Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• turho

addikt

válasz proci985 #130024 üzenetére

Igen, ezt értem is.
    Nem könnyű az embernek egy sereg marhaságot kiűzni a fejéből, amit az elmúlt évtizedekben lelkesen összeolvasott, mivel érdekelte ez a hobbi.
    Az olyan dolgokkal nem könnyű zöldágra vergődni, mint a "beszűkült, sáros" és "összement" hangszínpad az állítólag jitteres DAC clock-ok miatt. És rengeteg hasonló dolog. (Persze mindenre is volt nem 10 filléres "profibarkács" megoldás is a belpiacon.

Amúgy ennyi megvezető teóriát, világmegváltó filléres (és vagyonos) elméletet, segédeszközt nem sok helyen láttam eddig, mint a hifiben.
    Rengetegen múltak ezerféle moddoláshoz, szereztek be csoda eszközöket szobaakusztika kezelés, átrendezés, vagy némi eq-használat helyett. (Mert az is üldözendő volt x berkekben). Nekem egy megváltás a jelenlegi dsp eq, hol van ez már a többtíz éves analóg beavatkozásoktól...

Na, egy tök más kérdés, némi hangdoboztervezéssel kapcsolatos.
    Adott basszreflex hangdoboz reflexcsövét ha némikeg meghosszabbítom ( befelé :DDD ), akkor a várható jelenség az lesz, hogy az alsó határfreki lentebb mehet egy kicsit, de hamarabb elkezd esni az érzékenység is? (Tehát 30 Hz helyett 25 Hz, de korábban esik, lapul?).

Új hozzászólás Aktív témák