Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz ada19 #173463 üzenetére
Én is ezzel bajlódtam most. Picit szebb görbét kapok, ha a LPF-t felveszem 200-ra. Mivel a filmeknél 120 fölé LFE-re nem sok mindent kevernek, így AVR-en hagyhatom 200-on? Illetve a TV, Netflix, YT, stb appok ilyen esetben hogy működnek? LFE hangsáv pl. YT-on nincs, akkor most ott sima crossovernek fog számítani és a BASS mindig megy 200 HZ-ig?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy a jumper vasat érdemes kábelre cserélni?
Abban az esetben ha igen, akkor ezt hogyan lehet megvalósítani úgy, hogy nincs banándugó, csak a csupasz vezeték?! -
spiky03
veterán
válasz devil-k #178994 üzenetére
Ugyan oda ahol eddig is volt a vászon/tv alá.
Ha majd egyszer végre eljutok oda, hogy a jelenlegi saját környezetben letesztelem a fehér vásznat (jelenleg lycra), hogy mit mutat. Meg utána fekete szövetezéssel is és ha rendben lesz, és lesz rávalóm, akkor lecserélem motoros ATre.
Akkor majd a vásznon mögött leszSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz lemmy9 #178992 üzenetére
Mert jött egy ilyen lehetőség és mivel hallottam LCR mozit és tetszett.
Meg ugye mozira ezek a legideálisabbak.
EzértDe eltudom majd őket helyezni azért.
Igaz nem a vászon mögött, de azért a vásznon túl is van élet.
Tudom úgy lenne az igazi, de addig azzal főzök ami van.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
spiky03
veterán
válasz mettek #178989 üzenetére
Vsz nálam sem lesznek egyvonalban a D6-ok.
Meg a "center" a régi helyén lesz és nem biztos, hogy megy a falra, csak a frontnak valók.
Mert ahova mennének a csavarok pont ott megy a konektor kábele, a másik oldalon meg a hangfalkábelek a hátsókhoz.Nem tudom mennyire fog így kilógni a sorból, de remélem az ARC tudja korrigálni rendesen őket.
Vagy max a két akasztót beteszem a széléről közpére és úgy lesznek a falon.
Viszont így meg egy kicsit lehet betakarja a tv-s szekrény vagy a vászon alja. Mondjuk a vászon alját az tudom fentebb tenni, mert most teljesen le van engedve, a végálláson tudok módosítani, kb 5-10 centit kellene csak.Remélem hétvégén már felkerülnek a falra, mert eddig ott vannak a földön ahova tettük, amikor meghozták őket. Nem tudtam még akasztókat venni hozzá, mert 3 dbnak nincs sajnos.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
Üdv!
Eljött ez a pillanat is, teljesen megújul a frontoldal +1m szélesebb lesz az egész.
Eleve szélesebb volt az eredeti felállás, az alsófele marad, csak a vászon keretét kell újra legyártani, így a sugárzók 50-50cm-rel távolabb kerülnek majd egymástól.
Múltkori felvetésekre reagálva kipróbáltam így, és igen..... -
mettek
addikt
Én most a kis zárt t12 szubok tetejére tettem a polcsugárzókat, igy szintben vannak a front és center magasai.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
denesdr
addikt
-
Zsömica
aktív tag
Sziasztok..!
Adott egy Onkyo TX Rz810 és egy Kenwood sztereo végfok.., az Onkyo preamp kimenetét (frontok) szeretném összekötni RCA kábellel a Kenwood végfokkal..!
Kérdés, hogy ilyenkor az Onkyo speaker settings-ben hozzá kell-e nyúlnom a beállított 5.2.1 Atmos beállításhoz.., és a frontok átirányítását követően a hangerejüket továbbra is az Onkyo hangerő vezérlésével fogom tudni állítani; vagyis ha többlet hangerőt szeretnék a frontokra (mint ahogyan most is van +4dB) az átkötést követően ez hogyan történne..?
Köszönöm segítő szándékotokat..! -
gab1ka
senior tag
válasz Ezvan300 #178976 üzenetére
Google: "Pioneer vsx-923 eladó". Ki fogja dobálni a valamikori, mostanra archív hirdetéseket erről az AVR-ről, így sacper be lehet lőni az árát. 2 éve 60-ért kelt el [link] azóta pedig a használt piacon nem egy belépő modell ára konkrétan duplázott. Persze ez nem ökölszabály, de én simán a 60 és a dupla ár közé lőnék, lévén hogy mindenki más így tesz és mindent el is kapkodnak.
-
WaterWave
veterán
válasz Ezvan300 #178976 üzenetére
pioneer vsx-923 akciós ára 2014 január 20-án volt 154.990
Eltelt 8,5 év, nem tudom neked mi a vicc de a realitás talaján akkor lődd be. 25 ezernél biztos nem ér többet..
Center nélküli rendszer meg olyan mintha a sántától elvennéd a botot.DE tartja a mondás minden annyit ér amennyiért megveszik.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
mivamma
senior tag
válasz BBéci #178971 üzenetére
Sajnálom, hogy nem találtad meg a d6-ot a Google-ban, ebben én sem fogok tudni segíteni. Nálam benne van.
De látom már megvan, így te is tudod már, hogy milyen sok különbség van az általad link-elt és a d6 között.Már csak azt nem értem, hogy jött a beszélgetésbe a d600?
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
BBéci
legenda
válasz mivamma #178968 üzenetére
Nem találtam D6-ot, csak a 600-at dobta fel a Google, ami első ránézésre majdnem ugyanaz. Ha jól megvizsgáljuk, más a középsugárzók mérete, a terhelhetőség, a doboz magassága, tömege, szóval van eltérés bőséggel.
Egy [ilyen szettet] meghallgatnék ideális körülmények között! Berlinben az IFA-n hallottam, de nagy hodályban, ami erős hendikepnek számított.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #178963 üzenetére
Ha erről van szó [link] egyértelműen 600 mm szélességet látok.
#178964Khaosz55
Szintén, ez benne volt abban a csomagban, amit megszerettem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #178940 üzenetére
Meg is jöttek.
Szép nagy darabok.
El sem fér a bal oldalon ahova gondoltam, hogy majd jó lesz, mert én ügyes 50 cm-el számoltam, közben meg 60 centi szélesek.Asszony meg is jegyezte, hogy nem volt szó, hogy ekkora nagy szarokat veszek.
De ugye ha már itt vannak nem tud mit tenni.kettőnél nincsenek meg akampói így oda valamit ki kell majd találnom, hgy hogy rakom fel őket a falra.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
WaterWave
veterán
-
Ezvan300
újonc
Üdv tagok! Elgondolkodtam hogy eladóm házi mozi szettemet,Segítségeteket kérném hogy mennyit kérhetek értük.
Teufel m5500 System 5.1,sajna a center része hiányzik.
pioneer vsx-923. Válaszotokat előre is köszönöm! -
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #178956 üzenetére
Máshogy. Teljesen más frekvenciasávon hat. Nem dobálunk be vélelenszerűen elemeket egy szobába, hogy majd valamit változtat, meg kell nézni, hogy melyik tartományban vannak problémáid, és arra kell illeszteni az anyagot és méretet.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
python1
veterán
válasz VoidXs #178955 üzenetére
Jobban?
Többnyire fából látok ilyeneket, főleg ahol számít a dizájn is.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz VoidXs #178948 üzenetére
Jó neked, hogy van ilyen helyekre bejárásod.
Cavernre visszatèrve, most már mondhatom azt, hogy a Cavern kalibráció hangja sokkal jobban tetszik mint az enyèm, mèg zenère is.
Már közhelynek számît, de tènyleg újra kedvet kaptam a zenehallgatáshoz, filmek újranèzèsèhez.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #178947 üzenetére
Nincs megfordítva, ennek ilyen a formája, mert arra lett tervezve, hogy magasan legyen. Nem tudod úgy állítani, hogy a mély legyen alul, mert nem egyenes a teteje, ott vannak a csatlakozók. Ettől függetlenül a linkelt moziban például egyáltalán nem érzem, hogy gond lenne az elhelyezéssel.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
python1
veterán
Azért fordítva az LCR-ek, nem annyira frankók.
Új drivereket kaptak az LCR-ek, most helyére került az a hiányzó 3-4dB 1,5kHz-től, tulajdonképpen eddig is megvolt, csak az energia hiányzott.
Cavern szépen rendbetette, de hiányzott abból a tartományból a valós energia, mintha "fantom" hangok lettek volna a helyén.
Konklúzió, a Cavern mindenre is képes, de kell hozzá a jó alapanyag, különben csak egy szép csolimázunk lesz, valós értékek nélkül. -
-
mivamma
senior tag
Mivel egy AVR sztereó képességei erősen korlátozottak, így ezen már sokat nem ront az LCR
Nálam sem szempont a zene, de őszintén megvallva én rosszabbra számítottam.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
spiky03
veterán
Az biztos lesz.
Nah meg kíváncsian várom, hogy az asszony mit mond majd rá mert egy picit nagyobbak lesznek, mint a Cantonok.
Az Ultimaxnak sem örült annyira de ugye, ha már kifizetettem meg haza vittem nem volt mit tenni.Majd írok, ha meglesznek és felkerültek a helyükre.
Szerencsére nálunk a mozi a fő szempont, zene az max háttér rádiózás.
De hallottam zenén pl. D500t és nekem nem volt vele bajom.
Igaz én nem vagyok vajtful.@mivamma
Így van. Csak az LCR, főleg mozin!SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
aktív tag
válasz spiky03 #178928 üzenetére
Szuper! Akkor lesz egy kis legózás a hétvégén, aztán majd jöhet az élménybeszámoló
Én is még mindig szemetek a falra költözéssel és egy Jamo D500-as szettel, csak az a baj, hogy asszonykám és én is nagyon szeretjük a Quadral Ascent 80 -ak hangját és még ebben az elcseszett nappaliban olyan sztereója van, hogy csak na. De szerintem bőven nem futják ki magukat és hely is több lenne a falról moziznánk. Kérdés zene alatt hogy szerepelnének nálunk, ebben a környezetben a Jamo-k.. -
spiky03
veterán
Igen már jó ideje
5 db D6os LCR lesz.
Mondjuk a centerrel lesz egy probléma mert nem fér el a vászon alatt, úgyhogy kicsit fentebb kell majd engednem a vásznat.
Meg ha a két szélsőt vízszintesen rakom a vászon két oldalára akkor kicsit kitakarja a vászon, de szerencsére ott nincs hangszóró
2.tulajtól lesz az AVXről.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
skippper
senior tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz VoidXs #178922 üzenetére
Ja, tavaly én is próbáltam, hogy feltételt írtam bele, de nekem sem működött, pedig elvileg jónak kellett volna lenni.
Én is csak úgy használom, hogy manuálisan bepipálok mindig egy sort, ami átmásolja a back-ekre az oldalsók csatornáit + némi halkítás a 4 surroundra. Nem túl praktikus, de együtt tudok vele élni.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #178923 üzenetére
Én ezeken nem látom, hogy a fázis jobban megegyezne, mindkettő jól van illesztve. Ami lyukakat látsz az Audyssey-ben, az az IIR szűrés fázishibája, míg a Cavern FIR, így a fázisba nem túr bele. Mérés után egyébként kiírja a késleltetéseket és relatív távolságokat. Ezeket át tudod vinni, de nem segít, mert a Cavern 0.01 ms pontosat exportál, az Audyssey nem tud befogadni ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Játszottam egy sort végre az UMIK-al, Cavern vs Audyssey összehasonlításban. Majd kipróbálom úgy is, hogy megegyező target curve-re húzom őket, egyelőre a két "default" beállításnál maradtam (Room Curve Cavernben és Reference, MRC nélkül, 5db-es Dynamic EQ-val Audysseyn). Ebben a dúrván megtoltt sub az Audysseyn nagyon szembetűnő, de a frekimenet többi részén szinte megegyező értékeket kaptam, a torzítás is hasonló lett mindkettőnél (0.5-1% között). Ami viszont egyértelműen sokkal szebb volt a Cavernes verzióban az az, hogy néhány nagyobb beesést teljesen eltüntetett, illetve a fázis megegyezése a hangsugárzók között sokkal jobb lett.
@Void: tudok valahogy olyat csinálni, hogy Cavernnel kiszámíttatom, hogy milyen távolságot kell beírnom az Audysseybe, hogy ugyanazt a fázist kapjam, mint a Cavernes EQ?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz python1 #178914 üzenetére
Igen tudom.
Szomszéd is mondja állandóan, hogy őrüljek amíg itt vannak és hozzád bújnak.
Azért meg az odébb van, hogy kirepültnek (1,5 és 3,5 évesek)Igen már 1-2 nappal beérném.
Néha van pár órám, amikor hétvégén átmennek anyósékhoz, én meg nem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
skippper
senior tag
Ha Cavern+EQ APO kombinációt szeretnék használni. a mozizáshoz, akkor csak PCM játszik, jól értem? Ilyenkor az erősítő direct módban legyen vagy hagyjam upmixelni? Ha direct módban van, akkor meg tudom oldani valahogy, hogy a PC kimenet upmixelve legyen 7.1-re?
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Én a saját UMIK-1 emet elküldtem egy éve fapacinak és ő hozzámérte egy profi mikrofonhoz illetve készített egy egyedi kalibrációs fájlt. Ha jól emlékszem nekem is csak magas tartományban volt némi eltérés. ha kell betudom linkelni az elötte és utánna értékeket.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #178903 üzenetére
Általában kicsit csúsznak csak el, de a biztonság kedvéért egy évet szoktak mondani. Az Audio Precision cuccait például vissza kell küldened nekik évente, különben ott világít minden képen szép pirosan, hogy NOT CALIBRATED - INDICATOR ONLY. Az igazán profi mikrofonokat (pl. Brüel & Kjaer) szokás minden használat előtt az ajándék mérőjével kalibrálni, de 10+ év után is ugyanolyan flat, mint újonnan, <0.01 dB hibák vannak benne, én azt már zajnak veszem. Lényegében csak biztosíték ez a rendszer, ha az erősítőben kiszáradna egy kondi vagy hasonló, ami nagyon is reális eshetőség, de az fel fog tűnni, addig használd nyugodt szívvel.
-
skippper
senior tag
válasz BIGi75 #178902 üzenetére
Ha megnézed a két fájlt, akkor <1db a legtöbb helyen az eltérés a kettő között - ezen nem aggódnék, nem észlelhető füllel a kettő közötti különbség. Én is inkább csak "önmegnyugtatásként" választottam ezt a verziót némi felár ellenében - a tudat, hogy "ezen már nem múlik" (illetve idővel szeretnék én is DIY hangfalakkal foglalkozni, ahhoz pedig azért szokták ajánlani)
Amúgy arról van valakinek információja, hogy a mikrofonoknak van-e "elhasználódása"? Monitor kalibrációnál a colorimeterek között egész komoly elkúszás is kialakul pár év alatt, mikrofonnál mennyi ideig tarthatom validnak ezt a kalibrációt, amit kaptam?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #178899 üzenetére
Oh, van, ami zuhan többet is, láttam -25 körül is mélytartományban. A kalibráció mindent megold, persze érdemes a zajszintet ilyenkor figyelni, jó eséllyel hangosabban kell mérni ilyen helyzetekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest