59333 üzenetére
Szerintem tanulj meg számolni, egyszerű matek: nyugalmi áramfelvétel (AB osztály jellemzően kb 50-100mA) szor tápfeszültség (40-100V). A jellemző minimumnak írt érték így stimmel. A saját tranyós végfokom (AB osztályú, de majdnem A, mivel 150mA a nyugalmi árama)) nyugalomban kb 20 wattot fogyaszt.
Mivel a hálózati feszültség ingadozása maximum 5% lehet, ezért eleve nem eshet le 160-170V-ra. Mértem már elég sokszor nagy hálózati terhelések mellett is (hogy értsd, nem nálam, hanem általánosan, tehát mondjuk nyári kánikulában vagy télen, a hidegben), de az általad leírtak nagyon nem felelnek meg a valóságnak.
A személyeskedéssel meg jó lenne, ha végre leállnál, mert bunkó, tapló dolog, ráadásul billentyűzet mögül jár a szád, így csak a gyávaságodat bizonyítod folyamatosan a többieknek. Ha lenne eszed, akkor nem tennéd.
-
simongab
senior tag
válasz
toto0569 #59330 üzenetére
Nna, tegye fel a kezét aki otthon szünetmentesről járatja a rendszerét? Aztán semmi füllentés
Tehén: megint valami szart sóztak Rád ha 5 Watt a nyugalmi teljesítményfelvétel. Ott akkor valamivel nagyon spóróltak a kínaiak
És a D osztálynak van e létjogosultsága azt nem egy tehén fogja eldönteni, leírtam egy problémakört ami tudott dolog, aztán hogy mennyire és mikor fog beszivárogni a minőségi rendszerekbe a d osztály azt éppeszű ember (vagy állat) csak jósolni tudja
-
válasz
blattida #59328 üzenetére
"A legkomplexebb és legnagyobb igényeket a klasszikusok, azokon belül is a nagyzenekari művek adják"
Igen, a nagyzenekari, sokhangszeres, tömör és összetett hangzású műveket tényleg nehéz jól megszólaltatni.
"Metálhoz teljesítmény és méret kell, más nem."
Háááát, nem tudom, mi kell hozzá, de én klasszikus zenét többször hallottam jól szólni, metált gyakorlatilag soha, pedig megvolt a teljesítmény és a méret is. De lehet, hogy igaza van Dorian-nak, hogy a nagyon alsó kategóriában kell keresni a metálra megfelelő hangdobozt, vagy a nagyon felsőben. Egyikhez sem volt szerencsém, középkategóriában utazom.
Vannak nekem tetsző metál zenék, hangulatom is lenne hozzájuk néha, de szinte egyáltalán nem kapcsolom be ezeket, mert nem tetszik a hangja. Eddig egyik hangdobozomon sem tetszett igazán.
Nyilván a felelősség oroszlánrésze a hangdobozoké, de az erősítő mennyire szólhat ebbe bele szerinted? -
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59329 üzenetére
Egy átlagos AB osztályú erősítő nyugalmi áramfelvétele kb 100-200 mA, teljesítmény felvétele ebből fakadóan kb 5-20 watt közötti. D osztálynak meg mindenhol van létjogosultsága, mivel a hangminőség elsősorban nem osztály kérdése, így A, AB és D osztály is alkalmas a minőségi hangra, teljesítményre.
Gabor970
A osztály esetébe a fogyasztás és teljesítmény felvétel mondhatni állandó, mivel mindig nyitva vannak a végtanyók, ezért is melegszenek annyira és állandóan. -
simongab
senior tag
válasz
Gabor970 #59327 üzenetére
Na ezt csak arra írtam, hogy PA-ban van értelme a D osztálynak, mert ott ez az összecsuklás teljesen lényegtelen, de a fogyasztás nem az. A Hi-Fi ben ez pont fordítva van. Egyébként teljesen igazad van, hogy egy átlag erősítő nyugalmi áramfelvétele 30-50 Watt, és hatalmas megfutásoknál meget a névleges érték környékére, ami jelen esetben a piónál nagyobb teljesítmény. Tehát a pio tápja jobban van méretezve mint a denoné, egy állandó terhelés vagy hirtelen megfutás ott le fog szépen gurulni, ami a denonnál már összecsuklás lesz. Ezt kimérni nagyon nehéz, meghallani is csak sok éves tapasztalat után lehet
-
blattida
nagyúr
válasz
Dorian #59324 üzenetére
Metálhoz teljesítmény és méret kell, más nem. Ha ez a kettő normlisan megvalósul, akkor már jól fog szólni.
liszi70
A legkomplexebb és legnagyobb igényeket a klasszikusok, azokon belül is a nagyzenekari művek adják, különös tekintettel az énekhangokat is tartalmazókra.
A jazz megfelelő tolmácsolása tényleg nem annyira nehéz, értsd: Szépen, hosszan hallgathatóan, ezért is szeretik a finom akusztikus zenéket demókon, mert biztos, hogy nem lesz rossz őket hallgatni, de a valóban pontos és részletes ábrázolásukhoz azért igenis kell a jó rendszer. -
Gabor970
addikt
válasz
simongab #59326 üzenetére
Nem terveztem D osztályban (ami ugye nem is igazán helyes meghatározás, ha jól gondolom) "utazni"
Csak a fogyasztásokkal kapcsolatosan hoztam szóba.
Nekem egy csöves SE az álmom. Bár egy barátom szerint 300e Ft-ból jobb tranzisztorosat lehet kapni, nem tudom, engem elvarázsol a narancsvörösen derengő csövek látványa.
Mondjuk legyen 300B, mert azt talán egy szép napon már fel is fogom érni, hála ennek a banki elszámolásnak, és a hirtelen véget ért horror autóhitelemnek -
simongab
senior tag
válasz
Gabor970 #59318 üzenetére
Nna, beszélgettünk a kollégákkal az erősítőkről, és akkor had tudja meg aki még eddig nem tudta mi a D osztály hatalmas hibája. És erre az erősítő építőknek is oda kell figyelni pepe professzor nemtom hova tűnt
Szal vidéken, de Budapesten is ha sima wolfram szálas izzó néha hunyorog, ilyenkor műszerrel kimérve a fesz leesik 160-170 voltra. Mondjuk bekapcsolják a körhintát, vagy Nusi néninek zárlatos a porszívója. Van ahol ez ritka van ahol gyakori. PA ban utazó hangmérnökök szúrták ki, hogy ilyenkor a D osztály mélyei az eltérő működési elv miatt összecsuklanak, míg az AB-B osztálynak max kicsit áthelyeződik a munkapontja, de a NAGY pufferek szépen kiegyenlítik ezeket az ingadozásokat. Ugye mint a broadcastban a "Hi-Fi" ben is törekszünk a folyamatos lejátszásra, és a 0 zavarra. És erre a D osztály különösebb kiegészítők nélkül alkalmatlan!
Ilyenkor szokták írni hogy a forrás akivel erről konzultáltam okleveles hangmérnök, a hifizmus és PWB jelenségek doktora és egyetemi tanár -
Gabor970
addikt
Te nem érted, hogy egy átlagos -nem A, nem D osztályú- erősítő fogyasztása nem attól függ, hogy mennyi van ráirva, hanem, hogy milyen hangosan hallgatod. Számolj 50% közeli hatásfokkal, és a leadott teljesitményt szorozd kettővel, plusz kb 10W. És mindegy ki gyártotta. Ezek standard elektronikai kapcsolások, egyik sem fog négyszer annyit fogyasztani mint a másik ebben a körben, amit nézegetsz. Ha A osztályút néznél/vennél, ott sokkal rosszabb a helyzet, azok jóval többet fogyasztanak, lehalkítva is, de az más árkategória.
Ha pl 2X10W-on járatod, akkor számolhatsz kb 50W fogyasztással max.
-
Dorian
félisten
-
ozzy711
őstag
válasz
liszi70 #59320 üzenetére
Amit szerintem még a klasszikus zenétől is nehezebb jól megszólaltatni, az a metál.
Főleg úgy, hogy nincs referencia hangzás ami támpontot jelentene, hiszen elektronikus az egész ( a dobot kivéve ), így azt sem lehet tudni hogyan kéne szólnia. A rock koncertek hangulata, hangzása nyújthatna referenciát, de hát utána félsüketen ki emlékszik már milyen volt pl. a szóló gitár hangja?
-
krichd1
addikt
válasz
zsoltnyiri #59319 üzenetére
Kisebb Tannoy, Mission, Monitor Audio, Polk, Bostan, JPW, Acoustic Energy dobozokat keresgélj még például. Megjegyezném, hogy ezek mind állványra helyezendő hangdobozok, nem asztalra, emellett nem biztos, hogy mindegyik alkalmas közeltéri zenehallgatásra.
(#59320) liszi70: Allan Taylor műfajilag folk és pop-rock keverék.
Andorra gondolom a 2-3 hangszeres jazzre gondolt, vagy nem. -
válasz
andorra #59282 üzenetére
Biztos, hogy jazz-re gondoltál? Eddigi tapasztalataim szerint a leginkább demózó zenék az egy-két hangszeres, közeli mikrofonnal fölvett, gitáros-énekes zenék. Ilyeneket nyomnak demózáskor. Például Allan Taylor. Nem igazán tudom, hogy ennek a stílusnak mi a műfaji meghatározása, de nem jazz.
Nyilván a jazz is könnyebb műfaj a klasszikus zenétől a tesztelés szempontjából, de azért nem a legkönnyebb.
Amit szerintem még a klasszikus zenétől is nehezebb jól megszólaltatni, az a metál. -
zsoltnyiri
tag
válasz
zsoltnyiri #59264 üzenetére
Sztornó az eredeti gondolat. Sajnos mégsem fogja tudni ismerősöm elhozni nekem Amerikából a kis Miccát, szállítással és áfával pedig már 45 ezer-ért teljesen más gondolom a leányzó fekvése.
Úgyhogy ismét segítségeteket szeretném kérni esetleges opciókkal hangfalpárra. Az erősítő maradna az SMSL SA-60. Német amazonról - ilyen egyszeri igényelhető visa card valamivel - 45 ajró, ez elég barátságos.
A környezet és igények ugyanazok, mint abban a posztban amire válaszolok.
Tl;dr: Méretileg a 30*20*20-at nagyon nem szeretném átlépni (értelme sem lenne, mert amit a hangminőségen nyernék töbszörösen elveszteném gondolom az elhelyezésen), sőt ha kisebb sem lenne baj. Használt jöhet. Asztalon lesz közel hozzám, nem kell nagy hangerő. Elülső reflexnyílás előny - közel lenne a falhoz. Vegyes felhasználás (játék, film zene). Zenében mindenevő - de legtöbbször klasszikus, post-rock, daft punk szerű dolgok, esetleg goatrance). Mélyet azért szeretem, de nem várok csodát ekkora méretnél és árnál. Később lehet jön majd hozzá egy mélyláda. 40-nél nem szeretnék többet költeni a hangfalakra.Amit apróról kinéztem (és itt az összefoglalóban is van), az a Dali Concept 1. Ez jó párosítás lenne az említett amp-al?
Sound Art W2 volt még szimpatikus szintén apróról, de ennek a méreteit nem találtam meg sehol.
Esetleg más alternatívák? -
Gabor970
addikt
mikor 200W a fogyasztás, a szomszédok elköltöznek
Az a max, amit felvesz. Normál szobai hangerőn (na ez semmire sem jó definició) elég lesz oda 40W-60W is.
Nem A osztályúak ezek az erősítők, szóval nem fognak sokat fogyasztani. Azért ugye nem ez a fontos, hogy zenehallgatáskor 10W-ot meg tudsz-e spórolni? Ha mégis, akkor keress D osztályú erősítőt. -
Z10N
veterán
válasz
krichd1 #59310 üzenetére
Kitoltam a limitet 45k-ra (+5k kabelek: 3db RCA). Az erositobol megprobalok alkudni (25k, helyett 22k), mivel onnan hoznam a cd jatszot is abbol is alkudok (8k, helyett 5k). A pma320-t lattam korabban itt az apron 19-21k kozott, szoval 20k-ert. Ez pma320a gondolom ennyiert realis. Igy tehat marad max 18k. Lehet a cd-t skippelem es inkabb a lemezjatszora koltom, esetleg fejre. Tudom nem sok, de ennyibol kell kihozni. Amugy Alesis Monitor One MK2-hoz (passziv, 4 Ohm, 120W) fogom illeszteni, amihez mar meg van a kabel.
-
blattida
nagyúr
Tudom, tisztában vagyok vele, ettől függetlenül tartom a véleményem, bár az igaz, hogy mint mozis erősítő, nem olyan rossz.
Ezért az összegért (én alacsonyabb árról tudok, kb. 350000ft) azért sok lényegesen jobb sztereó erősítőt lehet venni, de ezt, szerintem, te is tudod. -
-
perempe
veterán
válasz
perempe #59298 üzenetére
de döntően más hangú egy dómmal, ill. AMT-vel szerelt doboz is.
rákerestem itt az AMT-re, egy hozzászólást se találtam.épp keresem, hogy milyen mérésre az ESS AMT-1 egy átlag dómmal összehasonlítva, de egy 2003-as Klang + Ton számban van a teszt, ami nincs meg. egy másik oldalon találtam hasonló mérést.
Mundorf AMT [link]
SEAS T35C002 [link]
Vifa XT300 [link] -
Z10N
veterán
válasz
simongab #59236 üzenetére
Ezt hallottam mastol is. Az R gondolom a remote-ra ertendo. A direct gomb gondolom atlepne az elofok minden belenyulasat. Ugy tudom az a400 1991, mig a a400x 1993. Az a300 es a300r (precision) is ajanlottak. Marmint melyiknek jobb a phonoja? Az AVX archivot bongesztem es vol aki 35k-ert adta el az a400-t. A Pio-kat en is hianyoltam a leirasbol, pedig vegig porgettem. Olvasgattam idokozben a HFM-t is (HFM 92/1). A pma320-t jobbnak mondjak phonoban a pio400-nal. Elsosorban a Line/Aux-t hasznalnam kulso lossless forrasbol (wav, flac, 24/96 vinyl rip, stb.). Masodsorban regebbi cdket. Ami terveben van egy jobb lemezjatszo majd + kabelek.
Idokozben leredukaltam a valasztast:
Denon PMA320A 25k (200W fogyasztas, ~6kg)
Pioneer A450R 18k (410W fogyasztas, ~8kg)A Pio-nal miert ilyen nagy a fogyasztas? Lattam van a hatuljan 3db AC outlet. Tapegysegkent is funkcionalna?
Genelec 1032-t csak zenehallgatasra hasznalod vagy studiozol is?
Ui: A Denon DCD735 cd lejatszorol mi a velemenyed, illetve mennyit erhet? Ezenkivul egy "elfogadhato" lemezjatszot tudnal ajanlani. Ajanlottak regebbi Dual-t.
-
BBéci
legenda
válasz
blattida #59301 üzenetére
Így van. Ha az erősítő nem megfelelően adja tovább a kapott jelet, akkor bármilyen hangdobozt kötsz rá, a végeredmény nem lesz jó.
Szerinted mikor lesz jobb a hangzás?
Adott egy Yamaha RX-A2040, Aurum Phonologue hangdobozokkal, szól valahogy. A hangdobozokat cseréljem kétszer drágábbra, vagy az erősítőt?(#59302) ozzy711
Van nálam most egy 1 millió forintos sztereó erősítő, aminél lényegesen jobban szól az 5000 eurós (Norma IPA-140) referencia gépünk, még az imént említett hangdobozokkal is egyértelműen kijön a különbség. Ergo, megéri a drágábbat venni és még rettentő messze vagyunk a csúcstól. -
ozzy711
őstag
Mindenre van ellenpélda. Nekem ez volt a tapasztalatom. Annak idején a 80 k-s MF E10-et hallgattam egy kb. 10-szer annyiba kerülő Martin Logannal, majd ugyanezt a dobozt egy Mark Levinsonnal és nem ájultam el a hatalmas különbségektől. Alapjaiban az Mf is zenei volt, részletező sokáig hallgatható. Nyilván a ML mindenben jobb volt, de inkább az első párost választottam volna, ha lehetőségemlett volna, hogy a hangsugárzót vagy az erősítőt hozzam el az otthoni 100 k-s dobozaimhoz.
Természetesen elfogadom a véleményed, azóta megváltozhattak az arányok.Személy szerint megnyugtató számomra, hogy van egy extra minőségű hangsugárzóm, amihez gyakorlatilag szabadon ( persze a saját dimenziómban ) feljeszthetem az elektronikát, biztos nem az lesz a leggyengébb láncszem.
Ugyanígy lenne, ha lenne 3-4 milliós utópiám. Véleményem szerint kb. 1 millió a határ amit érdemes költeni egy sztereó ( akár 2 monoblokk ) erősítőre. Az a többlet amit az efölötti készülékek nyújtanak, már "evilági" kifejezésekkel nem jellemezhető, az már misztikum.
Nagyon fontos, hogy a korlátaimal tisztában legyek ( anyagi és a zenei elvárások terén is ).
Az összekötőkábel különbség az erősen szubjektív abba nem mennék bele. -
blattida
nagyúr
Én általában nem ezt tapasztalom.
Maximum akkor, ha a meglévő erősítő, a Te szavaiddal élve, gagyi.
Az teljesen mindegy, hogy egy rendszerben hol vész el az információ, mert ha megtörténik, akkor azt javítani kell. Ha a mosdó dugulása miatt nem folyik le a víz, az gyakorlatilag ugyanazt okozza, mintha a szifon lenne eldugulva, csak ez utóbbi nagyobb problémát okoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest