Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #177067 üzenetére
Volt itt minden probléma, amire hivatkoztam:
- a lejátszások közt változott a szünet hossza, amit ő nem kezelt
- a mintavételezés nem ugyanazokon a pontokon történt, amit ő nem kezelt
- a zajjal szintén érdemes számolni, mivel a te korrigált eredményeden is csak azt hallaniMinden hibára utólagos megoldást adtam, és azok alapján az ő felvételeivel végeztem el az összehasonlítást, pontosan úgy, ahogy azt nálad is tettem. Mindkét eset azt hozta ki, hogy a kábelek nem változtattak a hangképen. Ha a módszerben kételkedsz, adj csak olyan fájlt, amibe belenyúltál, én pedig megmondom, hogy pontosan mit tettél vele.
Egyértelműen látszik a leírtakból, hogy ha egy felvételben változnak az időközök két hang közt, és az eredendő késleltetéssel sem foglalkoznak, akkor a különbség egy zengő verziója lesz az eredeti felvételnek. Az is lett. Vagy a te kábeleid olyan különlegesek, hogy a zengést veszik el a hangból? Hallottunk már itt igazán jókat, de ilyet még nem.
Józan paraszti ésszel a zaj random szám, és ha egy randomból kivonsz egy randomot, akkor annak esélye, hogy az 0 lesz, a lehetséges értékek számának reciproka. Az ilyet ki is próbálhatod, mielőtt leírod, felveszel két zajt, kivonod, ott marad, sőt, annak is van esélye, hogy hangosabb lesz. Zajnál azonos az összeadás és kivonás értékkészlete.
#177068 mettek: Tényleg? Ha egy kábel jobb vezető, véletlenül nem többet visz át a forráseszköz zajából is a jelen túl? Merthogy környezetből összeszedni ilyen sokat a legrosszabbak sem szoktak.
#177070 mettek: 4-5 mérés átlagával manuális illesztés után az 1 mintás hibát lecsökkentheted 0.2-0.25-re, de ugyanúgy ott lesz. Nem garantált megoldás a mérési hibára, miközben a dekonvolúció az. Mindkettőnél azonos a zaj, bármelyikből fejezed ki a másikat, a mikrofonzaj egyértelmű bizonyítéka ez is. Ha kábelzaj lenne, a két tag felcserélésével megváltozna a szintje.
#177072 mettek: Nem használhatatlan a mérés, sem akusztikai, sem ez, mert helyesen utófeldolgozva (amit pl. a REW is megtesz, csak nem látsz belőle semmit kívülről) értelmezhető. A probléma alphamooncam mérésével az volt, hogy ez a lépés kimaradt, és gyorsabban ugrott konklúzióra, mint egy rossz barátnő. Helyes utófeldolgozással mindkettőtök esetében be lehetett látni, hogy a két kábel egyenlő.
#177075 mettek: Igen, az a "jelentéktelen" kis eltérés egyértelmű bizonyíték rá, hogy a két hullámforma nincs fázisban. A többi pont sincs, de szemléletesebb volt így bemutatni, mint a konkrét tolás értékét kiszámolni és levegőbe mondani.
#177076 mettek: Igen, a mérési adatai kellő bizonyítékok, hogy nincs különbség kábelek között, csak rosszul értékelte ki. Abban teljesen igazad van, hogy a házimozi szerintem egy undorítóan túlárazott ipar, és ezért készítem el tizedáron ugyanazt a minőséget. Tisztában vagyok vele, hogy a drágább eszközöknek, például egy jobb procinak azért van létjogosultsága, mert nem mindenkinek éri meg ennyit szopni vele, csak kényelmesen meg akar nézni egy filmet. Az viszont semmilyen normális ember értékrendjébe nem fér bele, hogy nem létező változást árulnak eszméletlen pénzekért. A kábelgyártókat egy lapon lehet említeni az MLM-ekkel, ugyanannyira etikus, amit csinálnak.
Igen, ez egy olyan hely, ahol elmondhatod a véleményed, de akármennyire is szeretnéd, ez nem egyoldalú, bárki elmondhatja bárkinek, hogy szerinte miért rossz, amit mond (mint azt te is teszed), csak aki kapaszkodik az áltudományba érvek nélkül (az nem érv, hogy "hallom", ABX teszt mellett már az, de ugye nem láttunk ilyet), az ne csodálkozzon, ha szét lesz szedve minden szava.
#177078 mettek: A hangfalkábel beleszól a hangba, de nem csinál más magasakat, vagy hasonló baromságokat. Ott a kábelkalkulátor, leír mindent, és azt is felleled a topikban, hogy az a modell miért helyes. Bedobhatod az ic-t is (ami alatt gondolom nem integrált áramkört értesz, amit általában jelent, hanem esetedben ez interconnect), arra is kijön, hogy milyen apró változásokat hoz. Ne feledd beírni, hogy a terhelt ellenállás olyan 40000 Ohm, ennyi egy átlagos erősítő bemeneti impedanciája. Mindjárt ki is fog belőle jönni a 0.00 dB, ami hangfalkábelnél icipicit több.
Igen, a tudománynak mindig egyetlen igazsága van. Nem fér bele az, hogy a Föld egyszerre gömbölyű és lapos. Igen, jobbnak hallod az egyiket, elmondtam, hogy miért (placebó), és ajánlottam egy hiteles mérési technikát, hogy igazold az állításod, mert az kimutatná, ha hallod. Kimutatta, hogy ki milyen tömörítéseket hall, miért ne működne kábelekkel is? Megijedtél tőle. Ennyi.
Bár a politika tiltott téma a fórumon a topikján kívül, amit írtál, lényegében azt mondja, hogy esetedben a kamuval befolyásolás tökéletesen működik, mint azt a kábelekkel kapcsolatos véleményeden láthattuk is. Szóról szóra azt mondod, amit a gyártók szajkóznak mindenféle tudományos alap nélkül, és ezer és ezer alkalommal meg lettek cáfolva. Nem mindig igaz, amit egy gyártó mond, sőt, neki csak az számít, hogy megvedd a szemetét. Sikerült nekik.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
lenox
veterán
válasz mettek #177067 üzenetére
Hat a jozan paraszti esz ugy tunik keves, minimalis ismeret is kene. Erre a hozzaszolasra kb. 5 karot kapnal halalfejes hibakbol kifolyolag. Mondjuk a zajbol kivont zaj eltunese az magaban is er harmat.
Nyilvan amugy ez az oka annak, hogy meg mindig ez a tema, az egyik oldal nem is ismeri a tudomanyos hatteret, ugyhogy a masik oldal hiaba hivatkozik ra, nem vezet sehova. Volt pl. a multkor egy olyan mondas, hogy nyilvan megvaltoztatjak a kabelek a hangot, hiszen az erositokben is kabelek vannak. Innen mondjuk nehez tovabblepni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz skippper #177093 üzenetére
Lehet, hogy az időzítés sem tökéletes, de biztos hogy vannak akusztikai problémák abban a sávban amik miatt nem fogsz tökéleteset mérni se 80-on se 60-on. Megprobálhatod 100-110Hz-en is váltani, lehet hogy mérve jobb lesz, de fülre nem tuti. De tologathatod kicsit a sub időzítését/távolságát is a frontokhoz képest, hogy mit mutat.
Na meg van hogy pl. egy ilyen beszakadás 20cm-el arrébb már nem látszik.[ Szerkesztve ]
-
-
mettek
addikt
-
skippper
senior tag
válasz mettek #177087 üzenetére
Van erre szerencsére egy
gyülekezettopik, ahol jókat lehet beszélgetni, itt pedig maradjunk a műszaki/mérnöki beszélgetéseknél.Játszottam kicsit a mélynyomó elhelyezésével és találtam egy egészen pofás helyet neki, ahol így viselkedik:
Viszont a crossover pont megválasztásával nem jutok dűlőre, egészen furán viselkedik. Tudok ezzel valamit kezdeni? Miért kapok ekkora beesést a crossovernél?
Melyiket választanátok a kettő közül?
A másik, ami érdekes, hogy a balnál szinte alig érződik a crossover váltás, míg a jobb oldalin egyből látszik.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Apa, kezdődik!
-
BBéci
legenda
Ácsi! Autóhifiben ugyanannyira fontos a jó kábelezés és ezt tudják, figyelembe veszik az autóhifisek. Olvass bele a topikjukba!
Azért nem tettem be a mostani autómba a Focal Utopia hangszórókat, mert nem tudom átvezetni a meglévő kábeleim egyikét sem az ajtóba. A gyárival nem vagyok hajlandó hallgatni. Kellene venni valami vékonyat de kiválót!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
denesdr
addikt
Mondok jobbat. Használjon mindenki olyan kábelt amilyet szeretne, nem korlátoznám autóhifis kábelre a témát! Én pl gyakran használok mezei villanyvezetéket akár hangfalkábelnek is, tökéletesen teszi a dolgát, persze aláírom, hogy látványra tényleg nem a legszebb az ilyesmi.
-
mettek
addikt
válasz Tamoo #177086 üzenetére
Void cáfolata szerintem nagyon nem állja meg a helyét. Az alábbi pár hozzászólásban én is “megcáfoltam” az ő cáfolatát. Ahogy olvastam senki az ég világon nem ment bele Void írásába. Senkinek nem jutott eszébe megfogalmazni azokat a vitatható pontokat amiket leírtam. De legyen akkor placebo.
Használjon mindenki autohifis kábelt, az ugyanolyan jó mint a hifis kábelek…az elektron átmegy rajta.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #177076 üzenetére
"Alphamooncam mérése kellő bizonyíték. Csak vakon mentek egy ember után aki zsigerből ellene van a kábelgyártóknak, a lehúzásnak."
Meg lett cáfolva, így nem tudom mire kellő bizonyíték.
Én nem megyek vakon senki után és nem mosta ki senki az agyam.
Amíg sokat foglalkoztam a kábelekkel, addig sem mentem vakon, mert volt bennem egy egészséges kételkedés abban is amit hallottam vagy hallani véltem és abban is amiket másoktól olvastam. Úgy voltam vele, hogy ennyi ember nem tévedhet, így nyitott voltam rá, hogy kipróbáljak sok mindent. Akkoriban ugye a tiédhez hasonló beszámolókról szólt a topik, ebbe az irányba vitt mindenkit. De erről nem akarok véleményt nyilvánítani."Jó lenne ha kicsit észhez kapnátok és eszetekbe jutna ti is honnan indultatok."
Pont az hogy nem felejtettem el, ezért próbálok segíteni alkalomadtán másoknak, hogy lehetőség szerint értelmesen költsék el a pénzüket. Nem erőltettem még rá senkire semmit, max a saját tapasztalataim szoktam megosztani.
Te is leírhatod a kábeles tapasztalataidat, csak nem kell ámokfutásba kezdeni ha valaki megkérdőjelez. Főleg ha még vaktesztre sem vagy nyitott. Bár te magad is hozzátetted, hogy lehet placebo. Akkor miről beszélünk? Nem is értem.
Azzal sem értek egyet, hogy bármi át lett volna formálva hardcore pc-s diy topikokká. Pont hogy többeket is próbáltam már lebeszélni róla.
Nem tudom ezt az ámokfutást, erőltetett bizonygatást, személyeskedést hová tenni.
Nekem továbbra is ez az álláspontom: [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát igen, kérdés, milyen hangfalgyártók kerültek bele a merítésbe, ami alapján azt írta a cikk szerzője, hogy "a legtöbb hangfalgyártó" alkalmazza. Nem tudom, de a komolyabbak valószínűleg áldoznak arra, hogy a fejlesztések és tesztek egy adott szakasza során kiküszöböljék a pszichés faktort.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Voecks és Tool úttörőként szerepeltek számos kutatási metódusban, melyeket ma a legtöbb hangfalgyártó alkalmaz. A két tervezőt főleg a dupla vaktesztek foglalkoztatták, a hangfalak szórástartományán belül és kívülről is vizsgálva. Egy interjúja során Kevin Voecks elmagyarázta a különleges vakteszt folyamatát. A Sean Olive által fejlesztett eljárás során az összehasonlított hangsugárzókat mindig ugyanabba a pozícióba mozgatja egy számítógép által vezérelt futószalag. A hangfalakat elrejti a szem elől egy akusztikailag áttetsző takaró. A tesztet hét különlegesen képzett hallgató végezte, egy csillapított akusztikájú helyiségben."
De szerintem ezek a hivatásos hangtesztelők ott a Revel-nél valójában félsüket dilettánsok, azért használnak vaktesztet. Az igazi magabiztos profik a fórumokon lelhetők fel leginkább. Nekik nem kell vakteszt, ők bármiről megállapítják anélkül is, hogy van-e valós hatása vagy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz ada19 #177080 üzenetére
Meg kell nézni pár Floyd Toole interjút youtube-on, ahol a Harmanos vaktesztekről beszél illetve a vaktesztekről általában. Régebben(?) a Harmannál nagyon nem gyengén művelték ezt a műfajt. Hangáteresztő függőny mögé tett hangsugárzók, és egy komoly hidraulikus rendszer, ami a dobozokat cserélgeti. Volt egy videó, ahol konkrétan arról beszélt, mennyivel másabb eredmény született, amikor a tesztek előtt látták a hangsugárzókat, és amikor nem. A nagy méretű, drágábbnak vélt hangsugárzókat jól felpontozták, az olcsóbbnak vélt vagy látszó kisebb rendszereket meg lepontozták. Miután már nem volt látható mi szól, előbbi sokkal kevesebb, utóbbi meg sokkal magasabb átlag pontszámot produkált, a különbség drasztikusan csökkent. Nem vagyok 100% biztos, de mintha még a grafikonokat is megmutatta volna. Keressetek vissza a nevemre, szerintem belinkeltem ide is a videót.
-
ada19
senior tag
válasz mettek #177078 üzenetére
A cáfolatok mellett ugyanennyit lehet olvasni az ellenkezőjéről is.
Természetesen annak hiszel akinek akarsz, viszont hamar rá fogsz jönni hogy a cáfolatok megismételhető ésszerű teszteken alapulnak míg az ellenkezője szubjektív "vallás". Oka van hogy ez a csoport nem mer belemenni a vaktesztekbe, vagy ha mégis a legtöbben elbuknak. Sőt továbbmegyek, sokszor olyan alapdolgokkal sincsenek tisztában hogy milyen hatással van a környezet rád ilyenkor: milyen kedved van, jó idő van, sötét van, egy nő zenél, egy számodra nem szimpatikus egyén zenél stb. Elfogultság, előítélet.
Én jobbnak hallom az egyik kábelt mint a másikat és ezt Void tudományos érvelése sem fogja megcáfolni.Tehát akkor ez most Voidról szól? Ha személyes problémád van azt ne a fórumon rendezzétek.
Mégsenem
-
nagyúr
"hallottál is javulást csak mára pont Void mosta ki itt az emberek agyát és már magad sem tudod hogy igaz volt e"
Ez tényszerűen nem igaz, Void még sehol sem volt, amikor Tamoo már rég kételkedett (nagyon helyesen) abban amit "hallani" vélt. És kereste az okokat, ami nyilvánvalóan bonyolult ok-okozat, és nem az egybites "hallani vélem, akkor az ÚGY VAN!"-hozzáállás szintje.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz ada19 #177077 üzenetére
A cáfolatok mellett ugyanennyit lehet olvasni az ellenkezőjéről is. Csak arra rá van sütve hogy placebó. Azt remélem senki nem vonja kétségbe hogy egy hangfalkábel beleszól a hangba (produkálhat több magasat, elvéve a mély tartományt és fordítva). És ha egy hangfalkábel beleszól akkor egy szintén analóg jelátvitelt végző IC miért ne szólhatna bele.
A másik hogy ha egyesek szajkózhatják hogy hülye vagyok akkor én miért ne hülyézhetnék ugynaugy? Mert csak egy “tudományos” igazság van? Én jobbnak hallom az egyik kábelt mint a másikat és ezt Void tudományos érvelése sem fogja megcáfolni.
köszi a cikket, már értem nyugaton miért akarnak LMBTQ gyerekeket nevelni. Szép új világ.
A tudat nagyon sokmindent meghatároz. Egyszer gyerekként beleittam egy zárt poharas üdítőbe. Narancslevet kértem de más volt benne, az agyam a narancslevet várta és elsőre azt is éreztem, 1-2 másodperc után tudatosult bennem hogy fura íze van ennek a narancslének és akkor derült ki hogy más van benne (talán almalé volt). Szóval a tudatunk alapvetően meghatározó amikor megtapasztalásról van szó.
Aki nem akarja hallani a különbséget az nem is fogja bár olvastam több olyan kommentet is hogy szkeptikusként leesett az álla egy kábel csere alkalmával. Persze lehet hogy csak erős volt a placebó.[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
ada19
senior tag
"Csak vakon mentek egy ember után aki zsigerből ellene van a kábelgyártóknak, a lehúzásnak."
Javaslom hogy tájékozódj egyéb forrásból is és hamar rájössz hogy Voidnak nem sok köze van ehhez a hadjárathoz, ez tőle sokkal nagyobb téma:
audioholics.com
audiosciencereview.com
erinsaudiocorner.comŐszintén remélem, hogy csak trollkodsz. A gond azzal van hogy az írásaid teljesen szubjektív tapasztalásokra építed és ebből objektív konklúziókat vonsz le. Nem te vagy az első, és valószínűleg nem is az utolsó. Ne csodálkozz ha ezeket támadják.
"Legjobb mozis élményem előtt egy angus burgert ettem" - tehát az angus burger jótékony hatással van a hangra. Ugye mennyire hülyén hangzik?
Szerk: szorosan kapcsolódik. How blind auditions help orchestras to eliminate gender bias gondolom erre is van magyarázatod, hogy a nők hirtelen hogyan tudnak sokkal jobban hangszeren játszani egy fal mögött.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
mettek
addikt
válasz Tamoo #177074 üzenetére
Alphamooncam mérése kellő bizonyíték. Csak vakon mentek egy ember után aki zsigerből ellene van a kábelgyártóknak, a lehúzásnak. Ami érthető mert nyilván nem ér annyit az a kábel amennyit kérnek érte. Ez a szemlélet látszik Voidnak az egész mozihoz való hozzáállásán: ezért programozott saját akusztikai szoftvert, ezért pc-ről mozizik, ezért használ belépő pro hangfalakat és kókányol össze mindent amit tud.
Neki a mozi nem ér annyit amennyire a piac beárazta és a kábelek a lehúzásnak a csúcsát képezik. Nyilvánvaló. De a hadjárat amit folytat a jobb kábel által jobb hangot halló emberek ellen az túlzás.
Nekem a mozi és zene ér meg mindent pénzt ellenben sok más dologra én is sajnálom a pénzt pl autóra, így én is mehetnék az autós topikba lehúzni minden drága kocsit azzal hogy mindegyiknek 4 kereke van meg ha a suzukiba belehegesztek egy légbeömlőt akkor megy úgy mint az SL merci de nem teszem.Te magad is bőszen kábeleztél és hallottál is javulást csak mára pont Void mosta ki itt az emberek agyát és már magad sem tudod hogy igaz volt e.
Szerintem pont ez az a hely ahol az ember elmondhatja a véleményét és szerintem pont nektek nem kellene ezért ilyen hangnemben fellépni, nektek akik gyakorlatilag átformáltátok a házimozis topikokat hardcore pc-s diy topikokká és ki vannak utálva az olyanok mint én akik dedikált cuccokkal moziznak és még a kábel jótékony hatását is vélik felfedezni. Jó lenne ha kicsit észhez kapnátok és eszetekbe jutna ti is honnan indultatok.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz denesdr #177069 üzenetére
A megismételhetetlen mérésekhez kapcsolódóan:
ezt Void készítette és egyetlen pontban egy ránézésre is elhanyagolható eltéri pontot vélt felfedezni amibe rögtön belkapaszkodott hogy ez alapján összehasonlíhatatlanok a mérések. Ne márAlphamooncam közeltéri mérést végzett és gyakorlatilag a 2 mérés megegyezik.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #177070 üzenetére
Baromira unalmas már ez a téma, inkább trollkodás. De ha komolyan gondolod, mekkora egóra vall, hogy olyat akarsz bizonyítani "méréssel" itt és a másik topikban, ami még senkinek nem sikerült. Pedig vannak akik precíz műszerekkel is próbálkoztak, nem csak telefon mikrofonjával és egész más tudásszinten vannak a témában.
-
mettek
addikt
válasz denesdr #177071 üzenetére
Oké
Ja hát így minden cáfolható de akkor a házimozis akusztikai mérések is használhatatlanok innentől mert tele vannak külső zajjal ami miatt semmit nem érnek. Másrészt akkor ezek a mérések is megismételhetetlenek és zajosak ami által a több pontos mérés is kuka, mert csak katyvasz lesz belőleInnentől nem értem Void is miért programozott le egy zajmérő katyvaszgenerátort, mint akusztikai szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
-
mettek
addikt
válasz denesdr #177069 üzenetére
Egyszerű. Kábelenként 4-5 mérés átlagát kell egymásból kivonni.
A másik amit maga Void írt hogy 40dB zajszint maradt a kivonással. Ez nem lehet mérési hiba ami egy második vagy harmadik mérésen jön csak elő. Az egyik zajt generált a másik nem.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #173760 üzenetére
“Ha nem lett megcáfolva, akkor mivel magyarázod, hogy a kiragadott szakaszokon, amikor az ismétlés miatti időeltérés nem faktor, akkor kb. 40 dB zajszint volt az egyetlen különbség, ami véletlenül pont egy normális mikrofon zajszint? Ez a te mérésed, és minden szakaszára igaz.”
vagy akár a rosszabbik kábel zaja is lehet, merthogy a jóbb fajta kábelek egyik minőségi tulajdonsága hogy kisebb zajjal dolgoznak. Felteszem ezért is halljuk részletezőbbnek és tisztábbnak a hangot egy jobb kábellel.
Es ezt támasztja alá az elozo hozzászólásomban írt. Azaz ha mikrofon zaj lenne akkor az a kivonással el kellett volna tűnjön. Ha a kivonás után maradt zaj akkor az az egyik kábel műve.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #173744 üzenetére
Ne haragudj Void de Alphamooncam mérésére írt bírálatod kicsit vicces és erőltetett. Nem vagyok atomfizikus de ha jól értem akkor millisecundumos ilesztési problémára és mikrofon zajra hivatkozol?
Ne már!Egyértelműen látszik Alphamooncam mérésén, hogy a 2 mérés különbségéből zenei hanganyag maradt. Az ránézésre sem zaj. Ezt neked kellene tudni a legjobban.
Józan paraszti ésszel: ha van is zaj, akkor annak mindkettő felvételen lennie kell és a felvételek egymásból való kivonásával a zajnak is el kell tűnnie mert csak a 2 felvétel közti különbség maradhat meg. Az pedig nem lehet zaj.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
bteebi
veterán
válasz Borisz76 #177048 üzenetére
De lehetőleg olyat vegyen-vegyél, ami eleve DP-HDMI kábel, és ne pedig egy HDMI kábelhez extra toldót/átalakítót. Vagy ha már egy toldót veszel (DP male/HDMI female), akkor ne egy merev műanyag valami legyen, hanem lengőkábeles, mert a merev műanyag messzire fog kinyúlni a HDMI kábellel együtt (pláne ha a HDMI egyenes, és nem 90°-os), ráadásul meghajolhat a kábel súlya alatt, és könnyen törik! Én már eltörtem egyet, pedig próbáltam vele óvatos lenni. Ráadásul a DP kampói miatt nagyon nehezen tudtam kiszedni a PC-ből.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #177056 üzenetére
Én egyébként végigfutottam ezeket a köröket, hogy külön EQ közös EQ stb. Lemértem több üléspozícióban is az eredményeket, lemértem közeltéri méréssel is, hogy közös EQ-val esetleg jobban szenvednek-e a subok. Gondoltam írok róla majd blogbejegyzést, de esetemben nem volt akkora különbség a két módszer közt, hogy látványosan tudtam volna bármit mutatni. Szimplán kicsit máshogy voltak sz@rok.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz ctrlaltdel13 #177060 üzenetére
MSO-t én is probáltam. Megnézem az összes tutorialt. Mértem REW-ben számoltattam MSO-val. Importáltam az eredményt, egy nagy katasztrófa volt. Értelmezhetetlen volt kb az EQ amit csinált.
Lehet én csináltam valamit rosszul, de több időt nem adok neki. Marad a manuális állítás és REW mérés. -
Tamoo
MODERÁTOR
"Ha multi szubbal mérek eq-zok, akkor egyenként méri, kapja az eq-t, utána a kettő együtt meg egy nagy káosz."
Akkor muszáj vagy manuálisan elkezdeni állítgatni-mérni a késleltetést utolsó lépésként. Ezt nekem is szinte mindig meg kell tennem. De utána nézd hozzá a többi dobozhoz is ha a subok jók.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Tologatni külön kell, mindkettőnek legyen önállóan is a lehető legjobb helye. Ha EQ után nem jók együtt, az azért van, mert a Cavern elrontotta a késleltetést, ami sajnos egy ismert hiba, és (még) nincs rá gyógyír, csak az újramérés pici elmozdulással.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz VoidXs #177055 üzenetére
Lehet baj van a toronnyal,de nem világos.
Az elhelyezés mikor a legjobb, ha a 2 szubot együtt mérve tologatom és keresem a legjobb f.menetet.
Vagy késleltetéssel tologatom el, így létre hozva egy jó f.menetet.Viszont mikor a 2 szub jó együtt, akkor külön külön nem.
Ha multi szubbal mérek eq-zok, akkor egyenként méri, kapja az eq-t, utána a kettő együtt meg egy nagy káosz.
Legalábbis rew-el vissza mérve.Cavern-be ellenőrző opciót nem lehet beültetni?🤔
Gondolok olyanra hogy mér, eq-zik, majd a végeredmény után vissza mér(ellenőriz).
És ha kell újra módosít.🤭 -
VoidXs
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #177054 üzenetére
Azért érdemes külön EQ-zni, mert egyik sub beesésénél a másik magára van utalva. Együtt mérve sokkal kisebbnek tűnik a baj, és lehet, hogy egy mérési ponton jobb lesz, de a többin túlerősítés és/vagy esés lesz. Abból indultam ki, hogy már a lehető legjobb helyen van a két sub, az elhelyezéssel foglalkozz mindenképp, azt kövesse az EQ.
[ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz VoidXs #177053 üzenetére
A miértre is deríts fényt.
Másik, hogy a legjobb a 2 szub frekvenciaját össze lőni?
Most ha egyesével méregettem, a pozíciók lehetséges helyével játszva, kaptam viszonylag elfogadható f.menetet.(beszakadás nélkül).
Viszont mihelyst egyszerre mértem, ahol a 2 szub kiemelése találkozott, kaptam 60db beszakadáat több ponton.Jobb lenne egyszerre mérni, és mozgassam a pozíciókat, vagy marad a késleltetéssel való játszadozás?
-
VoidXs
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #177052 üzenetére
Második, egyenletesebb lesz a szobában.
-
ctrlaltdel13
őstag
Kérdés:
Ki melyik megoldást gondolja egyszerűbbnek, jobbnak.Pc-analóg5.1- lfe xti 4002-n ketté bontva.
Rewel késleltetés kimér, az feltölt a végfokba.
Majd cavern mérés és egy szubként kapna eq-t.Vagy.
Pc- analog 5.2(side-ra másol lfe), késleltetés mérés majd configba bevive.
És külön kapna eq-t cavern-től. -
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #177050 üzenetére
Nem arra gondoltam, de ha neked legalább kimeneti eszközként megjelenik, az még lehet gond, amit írsz. Szintén nV kártyáról van szó, ASUS-féle GTX 1070.
[ Szerkesztve ]
-
temppro
tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy Samsung 4K- tv (QE65QN85A) . A tv-t pc monitornak is használom úgy, hogy a pc HDMI-n bemegy a házimozi erősítőbe (Pioneer SC-LX 57), és a házimozi erősítőből HDMI bemegy a tv-be. A nagy bajom, hogy a házimozi erősítő csak 4k 24 fps-t tud . Van valamilyen megoldás, hogy a házimozi erősítőt használjam hangra? Nem szeretném eladni, és másikat venni, mert nincs rá zs.
Thx!
-
BBéci
legenda
válasz achilleuss #177042 üzenetére
Nem, nem erről volt szó és nem erre vonatkozott a kérdésed.
Felemelheted. De még mindig nem derült ki a gép offsetje. Nem érek rá keresgélni.
Mellesleg ez a téma a projektoros topikba való.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz achilleuss #177040 üzenetére
Az offsettől függ.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
achilleuss
tag
Egy 2.58 m magas helyiségben, 2.8x1.58 m keretre feszített vászon. a plafontól a keret teteje 14 cm-re. A projektor lencséje 3.6 m-re van a vászontól.
Kérdésem, hogy az ismert paraméterek alapján mi az optimális magassága a lencsének a plafontól/hogy ne nagyon kelljenek a korrekciók/. A vászon magasságának a felénél? Ha így van, akkor az 14+(158/2)=14+79=93 cm. 165 cm a padlótól. Ha lehet terjeszkedni, inkább a plafon felé gondolnám/hogy ne legyen lefejelve a projiállvány /, 210 cm-en gondolnám a padlótól a lencsét.[ Szerkesztve ]
-
84Zsolt84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy Yamaha RX-v367 házimozi erősítővel kapcsolatban.
Van egy olyan tulajdonsága ami egy kissé zavaró számomra. Minden bekapcsoláskor -79db-re áll vissza a hangerő. Így mindig vissza kell állítanom -33.5db-re Legtöbbet úgy szeretem ha ezen az értéken működik. Jelenleg Android appból irányítom Rav315-el. Gyári távval nem rendelkezem. Anyit még hozzá tennék azért nem értem ezt a dolgot, mert az általam beállított egyéni DSP értékek és eq értékek hiánytalanul megmaradnak a memóriájában. Az eltárolt FM rádiók is megmaradnak. Ezt szeretném valahogyan orvosolni, hogy ne kelljen a hangot minden bekapcsoláskor visszaállítanom, az általam kedvelt értékre.
Előre is köszi Srácok!
-
achilleuss
tag
válasz python1 #177029 üzenetére
Az enyém 20 m2-es nappaliban/2.58 falmagasságnál/, 1db 30 cm-es freeair hangszóróval, 84 l-es negyedrendű bandpass. Azt csípem a bandpassban, hogy ezt nem lehet bemérni, hogy honnan szól, mivel csak egy 85 cm2-es csövön jön ki a hang és 180 fokban teríti a hangot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudtok abban segíteni, hogy a fehér zaj (white noise), hogy lehetne eltüntetni?
Factory reset segíthet?
A lényeg, hogy erősen sistereg mind az 5 hangsugárzóm.
Van erre valami megoldás?[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Polk PSW125-nél önmagában is halk statikus zaj milyen problémára utalhat? A hangerő emelkedésével meg el is kezd recsegni.
-
python1
veterán
válasz achilleuss #177028 üzenetére
A bandpass szub tud jó lenni, nagy előnye, hogy nem kell belőle hatalmas mèretű, nálam 50nm- en egy negyedrendű 25cm- es hangszóróval szerelve, már elèg volt finom mozizáshoz.
-
achilleuss
tag
Kész lettem a bandpass felújításával. Az erősítőt egy szakértő újította, kondicserék, potmétercsere, rca aljzat cserék, hűtőbordacsere nagyobbra, stb. Monacor carpower sp-302c hangszóróra lett cserélve a két Videoton Ha 31 1544-422 hangszóró. Azok nem igazán bírták a nagy teljesítményt. A nagyon mély hangoknál csörögtek. Teszteltem, járattam 100 órát sub beégető és finomhangoló hangokkal. Már az elején is egész jól szólt, de a legmélyebb hangok nem voltak igazán erősek. De most! Már az 5Hz-et is lehet hallani, aztán egyre erősebben a 10-et, 15-öt, 20-at...egészen 100 Hz-ig. Onnantól nagyarányú a hangerő csökkenés. De hogy miket tud ez a Prometheus-ban, ahogy száll fel az űrhajó, dübörög a szoba, reng a fal, már amikor azt hittem ez a max, akkor jött egy még erősebb hangzás. Ez szerintem 15-30 Hz között. Amikor a kisszobában járattam a beégetőhangokkal, 5-10 Hz-en nem hallottam a hangot, mert elnyomta az ajtóban lévő üveg zörgése. Persze ahol a házimozi van, ott minden stabil, nem zörög, hanem reng a ház, brutál. Először 30-35 Hz-en adta legerősebben a mély hangokat, aztán a sok járatástól a 30-35 Hz gyengébb lett és az alatta lévő 20-25 Hz kezdett kierősödni. A legerősebb hang 50-60 Hz körül volt, úgy hallottam, de most szépen kezdtek azok is kiegyenlítődni minden járatástól. A zárt rész ki van töltve teljesen kártolt gyapjúval, a subcső pedig a Piret Endre II.változattól 6 cm-el hosszabb, így mélyebbre hangoltam, mint azokon a terveken. A Videotonok ki akartak szakadni a dobozból az erős mély hangoknál, ez bírja. 33 Hz az fs-e, azt hittem nem adja majd a nagyon mélyeket a magas fs miatt. De szerintem a sok járatástól lejjebb ment az fs bőven, mert engedékenyebb lett a perem. Filmhez ez I.osztály. A Világok harcában amikor lő az UFO a lézerágyúval, vagy mi az , az a hang is elsepri a szobát. Már kíváncsi vagyok minden dvd-mre, amikben dolgozik a sub, hogy melyiknél hogyan hangzik. A vastag függönyöket levettem a nappaliban a tv háta mögül is és a kanapé háta mögül is és belambériáztam mindkét oldalról a párnafaszerkezeteket. Rájöttem, hogy eddig tompák voltak a magas hangok, nem hallottam a részleteket, most minden apró részlet hallható. Ez a Denon 3910 dvd lejátszó és a Denon 3802 hm erősítő szépen összedolgozik. Nagyot léptem előre szerintem hangzásban, ahhoz képest ami eddig volt. Ja és az Avatar-ban és a King-kong-ban is brutál jól érvényesülnek ezzel a sub.-al a mély hangok. Elkészítettem a 2.8x1.58 m-es fakeretet a vetítővászonnak. Majd próbálgatom hozzá a vásznakat, melyik smakkol hozzá. Tartóállványt is készítek és a lambériafalra erősítem, a kanapé felé, a Hitachi Illumina PJ-TX300 projektorhoz.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
Szeretnék Nad MDC modulokat venni. Már próbáltam külföldi és itthoni forrásból is, de nem nagy sikerrel. Heimkinowelt oldalon be is fizettem 2 hónapja egy VM310-re, mert azt írta, hogy van raktáron, azóta beszerzés alatt van a dolog. Merre nézelődjek még? Érdekel még DD AP 1, Bluos 2i, AM17.
-
BBéci
legenda
Egyetértek, talán egy 40-50 fős moziteremben elfogadható, de az sem biztos.
#177024titanium_100
Nem a nagyobb hangerő miatt szükséges a jó minőségű szubláda. Mivel ezzel sem vagy tisztában, valóban a belépő topikban kellene folytatni![ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz titanium_100 #177024 üzenetére
Pont egy héttel ezelőtt megválaszoltuk a legtöbb kérdésedet
a lejtászónál lehet különbség, attól függően, hogy mi a médialejátszó (kadenciahelyes lejátszás, skálázó algoritmusok)[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz titanium_100 #177022 üzenetére
Ez a házimozi belépő szinten topikba való, nem ide. Szvsz ne költs egy fillért se atmosra, amíg azt a vacak szubot nem cseréled le valami normálisabbra.
-
titanium_100
tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem, kérlek válaszoljatok rá legjobb tudásotok függvényében
1. Kép és hangminőségben van különbség, ha egy adott tartalmat, legyen az film, a TV-n keresztül nyitok meg és játszok le - ezt összekötve közvetlen az avr-rel, illetve ha beiktatom a kettő közé a médialejátszót? Ha a tv képes lejátszani az adott fájlt, akkor mindegy hogy tv-vel vagy médialejátszó segítségével játszom le a tartalmat?
2. Melyik AVR-t ajánljátok jamo s809 + S810 rendszerhez? ami nem túlságosan extra kiadás de egy erős középkategória ehhez a hangrendszerhez? lehet jobb lenne ha ezüst színben elérhető lenne, valamint azt hallottam, nehezen beszerezhető manapság bármilyen avr. Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo márkákat nézegettem.
3. Van értelme ehhez a rendszerhez az atmos sugárzókat megvenni? Úgy értem érdemben a megfelelő avr-rel tényleg érezhető a különbség, vagy csak akkor lehetne ezt jobban észrevenni ha rendesen a plafonra vagy a falra lenne szerelve az atmos hangsugárzó pár - de ugye a jamo rendszere nem ilyen, hanem az első álló sugárzókra kell illeszteni.4. Zenét lejátszva egy többcsatornás hangrendszer hátsó hangszórói is megszólalnak , ha a zene olyan, vagy mindenképpen 2.0 avagy 2.1 eszközöket szólaltat majd meg az avr?
A tér ahova kerül ez az egész rendszer a nappali, ami hasznos területben kb 18-20nm de maga az egész nappali szoba 35nm.
Köszi a válaszokat előre is! -
-KP-
addikt
válasz spiky03 #177020 üzenetére
Két magassugárzó és közép kétoldalt, ami majdnem 90 fokot zár be hozzád képest. Veled szembe csak egy mélyközép. Szerintem ez nem fura, hanem egy elcseszett konstrukció. Ennyi erőből hozzácsaphattak volna még egy magasat és akkor lehetne rendes tripoláris felépítés. Kár érte, mert az LCR-ek például szimpatikusak.
-
spiky03
veterán
válasz python1 #177019 üzenetére
Az szuper lenne!
Még 17-18 cm is elfér, még előtte elfér a vászon.Már csak akkor a driverek kellenek meg egy végösszeg, hogy mennyiből is jönne ez mind ki.
Engem majd egygyszer egy refexes láda érdekelne kb a mostani ultis méretben (50x50x50).
@-KP-
Igen valóban fura, de fura pl a Teufel dipoleja is.
Olyat se láttam még előtte.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz spiky03 #177010 üzenetére
15cm mélységben biztosan tudunk gondolkodni, holnap kezdem a következő 8db doboz építését, ami 15cm mély, és igen tekintélyes hangnyomásra képes, igaz a kerület az nem kicsi, de biztosan találunk valami nappali barát megoldást számodra is, KP -is adott egy jó ötletet.
Sőt, szubra is lesz nemsoká példa.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz mettek #177013 üzenetére
Ezt nem tudom, nem tűnt olyan rossznak, d eugye én nem vagyok nagy audiofil.
Sajnos a Greatst Showman nem volt meg neki.@#177014mivamma
Mi az kémkedsz utánam?
De ha Te is itt vagy a közelben szívesen megfülelem az 500-okat is.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz mivamma #177011 üzenetére
Te miről váltottál, ha nem titok?
Mondjuk lehet az 500-as is elég lenne nekem is, azok elférnének átalakítás nélkül.
Használtan most nem nagyon láttam belőle.
Mondjuk a Teufel System 6 szett is tetszik, csak azt itthon nem tudom meghallgatni, a német Egyről meg nem mernék ilyet rendelni...Itt voltam csak a szomszédban Szigetszentmiklóson.
-
spiky03
veterán
Tegnap sikerült meghallgaton egy Jamo D600 szettet.
Tetszett, a dipolok is, igaz az elrendezés nem volt teljesen ideális, de így is lehetett azért hallani a hátsó teret. Nálam amúgy máshol lennének, reméljük akkor is jól szólnának.
Tényleg jó volt az egységes hangzás, nekem sztereón sem volt vészes, nem vágok eret, ha azon kellene hallgatnom zenét ( pl. Spotify), de ugye nálam amúgy is a mozi a lényeg.
De belenéztünk a Baby Driver elejébe, ott ugye van zene is és az is rendben volt.Meg közben lemértem a szabad felületet és bal oldalra nem is férne be, mert nem kicsi hangfalak, ellenben nagyok.
50 cm helyem van az meg 65 cm, meg 23 cm mély és nekem meg kb ott jön le a vászon, így azt is át kellene pakolnom.Nah de még sajnos úgysem aktuális, mert előbb az én hangfalaimat kellene, hogy megvegyék.
Phyton1 rajtad a világ szeme, hogy valami jó kis szetett összerakjunk majd, ami formára is ideális.
-
skippper
senior tag
7.1-ben a hátsó vagy az oldalsó hangszórópár a "fontosabb"? Hova tegyem a jobb minőségűt?
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #177004 üzenetére
A MiniDSP előnye, hogy a REW vagy Cavern, amik konfigot csinálnak hozzá, tényleg a valóságot mérik, ezért konzisztensebb és jobb lesz az eredmény. Tudod külön EQ-zni mindkettőt, úgy is, hogy 1 jelet kap a DSP.
-
BIGi75
senior tag
válasz Khaosz55 #177003 üzenetére
dB mérővel a szoba módusait tudod kideríteni, vagyis a kezelendő frekvenciákat és a rezonanciapontokat. A visszaverődési helyeket, tükröződések pontjait a panelelhelyezéshez pedig itt [link] le tudod modellezni bármilyen helyiséget szimulálva. Szerintem ez kettő, de lehet majd kijavítanak...
-
skippper
senior tag
Mekkora előnye van egy MiniDSP 2x4 HD-nek egy 2 szeparált mélynyomós Audyssey-vel szemben? Tudom őket daisy chainelni vagy dönteni kell, hogy vagy egyik vagy másik? Melyik jönne előbb ebben a rendszerben, illetve használja-e valaki így a rendszerét?
-
Khaosz55
addikt
válasz BIGi75 #177002 üzenetére
Köszi, de szerintem az én szobámat-nappalima lemodellezni ebben kb lehetetlen.
Én azt csináltam, hogy kiküldtem 30-40-50-60-70-80-90-100hz-es jelet és Db mérővel feltártam azokat a részeket amik a legkritikusabbak. A két oszlop közötti rész, a mellette lévő sarok és konyhapult feletti sarok. Szóval rakok annyi panelt amennyit tudok és mérek.
-Hátfalra 4 Db 120x63-as megy
-Basszus csapda a oszlopok közé és sarokba.
-3 db kép oldalfalra és szemközti falra.
-A konyhapult feletti részre meg végig panelok.Ha nem változtat a helyzeten, akkor veszett fejsze nyele az egész. Túl optimista nem vagyok, szerintem ideálisat nem fogom elérni, hanem javítani tudok a jelenlegi helyzeten.
Legvégső esetben még a plafonra rakok, de az engedélyeztetése elakadt. Szóval max a 2. lépcsőben lesz a plafonon, de elsőnek mérnem kell.Egy dolgot nem mértem még meg. Mi van ha leengedem a vetítő vászont, változik-e a helyzet, akkora felületnek is kell, hogy valami hatása legyen.
-
BIGi75
senior tag
válasz Tamoo #177000 üzenetére
Értem, amit írtok.
Nekem egy 300 wattos KEF Kube12b van miniDSP-vel cca25nm-en. Úgy emlékszem nem kellett 10dB felett korrigálnom, hiányérzetem nincs, de sejtelmem sincs mit kaphatnék pl. 2db jól beállított 500 wattos ládával. Lehet akkor legörbülne a szám széle a mostani setupra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest